RSS Feed for This Post

Kasım ayında en çok okunan kitaplarımız

kitap-okumakGeçtiğimiz kasım ayında sitemize 57,249 farklı kullanıcı gelmiş, ay boyunca 119,346 ziyaret yapmış ve 980,934 sayfa açılmış. Bu verilere göre günlük ortalama ziyaret 3.978.

E-kütüphanemize gelen okurlar ise 70.111 kitap okumuşlar. 70 farklı kitap bulunan kütüphanede 36 kitabın her biri 1000’den fazla okunmuş. Toplam okunmanın %57’sini teşkil eden ilk 25 kitap şöyle:

  1. Kürtlerin Tarihi Üzerine
  2. Bir pozitivizm eleştirisi
  3. Gurbetçi Freud ve “Das Unheimliche”
  4. Kitap Tanıtan Kitap 1
  5. Kaybedenler Klübü: Anti-demokratik bir muhalefetin kısa tarihi
  6. Kitap Tanıtan Kitap 2
  7. Liberalizmin Kara Kitabı
  8. Kitap Tanıtan Kitap 4
  9. İslâm’da Mimar ve Şehir
  10. Fethullah Gülen’i iyi bilirdik
  11. Kitap Tanıtan Kitap 6
  12. Kitap Tanıtan Kitap 5
  13. Senin tanrın çok mu yüksekte?
  14. Gözle dinlenen müzik: Tezyin
  15. Jean-Paul Sartre ile Kaliteli bir Ateizme Doğru
  16. Baudolino (Umberto Eco) – Roman incelemesi
  17. Kadın hakları ve Kemalizm
  18. Çapulcular” ne istiyor?
  19. Hükümeti devirmek isteyen birileri mi var?
  20. Kitap Tanıtan Kitap 3
  21. Sen insansın, homo-economicus değilsin!
  22. Söz yıkar şiir imar eder
  23. Öteki Sinemanın Çocukları
  24. Derin İnsan
  25. Maymunist imanla nereye kadar? (Tartışma)

 

… Kitapları daha yakından tanımak için …

kitap-tanitan-kitap-6 70 kitap indirin70 kitap indirin Eylül ayında en çok okunan kitaplar Ekim Ayında En Çok Okunan KitaplarKitap Tanıtan Kitap 6

Bir varmış, bir yokmuş. Mehtaplı bir eylül gecesinde Ay’a bir merdiven dayamışlar. Alimler, yazarlar, şairler ve filozoflar bir bir yukarı çıkıp oturmuşlar. Hem Doğu’dan hem de Batı’dan büyük isimler gelmiş: Lev Nikolayeviç Tolstoy, René Guénon, Turgut Cansever, El Muhasibi, Şeyh-i Ekber, Cemil Meriç, Arthur Schopenauer, Ahmet Hamdi Tanpınar, Mahmud Sâmi Ramazanoğlu, Mahmut Erol Kılıç… Sadece bir kaç yer boş kalmış. Konuklar demişler ki “ başka yazar çağırmayalım, bu son sandalyeler bizim kitabımızı okuyacacak insanlara ayrılsın”. Evet… Kitap sohbetlerinden oluşan derlemelerimizin altıncısıyla karşınızdayız. Buradan indirebilirsiniz.

Önceki kitap sohbetleri:

Trackback URL

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin