RSS Feed for This Post

Fransa Orta Afrika’da ne arıyor?

téléchargementResmi haberlere göre Orta Afrika Cumhuriyeti’nde Hristiyan ve Müslüman gruplar arasında çıkan çatışmalarda 2 günde 300’e yakın kişi öldü. Özellikle biz Müslümanların bu olayları dinsel çatışma şeklinde okuması büyük hata olur.

Etyopya, Mali, Mısır, Cezayir ve daha bir çok Afrika ülkesinde “başarıyla” oynanan bir oyun var. Bir kez daha aynı senaryo sahneleniyor. Resmî görevi “terörle özellikle de El Kaide ile mücadele” olan Amerika Birleşik Devletleri Afrika Komutanlığı, kısa adıyla AFRICOM iş başında.  Amaçları elbette terörle mücadele değil. Tam tersi. AFRICOM’un üs kurduğu, operasyon yaptığı her yerde El Kaide veya başka adlarla şiddet yanlısı “İslâmcı” terör örgütleri çıkıyor ortaya. Meselâ Mali’de Tuaregleri eğitip silahlandıran AFRICOM idi.

AFRICOM George W. Bush hükümetinin emriyle Afrika’da sivil ve askeri operasyonlar düzenlemek amacıyla Pentagon’un 2007 yılında kurduğu birim. Elbette Afrikalılara faydası olacak bir şey için ABD’nin para ve zaman harcaması söz konusu olamaz. Şimdi Afrika’da olanları anlamak için iki soru:

  • Neden ABD “İslâmcı” terörü destekliyor?
  • Kriz ve borç altında ezilen Fransa’nın ordusu neden Afrika’da savaşarak masraf ediyor?

Mali’nin işgali sırasında çok kısa bir kaç makale ve bazı alıntılar yayınlamıştık. Afrika’daki sözde “İslâmcı” terörü anlamak isteyenler için, gözden kaçmasın:

 

Fransa’nın Mali operasyonu ile ilgili olarak:

Afrika üzerine:

Amerikan Saldırganlığı konusunda okumak için…

Amerika Tedavi Edilebilir mi?

Amerikalılar neden bu kadar gaddar? Dünyanın geri kalan kısmında yaşayan insanlara karşı niçin bu denli acımasız?
Bayrak yakmanın ve Amerikan/İsrail mallarını protesto etmenin dışında bir şeyler yapmak gerektiğini düşünenler için yapılmış bu çalışmayı ilginize sunuyoruz.ABD desteği son bulmadan Ortadoğu’nun psikopatı İsrail’in saldırganlığı bitmeyecek ve Ortadoğu’ya huzur gelmeyecek gibi görünüyor. Vietnam’da ve Latin Amerika’da yaşanan katliamlar Ortadoğu’da devam ediyor.

Trackback URL

  1. 2 Trackback(s)

  2. May 10, 2014: Kaçırılan 200 kız bahane, Nijerya petrolü şahane!
  3. Haz 14, 2015: Arakan’ı boşaltın, gaz ve petrol geçecek

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin