RSS Feed for This Post

(sakın!) Kurtarma operasyonu – Cezayir şike mi yaptı?

cezayir-fransa-mali-uranyum-280 insan öldü, çoğu Avrupa vatandaşı. Cezayir devlet televizyonunda yayınlanan görüntülerde yüzlerce mermi ile taranmış bir minibüs, roketle vurulmuş, paramparça araçlar… Garip bir kurtarma harekâtı. Sakın kimseyi kurtarMA! Türkiye’yi hatırlattı bir an: 2000 yılının sonunda, 19 Aralık günü 20 cezaevine birden yapılan, 2’si asker 30’u tutuklu 32 kişinin öldüğü “hayata dönüş operasyonu” gibi. Cezayir devleti de hiç kimsenin sağ kalmasını istememiş sanki?

Ama İngiliz ve Fransız gazeteciler dut yemiş bülbül gibiler. Tuhaflıklar saymakla bitmez. Cezayir’de daha önceki rehin alma olaylarında Fransa’dan yardım istenmiş, GIGN denilen özel jandarma ekipleri müdahale etmişti. Bu kez Cezayir adeta tanık susturur gibi herkesi ödürerek meseleyi halletti(!).  Cevapsız kalan 8 soru var :

Soru 1: Fransız televizyon kanallarında “uzman” patlaması yaşıyoruz. Adı sanı duyulmamış uzmancıklar “Cezayir gerekeni yaptı, Bravo!” demek için atılmadık takla bırakmadılar. Tatlı bir telaş içinde olayı örtmeye çalışan gazeteciler ve siyasetçiler kimi koruyor?

cezayirSoru 2: Japonya dışında vatandaşı öldürülen ülkeler çok memnun görünüyor. İngiltere Başbakanı David Cameron ve dışişleri Bakanı William Hague ingilizleri öldüren Cezayir’e teşekkür etti. “Stratejik” gaz tesislerinin havaya uçurulması engellenmiş. Cezayir gerekeni değil Londra tarafından söyleneni yaptığı için mi böyle alkışlanıyor?

Soru 3: Cezayir içişleri bakanı Dahou Ould Kablia “teröristlerin” önce yerli halktan olduğunu, bir kaç saat sonra ise Libya’dan geldiğini söyledi. Bu değişiklik Paris’ten gelen bir sipariş üzerine mi yapıldı? Acaba Fransa Mali bataklığına Libya’yı çekmek mi istiyor? Sömürgeci Fransa Sarkozy zamanında el koyamadığı petrol ve doğal gazın peşine mi düştü?

Soru 4: Çölün ortasında bulunan, orman, kayalık vs saklanacak yer olmayan bir yere “teröristler” nasıl yaklaştı? Bu kadar “stratejik” olan In Amenas neden devriyelerle, güvenlik kamerası, ısı / hareket detektörü vb elektronik sistemlerle korunmuyordu? Yoksa bu sistemler susturuldu mu? “Bizim” PKK operasyonlarındaki gibi şike mi yapıldı?

Soru 5:El Kaide’nin Magrib şubesi olarak lanse edilen “islâmcı” örgüt AQMI’nin silahları Amerikan ordusundan geliyor! Bölgede “terörle mücadele” etmek için AFRICOM bünyesinde bulunan CIA ve Pentagon “uzmanları” 4 yıldır 600 milyon dolar harcadılar. (The Independent, Le Monde, L’Expression…) AQMI’nin yönetici kadrosu da CIA eğitiminden geçti. Amerika neden “teröristlere” silah verdi?

Soru 6:Mali’de darbe yaparak başkan Amadou Toumani Touré’yi deviren “terörist başı” Amadou Haya Sanogo CIA’den eğitim almıştı. Amerika neden “teröristlere” eğitim verdi?


Soru 7:
2010’dan beri Amerikan, Kanada ve Fransız şirketler Mali’de yeni maden yataklarını kapmak için rekabet halindeler. Mali’nin güney batısındaki Falea’da uranyum ve altın var. Manalo ve Koninko’da ise gümüş madenleri keşfedildi. Fransa’nın uranyum deposu olan Nijer’de, Telwa-Gaga bölgesinde yeni uranyum yatakları keşfedildi. TAM DA BU BÖLGEDE Amerikan ordusunun yanlışlıkla(?) terörist eğitmesi ve silahlandırması acaba Magrib’i Fransızların elinden alma çabası mıdır? Magrib’de kopartılan fırtınanın sebebi Amerikan-Fransız şirketleri arasındaki rekabet midir? Yoksa Fransızların daha rahat insan öldürmek için ihtiyaç duyduğu “islamcı terörist” bahanesini üretmek miydi AFRICOM’un hedefi?

Soru 8: Resmî görevi bölgeye barış getirmek, muhtemel çatışmaları önlemek olan AFRICOM’un el attığı her yerde kan dökülüyor, hükümetler devriliyor. Daha dün Eritre’de darbe oldu. AFRICOM’un gerçek görevi nedir?

 

… Uygar(?) Batı üzerine e-kitap okumak için…

 

Amerika Tedavi Edilebilir mi?

Amerikalılar neden bu kadar gaddar? Dünyanın geri kalan kısmında yaşayan insanlara karşı niçin bu denli acımasız?
Bayrak yakmanın ve Amerikan/İsrail mallarını protesto etmenin dışında bir şeyler yapmak gerektiğini düşünenler için yapılmış bu çalışmayı ilginize sunuyoruz.ABD desteği son bulmadan Ortadoğu’nun psikopatı İsrail’in saldırganlığı bitmeyecek ve Ortadoğu’ya huzur gelmeyecek gibi görünüyor. Vietnam’da ve Latin Amerika’da yaşanan katliamlar Ortadoğu’da devam ediyor.

 
 
  Yahudi oldukları için mi zalimler?

Bu kitapta başlıca 4 konu bulacaksınız:

  • Yükselen Yahudi nefretinin Müslümanlar için bir afyon olması
  • Yahudi şeriatının İsrail zulmündeki rolü
  • Filistin’de zulüm gören insanların hayatı
  • Filistin sorunu ile ilgili güncel diplomatik hesaplar

Neden?

İsrail bir çok bakımdan Türkiye’ye benzeyen bir ülke. Paranoyak bir ulus-devlet. “Yoktan var edilmiş bir millet” dört tarafı “düşmanla çevrili” kutsal bir vatanda yaşıyor. Terör tehlikesine karşı ülkenin güvenliği için(?) haklar ve özgürlükler çiğneniyor. Devlet eliyle düşman üretiliyor!

Yahudilik devletin elinde siyasî bir araç mı yoksa Yahudiler hâlâ Hz. Musa’nın yolundan mı gidiyorlar? Bu zulümün sorumlusu Tevrat ya da diğer Kutsal(?) kitaplar mı? Yoksa tersine, İsrailliler dinden uzaklaştıkları için mi bu kadar zalim oldular?

İsrailliler soydaşlarını yok eden Nazi zulmünü adeta kopyasını ürettiler kendi ülkelerinde. Filistinlileri toplama kamplarına hapsedip duvarla çevirdiler. Ama tam da bu yüzden kendi ülkeleri dünyanın en büyük açık hava hapishanesi oldu. Milyonlarca Filistinli esir ve milyonlarca Yahudi gardiyan-cellat rolünde. Ülkenin gençlerine vaad edebileceği tek meslek bu, gardiyan-cellat. Ya da İsrail’i terk edip ABD veya bir Avrupa ülkesine kapağı atmak. Gidemeyenlerin ülkesi oluyor İsrail… Kendi zulmü altında ezilen, korku içinde yaşayan, dünyasıyla beraber Ahiret’ini de kaybetmiş olan İsrailli zannederim Filistinliden bile daha zavallı bir durumda bu yüzden. Buradan indirebilirsiniz.

Trackback URL

  1. 5 Yorum

  2. Yazan:Güncel Haberler (@guncelhaberler) Tarih: Oca 22, 2013 | Reply

    (sakın!) Kurtarma operasyonu – Cezayir şike mi yaptı?: http://t.co/juMk0dEO

  3. Yazan:Cemile Bayraktar (@jamilabayraktar) Tarih: Oca 22, 2013 | Reply

    Kurtarma operasyonu – Cezayir şike mi yaptı?: http://t.co/KU0Tz72d

  4. Yazan:yenikanal (@yenikanal) Tarih: Oca 22, 2013 | Reply

    (sakın!) Kurtarma operasyonu – Cezayir şike mi yaptı?: http://t.co/5Z9Hvi5C

  5. Yazan:A.kadir Hacıaraboğlu (@Hacaraboglu) Tarih: Oca 22, 2013 | Reply

    Cezayir’de garip bir kurtarma harekâtı: http://t.co/LfgfSALc

  6. Yazan:@aislamoglu Tarih: Oca 24, 2013 | Reply

    Cezayirdeki Operasyon ne anlama geliyor? Yoksa şike mi var? http://t.co/96uPoL22

  1. 4 Trackback(s)

  2. Oca 23, 2013: Uranyum ve Altın için İnsan Öldüren Uygar(!) Batı Geliyor!
  3. Oca 24, 2013: Fransa ve Amerika neden teröre destek oldu?
  4. May 10, 2014: Kaçırılan 200 kız bahane, Nijerya petrolü şahane!
  5. Mar 13, 2015: Bağımsız bir Uygur devleti hayali kuranlar yeni katliamlara çanak tutuyorlar

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin