RSS Feed for This Post

Sahte protestolar IMF’yi dışarı atmanın cezası mı?

“… Brezilya,kuruluşundan bu yana IMF’nin en büyük çalışma ortaklarından biriyken, son 10 yılda gösterdiği ekonomik büyümeyle birlikte 2011 yılında borçlarının tamamını ödeyerek IMF’yi ülkeden dışarı çıkardı. Aynı zamanda dış ticareti fazla veren bir ülke konumuna yükselen Brezilya, BRICS ülkeleri arasında büyüme hızı en yüksek ülkelerden biri haline geldi. Türkiye de bu süreci geçtiğimiz dönemde tamamlayarak Brezilya ile aynı konuma sahip oldu.

ABD ve Avrupa’dan kaçan yatırımlar
Özellikle Avrupa ve ABD’yi merkeze alan ve tüm dünyada etkisi hissedilen mali krizden iki ülke de büyüyerek çıktı. Üretim ve istihdam alanlarının artışıyla birlikte tarihinin en yüksek değerlerine ulaştılar. Bu sebeple yükselen ve gelişen ekonomileriyle yatırımcıları cezbeden iki ülke, aynı zamanda ABD ve Avrupa’ya alternatif pazarlar olarak görülüyor.

Siyasî istikrar, yükselen orta sınıf
İki ülkede de mevcut iktidar partileri 10 yıldan fazla süredir tek başına yönetimi elinde tutuyor. Kamu harcamalarını sosyal politikalara yönlendiren yöneticiler ülkede düşük gelirli sınıf tarafından büyük destek görüyor. Siyasi istikrarın sağlandığı bu dönemde orta sınıf güçlenirken alım gücü yükselen yeni bir sınıf oluşuyor. Bu durum iki ülkede de faiz lobisi olarak nitelendirilen tabakanın rahatsızlığı olarak nitelendiriliyor …” (Kâmil Ergin, Sao Paulo)

 

… Bu konuda makale okumak için…

  1. Çapulculuk ve sivil itaatsizlik arasındaki fark nedir?
  2. Tayyip Erdoğan’ın kellesini isteyenler onu Salvador Allende zannediyor »
  3.  Taksim Meydanı’na alternatif bakış
  4. Sevgili başbakanım, “milletin dediği olacak” demişsin
  5. Gezi Parkı’ndaki isyan bitti mi?
  6. Ne kadar az bilirseniz…
  7. Ben bir bankacıyım Gezi Parkı’nda, ne sen bunun farkındasın ne de polis farkında
  8. Gezi Parkı: Kür mü yoksa kürtaj mı?
  9. Derin Nefret
  10. Tayyip Neden Devrilmedi?
  11. Tayyip Erdoğan’a karşı küresel bir komplo var mı?
  12. Bu hesap tutmayacak
  13. Gezi Parkı “içeriden” nasıl gözüküyor?
  14. Gezi Parkı komplo teorisi mi yoksa gerçek komplo mu? (Video)

Sivil itaatsizlik, isyan ve devrim konusunda:

Trackback URL

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin