RSS Feed for This Post

Sohbet: Enerji – Terör ilişkisi

enerji-terorCumartesi günü düzenlediğimiz sohbete teşrif eden ve internet yayınından katılan dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Video kaydını yakında paylaşacağız. Sunum esnasında kullandığımız bilgi ve belgeleri 40 sayfalık bir PDF formatında paylaştık. Buradan indirebilirsiniz.

Sohbet sırasında tavsiye ettiğimiz enerji, çevre, jeopolitik konulu makalelerin tam listesi de şöyle:

  1. Yeni başlayanlar için enerji (1)
  2. Yeni başlayanlar için enerji (2)
  3. 2ci Dünya Savaşı petrol yüzünden mi çıktı?
  4. Rüzgâr nükleer enerjinin yerini tutabilir mi?
  5. Arakan’ı boşaltın, gaz ve petrol geçecek
  6. Bağımsız bir Uygur devleti hayali kuranlar yeni katliamlara çanak tutuyorlar
  7. Küresel ısınma çok iyi bir şeydir »
  8. Küresel ısınma bitti… İkinci dalga geliyor! »

Ekonomik krizler, terör ve darbelerle ilgili tavsiye edilen kitaplar da buradan indirilebilir:

kitaplar

Trackback URL

  1. 2 Yorum

  2. Yazan:aytaç Tarih: Eyl 22, 2015 | Reply

    Selamlar, hormetler…

    Ülkemizde geleceğin en parlak enerji kaynağı olarak gösterilen, anlatilan: dünya üzerindeki en büyük rezerve sahib olduğumuz soylenilen bor madenleri varmış.. bu bor madenlerinin ülkemizin büyük bankalarının yabancı uyruklu sahipleri yardımıyla kötü ellere yok bahasina geçeceği idda ediliyo.. bor nasıl bir maddedir, gerçekten enerjiye donusturulebilirmi, ülkemiz dış güçlerin basit maniplasyonlariyla elindeki kaynakları kaybedecek zayiflikta Afrika benzeri bir ülke olabilir mi, gerçekten borla çalışabilen bin cins araba uretilmismi vb gibi konuların asli hakikatini merak ediyorum fakir. Aydinlatirsaniz sevinirim. Allah a emanet..

  3. Yazan:my Tarih: Eyl 23, 2015 | Reply

    Aleyküm selam,

    Bor rezervleri açisindan ülkemiz gerçekten sansli. Ancak endüstride kullanmadan evvel saflastirilmasi gerekiyor bu kolay degil.

    Borun kendisi bir enerji kaynagi degil ama farkli enerji sektörlerinde çok kullanisli.

    Borla giden araba yok. Ama hidrojenle isleyen arabalarin bir kisminda bor ihtiva eden bir bilesim kullaniliyor. Yani borlu yakit hidrojen depolamak için kullanilan çok sayida yöntemden biri.

    Bu su anda arastirma asamasinda. Ekonomik olmasi için sadece Türkiye’de degil dünyanin diger ülkelerinde de kabul görmesi gerek. Yoksa Türkiye’de üretilen “borlu” arabalari (gerçekte hidrojenli) bizim disimizda kimse kullanamaz.

    kisacasi elimizde çok miktarda bor var ve bir çok kullanim alani var. Uydulardan nükleer santrallere, hidrojenli yakitlara kadar. Ama borlu yakitlar petrolün yerini alabilecek gibi görünmüyor.

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin