RSS Feed for This Post

En çok okunan kitaplar

Ekim ayında 14.048 kitap indirildi sitemizden. Genelde bu rakam 6-7 bin civarında geziyor ancak ekim boyunca FaceBook gibi sosyal ağlarda, üyelikle işleyen bir çok küçük forumda tartışmaların odağında Derin Düşünce kitapları vardı. Görünen o ki liberalizmin ahlâkî temellerindeki zayıflık ve yine hassas bir konu olan Türk Milliyetçiliğinin bölücü etkisi geçtiğimiz ay Türkiye’nin alternatif gündemini oluşturdu. Ancak sevindirici olan insanların kör bir liberallik gibi kör bir anti-liberalliği de reddetmeleri.  Bu doğrultuda Liberalizmin Ak kitabı da en çok indirilen kitaplar arasında.

Bir başka sevindirici gözlem Sanat kitaplarına gösterilen ilgi oldu. Sanat karanlıkta çakılmış bir kibrittir…, Sanat’ta Ayrıntı ve Bir roman incelemesi, Baudolino (Umberto Eco)  adlı kitaplar ilk 10’a girdi. (Yukarıdaki grafik toplamı yaklaşık 10.000’i bulan ilk 10’un dağılımıdır.)

Türkiye’nin okuyan, düşünen insanları terörün şiddetle, “şehitler ölmez, vatan bölünmez” gibi sloganlarla çözülmeyeceğini daha net görüyorlar. Bu sebeple askerî çözüm arayışının ( = çözümsüzlüğün) yerini gitgide akıl ve vicdan alıyor. Sistemin, rejimin soğukkanlılıkla sorgulanması, alternatif barışçı yollar aranması elbette Türkiye için olumlu bir gelişme.  Türkiye’nin Ulus-Devlet Sorunu‘nun en çok indirilen kitap olması şaşırtıcı değil haliyle. Bir başka dikkat çekici unsur ise ay sonunda yayına girmesine rağmen Kendi ülkesini işgal eden ordu‘nun gördüğü ilgi, 200 kez indirilmiş sadece 2 günde. Anlaşılan gelecek ayların “şampiyon” kitapları arasına girmeye aday bu kitap.

Ekim ayının en çok okunan kitaplarının tam listesi şöyle:

  1. Türkiye’nin Ulus-Devlet Sorunu
  2. Türkiye bölünür mü?
  3. Liberalizmin Ak Kitabı
  4. Liberalizmin Kara Kitabı
  5. Türk milliyetçiliği birleştirir mi yoksa parçalar mı?
  6. Alaturka Laiklik: “Beni bir bir sen anladın, sen de yanlış anladın!”
  7. Sanat karanlıkta çakılmış bir kibrittir…
  8. Sanat’ta Ayrıntı – Derin Göz
  9. Müslüman’ın Zaman’la imtihanı
  10. Bir roman incelemesi, Baudolino (Umberto Eco)
  11. Kadınlar… Günümüzün Don Kişotları
  12. Gazetecilik Neden Dibe Vurdu?
  13. Kadın hakları ve Kemalizm
  14. Türk Solu 
  15. Derin İnsan 
  16. Yahudi oldukları için mi zalimler?
  17. Bir pozitivizm eleştirisi
  18. Amerika Tedavi Edilebilir mi?
  19. Ermeniler ve Türkler
  20. Zorunlu Askerlik Gerekli mi?
  21. Para Yenir mi?
  22. Maymunist imanla nereye kadar?
  23. Eşcinsellik ve Biz
  24. Derin Düşünce nedir?
  25. “Ötekilere” bakarken (Çeviriler)
  26. Kendi ülkesini işgal eden ordu

Trackback URL

  1. 2 Trackback(s)

  2. Kas 26, 2010: Son 90 günde en çok okunanlar : Derin Düşünce
  3. Ara 22, 2010: Son 90 günde en çok okunan yazılar : Derin Düşünce

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin