RSS Feed for This Post

Bahçeli 1, Kahpe Bizans 0!

Tarihini Cüneyt Arkın filmlerinden öğrenen Devlet Bahçeli ve saz arkadaşları harabe halindeki bir kiliseyi kuşatma altına almışlar. Etraftaki çocuklara elle köpek işareti yapmayı öğretmişler. Sonra Bizans hayaletlerine karşı kahramanca dövüşerek kiliseyi fethetmişler. Mehter filan, komple ekip oradaymış. Hepsi bitince de gidip namaz kılmışlar. Aferin Devlet Bahçeli. Sıra Brüksel Kal’asını fethetmeye geldi. Ordular ilk hedefiniz Belçikadır, ileri!

 

 

 

 

 

 

 

… Bu makale ilginizi çektiyse…

Türk milliyetçiliği birleştirir mi yoksa parçalar mı?

 İllâ ki bir tutkal/çimento mu gerekiyor? Milliyetçilik tutkalı adil ve müreffeh bir düzene alternatif olabilir mi? Adaletin, hukukun hâkim olmadığı ortamlarda Türklerin kardeşliği ne işe yarar? Belki de Türk Milliyetçiliği diğer milliyetçilikler gibi yok olmaya mahkûm bir söylem. Çünkü var olmak için “ötekine” ihtiyacı var. Ötekileştireceği bir grup bulamazsa kendi içinden “zayıf” bir zümreyi günah keçisi olarak seçiyor. Kürtler, Hıristiyanlar, Eşcinseller, solcular…150 sayfalık bu kitapta Türk Milliyetçiliğini sorguluyoruz. Müslüman ve milliyetçi olunabilir mi? Türkiye’ye faydaları ve zararları nelerdir? Milliyetçiliğin geçmişi ve geleceği, siyasete, barışa, adalete etkisiyle. Buradan indirin. 

 

Türkiye bölünür mü?

“Bebek katili! Vatan haini!…” PKK terörünü lanetliyoruz ama devlet eliyle işlenen suçlara karşı daha bir toleranslıyız.  “Kürtler ve Türkler kardeştir” diyenlerin kaçı “sen benim kardeşimsin”  demeyi biliyor Zaza, Sorani, Kurmanci dillerinde? Ülkemizin terör sorunu ne PKK ne de Kürt kimliğiyle sınırlanamayacak kadar dallandı, budaklandı. Bazı temel soruları yeniden masaya yatırmak gerekiyor: (*) Kürtler ne istiyor? (*)  İspanya ve Kanada etnik ayrılıkçılıkla nasıl mücadele etti? (*) PKK ile mücadelede ne gibi hatalar yapıldı? (*) İslâm ne kadar birleştirici olabilir? Töre cinayetlerinden Kuzey Irak’a terörle ilgili bir çok konuyu ele aldığımız 267 sayfalık bu kitabı ilginize sunuyoruz. Buradan indirin.

 

Türkiye’nin Ulus-Devlet Sorunu

Devlet gibi soğuk ve katı bir yapı bizimle olan ilişkisini hukuk yerine ırkımıza ya da inançlarımıza göre düzenleyebilir mi? GERÇEK hayatı son derecede dinamik ve renkli biz “insanların”. Birden fazla şehre, mahalleye, gruba, klübe, cemaate, etnik köke, şirkete, mesleğe, gelir grubuna ait olabiliriz ve bu aidiyet hayatımız boyunca değişebilir. Oysa devletimiz hâlâ başörtüsüyle uğraşıyor, kimi devlet memurları “ne mutlu Türk’üm” demeyenleri iç düşman ilân ediyor, Sünnî İslâm derslerini zorla herkese okutuyor… Bizim paramızla, bizim iyiliğimiz için(!) bize rağmen… Kürt sorunu, başörtüsü sorunu, Hıristiyan azınlıklar sorunu… Bizleri sadece “insan” olarak göremeyen devletimizin halkıyla bir sorunu var. Türkiye’nin “sorunlarının” kaynağı sakın ulus-devlet modeli olmasın? 80 sayfalık bu kitap Kurtuluş savaşı’ndan sonra Türkiye’ye giydirilmiş olan deli gömleğine işaret ediyor.  Ne mutlu “insanım” diyene! Kitabı buradan indirin.

 

Trackback URL

  1. 33 Yorum

  2. Yazan:ali yardım Tarih: Eki 2, 2010 | Reply

    bahçelinin bu tavrı siyasi bir hesaptan kaynaklanıyor olabilir mi? olabilir. bahçeli özellikle sahil şehirleri ve ulusalcılıkla anılmaktan rahatsız olup,MHP hakkındaki algıyı Türk İslam ülküsü lehine çevirmek için bunu yapmış olabilir. benim bu noktada ilgilendiğim şey bahçeli MHP ye Türk-İslam ülküsü görüntüsünü vermeye mi çalışıyor, yoksa gerçekten Türk-İslam ülküsü çevresinde mi kendini konumlandırmak istiyor? eğer ikincisi ise ani de namaz kılacağına üst yönetimdeki ergenekoncuları partiden yollasın. Allah aşkına Türk-İslam ülküsünü dert edinen bir partide oktay vuralın, “başörtüsü hamlesi akp ye tuzaktı” diyen ve eksen kaymasından şikayet eden deniz bölükbaşının ne işi var? yukarıdaki yazı ise tamamıyla ülkücü düşmanlığı yaparak asıl sorulması gerekenleri setrediyor. bozkurt müslümanlık sonrası Türklerin kullandığı bir sembol olmaktan çıkmıştır, ancak fıtratı bozkurt gibi cevval olan Türk’ü remzeden bir figürdür. nedendir bozkurda ve ülkücülüğe düşmanlık?hem düşmanlık bile bu kadar düzeysiz mi ifade edilir?

  3. Yazan:MY Tarih: Eki 2, 2010 | Reply

    Namaz kameralarin degil ALLAH’in huzurunda kilinir.

    Böyle kelle takimi bir kilise veya sinagog isgal edecegi zaman bari namaz kilmasalar. Egilip kalktilar bos yere, yorgunluklari yanlarina kâr kaldi. Elini köpek biçiminde sallayan, hayvan toteminden medet uman Müslüman olur mu?

    Gelecek sefere Samba filan yapabilirler mesela 🙂

  4. Yazan:ibrahim kap Tarih: Eki 2, 2010 | Reply

    Ben bu olayı ilk duyduğumda eyvah cihat mı ilan edecek acaba dedim ^^ yok değilmiş allahtan meğersem seçim hazırlıklarına başlıyormuş içini boşaltığı türk milliyetçiliğini kullanamayacağını anlayınca dini kullanmaya karar vermiş^^

    Zaten elinde türk-islam sentezi denen tamamen çağ dışı kalmış türklüğü yok eden bir argüman var bunuda araya sokmuş sonrada çıkmış allah allah diyerek iktidara koştuğunu sanıyor değerli hocamız!!!

    Yahu insan utanır hem kendinize milliyetçi diyeceksiniz hemde bu ülke için tek bir vizyonunuz projeniz olmayacak sayın başbakanımız türküm demiyor (gerekte yok zatende) adamın elli tane projesi var bir dış ve iç politika vizyonu var peki sizin neyiniz var,bu ülke için adam dövmekten/öldürmekten başka ne iş yaptınız solcularda aynı durumda!!!

    Bu yazıyı yazan arkadaşa gelince haklı hemde bozkurt işaretine köpek işareti diyecek kadar haklı evet ne olduğunu bilmiyor,evet fırsatını bulmuş şunlara bir laf söyliyim havasında, bilmeden türklerin sembolüne köpek diyor!!! hakaret ediyor evet ama adam haklı, bu ülkenin kendine milliyetçi diyen partisi eğer mafyayla,uğursuz adamlarla işbirlii yaparsa,1970 lerden bu yana kendisinden farklı düşünen insanları döver yada öldürürse,Türklüğü içi boş bir kelime haline getirir türklerin sembolünü hatta türklüğü siyasi bir sembol haline dönüştürürse,ülküyü öğretmek yerine yozlaştırır kullanırsa bu işe kim sövmez!!!

    Bu arada bilmeyen arkadaşlarıda bilgilendiriyim türklerin sembolü kurttur bir çok bayrağımızda yer alır nedenide ergenekon destanından gelir ergenekondan çıkış yolunu gösteren börteçine adlı kurdu simgeler mhp bunu bir el işaretine bağlayarak unutturmuştur hatta kullanmıştır ben bu arkadaşın “köpek” söylemini o el işaretine söylediği kanısındayım aslında türklere hakaret etmek niyetinde değil…

  5. Yazan:MY Tarih: Eki 2, 2010 | Reply

    “bilmeden türklerin sembolüne köpek diyor!!!”

    niye türklerin sembolü bir hayvan olsun ki? seçimlerde %10 bile alamayacak bir grup fanatik ve mafya usagi olmus adamlar bunlar. içkiye de bayilirlar onu da söyleyeyim yani. Bol bol kafayi çekerler. Erkeklik ya! Ama ramazanda oruç tutmayanlara sopa atarlar, sarap içiyor diye elaleme satasirlar, gazeteci döverler…

    Kurt, köpek, baykus, kartal… ALLAH’in mahlukatini neden sembol edinecegiz ki? Mahyaci Kamil hakli bence. Türk bayragi neden yetmiyor simge olarak? Aslinda bu köpek isaretiyle BÖLÜCÜLÜK YAPANLAR ÜLKÜCÜLER. Hemen herkes Türk bayragini sembol olarak kabul etmisken yeni hayvanî semboller icad edip “bizen olanlar ve olMAyanlar” diye ikilik yapiyorlar.

    Türk millietçiliginin bölücü etkisi bu iste.

  6. Yazan:ibrahim kap Tarih: Eki 2, 2010 | Reply

    @MY

    Anlattım neden kurt sembolü olduğunu eski türk bayraklarına bak anlıyacaksın .Biz senle diğer şeylerde anlaşıyoruzda şu kurt köpek ayrımında anlaşamıyoruz sen kim hata yapıyorsa ona hakaret et bırak manevi! sembolleri elbette bayrağımız hepimizin sembolüdür.MHP bir sembol icat edip ülkeyi bölmedi düşüncesi bölücüydü zaten sağcı yada solcu milliyetçi olurmu ülkesini her kim seviyorsa o milliyetçidir aslında buda yanlış iyi bir vatandaştır!!!Yani türklüğü sağa yada sola çekilmesini sağlayarak ülkeyi böldü içini boşaltı türk islam sentezi denen bir zırvalık icat etti ordada böldü buda yetmedi abuk sabuk işlere girdi gençleri polis asker konumuna soktu ahlak bekçiliği yaptırdı en büyük ihaneti ülküye yaptı ülkücülüğü icat etti bunu bir siyasi partiye bağladı tabi buda yetmedi bunu siyasallaştırırken kimse anlamasın diye anlatmadıda.Kendisine ülkücü diyen bir arkadaşına sor ne demek ülkücülük diye sana sallama cevap verecek emin ol yüzde 99 bilmez çünkü böle bir zihniyet yok eskiden kendime sorardım neden ülkücü aydın yok diye yahu hiç teba kültüründe aydın olurmu aslında şu anki mhp de okur yazar sayısından bile şüphem var devlet bahçeli konuşma yapıyor herkezin gözlerinde yahu bu adam ne diyor,anlayan varmı biri bana anlatsa diye bir hava var.Aslında konuşulacak çok şey var zamanla söyleriz.

  7. Yazan:fatih yasar abbas Tarih: Eki 2, 2010 | Reply

    devlete/kamuya ait, yani herkesin odedigi vergilerle finanse edilen, politik olarak tesvik ve destek verilen muzik bale dans, mehter, tarih, sanat, kultur ajanslari muzeler olamaz. banka borclariyla bogusan bir suru sanatci,yazar cizer,muzisyen tarihci, kultur-sanat ureticisi enayi midir?

    Culturel Agencies (Musics Arts; Schools) Must be Privatized

    By Fatih Yasar Abbas
    http://WWW.claytabletessays.blogspot.com
    kaynak:

    http://www.cato.org

  8. Yazan:MY Tarih: Eki 2, 2010 | Reply

    bu kitabi okudugunuz zaman Milliyetçilik, ülkücülük ve alperenlik gibi seylerin aslinda bölücük oldugunu göreceksiniz:

    kitap

    http://www.derindusunce.org/img/turk_milliyetciligi.pdf

  9. Yazan:Sevan Nişanyan Tarih: Eki 2, 2010 | Reply

    Babo, iyi güzel de Ani’deki kilisenin Bizans’la ne alakası var onu anlamadım.
    Özbeöz Ermeni işidir. Ermeni ile Bizans’ın bağı da, eh, Çin’le Japon kadar.

  10. Yazan:MY Tarih: Eki 2, 2010 | Reply

    Sevan Bey Selam,

    Nasilsiniz? Yaw üstün(!) Türk irki bunlar, o kadar üstünler ki baktiklari yükseklikten bütün isevîler birdir, çinli-japon da ayird etmezler, böcük yiyien çekik gözlü deel mi? Zenciye “Arap” derler… Safkan Türk’ün çekik gözlü olmasi da islerine gelmez o ayri mesele 🙂

  11. Yazan:sungur Tarih: Eki 3, 2010 | Reply

    valla haklısın MY hocam. kendimden anlatayım:ben üniversitede iken bir kazakla kaldım. adamın elmacık kemikleri dışarda, saçları dimdik, gözler çekik. hani ders kitaplarına oğuz han diye koysan çuk oturur. ben ise kara kuru anadolu evladı. ben türküm deyip dururken, adam o kadar türktü Kİ, hayatta türküm demedi. bir gün aldım bunu karşıma “OĞLUM METE’YE BENZEYEN SEN, KIMIZ İÇEN SEN,AMA HİÇ TÜRKÜM DEMİYON. BEN YOZLAŞTIĞIMDAN DOLAYI 1 rakamına “bir” derken sen bir “safkan türk” olduğundan dolayı “bır diyosun kı,uc,dort” diyorsun. ama türküm demiyon.
    kazak nasıl mı cevap verdi
    ATTİLA YI HATIRLATAN BİR KAHKAHA İLE

  12. Yazan:sungur Tarih: Eki 3, 2010 | Reply

    yahu hayret editör yukarıdaki anıyı yanlış anladı galiba. yolladığım bütün yorumları silmiş bir onu silmemiş. efendim açıklıyım o zaman. bu turancılar bu meseleyi öyle bozdular ki. ben orta asyalı arkadaşlarla karşılaşmadan önce değil kazakları falan, karakalpak, macar, gagauz uygur falan türk zannediyordum. lakin bir de baktım ki adamlar ayrıca bir millet. azeri bile türk değil. çünkü türk biziz. bu milletler ise türki soylu azeri,özbek,kırgız.. bizim kazak türkçe biliyordu ama bir de özbek vardı adamla anlaşmak mümkün değil. bu arkadaşlar biraraya gelince rusça üzerinden anlaşırlar. yani hadi turancılar türkü orta asyada arar durur, liberaller neden onlara iştirak eder

  13. Yazan:sq Tarih: Eki 3, 2010 | Reply

    Ani’ye Bizans, olmamış hakikaten:)
    Ama burada pek suç yok, zira Ermeni Sanatı Türkiye’de ne kadar bilinip inceleniyor emin değilim, oysa taş işçiliği ve mimaride Ermenilerin oldukça özgün ve ustalıklı bir tarzı var.

    “Bizans”, sanıyorum ki, sanattaki, mimarideki kimlikten öte, “Kahpe Bizans” temalı fimlerdeki klişelerde açığa çıkan fetihçi zihniyete ve gayrimüslim düşmanlığına gönderme yapıyor.
    Mekanlara bu şekilde “girmeye” çalışmayı anlayamıyorum, aynısını Ayasofya için de düşündüğümü yazmıştım, bu fetihçilik bir anlamda tecavüzcü zihinle örtüşüyor. Bilinçaltı hala istilacı. Bunu Türklüğü küçümsemek ya da yermek için yazmıyorum, bunun sadece milliyetçilikle de alakası yok, bu istilacı-ataerkil zihni zihni eleştiriyorum.

  14. Yazan:sungur Tarih: Eki 3, 2010 | Reply

    valla bugünlerde hayırcı tayfa hep cemaatlerine safları sık tutun derken, evetçilerin “the cemaat” üzerinden bölünmeye başladıklarını seziyorum. bahçelinin tavrı yozgat, erzurum gibi evetçi olan milliyetçi-muhafazakar tribünlere oynamak gibi geliyor bana. akaydın içki üzerinden safları sıklaştırıyor. çok abartıyormuyum bilmiyorum ama, seküler hayat tarzına sahip evetçileri seküler semboller üzerinden mi toplamaya çalışıyor. ayrıca hanifi avcı meselesi bence cemaate oynanmış en ciddi oyun. o kitabı ergun poyraz yada soner yalçın yazsaydı, sonra devrimci karargah ile bağlantıları çıksaydı zerrece bölünmeye yol açmazdı. ama yazan hanefi avcı. cemaatçiler ve cemaati iyi bilenler bile gülen’den bağımsız bir f tipi çetecilik var mıdır diye sormadan edemiyorlar. valla bu konuda en doyurucu açıklamayı şamil tayyar yaptı. avcının devrimci karargaha ideolojik nedenlerle değil, kişisel zaafla yaklaştığı anlaşılıyor. neyse bahçeliye gelirsek allah kabul etsin namazını. bbp ninde ayasofyada namaz isteğinde bulunduğunu öğrendim. ayasofyanın müze olması avrupalıların bize sembolik galibiyetini anlatsada, namaz gibi kişisel bir ibadetin siyasal amaçlarla kullanımı,islamca doğru olmasa gerek

  15. Yazan:ilteriş Tarih: Eki 3, 2010 | Reply

    Ülkücü Türk Milliyetçiliği’ni basit, yoz, kaba bir ırkçılıkmış gibi göstermek, Ülkücü Milliyetçiliğin sembolünü totem gibi yansıtmak, Ülkücüleri mafya gibi illegal işlerle yan yana koymaya çalışmak, Ülkülücülüğü İslamın dışında tutarak, vay efendim onlar zaten içki içmeyede bayılır gibi hiçde hoş olmayan, nezeketten ve siyasi terbiyeden uzak ifadeler kullanmak, Ülkücü Türk Milliyetçiliğine karşı beyinlerde oluşmuş, bilgiden uzak,önyargılı, hepsi için söylemiyorum ama düşmanca fikirlerin temeli iyi niyet niyet kuralları içinde söylüyorum cehaletten başka bir şey değildir.
    Ama, Ülkücü Türk Milliyetçiğini bölücülük ile suçlamak tam bir alçaklıktan başka bir şey değildir. Hele Ani’de kılınan Cuma Namazını bu kadar zavallıca yorumlamak edep dairesi içinde küstahlıktan başka bir şey değildir.
    O sözüm ona dindar geçinen arkadaşları ağabeyleri, bu Ülke sokaklarında Camiye Namaza giden ihtiyarların yolları kesilip Camiye gitmeleri engellendiği yıllarda, soba üzerinde kestane pişirirken Ülkücüler Cami yoolarının güvenliğini sağlıyorlardı.
    Ülkücülük fikri içerisinde tabiki yanlış insanlar vardır. Ama bunların tamamını Ülkücülüğe mal etmekmek namudzuluktur.Nasılki kendisine İslamcı diyen camia içinde hırsız, rüşvetçi,tacizci,sübyancı,bölücü,işbirlikçi v.b tipten bir ton adam mevcutken bunların tamamının dine mal edilemeyeceği gibi.
    Unutulmamalıdır ki arkadaşlar Ülkücü Hareket içinde oğullarına gemi alan, damatlarını holdinklere 27 yaşında sio yapan, kızlarını kuyumculuk sektörüne ortak eden, hanımı hastahaneler zincirinin ortağıolan bir tane bile adam yoktur.

  16. Yazan:Cengiz Cebi Tarih: Eki 4, 2010 | Reply

    @ilteriş

    Bu sitede ülkücü camia içinde düzgün insanların olmadığına dair hiçbir şey söylenmediğini pekala siz de biliyorsunuz.

    Nitekim referandum öncesinde bu ayrışmayı herkes az-çok gördü, anladı.

    Hatta bu insanların Bahçeli takımını ülkücülüğe ihanetle suçladıklarını da gördü insanlar.

    Demekki “vay ülkücülüğe laf söyleyenlere bak” denecek türden bir şey yok ortada.

    Şu ülkücülüğü “kişilerden bağımsız olarak” bir tanımlayabilecek misiniz acaba?

  17. Yazan:Tayfun Korkut Tarih: Eki 4, 2010 | Reply

    … kervan yurur … Tabi ki de kilise de olacak ulkemde, sinagog da, inanan vatandasimiz varsa Buda heykeli de olsun. Bu da bize asirlardir demokrasi dersi vermek isteyip muslumanlarin Avrupa’da sayica artmasindan rahatsizlik duyan hristyan kokten dincilerine de kapak olsun. Iyi yoldayiz. Cok iyi yolda…

    Danimarka’daki karikatur krizinden sonra Danimarka’da 1 yil en cok satan kitap ne oldu, tahmin edin?
    -Kur’an-i Kerim

    Bu isler boyle govde gosterisiyle, sovla olmuyor kurtcular, kopekciler. Kafa bos, kalp bos, iceriz aniririz slogan atariz hava hos, butun kizlar hos, findik beyinli ulkuculer! Alin butun makyaj guzeli, “kasar hatunlar” sizin olsun, butun para musluklari sizin elinizde olsun, istediginiz iktidar olsun, guc olsun, gosteris olsun, alin hepsi sizin olsun, lanet olsun! Sahtekarlar!

  18. Yazan:yaşam Tarih: Eki 4, 2010 | Reply

    Bu ülkede hiç kimse MHP’nin islam için mücadele

    ettiğini savunamaz çünkü ırkçılık islamla

    bağdaşmaz.MHP’nin iktidar olduğu,belediyeleri

    elinde bulundurduğu dönemleride unutmadık.

    Özellikle belediyelerde yaptıkları uygulamalar

    bariz gösteriyordu kendini yaşadığım bölgede.

    tüm kamu kuruluşlarında kendi adamları vardı.

    mahalleler ayrılmıştı,asfaltlanmış mahalle ve

    çamura gömülü mahalle diye.İnsanlar dahi

    ayrılmıştı hizmet vermek mahiyetinde.

    Şimdi sakın bana MHP için halkın hepsi birdir

    yalanını söylemeyin çünkü gördüklerim sizi

    malesef doğrulamıyor.

  19. Yazan:Atılım Ateş Tarih: Eki 5, 2010 | Reply

    “MHP halk için çalışmıyor, Ani’de yapılan da maskaralık” demek başka, “Köpeğe taparlar, içki içerler” demek başka.

    Birisi eleştiri, öbürü gıybet, ayıp.

    Selamlar,

    Atılım Ateş

  20. Yazan:Ekrem Senai Tarih: Eki 5, 2010 | Reply

    Bu kurt işaretinin kimin icadı olduğunu ve ne anlama geldiğini bilen var mı?
    İtalyanların da Roma’yı kuran Romus, Romulus kardeş efsaneleri var, bunları bir kurt besleyip büyütmüş. Ama hiçbir Romalının kurt işareti yaptığını görmedim. Alparslan Türkeş’in marifeti midir, bir ara el hareketleri modaydı. Bir siyasi partinin el hareketi olmaması garip karşılanırdı. Özal’ın “sağ ve solu birleştirme”yi sembolleyen hareketi, Erbakan’ın baş parmaklı yeminleri ilk aklıma gelenler.
    Ama artık bunun modası geçti sanıyorum. Çok itici bir görüntü. Ülkücüler hilal bıyık da bırakmıyorlar artık ama şu el hareketi takıntı oldu herhalde kurtulamıyorlar.
    Ergenekon efsanesinin de 1930’ların uydurması olduğu ortaya çıktı, meğer Anadolu halkının büyük kısmı hiçbir yerden gelmemiş ve hiçbir yere gitmemiş. Safkan Türkler de yalanmış. Hepimizin damarlarında gavır kanı dolanmaktaymış.

  21. Yazan:MY Tarih: Eki 5, 2010 | Reply

    “MHP halk için çalışmıyor, Ani’de yapılan da maskaralık” demek başka, “Köpeğe taparlar, içki içerler” demek başka.

    Birisi eleştiri, öbürü gıybet, ayıp.

    Atilim Bey, anlamini bile bilmediginiz kelimeler kullanip insanin asabini bozmayin!

    Hz Ibrahim de Kâbe’de putlari kirarken ayip mi etmisti? Giybet miydi onca nebinin, velinin “üzerlerindeki sinekleri bile kovamayan putlara tapmayin” demesi?

    ALLAH da mi (HASA!) giybet etti “yarattiklarimla Ben’i karistirmayin, Madde’ye Mânâ, yaratilmisa uluhiyet atfetmeyin” derken?

    Kurda, köpege, yerdeki solucana tapmak isteyen tapsin. Ama Islam’i irk/soy/kan taassubuyla kirletenler, hatta tutup da “Islam budur” diyenler, camilerde cenazelerde elini köpek biçiminde sallayanlar her türlü asagilanmayi hak ederler. çünkü Kur’an ölçüsü budur. “HAYVANLAR GiBi YERLERDE SÜRÜNENLERDEN” olursunuz. Irkçilari yere yatiran ben degilim. Paspas zannedilmekten biktilarsa, asagilanmaktan biktilarsa ayaga kalksinlar, insan olsunlar!

    Yok cami yollarinin muhafiziymis, yok kurt sesi olmazsa ezan sesi de olmazmis!!!

    O gün cami koruyan yarin cami bombalar. Aklini ve vicdanini kurdun, köpegin kuyruguna takan adam her seyi yapar, her ise gelir. 12 Eylülden öncenin tetikçileri, katilleri bugün camilerin degil genelevlerin muhafizligini yapiyor. Ne haber?

    Irkçilarin avukatligina soyunduysaniz bir daha yorum yazmayin Atilim Bey. Girince kurt ulumasi duyulan siteler var. oralara takilin!

  22. Yazan:Atılım Ateş Tarih: Eki 5, 2010 | Reply

    Mehmet Bey,

    Lokman / 18. “Hem insanlara karşı avurdunu şişirme (kibirlenme) ve yeryüzünde çalımla yürüme. Çünkü Allah övünen ve kuruntu edenlerin hiçbirini sevmez.”

    Milliyetçilere bu kadarını diyebilecekken, bir de köpeğe tapmayı (ki tapmak Allah’la eş koşmak anlamında diye algılıyorum) niye karıştırıyorsunuz? Suçları kibirse kibirliler deyin, neden başka suçlar isnat ediyorsunuz?

    Onlara kendi üstünlüklerini taptıkları (Allah ile eş koştukları) bir put mu söyledi, yoksa hataya düşüp kibirlendiler mi yalnızca?

    Kusura bakmayın ama özellikle genelev muhafızlığı falan gibi şeyleri buraya yazarak gıybet yapmış olmuyor musunuz?

    Muhammed Peygamber “Gıybet nedir bilir misiniz?” diye sordu. Yanında bulunanlar: “Allah ve onun elçisi daha iyi bilirler” dediler. “Gıybet, kardeşini onun hoşlanmadığı bir sıfat ile vasıflandırmaktır.” buyurdu. “Kardeşimde söylediğim sıfat bulunuyorsa?” diye sorulduğunda: “Söylediğin sıfat eğer kardeşinde bulunuyorsa gıybet etmiş olursun, bulunmuyorsa iftira etmiş olursun.” buyurdu. (Tirmizî)

    Aşağıdaki alıntılar da başka bir siteden, siz anlamını bilmediğimi söylediğinizde internetten arayıp buldum:

    (Bir cemaat içinde bulunurken, bir kimse hakkında gıybet edildiğini görürsen, o kimse için yardımcı ol. Ve cemaatı da ondan men etmeye çalış veya oradan kalk git.) [İ.Ebiddünya]

    (Din kardeşinin yüzüne söylemekten hoşlanmayacağın şey gıybettir.) [İbni Asakir]

    (Bir kimsenin yanında din kardeşi gıybet edilir de, yardıma muktedirken ona yardım etmezse, Allahü teâlâ o kimseyi dünya ve ahirette rezil eder.) [İbni Ebiddünya]

    Allah aşkına beni milliyetçileri savunmak zorunda bırakmayın burada. Kusurları neyse onu dosdoğru söyleyin, ya da hakaret etmeden hicvedin. Ama tutup da köpeğe taparlar derseniz kendimi onları savunmak zorunda hissederim.

    Selamlar,

    Atılım Ateş

  23. Yazan:Ekrem Senai Tarih: Eki 5, 2010 | Reply

    Ülkücüler de bir değil. İçlerinde dindar çocuklar da var. MHP’de pek kalmadı ama BBP’de tanıdığım düzgün çocuklar var. Toptan yargılamak doğru olmaz. “Gaflet” diye bir şey var. İsminiz Alperen, Mete, Hakan, Bahadır, Devlet, Alparslan, Kağan vs. ise küçük yaştan itibaren aşılanan ulu Türklük fikrini aşman çok zor. Bu sitede de sevdiğimiz bir arkadaşla çok tartışmıştık. Kendisine Mimar Sinan’ın devşirme, Hz.Mevlana Celaleddin Rumi (KS)’nin Afgan, Selahaddin Eyyubi’nin de Kürt olduğunu bir türlü kabul ettiremedim. Bu kodlanmış beyinle yetişmiş bir insanın putlarını kırmasını beklemeyeceksin.
    Albay emeklisi bir tanıdığım var, ordudan namaz kıldığı ve karısı başörtülü olduğu için atılanların varlığına inanmıyor mesela.
    Örnekler çoğaltılabilir.
    Hz.İbrahim (S)’in muzip metodu da muhteşem ama yine de Hz.Musa’nın (S) emredildiği kavl-i leyyin’i kullanmak daha isabetli olabilir.
    Babam da milliyetçidir, geçenlerde 1915 trajedisinde Ermenileri savunuyorum diye sesini öyle bir yükseltti ki bir an oğlu olduğumu unuttu sandım. Hepimizin putları var.

  24. Yazan:MY Tarih: Eki 5, 2010 | Reply

    Atılım Bey,
    Benim sertliğime rağmen sakinliğinizi muhafaza ettiğiniz için teşekkürler, hilm sizde olunca özür dilemek de benim payıma düşer, kalp kırdıysak hakkınızı helâl edin.

    Ülkücü / alperen / milliyetçi / ırkçı tayfa ile siteyi açtığımızdan beri muhatap oluyoruz. Okuyucularımızın gözünden sakladığımız tehdit, hakaret vs öyle bir seviyeye ulaştı ki… Ermenilerden, Kürtlerden ve genel olarak dünyadan (yeterince) nefret etmediğimiz için bu insanlarla konuşma imkânımız yok. Onlar da konuşamadıkları için Rasim Ozan’ın suratının ortasına yumruk attılar zaten. İnsanlar konuşa konuşa, hayvanlar ve hayvana tapanlar da böyle şiddet ve tehditle iletişim kuruyor:

    Alperenlik söze karşı yumruk mudur?

    Bir gece ansızın gelebiliriz

    Gıybet? Olumsuz / yanlış olan her şeyi söylemek gıybet değildir. Aksi takdirde “zulüme dil ile mâni olmak” diye bir emir olmazdı. Kul hakkının söz konusu olduğu durumlarda “bu yapılan zulümdür, haksızlıktır” diye söylemek sadece hak değil ödevdir, sanırım bunu takdir edersiniz. Zaten Peygamberimiz’e (SAV) sorulmuştur bu gıybet konusu. Onun verdiği cevaplar ve örnekler de çok nettir.

    Şeklî bir referansa göre olumsuzluk ifade etmek gıybettir, manevî bir referansa göre olumsuzluk ifade etmek ise haktır ve ödevdir.

    Biz ülkücüler için “kravatı gömleğine uymamış, amma da şişko, burnu da eğri” dersek gıybet olur. Ama internette bulabilir misiniz bilmiyorum, “gel ALLAH rızası için gıybet(!) edelim” de denilmiştir bir zaman : ))

    Kurda, köpeğe tapmak? Bir kere bu iki hayvan arasında sanırım genetik fark yok. Yani dişi kurt ile erkek köpek çiftleşebiliyor, sağlıklı yavrular geliyor dünyaya. Bu sebeple elini köpe ya da kurt şekline getirmek bir.

    Tapmak? İnsan kendini Müslüman zannedip aslında başka şeylere tapıyor olabilir. Meselâ ben çocukluğumda Atatürk heykellerine taptım. Tabi kimse “gel Atatürk’e tapalım” demedi ama yılın belli günlerinde o heykellerin önünde toplandık, “Atanız sizi bulutların arasından izliyor, o ölmedi” gibi laflarla kafamız dolduruldu. Sonra bunları bize tekrar ettirdiler “Atatüüürk ölmediiiii, yüreğimdeeeee yaşıyoooor” diye şarkı vb ile çocukluğumuz, gençliğimiz dolduruldu.

    Hem şeklen hem de manen Atatürk’e taptık. Çünkü vicdan-akl yönümüz yani iyi-kötü ayrımı yap(MA)mamız da Atatürk’e endeksliydi. Meselâ tesettürlü kızların ve Kürtlerin Atatürk’ün emaneti olan Cumhuriyeti yıkacağından korktuk ve onlara yapılan eziyetlere göz yumduk. Bu eğer tapmak değilse ben bilmiyorum tapmanın ne olduğunu. (tapi para, mevkî… bunlar da gizli put olabilir)

    Peki Ülkücü / alperen / milliyetçi / ırkçı tayfa kurda-köpeğe tapıyor mu?

    Kurtlu Hilal isimli yazımızda bu konuyu ve milliyetçiliğin İslâm ile uyuşup uyuşmayacağını yeterince irdeledik. Lütfen kendinizi cevap vermek zorunda hissetmeyin. Ülkücü / alperen / milliyetçi / ırkçı tayfa hakkında konuşurken çok kolay sinirlenebiliyorum. Kurda tapanlar için bozmayalım aramızı…

    Saygılarımla

  25. Yazan:Atılım Ateş Tarih: Eki 5, 2010 | Reply

    Ekrem Bey,

    Metaforik olarak benim de putlarım var. Benim meramım bazen bu tarzdaki eleştirinin bir metafor kullanmanın ötesine geçmesi. Üstelik sağındaki ve solundaki cümlelerle birlikte okumak lazım bu put mevzuunu, ki öyle yaptığımda gördüğüm dil beni ziyadesiyle rahatsız etti.

    Size sonuna kadar hak veriyorum, gaflet diye bir şey var. CHP’de de var, ısrarla örtünün şekline müdahale etmeye kalkışıp duruyorlar. Bir bırakamadılar şu kalıba sokma huyunu. Milliyetçilerde de var, çok kültürlülükten öcü gibi korkuyorlar. Çok kültürlülüğün içinde de sahip olduğumuz (ya da sahip olduğumuzu sandığımız) değerleri korumak mümkün, ama Sümela ayine açılınca korkuya kapılıveriyorlar. Sonra Ani’ye gidip şov yapıyorlar.

    Eleştiri bir sopaysa eleştirdiğimiz kişinin kafasına değil de gafletine vursak daha iyi netice almaz mıyız? Siz adama başka başka sıfatlarla yüklenince sizi daha mı iyi dinleyecek?

    Yoksa amaç hoşlanmadığımız ya da yanlış bulduğumuz düşüncelere sahip insanlara saydırıp içimizi mi ferahlatmak? Bileyim de bir daha sazan gibi olur olmaz atlamayayım.

    Selamlar,

    Atılım Ateş

  26. Yazan:Atılım Ateş Tarih: Eki 5, 2010 | Reply

    Mehmet Bey,

    Est., gerçekten bazen sazan gibi atlıyorum, öyle hissetmeye başladım gittikçe. Size de hak veriyorum, ben de hakaretlerle dolu mesajları sizin yaptığınız gibi tek tek okuyup filtrelemek zorunda kalsaydım herhalde çoktan tansiyon hastası olmuştum.

    Allah size sabır versin.

    Selamlar,

    Atılım Ateş

  27. Yazan:Ekrem Senai Tarih: Eki 5, 2010 | Reply

    Atılım bey,

    NG’de İbn Battuta’nın seyahatlerini anlatan bir belgesel izlemiştim. Çin’e müslümanlığın gelişi ve bu bağlamda günümüz Çin müslümanı anlatılıyordu. Bir camiye girdiler, kapıda iki Çinli polis vardı. Caminin panosuna ve hutbelere müdahale ediyorlarmış, panoda “vatan sevgisi imandandır” hadisi vardı, hutbede ise Çin ulusu için hizmet etmenin fazileti konu ediliyordu. Ne kadar da tanıdık dedim… Demek ki işler her yerde böyle yürüyor. Bizde de Osmanlı’nın son zamanlarında milliyetçilik dalgası başladı. Sonra Ziya Gökalp’in “Türkleşmek, İslamlaşmak, Muasırlaşmak” çalışması geldi. Bu bir projeydi. Din, milliyetçiliği beslemek için kullanılacaktı. Türklük övüldü, İslamiyet ise Türklüğün bir enstrümanı gibi kullanıldı. Zaten bütün toplum mühendisleri bir şekilde din’i ve dindarları kullanmanın yolunu ararlar. Çünkü bu insanlar kolay motive olurlar ve rahat yönlendirilebilirler. İslamiyet gibi, Araplar gibi ırk taasubunun zirvede olduğu bir topluluğu aydınlatmış ve zenci köleyi genelkurmay başkanı yapmış bir din’i milliyetçiliğe malzeme yapmak kolay değildi. Ama aynı Çin’de olduğu gibi bu aşı yapıldı; ders kitaplarıyla, diyanetiyle, sağ-sol çatışması üretilerek… Mehmet bey’in isyanı hala aradaki çelişkinin görülmemesine. Ve bu konuda haklı olduğunu söylemek gerekiyor.

  28. Yazan:Mehmet Bahadır Tarih: Eki 5, 2010 | Reply

    Devlet Bakanı Egemen Bağış, MHP’lilere “Maun Suresini okumalarını” önermiş. Tam da söylenmesi gerekeni söylemiş. Kendisini kutluyorum…

  29. Yazan:MY Tarih: Eki 5, 2010 | Reply

    besmele

    Maun suresi

    1.Eraeytellezi yükezzibü biddiyn 2.Fezâalikellezii yedü’ul yetiym 3.Velâa yehuddu alâa ta’aamil miskiyn 4.Feveylül lil musalliyn 5.Elleziyne hüm an salâatihim sâahüün 6.Elleziyne hüm yüraaaa üüne 7.Ve yemneuunel mâauun

    1.Dini yalanlayanı gördün mü? 2.İşte o, yetimi itip kakar; 3.Yoksulu doyurmaya teşvik etmez; 4.Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki, 5.Onlar namazlarını ciddiye almazlar. 6.Onlar gösteriş yapanlardır,
    7.Ve hayra da mâni olurlar.

  30. Yazan:ahmet Tarih: Ara 9, 2010 | Reply

    Hadi ya Turk Milliyetciligi boluyor mu? Yapma ya? peki Kurt milliyetciligi butunlestirici mi? Ingiliz, Alman, Japon veya Yunan milliyetciligi tum insanlari ve en basta Turkleri bagrina mi basiyor? Hic olmazsa milliyetcilik var bu ulkede, saydigim ulkerlerdeki irkcilik yok. Kardes, otur bir Yunan milliyetcisiyle, Ingiliz milliyetcisiyle, hatta Kurt’le konus. Kanin donacaktir. Seni beni insandan saymiyorlar. Kim ustunmus ve hatta hanyayi konyayi goruyorsun…Maalesef Anadolu buyuk bir mezarliga donmedikce mutlu olmayacaklar ve asil aramizdaki aymazlar en buyuk sorun gibi aslinda. Hala milliyetcileri bu tur kucuk asagilamalarla kendisini universal sayan dunyayi gormemis, tarih okumamis, bugun bu sinirlarda guven icinde yasarken, disaridaki ve icerideki tehlikeleri goremeyenler. Baska kim sizi universal sayiyorsa tabi? bakiniz AB politikalarina…

  31. Yazan:bsm Tarih: Ara 9, 2010 | Reply

    Hadi ya Turk Milliyetciligi boluyor mu?

    Ya ne yapıyor?Yoksa birleştirip barışın,birarada yaşamanın yolunu açıyor da haberimiz mi yok.Eh eliniz değmişken bi anlatın şu Türk Milliyetçiliğinin yararlarını da öğrenelim,ne dersiniz?

    Yapma ya? peki Kurt milliyetciligi butunlestirici mi?

    Birleştirici olduğunu kim söyledi?Türk Milliyetçiliği neyse Kürt Milliyetçiliği de odur; Ingiliz, Alman, Japon veya Yunan milliyetciligi de…Tek fark bu takıntının kucağına düşmüş olanların diğerine/ötekine göre daha güçlü olmaları ve zayıf tarafta olanları ezmek.Ancak her halukarda kötü bir hastalıktır Milliyetçilik.
    Peki siz ne yapıyorsunuz?Kürt,İngiliz,Alman,Japon vs milliyetçiliği kötüdür diye gerekçeler sıralıyorken-ki gerçekten kötüdür- “Türk Milliyetçili bölüyor mu?”diye baştan savunmaya geçiyorsunuz.E,kardeş saplandığınız milliyetçiliği cici göstermeden bir karar verin:milliyetçilik iyi midir,kötü müdür?

    İngiliz,Alman,Japon veya Yunan milliyetçiliği tum insanlari ve en basta Turkleri bagrina mi basiyor? Hic olmazsa milliyetcilik var bu ulkede, saydigim ulkerlerdeki irkcilik yok.

    Ne demek bağrına basmak?Kimse kimseyi bağrına basmak zorunda değil.Diğerini hakir kendisini üstün görmesin yeter.Nihayetinde övündüğünüz Türk Milliyetçiliği diğer halkları ne kadar bağrına basıyorsa onlar da o kadar basıyordur.Baksanıza daha milliyetçiliğin tanımını yaparken araya fark koyarak boş boş böbürlenip kendi milliyetçiliğinizi bulunmaz hint kumaşı gibi gösterip ötekilerini tukaka sayıyorsunuz.Bu kibir nereden geliyor?”Milliyetçiliğin ve olmadığını savunduğunuz ırkçılığın dik alası değil midir bu?
    Hem diğer farklı topluluk ve unsurları milliyetçilikten öte ırkçı,Türk Milliyetçiliğini ise bundan müstesna kılan nedir acaba?Bi zahmet mevzuyu bir örneklendirin de anlayalım aradaki farki.Tezinizi doğrulayacak argümanınız varsa ortaya atacaksınız…Öyle atıp tutmakla,”ben söyledim doğrudur”la olmuyor.

    Kardes, otur bir Yunan milliyetcisiyle, Ingiliz milliyetcisiyle, hatta Kurt’le konus.

    Tahmin edebiliyorum.Milliyetçilik batağına saplanmışlarsa muhtemelen sizin gibi konuşuyorlardır(“siz”i çoğul değil hitap olarak alın).Dedik ya aynı müzmin hastalık diye.Peki siz hiç Türk ırkçılarıyla konuştunuz mu ya da böylelerine hiç raslamadınız mı?Girin ırkçı faşist sitelere de “insanın kanını donduran”ne tür sözler sarfediliyor gözlerinizle görün.Kim yazıyor dersiniz,uzaylılar mı?Eminim aşinalığınız vardır ve rastlamışsınız bu tür sitelere.Peki o kusulan öfke,ölme/öldürme naraları,kürtleri ve ermenileri aşağılama,yahudilere duyulan nefret…bunları okuyup/duyduğunuzda sizin kanınız donuyor mu?
    Yani başkalarına çuvaldızı batırmadan önce iğneyi kendinize batırmayı deneyin.Bunu yapacak dürüstlüğe ve cesarete sahip değilseniz sallamayın bari.

    Yorumun geri kalanı ise tam bir fecaat.Bu toprakları kan gölüne çeviren sizin gibilerin ırkçı zihniyetidir.AB’de bilmem nerede arayarak çamurunuzu başka yerlere atmaya kalkışmayın.

  32. Yazan:adem Tarih: May 20, 2011 | Reply

    Esselamün Aleyküm verahmetullah. taraflı konuşmaktasınız. yazılarınız boş ve tutarsız. Ülkücülüğün felsefesinin ne olduğunu bilseniz böyle konuşmazsınız. Vatan- Millet – namus ve İslamiyet için canımız feda olsun bu kadar yeterli sanırım. kilise dediğiniz de Ani harabeleri Kars vilayetinin sınırları içerisinde tarihini bilirmisiniz. nerden bileceksiniz. Alparslan Allah onlardan razı olsun mekanları cennet olsun. Amin. ecdadımızın ilk Anadoluya giriş ve islamiyeti yaymaya başladığı ve Cuma namazını kıldığı yerdir. uzatmaya gerek yok ülkücülük nedir bilen bilir karşılıksız olarak vatanı milleti namusu ve İslamiyet uğruna seve seve canını feda etmektir. a, b c parti önemli değildir. bu bağlamda hepimiz ülkücüyüz. selametle….

  33. Yazan:adem Tarih: May 20, 2011 | Reply

    Essalümün aleyküm. T.C. bölünmez bir bütündür. Türkü, Kürdü cerkezi alevi sunni tatar kırgız ne ırktan olursa olsun bu coğrafyada yaşamakta ise Türk vatandaşıdır. bizim insanımızdır. bizler Türkmen oymağı olarak şu anda gerçekten bizde açılım istemekteyiz. Türkler kürt vs. açılım sonucu 2. sınıf vatandaş durumuna düşmüşlerdir. siz gidin diyarbakır hakkari vs. doğu vilayetlerine dükkan açtığınız zaman orada yaşayan insanlar başına yıkarlar dükkanını ama kürt vaya diğer ırktaki insanlar ankara, istanbul, izmir, antalya her yere dükkanı açıyorlar bir sey söyleyen yok. bu durumda türk insanları 2.sınıf vatandaş durumuna düşmüş değilmidir. Milli birlik ve beraberlik, aynı ülkü, aynı kıble, aynı din ve aynı peygamberlere inanan insanlara bu ırkçılık ve ayrımcılık nedir. Okyanus ötesinden gelen talimatlarla ülke bu hale geldi, sazan gibi bazı insanlar Süleymaniyede 75 milyon milletin başına çuval geçirildi, tezgere geçti. gop denilen yahudi hayalinin eş başkanı olundu, ılımlı islam altında müslümanlar ve Türk milleti abd uşağı haline getirildi. buna kim geçit verdi. elbette bugünkü hükümet. İnşallah Milletin başına daha basireti açık bir lider gelirde şu yüzyılda dünya üstünde birbuçuk milyar türk nüfusu var baş olacağımız yerde köle oluyoruz aynı ülkü altında toplar ve birleştirir tekrar ecdadımız gibi dünyaya hakim olur. İşte ozaman diyebilirizki hayaldi gerçek oldu. İnşallah Allah muvaffak eder. Amin. Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur. Oğuzun hepimiz dokuz kolundan biriyiz. Bu Türk, Kürd, Azeri, Kırgız, çerkez, Tatar, Çeçen, vs. ırklar fark etmez ne mutlu ki birlik ve beraberliği sağlayacaak ve basireti açık olan lidere. selamlarla. Allah’a emanet olun….

  34. Yazan:hadsiz çuvaldız Tarih: May 20, 2011 | Reply

    Türkler kürt vs. açılım sonucu 2. sınıf vatandaş durumuna düşmüşlerdir.

    Türkü, Kürdü cerkezi alevi sunni tatar kırgız ne ırktan olursa olsun bu coğrafyada yaşamakta ise Türk vatandaşıdır. bizim insanımızdır.

    kürt vaya diğer ırktaki insanlar ankara, istanbul, izmir, antalya her yere dükkanı açıyorlar bir sey söyleyen yok.

    şu yüzyılda dünya üstünde birbuçuk milyar türk nüfusu var baş olacağımız yerde köle oluyoruz

    Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur..

    Yazılanların Öztürkçesi: Türk ırkı en üstün ırktır. Türk ırkının dünya üzerindeki nüfusunun gücü dostu olmayan diğer ırkları tebası/kölesi kılmaya, baş eğdirip baş olmaya yeter. Türk ırkı dostu olmayan diğer ırklar gibi hoşgörüsüz değildir. 2.sınıf kabul ettiği diğer ırklardan olan vatandaşlarına dükkan açıp ekmek parası kazanmalarına ses etmez. Amaaa onlar hadlerini/sınıflarını aşıp Türk ırkından bir vatandaş gibi olmayı hak görüp, talep edemezler. Sesleri çıkmadığı sürece türk olmayan ırkları kölelerimiz olma sıfatıyla koruyup kollar “bizim vatandaşımız” olarak sahipleniriz.
    Gövdesini beğenmeyen kibirli başlar için link!

    İsra / 37. Yeryüzünde kibir ve azametle yürüme! Çünkü sen asla yeri yaramazsın ve boyca da dağlara erişemezsin.

  1. 1 Trackback(s)

  2. Eki 1, 2010: Twitter Trackbacks for Bahçeli 1, Kahpe Bizans 0! : Derin Düşünce [derindusunce.org] on Topsy.com

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin