RSS Feed for This Post

Bir gece ansızın gelebiliriz

TARAF

Alperen Ocakları, DTP milletvekilleri ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı’na tehditkâr mesaj gönderdi: Misak-ı Milli’yi unutmayın, her an gelebiliriz. Alperen Ocakları Kayseri İl Başkanlığı’nca DTP’nin bütün vekillerinin yanı sıra Osman Baydemir’e de gönderilen haritada, Türkiye’nin sınırları Rodos’u, Erbil’i, Kerkük’ü, Nahçıvan’ı kapsıyor. Taraf’a konuşan Alperen Ocakları İl Başkanı Soğman, “Misak-ı Milli sınırları atalarımızın kanıyla çizildi. DTP’liler de kendi sınırlarını çiziyor. Çizerlerse, bir gece ansızın gelinebilir” dedi. Soğman, amaçlarının “tehdit değil tepki” olduğunu söyledi: ‘Su uyur düşmaz uyumaz’ sözünden hareketle, biz de uyumadığımızı gösterdik.

Daha önce Hrant Dink suikastı ve Sakarya’daki Kürtlere yönelik linç girişiminde de adları kamuoyu gündemine taşınan ve liderlerinden biri bir süre önce gazetemiz yazarı Rasim Ozan Kütahyalı’ya saldıran Alperenler’in yeni icraatı DTP milletvekillerine tehdit mesajı oldu.
Alperenlerin, Meclis’te DTP Grup Başkanlığı’na, vekillerin odalarına ve Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir’e gönderdiği, Alperen Ocakları Kayseri İl Başkanlığı imzasını taşıyan haritada, mevcut milli sınırların yanında Irak’ın, Kerkük, Erbil, Musul, Azerbaycan’ın “Nahcivan Özerk Bölgesi,” Gürcistan’ın Batum, Bulgaristan’ın Varna ve Kırcaali, Yunanistan’ın Selanik kenti ile Rodos adası, Kıbrıs’ın ise tamamı Türkiye haritası içerisinde gösteriliyor. Ermenistan ise tamamen haritadan çıkarılıyor. Türk Bayrağı ve Atatürk’ün asker üniformalı bir resminin de bulunduğu haritanın üzerindeki, “Bir Gece Ansızın Gelebiliriz…” yazısının, altında, “Misak-ı Millî sınırlarını unutmayacağız, unutturmayacağız” ifadesi de yer alıyor.

Bu ilk eylemleri değil

Alperenler, daha önce de DTP Genel Merkezi’nin önünde eylem ve saldırı girişimi yapmış, partililerin düzenlediği “Anadil kampanyası” sırasında da partiye bayrak ve Türkçe sözlük ve bir tehdit mektubu göndermişlerdi. Sakarya’da  geçtiğimiz yıl bir düğün salonunda DTP’lilere yönelik linç girişiminde Alperenlerin adı geçmişti.

Alperen Başkanı: Su uyur…
Alperen Ocakları Kayseri İl Başkanı Yaşar Bekir Soğman, söz konusu haritayı DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve milletvekilleri ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’e gönderdiklerini doğrulayarak, “Geçenlerde Ahmet Türk ile beraber  Baydemir, yerleşim yerlerinin isimlerini değiştirdiler. ‘bizim sınırlarımız’ diye sınırları çizdiler. Gönderdiğimiz harita, Misak-ı Millî haritası, TBMM’nin ilk kabul ettiği haritadır. Aslında sınırlarımız olan haritayı onlara gönderdik. Bu kalemle değiştirilen bir harita değil. Atalarımızın şehit kanlarıyla çizdikleri bir harita. Biz tepkimizi dile getirdik” dedi.
Soğman, haritanın üzerinde yer alan “Bir gece ansızın gelebiliriz sözü  tehdit mi” sorusu üzerine ise, “Tehdit değil. Her gün böyle çizerlerse, bir noktaya gelinirse bir gece ansızın gelinebilir. Biz bunu ‘su uyur düşman uyumaz’ sözünden hareketle, uyumadığımızı söylemek için gönderdik, tehdit olarak değil” dedi.

… Bu makale ilginizi çektiyse…

Türk milliyetçiliği birleştirir mi yoksa parçalar mı?

 İllâ ki bir tutkal/çimento mu gerekiyor? Milliyetçilik tutkalı adil ve müreffeh bir düzene alternatif olabilir mi? Adaletin, hukukun hâkim olmadığı ortamlarda Türklerin kardeşliği ne işe yarar? Belki de Türk Milliyetçiliği diğer milliyetçilikler gibi yok olmaya mahkûm bir söylem. Çünkü var olmak için “ötekine” ihtiyacı var. Ötekileştireceği bir grup bulamazsa kendi içinden “zayıf” bir zümreyi günah keçisi olarak seçiyor. Kürtler, Hıristiyanlar, Eşcinseller, solcular…150 sayfalık bu kitapta Türk Milliyetçiliğini sorguluyoruz. Müslüman ve milliyetçi olunabilir mi? Türkiye’ye faydaları ve zararları nelerdir? Milliyetçiliğin geçmişi ve geleceği, siyasete, barışa, adalete etkisiyle. Buradan indirin. 

 

Türkiye bölünür mü?

“Bebek katili! Vatan haini!…” PKK terörünü lanetliyoruz ama devlet eliyle işlenen suçlara karşı daha bir toleranslıyız.  “Kürtler ve Türkler kardeştir” diyenlerin kaçı “sen benim kardeşimsin”  demeyi biliyor Zaza, Sorani, Kurmanci dillerinde? Ülkemizin terör sorunu ne PKK ne de Kürt kimliğiyle sınırlanamayacak kadar dallandı, budaklandı. Bazı temel soruları yeniden masaya yatırmak gerekiyor: (*) Kürtler ne istiyor? (*)  İspanya ve Kanada etnik ayrılıkçılıkla nasıl mücadele etti? (*) PKK ile mücadelede ne gibi hatalar yapıldı? (*) İslâm ne kadar birleştirici olabilir? Töre cinayetlerinden Kuzey Irak’a terörle ilgili bir çok konuyu ele aldığımız 267 sayfalık bu kitabı ilginize sunuyoruz. Buradan indirin.

 

Türkiye’nin Ulus-Devlet Sorunu

Devlet gibi soğuk ve katı bir yapı bizimle olan ilişkisini hukuk yerine ırkımıza ya da inançlarımıza göre düzenleyebilir mi? GERÇEK hayatı son derecede dinamik ve renkli biz “insanların”. Birden fazla şehre, mahalleye, gruba, klübe, cemaate, etnik köke, şirkete, mesleğe, gelir grubuna ait olabiliriz ve bu aidiyet hayatımız boyunca değişebilir. Oysa devletimiz hâlâ başörtüsüyle uğraşıyor, kimi devlet memurları “ne mutlu Türk’üm” demeyenleri iç düşman ilân ediyor, Sünnî İslâm derslerini zorla herkese okutuyor… Bizim paramızla, bizim iyiliğimiz için(!) bize rağmen… Kürt sorunu, başörtüsü sorunu, Hıristiyan azınlıklar sorunu… Bizleri sadece “insan” olarak göremeyen devletimizin halkıyla bir sorunu var. Türkiye’nin “sorunlarının” kaynağı sakın ulus-devlet modeli olmasın? 80 sayfalık bu kitap Kurtuluş savaşı’ndan sonra Türkiye’ye giydirilmiş olan deli gömleğine işaret ediyor.  Ne mutlu “insanım” diyene! Kitabı buradan indirin.

 

Trackback URL

  1. 30 Yorum

  2. Yazan:cemile bayraktar Tarih: Haz 12, 2009 | Reply

    Alperenlerin sağolsunlar gece gündüz ayrımı yok her an heryerden aniden çıkıp ‘ne diyon lan sen’ cümleleriyle gelebilirler.Tabii belirledikleri şiddetin,adam sayılarının durumuna göre gece ya da tenhayı seçmeleri gibi değişiklikler sunabilirler.Ama koşul ve şartlar ne olursa olsun gelirler.Önce tehdit sonra icraat.Tv binası wc’sine bile gelebilirler,gelirler,gelirler.

    Tabii ‘ya evde yoksam’ ihtimalini de unutmamaları gerebilir.

    Dün tv’de Kamer Genç kendi kendine Ergenekonculuk oynuyordu efendim kendisini DTP’liler tehdit etmişmiş.Şimdi işin iç yüzü çıktı meydane Alperenlerin tehditinin üstünü örtmekmiş mesele.

    Aklı başında bir kaç Alperen ile görüştüm aynen şöyle dediler;’Yazıcıoğlu taşkınlıklar konusunda engelleyici idi şimdi bu taşkınlığın önünü kim alır bilemiyoruz.Alperenlerin taşkınlıklarda kullanılması sonucu,kargaşadan faydalanan zihniyet yine Alperenleri kullanabilir,Yazıcıoğlu bu nedenle öldürülmüş olabilir’.Takdir edersiniz ki hepsinin aklı başında değil,bir ara ansızın gelebilirler.

    Dtp’li değilim ama ben de Alperen kardeşlerime şöyle seslenmek isterim;

    Belki birgün geleceksin lakin vakit geçmiş olacak

  3. Yazan:Hakkı Bentek Tarih: Haz 12, 2009 | Reply

    Kamer Genç Tunceli gibi eğitim düzeyi yüksek bir ilden Bağımsız Milletvekili seçilme başarısı göstermiş bir insandır.
    Kendisi de Kürt ve Alevi olmasına rağmen DTP’liler ile farklı saftadır. AKP’ye yüklendiği için düşmanları çoktur. Keza Kürtleri böldüğü için de… Tehdit almış olabilir.

    Bunun Alperenlerin tehdidi ile ne alakası var ?

    Bu ülkede tehditler sıra ile mi yapılıyor ?

  4. Yazan:y.ö. Tarih: Haz 12, 2009 | Reply

    Bu konuyla bağlantılı, Şamil Tayyar yazısı:

    http://www.haber7.com/haber/20090612/Ulkuculeri-teget-gecti-Alperenlere-yoneldi.php

  5. Yazan:Onur Cobanoglu Tarih: Haz 12, 2009 | Reply

    Rahmetli Muhsin başkanımızın bize emanetini daha da yüceltmek istiyoruz. Onun demokrasi ve hukuk mücadelesine gölge düşürecek hiçbir hareketin içinde olmayız. Yasa dışı gruplara bulaşanlar olursa onları asla içimizde barındırmayız, tespit ettiğimizde gereğini yaparız.

    Su Kutahyali’yi yumruklayan gibi mi. Onun icin de geregi yapilip bolge baskanligina terfi ettirilmisti.

    Muhsin baskanin sagliginda DTP ve sosyalist parti binalarina/ofislerine duzenlenen saldirilari iyi biliriz.

    Bu arada bazi darbeye duyarlilar da vaktinde “Kutahyali Alperenlere fasist desin de, Ergenekoncular ortaligi mi karistirsin” gibi enteresan komplo teorileri uretiyordu. Goruldugu gibi herhangi birinin bir sey demesine gerek yok. Sagci basinin (ve Taraf’in) Alperenlere gosterdigi anlayisli sefkate (bu tabirimi abartili bulanlar bir kendilerine sorsunlar, bu harita ve mektup Isci Partisi tarafindan yollanmis olsaydi Samil Tayyar ne yazacakti) ragmen adamlar yapacaklarini yapiyor. Yapiyorlar, cunku devletin sivil paralimiter orgutu olarak kurulan bir orgut tabii ki varolusunun geregini yapacak.

  6. Yazan:eg Tarih: Haz 12, 2009 | Reply

    “Kamer Genç Tunceli gibi eğitim düzeyi yüksek bir ilden Bağımsız Milletvekili seçilme başarısı göstermiş bir insandır.
    Kendisi de Kürt ve Alevi olmasına rağmen DTP’liler ile farklı saftadır. AKP’ye yüklendiği için düşmanları çoktur. Keza Kürtleri böldüğü için de… Tehdit almış olabilir.”

    hakkı bey hiç güleceğim yoktu valla güldürdünüz Allah da sizi güldürsün. bence kamer genç mecliste bir “magandalar arası güzellik yarışması” yapılsa açıkara birinci olur…

  7. Yazan:cemile bayraktar Tarih: Haz 12, 2009 | Reply

    Hakkı bey, öyle anlatıyorsunuz ki kendimi tutamayıp Kamer Genç için saygı duruşunda bulunacağım.Yani düşünüyorum da ‘beni Dtp’li vekiller tehdit etti’ diyen Genç’i kim vasıflı eleman yerine koyup tehdit eder.

  8. Yazan:Mustafa D. Tarih: Haz 12, 2009 | Reply

    Dün tv’de Kamer Genç kendi kendine Ergenekonculuk oynuyordu efendim kendisini DTP’liler tehdit etmişmiş.Şimdi işin iç yüzü çıktı meydane Alperenlerin tehditinin üstünü örtmekmiş mesele.

    Sn. Cemile Bayraktar, Kamer Genç’e yönelttiğiniz Ergenekonculuk suçlamasının bir temeli var mı? Öğrenebilir miyiz? Alperenlerin tehdidiyle Kamer Genç’in ne ilgisi var?

    Lütfen kanıtlarınızı bizimle paylaşın, sizi dinliyorum…

  9. Yazan:Mustafa D. Tarih: Haz 12, 2009 | Reply

    bence kamer genç mecliste bir “magandalar arası güzellik yarışması” yapılsa açıkara birinci olur…

    Bu suçlama gayet yerinde olmuş, hakikaten Kamer Genç’te bir Brad Pitt tipi yok, da bunun Alperenlerle Ergenekonculukla ne alakası var? Belki göbeğini de kaşıyordur, bize ne bundan?

  10. Yazan:özlem Tarih: Haz 12, 2009 | Reply

    Kamer Genç’i bir de Başbağlar mazlumlarının yakınlarına sorun isterseniz bakalım ne diyecekler. Eğer başbağlar olayının sıradan bir katliam olayı olduğuna inanmıyorsanız cinayetin akabinde katillerini serbest bıraktıran mustafa Kul ve kamer genç hakkında da bir parça kafanızda soru işaretleri oluşurdu sanırım.

  11. Yazan:cemile bayraktar Tarih: Haz 12, 2009 | Reply

    Bahsi geçen gurup için kanıt arıyorsanız kısaca bir Tr tarihine bakın şiddet noktasında kanıta gerek mi var?

    Bahsi geçen gurup Dtp’yi tehdit edip hemen aynı sıralarda Genç’in Dtp’li vekiller beni tehdit etti demesi benim için kanıttır.Bu da Ergenekonucluk oynamaktır.Kanıt değil biraz vicdanımız varsa olayları görebiliriz.

    Hrant’ın katili hangi oluşum içerisinden çıktı?

    Ergenekon katilleri olduğu iddia edilen şahıslar hangi oluşum içerisinden çıktı?

    Rasim Ozan’ın bulunduğu wc’den hangi şahıs çıktı?

    Benim okuduğum üni’de şiddet nedeniyle okulu bir yıl donduran solcu arkadaşımın tehditçileri nereden çıktı?

    Yolun sonu hep Alperenlere çıkıyor.

  12. Yazan:Mustafa D. Tarih: Haz 12, 2009 | Reply

    Cemile hanım, ben Alperenlerin teröre eğilimli aşırı milliyetçi bir grup olduğunu biliyorum, Ergenekon davasında suçlananların bir kısmının sicilini de çok iyi biliyorum. Benim sorum sadece Kamer Genç ile ilgiliydi…

    Özlem hanım, Kamer Genç ile Başbağlar katliamının ne ilgisi olduğunu bilmiyorum. Sadece Kamer Genç’in bu katliamdan dolayı savcılar tarafından suçlanmadığını ve yargılanmadığını biliyorum. Yanılıyor muyum? Kamer Genç’in Başbağlar katliamının faillerini nasıl serbest bıraktırdığı da bilmiyorum. Sahi nasıl olmuş o? Kamer Genç davanın hakimi miymiş? Acaba Kamer beye Tuncelili olduğu için ön yargılı yaklaşıyor olamaz mısınız?

  13. Yazan:Hakkı Bentek Tarih: Haz 12, 2009 | Reply

    Özlem Hanım

    Başbağlar katliamı belki Ergenekon tarafından düzenlenmiş bir tertip olabilir. Bu durum, bu katliam sebebi ile yargılanıp suçsuz olduğu tespit edilerek serbest bırakılanları, daha çok haklı çıkarır. Bu olayı daha iyi incelemenizi öneririm. Suçların birilerinin üzerine yıkılması, görülmemiş bir olay mıdır ?

    Kamer Genç’i Ergenekonculukla suçlayanlar, ona oy veren insanları nasıl açıklayacaklar ?

    Dindar ve Türkçü Alperenler mi, Alevi – Kürt Kamer Genç’e oy verdi ?

    “Kurtlar Vadisi” sizin kafanızı iyice bulandırmış o kesin.

  14. Yazan:eg Tarih: Haz 12, 2009 | Reply

    “Acaba Kamer beye Tuncelili olduğu için ön yargılı yaklaşıyor olamaz mısınız?”

    brçok tuncelili arkadaşım var. bunların 2-3 tanesi ise can ciğer dostum. kamer genç’e önyargım yok, yargım var. kamer genç açık açık darbeyi savunan üstelik bunu hamileri gibi “elit bir yolla” değil basbayağı magandaca yapan birisi…

  15. Yazan:cemile bayraktar Tarih: Haz 12, 2009 | Reply

    Hakkı bey,

    ne ayıp şey efendim geçenlerde yine birisi yaptı sizin gibi düşünmeyen birine nasıl olur da Kurtlar Vadisi kaynağı ile konuşuyorsunuz muamelesi yaparsınız,bu arada adet olmuş tek cümle geçiyor karşınızdaki gibi düşünmediğiniz zaman ya cahil,bilmiyor oluyorsunuz ya da magazinsel kaynaklara sahip olmuş oluyorsunuz.Ya da kaynak gösterememek sureti ile kaynaksız oluyorsunuz.

    Ne tesadüftür ki Alperenlerin tehditi ve Genç’in tehdit(?) edilişi aynı günlere rastlıyor,Dtp’nin tehdit edilişi belgeli ne hikmetse Kamer beyin belgesi yok gidin Kamer gençten belge isteyin.

    Genç’in aldığı oyu merak edenler Alevi arkadaşlarım lütfen alınmasın ama Cumhuriyet Mitinginde boy gösteren,Chp’li olan Alevilere bakarlarsa cevabı bulurlar.

    Öyle anlıyorum ki DD okurları için Kamer Genç, Pitt’den daha popülermiş!

  16. Yazan:ali duman Tarih: Haz 12, 2009 | Reply

    Bu arada gönüllü avukatlığını yapmakta beis görmediğiniz Kamer Genç’in 12 Eylül faşizminin oluşturduğu DANIŞMA MECLİSİNDE de “çok onurlu” üyelik görevlerinde bulunduğunu hatırlatayım da isterseniz siz yine “kürtlüğüne”, “aleviliğine”, “Tunceli”liğine vurgu ile gönüllü avukatlığa devam edin.

    bakalım “Tunceliliğin” rantını yemek nereye kadar sürecek, 40 katır mı 40 satır mı tercihi dışında bir seçenekleri olsaydı acaba Tunceliler bu zatı seçmek zorunda kalırlar mıydı? o da ayrı bir mesele ya girmeyelim, değmez.

  17. Yazan:cemile bayraktar Tarih: Haz 12, 2009 | Reply

    Mustafa bey,

    sorunuzu cevapladım sanıyorum?

  18. Yazan:Aziz Yılmaz Tarih: Haz 12, 2009 | Reply

    Ali bey keşke bu zatı muhteremin sicili sizin söylediklerinizle sınırlı kalsa…

    Bir dönem Başkan vekilliği yaptığı mecliste kumarhane işletmesiyle ilgili yasa değişikliği tasarısı görüşülürken,hazret pır diye Kıbrıs’a uçup oranın serbest kumarhanelerinde hafta sonu yorgunluğu atıyordu.Şimdi böyle bir kişilikten nasıl bir kalite beklenebilir anlamış değilim.

    Tv.lerde nerede cıvık,sulu,pespaye bir program varsa yine maşallah Kamer efendi orada…Yani Enver beyin tanımı cuk diye oturmuş gerçekten:bu adamdan olsa olsa “maganda”olur başka da bir şey olmaz.

    Fakat ne hazindir ki birileri bu adamdan medet umar duruma gelmiş.Daha ne diyeyim bilmem ki!
    Bir garip ülke işte,artık hiçbir şeye şaşmamak gerekir.

  19. Yazan:Hakkı Bentek Tarih: Haz 12, 2009 | Reply

    Cemile Hanım

    Sizin düşünce sistematiğiniz ile hareket etmeye kalkarsam, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bile Ergenekoncu olduğunu bulurum. Zira Kamer Genç’e DTP’lilerin tehdidini AKP’liler iletmiş.

    Kusura bakmayın ben sözde delilinizi kabul etmiyorum. Çünkü iftira benim dini yorumuma göre günahtır.
    ———————-
    Diğer Eleştirilere gelince…

    Kamer Genç’in özel hayatı kendisini ilgilendirir. 12 Eylül sonrası için onu eleştirmeye kalkanlara ise Kenan Evren ve onu öven FG’ye başvurmalarını öneriyorum.

    Evet Kamer Genç’ten medet umuyorum. Çünkü Meclisteki adam gibi tek Muhalefet O. Sanıyorum bu da birilerinin işine gelmiyor.

    Yazık ki, Alperenleri eleştirmek yerine, burada Kamer Genç’i tartışmak durumunda kalıyoruz. Yoksa siz de mi gündem saptırmaya çalışıyorsunuz ?

  20. Yazan:cemilebayraktar Tarih: Haz 12, 2009 | Reply

    Hakkı bey

    sizin düşünce sistematiğinizle yola çıkarsam her yolun sonu Fg’ye çıkar :))yine çok güldüm güzel yaşayın,hala gülüyorum :))Fg’ye çıkmazsa Akp’ye çıkar ama yol asla düzlüğe çıkmaz,hala gülüyorum 🙂

  21. Yazan:cemilebayraktar Tarih: Haz 12, 2009 | Reply

    Özlem hanım,Aziz bey,Enver bey,Ali bey yarın gidip Kamer beyden helallik alalım yarın ahirette karşıma diklsin istemem yani bu mübarek zat-ı muhterem,melek o melek !

  22. Yazan:özlem Tarih: Haz 12, 2009 | Reply

    Başbağlar katliamı ile ilgili sorular olmuş. Katliamın ertesindeki günlerde bazı fail olduğu söylenen insanlar yakalanıyor. Başbağlar köylüleri bu kişilerden bazılarını bizzat teşhis ediyor. Buna rağmen henüz mahkemeye intikal etmeden Kamer Genç ve Mustafa Kul’un araya girmesi ile bu insanlar serbest bırakılıyor. Ve tabi bir daha yakalanamıyor. Başbağlar köylüleri yıllardır bunu anlatır, kayıplarının, bu olayın hesabını verecek bir merci arar sorarlar. Bazı kişilerde yargılanıyor bildiğim kadarı ile ama benim bahsettiklerim onlar değil hemen olayın akabinde yakalanıp karakolda serbest bırakılanlar. Bu olayın detaylarını öğrenmek isterseniz başbağlar ile ilgili kurulmuş bir dernek var oradan araştırılabilir. Bu katliam tam manası ile karanlıktır. Üstüne gidilmelidir. Ama nasıl?

  23. Yazan:Onur Cobanoglu Tarih: Haz 12, 2009 | Reply

    Ne tesadüftür ki Alperenlerin tehditi ve Genç’in tehdit(?) edilişi aynı günlere rastlıyor

    Kamer Genc ve bu olay ozelinde hicbir iddia ve imada bulunmadan, cok genel bir hukum belirtecegim: Suphe kanit degildir. Kanit asgari bir nedensellik iliskisi gerektirir, ki yukarida hicbir nedensellik goremiyorum.

  24. Yazan:Onur Cobanoglu Tarih: Haz 12, 2009 | Reply

    Kanit asgari bir nedensellik iliskisi gerektirir, ki yukarida hicbir nedensellik goremiyorum.

    Bu kismi biraz duzelteyim: Cok kuvvetli supheye yol acacak bir durum belki kanit olarak kabul edilebilir. Ben bu durumda cok kuvvetli bir suphe duymadim.

  25. Yazan:Aziz Yılmaz Tarih: Haz 13, 2009 | Reply

    Valla Hakkı bey Kamer Genç gibileri benim hiç umurumda değil.Ciddiye almıyorum ve almam.

    Hem,siz hangi özel hayattan bahsediyorsunuz?Kendi vatandaşına bir şeyleri yasaklamak adına yapılan kanun değişikliğine oturum başkanlığı yaparken kendisinin Kıbrısta aynı haltleri karıştırması sizce nasıl bir “özel hayat” şeklidir acaba?Hemi de Millet meclisi başkan vekili sıfatını taşırken!Ne diyeyim size göre etik bir davranışsa ve içinize siniyorsa mesele yok.Benim şahsen midem kalkıyor.
    Neyse,gözünüzde fazla karartmayayım,ne de olsa tüm umutlarınızı ona bağlamışsınız.Yeni kurtarıcınız hayırlı olsun demekten başka gayri söyleyecek bir şey yok.

  26. Yazan:Hakkı Bentek Tarih: Haz 13, 2009 | Reply

    Cemile Hanım,

    Siz gülmeye devam edin. Hakkınızda gündem değiştirmeye çalıştığınıza dair kuvvetli şüphe duyuyorum :))

    Aziz Bey

    Benim için endişelenmeyin. Ben ilgilendiğim insanların hatalarını da, sevaplarını da, çiçeklerini de bilirim. Kamer Genç’i severim ve gerekirse desteklerim. Ama umudum o değil.

    Bu arada Alperenlere dönersek, sanıyorum kimsenin haklarında söyleyecek birşeyi yok. Çünkü ne oldukları ortada…

  27. Yazan:özlem Tarih: Haz 13, 2009 | Reply

    Onur Bey,
    kanıt olmadan insanlar suçlu ilan edilemez ama kanıt olmaması ya da kanıtlara giden yolun kapatılmış olması mesela Kamer Genç i Başbağlardaki rolunden oturu sorgulayacak bir makamın olmaması bir insanı masum da kılmaz. Bizler ne kadar uğraşırsak uğraşalım mutlak adaleti bu dünyada tesisi edemeyiz.
    O dönem Recep Yazıcıoğlu bu işin peşine çok düştü. Elbette daha emniyette teşhis edilmesine rağmen serbest bıraktılan 17 zanlının ki kayıplara karıştılar arkasındaki hatırlı kişileri öğrenecek bir makama sahipti.
    Birgün umarım bu olay da Ergenekon kapsamında ya da ayrı araştırılırsa pek çok şey gün ışığına çıkacaktır.

  28. Yazan:cemile bayraktar Tarih: Haz 13, 2009 | Reply

    Hakkı bey,

    sizin kadar yaşamış olmama rağmen ben bir siyasi ismi umut olarak görmeyecek kadar büyüdüm 🙂

    Alperenler ile ilgili söylediklerim yukarıda hiç öyle Alperen sever ya da örter bir tavrım olumuş mu?hayır

  29. Yazan:Hakkı ÇELİK Tarih: Haz 13, 2009 | Reply

    Alperenlerin tehdidiyle Genç midir nedir işte o adamın(!?) tehdit edilişinin aynı günlere rastlaması çok önemliyse Alperenlerin, Yazıcıoğlu ölmeden önce böyle bir tehdit yapmamış,yapamamış olması da önemlidir. Buyrun burdan yakın ve hatta bu bakış açısı Alperenleri hangi konuma düşürüyor sizce?! Hele Yazıcıoğlu ölmeden önce “bizim tarlayı çoktan sürmüşler” demişse! Neyse bence daha da uzatmaya değmez.

    Alperenlerin içine düştükleri torba, Türkiye’de demokrasinin nereden geçtiğini göstermeye yetiyor. Bunlara kalırsa demokrasi, kontrol edilmezse çok sakıncalı bir yöntemdir ve mutlaka kontrol edilmelidir. Türkiye’nin demokratikleşmesinin önünde duran her unsur, statükodan beslenir, beslenmek zorundadır. Çünkü benim kanaatim odur ki bilgilenmenin önünde duranlar, çevirdikleri dolapların ortaya çıkmasından korkanlardan başkası değil.

    Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölmesine gerek yoktu bunların gerçekleşmesi için. Çünkü zaten adam söylemişti: “Bizim tarlayı çoktan sürmüşler!”

    Kimbilir belki de Yazıcıoğlu ölmeseydi bu türden şeylerin gerçekleşme oranı düşerdi, bilemiyorum, ama demokratikleşmeden korkanlar bu topraklarda yaşayan insanlardan korkanlardan başkası değildir.

  30. Yazan:Aziz Yılmaz Tarih: Haz 14, 2009 | Reply

    Benim için endişelenmeyin. Ben ilgilendiğim insanların hatalarını da, sevaplarını da, çiçeklerini de bilirim. Kamer Genç’i severim ve gerekirse desteklerim. Ama umudum o değil.

    Öncelikle,”Kamer Genç gibilerine umut bağlayanlar”derken Ergenekon türü derin yapılanmaları savunmak adına malum derin güçlerin içine düştüğü çaresizlik ve acziyeti vurgulamayı amaçladığımı belirteyim.

    Dolayısıyla konusu geçince ben de kendimce gözlemlediğim bir durumdan hareketle bu şahıs hakkında görüşlerimi belirtim.

    Nedir bu gözlem derseniz;
    Kişisel çıkar ve iktidarlarının avuçlarının içinde uçup gittiğini düşünen statuko yanlılarının bir telaşla Kamer Genç gibi her yönüyle sicili bozuk,ipliği pazara çıkmış siyasetçi eskilerini son bir çırpınışla siyasi bir aktör olarak vitrine çıkarmaları durumudur.

    Bu tarz basit senaryo ve oyunların sahneye konma ihtiyacı sadece Kamer Genç’le denenmekle de sınırlı değil ayrıca…Kâh Demirel’e,kâh Cindoruk’a,kâh Mesut Yılmaz’a bu kokuşmuş düzenin kan kaybetmemesi adına yeni roller biçildiği bir sır değil.Ve bu da bana göre son derece umut verici bir işaret olarak geliyor.Birileri bu saydığım isimlerden medet umuyorsa,bu,ergenekon ve diğer derin yapılanmaların artık miadını tamaladığı ve can çekiştiğinin bir göstergesidir.Yine de her yol deneniyor ve büyük bir direnç gösteriliyor.Ancak yolun sonuna gelinmiştir,halkı yıllardır kendi kişisel çıkar,koltuk ve makam uğruna kandıran asalaklar artık itibar görmez duruma gelmiştir.

    Sonuç itibariyle benim olaya bakışım bu çerçevede.Ancak ne hikmetse eleştiri size yapılmış gibi üzerinize alınarak bu eleştirden rahatsız olduğunuzu belirtmekte gecikmediniz.Yoksa sizinle bir alıp veremediğim yok,siz eleştiriye itiraz edince bana da doğal olarak cevap hakkı doğdu.

    Şimdi izninizle sorayım,sizin sevdiğiniz,değer verdiğiniz,önemsediğiniz bir kişiye ben de aynı hayranlığı duymak zorunda mıyım?Seversiniz sevmezsiniz,bu sizi ilgilendirir beni değil.Ancak izin verin benim eleştirim de beni ilgilendirsin,böyle bir hakkım olsun.Ha,çıkar nereye itiraz ettiğinizi sağlam argümanlarla açıklarsanız amenna,eleştiriye de tartışmaya da açığım.Ama öyle hem durup dururken buluttan nem kapıp ortaya zıplayacak sonrada “benim için endişelenmeyin”tarzında basit söylemlere sığınacaksanız bence değmez.Ne münasebet!Sizin adınıza niye endişeleneyim.Bir endişem varsa inanın sizin bu zat-ı muhtereme duyduğunuz hayranlık değil,halkın yıllarca kanını emen bu etik ve ahlak yoksunu ergenekon artıklarının tekrar sahneye çıkarlımasına duyduğum endişedir.Yani vatandaşlarım adına,ülkem adına endişe duyarım,siz sevginizi varın sürdürün bu hiç mi hiç umurumda değil.

    Ve son bir nokta.Ben hafızam elverdiğince bu zat hakkında duyduğum skandalların,bir devlet ve siyaset adamına yakışmayan bazı noktarın üzerinde durdum.Diğer katılımcıların da bu yönde farklı iddiaları var.Şayet bunu çürütecek tezleriniz varsa buyrun tartışalım.Ama kamer Genç üzerinden “seviyor-sevmiyor”polemiğine girişmye de hiç niyetim yok.Açıkçası benzer bir refleksle cevap yetiştirecekseniz şimdiden söyleyeyim yanıtlamam.Yanıtlamam zira bu kişisel didişmelerden yoruldum.Nezaketsizlik olarak algılamamınız için bunu özellikle beşinen belirteyim dedim.

  31. Yazan:Hakkı Bentek Tarih: Haz 15, 2009 | Reply

    Aziz Bey,

    Yazılar yukarıda duruyor. Dediğim gibi Kamer Genç benim sevdiğim bir siyasetçidir.
    Sonuçta herkesin Siyasetçileri sizin kriterleriniz ile değerlendirme gibi bir zorunluluğu yok.
    Siz de Kamer Genç’i sevmeme hakkına sahipsiniz. Kimsenin size neden sevmediğinizi sorduğunu hatırlamıyorum.
    Benim cevabım Cemile Hanım’ın asılsız olduğunu düşündüğüm suçlamasınadır. Tartışmam da onunladır.
    Kafadan bazı insanların yargılanıp, delilsiz ve mesnetsiz suçlanması, darbe rejimlerinde olur. Bu yüzden delilsiz iddiaları kaale almam.

    “Ben lafı ortaya korum, alan alır” mantığı ile laf soklamalar yaparsanız. Ben de lafı alırım ! Buna niye şaşırdığınızı anlamadım.

    Sizinle bu aşamada tartışmam tamamen gereksizdir. Konu ile de alakalı değildir. Cemile Hanım’a da diyeceğimi dedim. Konu benim için kapanmıştır.

    Siz Darbe mahkemenize devam edebilirsiniz.

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin