RSS Feed for This Post

AKP ve TBMM satılık mıdır?

“…AKP açısından aldatılmışlık duygusu en son seçimde yeni anayasa sözü verip, anayasa yapmamak üzere komisyon kurulmasıyla ortaya çıktı. AKP’liler anayasa uzmanları Ergün Özbudun ve Serap Yazıcı gibi hocaların bu komisyonla anayasa yapmak imkânsız uyarılarını duymazdan geldi. Uyarıları kimsenin duymayacağını sandılar. Oysa o uyarılar insanların AKP’ye karşı güvenlerini sarstı. Bu uyarıların arkasından AKP tatmin edici cevap vermek bir yana bir de kendi tabanından gelen, tepkilere rağmen şike yasası çıkarmak için tabanıyla kavgaya kalkıştı. Bu AKP’nin muhafazakâr tabanında çok derin bir aldatılmışlık duygusu yarattı. Seçimler öncesinde AKP yeni anayasa yapacak diye umutlananlar şimdi AKP’nin yeni anayasa yapacağına inanmıyor.

Oysa bu ülkede insanlar Demirel’in yalanına, Erdoğan’ın yaparım dediğini yapmasına ve sahiciliğine oy verir(di). Şimdi Erdoğan’ın sahiciliği şike yasası tarafından gölgelendi ve AKP‘ye destek veren insanlarda derin aldatılmışlık duygusu yaşanıyor…” TAMAMI 

Trackback URL

  1. 1 Yorum

  2. Yazan:Mehmet Yılmaz Tarih: Ara 10, 2011 | Reply

    Önemli rakamlar ama gerçekte daha baska seyler var gibi:

    “Her şeye sesiz kalan halkım bu mesele ile hiperaktif bir şekilde ilgileniyor. Bu ilginin nedenine bakarken şu rakamlara rastladım:

    Dört büyük kulüp, derbi günü bilet satışlarından 17 milyon TL gelir elde ediyor. Dört büyük kulübün taraftar mağazalarının derbi günlerindeki toplam ciroları 6.5 milyon TL’yi buluyor.

    -Bir sezonluk maç biletinin toplamı 30 milyonun üzerinde parayı buluyor.

    -Türkiye’nin en zengin takımı Fenerbahçe, dünya futbol para liginde 87 milyon euro gelirle 30’uncu sırada yer alıyor. Bir Fenerbahçe taraftarının takımına, maç bileti, lisanslı ürünler gibi alanlarda yaptığı harcamalarla yıllık 1.700 dolar, Galatasaray taraftarı 1.200 dolar, Beşiktaş taraftarı da 850 dolar akıtıyor.

    -Dört büyük kulübün taraftar mağazalarının cirosu yıllık 80 milyon dolara ulaşıyor.

    -Futbol ekonomisinin diğer sektörleri etkileme gücü oldukça yüksek. Futbol ekonomisi bir birim gelir yaratırken, diğer sektörlere dokuz birim para akıtıyor. Bu özelliği nedeniyle futbolla beraber devasa bir nakit para akışı yaşanıyor.”

    TAMAMI

  1. 2 Trackback(s)

  2. Ara 19, 2011: Futbol klüpleri, mafya, eroin, fuhuş vs (2) : Derin Düşünce
  3. Haz 27, 2017: Futbol klüpleri, mafya, eroin, fuhuş vs (1)

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin