RSS Feed for This Post

Başörtüsüne kızarım, Türkiye’yi yakarım!

Bugün 27 Temmuz 2009, pazartesi. Yobaz laiklik iyi günler diler.

 Cesur Hırsızlar Partisi kuruluş amaçları doğrultusunda azimle çalışmaya devam ediyor. Türkiye’de demokrasinin, insan haklarının ilerlemesini sağlayabilecek her türlü değişimin önünde göğsünü siper ediyor.

 Yeni bir anayasaya ihtiyaç duyan memleketimizde suç işlemiş askerleri dahi yargılayamıyoruz. Bu yönde gelen her istek faşizmin yılmaz bekçileri tarafından engelleniyor.

27 Nisan 2007′de internet üzerinden Millet Meclisi’ni tehdit eden e-muhtıra geliyor akıllara meselâ.

“Gaziantep’te çağdışı(!) kıyafetlerle ve yatakta olmaları gereken bir saatte gençkızların ilahî söylemesi” Genel Kurmay başkanlığını rahatsız etmişti. 30 yıldır PKK adında kanlı bir cinayet örgütü takır takır insanlarımızı öldürüyor, gençlerimizi dağa kaçırıp zorla terörist yapıyor. Bu ALLAH’ın belası PKK  ile mücadele etmesi gereken bir ordunun subayları işi gücü bırakıp kızların kıyafeti ve uyku saatleriyle uğraşıyor. Bu bildiride “yoksa gerekeni yaparız haa” diyen meçhul(!) yazar 23 Nisan’da Kur’an okunmasına da bozuluyor.

Kimse de bu subaylara “kardeşim sana ne Kur’an okunmasından, sen işine bak, sınırdan içeri terörist girmesin!” diyemiyor.

Bu annenin oğlu ölmeseydi de orduda kariyer yapsaydı belli bir rütbeden öteye geçemezdi. Çünkü annesi tesettürlü. Bu asker bir ordu evinde düğün yapabilir miydi? Çağdışı(!) giyinen annesini çağırmazsa evet. Haberi getiren subay acılı anneyi teselli etmek için alıp bir ordu evine çay içmeye götürse? Hayır. Olmaz. Laikliğin yılmaz bekçileri buna izin vermez.

Şimdi bir subay gelmiş, başı örtülü bir kadına “üzülme, oğlun şehit oldu, bütün günahları affedildi, cennete gitti” diyor. Kıyafetimizle, uyku saatlerimizle ve öldükten sonra ne olacağımızla uğraşan subayların terörle uğraşmaya vakti kalmıyor sanki?

(Akan kan ancak o zaman duracak isimli yazıdan alıntı)

Evet, başörtüsü değil ama yasaklanması siyasî bir sembol oldu. Asker vesayetinin, halkı çocuk gibi gören devletin, ayrımcılığın, resmî “iç düşman” tarifinin, özetle faşizmin sembolü oldu.

Bugün malesef 27 Temmuz 2009, yine pazartesi. Yeni bir yasaklı hafta başlıyor. Kimimiz tatilde, kimimiz işyerimizde. Biz işe giderken sıradan faşizmin « sıradan » eylemleri binlerce kadının hayatını alt üst etmeye devam ediyor. Evlatlarını, eşlerini, babalarını askere alırken « şehit-gazi » edebiyatı ile din sömürüsü yapan Cesur Hırsızlar Partisi ve yandaşları kadınların karşısında din düşmanı kesiliyor. Akder’den Avukat Fatma Benli’nin raporundan : 

  • Yükseköğretim Kurumunun, ideolojik takıldığı gerekçesiyle Yükseköğretim Kurumlarında peruk takılmasını yasaklaması (sf 93)
  • Yükseköğretim Kurumunun; başörtüyle üniversiteye gelmenin çıkarma cezasını gerektirir bir suç olduğuna ve lojmanlarda sürekli ikamet edenlerin de aynı yasağa uyması gerektiğine ilişkin karar alması (sf 101)
  • Peruk kullanan on iki yıllık bir öğretmenin, Kılık Kıyafet Yönetmeliğine uymadığı iddiasıyla memuriyetten çıkartılması (sf 107)
  • İstanbul Üniversitesi tarafından panel yönetmek üzere yurtdışından davet edilen Ummanlı öğretim üyesinin, başı örtülü olduğu için kampusa alınmaması (sf 119)
  • Görme özürlü olan dernek başkanının, başörtülü olduğu gerekçesiyle üniversite sınırları içinde bulunan dernek binasına alınmaması (sf 125)
  • İstanbul Üniversitesinde görevli öğretim üyesinin, üniversite kampusuna girerken arabasında başörtülü anne ve kız kardeşi olduğu için, aynı gün görevden uzaklaştırılması (sf 129)
  • 51 yaşındaki bir ev hanımına, sosyal tesislerden yararlanma kartı alabilmek için, başı açık ya da ancak “yaşı ileri olmak kaydıyla çene altından bağlanmış, saç dipleri görülebilecek şekilde eşarp fotoğraf verme mecburiyeti getirilmesi (sf 137)

 

Trackback URL

  1. 54 Yorum

  2. Yazan:Hakkı Bentek Tarih: Tem 27, 2009 | Reply

    Mehmet Bey,

    Farkında mısınız bilmem. Ama bu memlekette CHP’nin son yıllarda bir iktidarı yok !

    Yukarıda bahsettiğiniz olaylar hangi iktidar zamanında oldu ?

    Bir partiyi neye dayanarak bu kadar ağır suçlayabiliyorsunuz ? Muhalefette iken iktidarın yanlışlarını düzelttiği için mi ?

    Peki ama İktidar’ın yaptığı yanlış düzenlemeler niye suçlanmıyor ?

    Bu ülke 7 senedir AKP iktidarında Mehmet Bey !

  3. Yazan:MY Tarih: Tem 27, 2009 | Reply

    Selamlar Hakki Bey,

    CHP iktidarda degil ama Türkiye’ye faydasi olabilecek herseyin önünde duruyor.

    Hatirlayin, Ermeni ve Rum vakiflarin mallari devlet tarafindan gasp edilmisti, bunu tazmin edecek bir yasa çikacakti, CHP iptal ettirdi.

    CHP herseyi Anayasa Mahkemesine götürerek bu kurumu meclisin üzerinde bir yasa yapma organi gibi kullaniyor.

    Ergenekon’un avukatligini yapiyor.

    AKP’yi neredeyse site kuruldugundan beri elestiriyoruz.

    Bu kategorideki yazilara bir göz atin:
    http://www.derindusunce.org/category/akp/

    Meselâ tam iki yil önce yazilmis ama hâlâ güncelligini koruyan su yaziya bir bakin:

    AKP ELESTiRiLEBiLiR Mi?
    Hayatımın en berbat uçuşunu Ottawa-Newyork seferi yapan bir American Airlines uçağında yapmıştım. Sadece bir saat sürmesi gereken bu kısa uçuş bana ve diğer yolculara adeta bir işkence gibi gelmişti.

    Sabahın oldukça erken bir saatinde Kanada’nın başkenti Ottawa’dan havalanmış olan uçakta hepimiz uyuyorduk. Büyük ihtimalle Amerikan hava sahasına girmiştik ve inişimize aşağı yukarı 15 dakika kalmıştı. Birden kaptan pilotun anonsuyla uyandık : “Uçağımızın sağ motorunda çıkan bir yangın sebebiyle kalkış alanımıza geri döneceğiz. Bu uçak tek motorla uçabilecek kapasitededir. Lütfen paniğe kapılmayın” .

    Bütün yolcular kafamızı pencerelere dayayıp sağ motora baktık.

    TAMAMI
    http://www.derindusunce.org/2007/09/07/akp%E2%80%99yi-elestirmek/

  4. Yazan:Aziz Yılmaz Tarih: Tem 27, 2009 | Reply

    Değil her pazartesi,haftanın her günü bu garabet uygulamadan söz edilse,gündeme taşınsa,platformlarda tartışmaya açılsa yeridir.Başörtüsü yasağıyla insanların yaşam alanlarına müdahale edildikçe elbette insanım diyebilen herkesin bu zulme itiraz etmesi ve kararlıca dur demesi gerekiyor.Zira oldu bittiye getirilmiş bu duruma aynı şekilde rehavete kapılıp unutmak,bu utançla yaşamaya razı olmak/alışmak asla bu kangrenleşmiş yaranın kendiliğinden iyişlesmesini sağlamayacaktır.

    Bu bağlamda,her pazartesi bizleri duyarlı olmaya çağıran yazıları önemsiyor ve destekliyorum.Ayrıca,laiklik kisvesi altında bu yasağın savunucusu konumuna düşen CHP’ye yapılan eleştiriler az bile.CHP,maalesef başörtüsü yasağını adeta siyasi bir misyon haline getirmiş,kendi tükenmişliğini ne acıdır ki bu ayrımcılık üzerine bina etmekten medet umar duruma gelmiştir.Ordunun tavrına ise hiç değinmeyeceğim,çünkü ordu CHP’nin bir nevi silahlı kolu konumundadır…gafları yazmakla bitmez.

    Ne var ki,buraya kadar olan kısmı sadece madalyonun bir yüzüdür.Başörtüsü yasağı madem ordunun görevini ihmal etmesiyle ilişkilendiriliyor,bunun hükümetle olan ilişkileri ve hükümetin buna nasıl baktığı da tartışmaya açılmalıdır.Evet,kuşkusuz başörtüsü yasağına dair tutumu CHP’le bir tutulamaz.Ancak,ordunun görev ihmali konusunda AKP’nin CHP’den çok farklı olduğu söylenemez.

    Aktütün ve Dağlıca baskınlarını hatırlayalım.Taraf gazetesi bütün ihmalleri belgeleriyle ortaya çıkardığında,orduyu yıpratmayalım diye gazeteyi dolaylı olarak azarlayan başbakanın kendisi değil miydi acaba.Denge siyasetinden medet umarak devletçi yanını gizlemekte gecikmemişti AKP.Hem de,demokrasi konusundaki gayretlerini dikkate alınarak kendilerini her koşulda destekleyen Taraf’ı bir anda harcayıvermişti.O Taraf ki bütün yazarları hükümeti destekliyor diye,solcu görünümlü ulusalcılar tarafından liboş,dönek vs.gibi yakışıksız tanımlarla itham ediliyorlardı.Hâlâ da aynı koro bir avuç dürüst aydını pervasızca suçlamakta,çamur atmaktadır.
    Peki,denge siyaseti uğruna AKP’nin tenezzül ettiği bu sinsi duruş acaba CHP’nin tavrından ne kadar ileride ve ne kadar samimi.

  5. Yazan:Hakkı Bentek Tarih: Tem 27, 2009 | Reply

    “CHP herseyi Anayasa Mahkemesine götürerek bu kurumu meclisin üzerinde bir yasa yapma organi gibi kullaniyor. “ (MY)

    Elbette CHP herşeyi Anayasa mahkemesine götürebilir.

    Eğer Anayasa mahkemesine götürdüğü konular sürekli bir şekilde onaylansa, o zaman hepimiz CHP’ye ne yapmaya çalıştığını sorarız.

    Ama Anayasa Mahkemesi giden yasaların çoğunu çeviriyorsa, bence mahkemeye değil, yasaları yanlış ve kanunsuz çıkaranlara bakmak gerekir.

    Anayasa Mahkemesi yasa yapmaz. Yasaları denetler. Elbette bir hata görürse bunun da çıkmasını engeller.

    Bakın ben Anayasa Mahkemesi’nin 367 kararı ve kapatma davası kararı dahil birçok kararını destekliyorum.

    Yasaların gece yarıları yangından mal kaçırılır gibi çıkartılmaya çalışılması sizce demokratik mi ?

  6. Yazan:MY Tarih: Tem 27, 2009 | Reply

    “Denge siyasetinden medet umarak devletçi yanını gizlemekte gecikmemişti AKP.Hem de,demokrasi konusundaki gayretlerini dikkate alınarak kendilerini her koşulda destekleyen Taraf’ı bir anda harcayıvermişti.”(AY)

    Haklisiniz Aziz Bey, keske CHP yerine harbidne muhalefet yapabilecek bir sol olsa da AKP’nin içindeki bu devletçi kesim kabak gibi çiksa ortaya.

    Kaybedenler Klübü (MHP+CHP) hiç olmazsa Alevîler, Ermeniler ya da basörtüsü gibi konularda iyi çalisabilseler AKP’yi ters köseye yatiracaklar. Bu hiç de zor degil.

    O zaman AKP ya kendini temizler bu fasistlerden ya da ikiye ayrilir. Devletçi AKP ile Demokrat AKP diye iki ayri parti olur. Millet kime oy verdigini bilir.

    Ama muhalefet o kadar darbe saksakçisi, o kadar siddet yanlisi, o kadar devletçi ki AKP hak etmedigi kadar demokrat gözüküyor.

  7. Yazan:eg Tarih: Tem 27, 2009 | Reply

    hakkı bey bir de “insanlar benim demokrat olduğuma neden inanmıyorlar” diyorsunuz. insanlar sizin demokrat olduğunuza nasıl inansınlar Allah aşkına!

  8. Yazan:Hakkı Bentek Tarih: Tem 27, 2009 | Reply

    “Ama muhalefet o kadar darbe saksakçisi, o kadar siddet yanlisi, o kadar devletçi ki AKP hak etmedigi kadar demokrat gözüküyor.” (MY)

    Belki de birileri Anamuhalefeti öyle göstermeye çalışıyordur.

    Evet Anamuhalefet’in içinde bazı katı unsurlar var. Ama Bu memleketteki Ermeni, Yahudi ve Aleviler CHP’ye oy veriyorsa, oturup bir niye diye düşünmek lazım.

  9. Yazan:Hakkı Bentek Tarih: Tem 27, 2009 | Reply

    Enver Bey,

    Yine ters köşeye yattınız. Ben daha önce CHP’yi yeterince Demokrat bulmadığımı defalarca söyledim.

    Bana Demokrat bir parti söyleyin, onu destekleyim. Ama “AKP” demeyin kendinizle çelişirsiniz.

  10. Yazan:MY Tarih: Tem 27, 2009 | Reply

    Yaw Hakki Bey,

    inanin az öce IP numaralarina baktim, ayni rumuzla iki ayri kisi mi konusuyor diye. Vallahi, samimi söylüyorum, sizi elestirmek için degil.

    5 dakika arayla yazdiginiz seylere bakin,

    1) Anayasa Mahkemesi yasa yapmaz. Yasaları denetler. Elbette bir hata görürse bunun da çıkmasını engeller.

    2) Bakın ben Anayasa Mahkemesi’nin 367 kararı ve kapatma davası kararı dahil birçok kararını destekliyorum.

    3) Ben daha önce CHP’yi yeterince Demokrat bulmadığımı defalarca söyledim.

    4) Yasaların gece yarıları yangından mal kaçırılır gibi çıkartılmaya çalışılması sizce demokratik mi ?

    Yani kelimeler sizin ve benim için ayni anlami tasimiyor gibi görünüyor.

    Bir kere Anayasa Mahkemesi sekil olarak itiraz edebilir. “Esas” dedikleri yani içerik konusunda söyleyecek sözü yok. “Vardir” diyen bir kimse “demokratim” diyemez. çünkü “denetler” dediginiz anda mahkemeyi TBMM’nin üstüne koymus olursunuz. “Hakimiyet milletindir” yerine “hakimiyet 8 yargiçindir” demis oluyorsunuz. Bu da Iran’daki Ayetullah rejimidir. Iran meclisi istedigi kanunlari yapar. Ama Ayetullah denen üyelerin olusturdugu ekip son sözü söyler.

    Humeyni rejiminin aynisi olan Yargiç hakimiyetini savunurken kendinizi demokrat olarak tarif ediyorsunuz. Sonra “yangindan mal kaçirir gibi kanun yapan” AKP’ye kiziyorsunuz ama gazete kupürleriyle parti kapatmaya kalkan düdük makarnalarini destekliyorsunuz.

    367 gibi uyduruk oyunlari desteklerken nasil demokrat olunur? sizin için demokrasi ne demek? “canim ne isterse onu yaparim” mi demek?

    Sözlerinizde asgari bir tutarlilik olmadan nasil tartisacagiz?

  11. Yazan:cb Tarih: Tem 27, 2009 | Reply

    Chp’yi yeterince demokratik bulmamak mı?Anti-demokrasinin tam anlamını veren isimdir Chp,hatta bu anti-demokrasinin meşruluğu adına hertürlü baskıcılığı,yasakçılığı hatta hatta katli dahi kabul edilebilir görmektedir.Akp’de çok demokratik diyemeyiz ama Chp ile kıyaslanamaz elbet.

    Chp’ye oy veren Ermeni ve Yahudi oranlarının çok yüksek olduğunu düşünmüyorum.Alevi oranı evet yüksektir.Sebebini ise kendisi de bir Alevi olan Sevgili Cafer Solgun,Stockholm kompleksi ile gayet makul bir biçimde açıklamıştı.Yani Chp’ci zihniyetin 90 yıllık sürekli uyguladığı baskıların vahim sonuçları.

  12. Yazan:Aziz Yılmaz Tarih: Tem 27, 2009 | Reply

    Mehmet bey çok haklısınız,adamakıllı muhalefet edecek ciddi bir alternatif yok maalesef.Muhalefet yapar gibi görünenlerin “nelere”muhalefet ettikleri de ortada.Örneğin linkini verdiğiniz yazıdaki hataları eleştirmek kimselerin aklına gelmiyor.Oysa her demokratik açılımın bir koşuda Aayasaya taşıyıp demokratikleşmenin önüne takoz konacağına,Aktütün baskını,Şemdinli vakası vb.tutumları;Cemil Çiçek,Vecdi Gönül gibi isimlerin gafları eleştirlebilmeliydi.Ne hikmetse muhalefet(!)kanadından tık çıkmadı.Tabii bu tuhaf suskunluk sadece CHP-MHP gibi milliyetçi partilerle de sınırlı değil.Demokratlığı,solculuğu kimselere bırakmayan diğer saz arkadaşları da aynı çizgide.Ve maalesef yaratılan bu sisli hava ve kafa karışıklığı toplumda da bir hayli taban bulmuş durumdadır.İki yılı aşkındır takip ettiğim bu sitede ulusalcılığı,ergenekon avukatlığını solculuk/demokratlık diye bizlere sunan kesimden bir kez olsun tarafsız bir eleştiri görmedim.Dahası,demokratlığı sığ bir AKP karşıtlığına indirgeyen bu sözde demokratlar,yukarıda yer verilen AKP icraatlerini alkışlamakta gecikmediler.
    Hiç unutmuyorum,başbakanın “ya sev ya terket”anlamına gelen talihsiz açıklaması”soyalist”diye geçinen bir katılımcıdan övgüyle karşılanmıştı.Yine bu soyalist/solcu/demokrat(artık kendilerini nasıl tanımlıyolarsa)cenahtan Cemil Çiçek’i,Vecdi Gönül’ü hararetle savunanlar çıkmıştı.
    Anlayacağınız,tuhaf bir ülkede yaşıyoruz.Demokratlık maalesef ucuzlamış,ayağa düşürülmüştür.AKP-CHP didişmesi neredeyse demoratlığın kriteri olmuş.Bu tuhaf demokratlık anlayışının sahici olmadığı da ortaya çıkan bu akıl tutulmasıyla tescilleniyor zaten.
    Ben,hazır konuyu buraya getirmişken yaygın olan bir anlayışı hatırlatmak,naçizene tamamlamak istedim.Yoksa eleştirim size değil.Yazılarınızı yakından takip eden biri olarak eleştirimi size yöneltmem vicdansızlık olur bunun bilincindeyim.
    Sevgi ve selamlar.

  13. Yazan:Hakkı Bentek Tarih: Tem 27, 2009 | Reply

    Mehmet Bey,

    Sözlerimdeki tutarsızlık nerede anlayamadım.

    Siz daha 367 kararını anlayamamışsınız. O karar kabul edilseydi, her isteyen hükümet istediği kadar adam ile Anayasayı değiştirebilirdi.

    Oysa Anayasa’nin azami çoğunluk kararı ile değişmesi gerekiyor. Bunun için de uzlaşma gerekiyor.

    Ne kadar çok kişi bir kanunu desteklerse o kadar çok demokrasi olmaz mı ?

    Anayasa Mahkemesi, şimdiye kadar hangi kanunu yaptı ? Meclis’i denetleyecek bir kurum olmayacak mı ? Bu antidemokratik mi ?

    Cemile Hanım,

    Yahudi ve Ermenilerin CHP’yi desteklediğini düşünmüyorsanız, Şişli ve Adalardaki seçim sonuçlarına bakın.

    Benim onlarca azınlık arkadaşım var. AKP’yi destekleyenle muhatap bile olmazlar.

    Adalar’da CHP’den 2 tane Ermeni Meclis üyesi seçildi. AKP’nin bırakın seçilen, aday gösterdiği 1 tane azınlık var mıydı ? Yanlışım varsa düzeltin.

    Demokrasi sadece “Türban” değildir.

  14. Yazan:cb Tarih: Tem 27, 2009 | Reply

    Hakkı bey,

    ben size yok demedim,oranların çok yüksek olduğunu düşünmüyorum dedim.Ki bahsi geçen azınlıkların oranlarının da halen yüksek olduğunu düşünmüyorum.Tabii yine de üstüne konuşulabilir.

    Sizin gibi insanları Allah ıslah etsin,Allah’a inanmıyor da olabilirsiniz o zaman eğer insan olduğunuzu düşünüyorsanız insana yakışır özelliklerinizin körelmesinden haya edip normal şartlara ulaşmanızı dilerim.

    Benim yazdığım onlarca yazımda azınlık haklarından bahsetmedğim bir yazım yoktur.Mutlaka mazlumlar için ayrılmış bir paragrafım vardır.Halen tutup demokrasi=başörtüsü mantığıyla düşünüyormuşum iftirasında bulunuyor olmanız kafanızın içinde bulunduğu kumlar nedeniyledir,benimle ya da bizimle alakalı değil.

    Sizin gibi beyinler oldukça bu ülke de Chp’ci kafaların sonu gelmez dolayısıyla Tr vatandaşlarının daha çok canı yakar.Bir an önce bu ülke de rahat nefes alabilmek için neslinizin tükenmesi dileğiyle.

    Türban diye de birşey yoktur.Başörtüsü vardır.Türban denen canavar Chp’ci,Kemalist teranelerin yarattığı bir canavardır.Ve umarım sizi yer tüm ülke de rahat eder.Bence var olan Türban,sizin kafalarınızın siyassallaşmış İslam’ının örtüsüdür.Allah’ın emri olan başörtüsünün hiç böyle oyunları yok.Siz kendiniz kurup kendiniz oynuyorsunuz.Bu laikperest tiplerin,ulusalcıların,Chp’ci kafaların,Kemalistlerin kendi ‘pis’ siyasetinin ‘önce bir düşman yarat sonra onunla savaş,kendin bir değer olmadığın için kendini var etmek adına mutlaka bir düşman bulup onunla savaşmalısın ve bu savaş ile kendini var etmelisin’ mantalitenizin bir oyunu,bir yöntemidir.

    Biz de izleyecek değiliz elbet.Siz ordaysanız biz de buradayız.Yobaz laikliğe canını yakacağım bir haftada sabır temenni ederim.

  15. Yazan:cb Tarih: Tem 27, 2009 | Reply

    Buyrun,

    iş başvurusunda bulunan başörtülü bir bayana hakaret dolu bir e-mail ile verilen olumsuz yanıt ;

    Şeyma Hanım;

    Başvurunuzu inceledik. Üzgünüz.

    Laik Atatürk Türkiye’sinde yaşayan, cumhuriyet çocukları ve muhafızlarından oluşan bir kurum olarak sizin gibi başörtüsü, türban, tesettür şeklindeki bez parçalarını dini inançlar ile hiçbir bağlantısı olmamasına rağmen bu şekilde gösteren, tamamen siyasi amaç güden, din üzerinden ticaret, din üzerinden siyaset yaparak din sömürüsü yapan insanları bünyemizde barındırmıyoruz.

    Unutmayınız; Demokrasi gericiliğin önünü açmak değildir.

    İş arayışınızda başarılar.

    Fatih bölgesini denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

    İyi Çalışmalar.. Emir Onur Çilek Çilek Grup (info@cilekgrup.com) Gönderme tarihi: 22 Temmuz 2009 Çarşamba 19:24:35

    http://www.8sutun.com/haber?id=47207

  16. Yazan:Mert Kayhan Tarih: Tem 27, 2009 | Reply

    CHP nin başarısız iktidar olma yaklaşımları ve bir okadar da komple muhalefet fiiliyatı, artık ülkenin gerçek manada faaili meçhullerden ve terörden kurtulmasına gereksinim duyan demokrat aydınlarını bezdirmiştir.

    Hep beraber düşünelim ki, bir bahçeli eviniz var, evinizin etrafında hırsızlık, kundakçılık gibi güvenlik tehditleri kol geziyor, o günlerde harcamaya hiç acımadığınız para evinizin güvenlik görevlisine verdiğiniz maaş olacaktır ve gözünüz gibi bakarsınız o adama, aman üşütmesin aman hastalanmasın diye, daha sonra evin etrafındaki tehdit azalır ve hırsızlık biterse, hali ile güvenlik görevlisinin de mevcudiyetinin bir anlamı kalmamaya başlıyacak yada varlığı rahatsız edecektir masraflardan dolayı, ohalde bu güvenlik görevlisi itibarda kalabilmek için maaşının bir kısmını sadece evin etrafında ateş yakmaları ve silah atmaları için bir kaç işsiz güçsüz ile paylaşabilir.

    Ne farkı kalmıştır artık Türkiyenin güvenlik güçlerinin PKK ile işbirliği yapıyor olmasının, halen itirbar görüyor olma çabalarının ve kütüphane bombalarttırmalarının. Sanki her an bu ülkede bir iç tehdit varmış gibi insanları yaşamaktan bezdirmiş olmalarının.

    işte bu politikayı güdüp bunların eline kozu veren de devlettir, sonra vergileri akıtıp temizlemeye çalışanda.

    Yürekleri yanan analar cabasıdır.

    Ahmet Altan bir yazısında şahane yazmış üstad.
    Kafası dipçik darbeleri ile çatlatılan Kürt çocuğu Turan olayından sonra.

    ” içindeki insanlar senin olmadıktan sonra, bu topraklar senin olmuş ne fayda.”

    Turan bugün halen kafasındaki sekel yüzünden konuşma güçlüğü çekiyor.

    Ne iktidar olmaları nede Muhalefette olmaları, insan olmanın önüne geçmiş ise. Geçmiş olsun.

    Ermenileri yabacılaştırmadılar mı anayurtlarına. Zehir damarlarda artık.

  17. Yazan:Hakkı Bentek Tarih: Tem 27, 2009 | Reply

    Cemile Hanım,

    Niye bana saldırdığınızı anlamadım. Ben “Demokrasi sadece türban değildir” sözümü sizi kastederek söylemedim.

    CHP ve AKP’nin Demokrasi Karnesinin sadece Türban’a odaklanarak değerlendirilemeyeceğini anlatmak için söyledim.

    Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.

    Tekrar etmemde fayda var. Türkiye’de Azınlıklar
    AKP’yi desteklemedi ve desteklemiyor. Taraf gazetesinde yazan 2-3 kişi kesinlikle gösterge değildir.

    Ben size en yoğun azınlık yerleşimin olduğu Şişli ve Adaları örnek verdim. Ama dikkat ederseniz yine azınlıkların yaşadığı Bakırköy, Kadıköy, Beşiktaş’ta da seçim sonuçları aynı.

    Bunun sebebini gerçekten iyi tahlil etmeniz lazım.

    Burada CHP yandaşlarına yapılan hakaretler şu anda (son seçimdeki oyumdan dolayı) beni, azınlıkları ve Alevileri kapsıyor !
    Hatırlatırım….

    Eğer CHP yandaşı olmak “Yobaz Laik” olmaksa, hepinize İyi Haftalar !

  18. Yazan:MY Tarih: Tem 27, 2009 | Reply

    Eğer CHP yandaşı olmak “Yobaz Laik” olmaksa, hepinize İyi Haftalar !(HB)

    Hakki Bey, tartismak güzel de, hepimiz elimizden geldigince bilgilenmeye çalisiyoruz bir yandan.

    “ögren de gel” gibi ukalalik kabul etmezseniz bir ricam olacak sizden:

    Bir ayligina bizi ve AKP’yi unutun. Gazete vb okumayin. Bu arada bir kaç degisik siyasetbilim sözlügünden Fasizm maddesinin tarifine bakin. Lider kültü, kutsal devlet, … bunlar hakkinda bilgi toplayin.

    sonra Nazi Almanyasi’ndaki Nasyonal Sosyalistleri, Saddam Hüseyin zamanindaki Irak’in BAAS partisini ve Iran’daki rejimi anlatan yazilar bulun. Ben referans vermiyorum. Sizin güvendiginiz kaynaklar olsun.

    Bu sekilde bir ayinizi fasizm hakkinda bilgi toplamaya ayirin. Eger isterseniz yazili bir sentez de yapin. Size söz veriyorum, virgülüne dokunmadan yayinlayacagim. Söyle kapsamli, bol örnekli ve referansli bir yazi mesela. 5-6 sayfa olabilir. Türkiye’de hiç bahsetmeyin. Hepimiz ögrenelim neymis bu fasizm.

    Ondan sonra tartisalim birlikte. Hem CHP’li hem demokrat olmak mümkün müymüs? Görelim.

  19. Yazan:Ekrem Senai Tarih: Tem 27, 2009 | Reply

    Hakkı bey,

    Komik olmayın. CHP, zenofobik, ulusalcı bir partidir. Azınlıkların tüm taleplerini reddetmektedir. Avrupa Birliği prosesini desteklememektedir. Hrant Dink, Santaro, Ufuk kitap evi bombalamalarıyla ilgili devletçi bir yaklaşım sergilemektedir. Heybeliada ruhban okulunun açılmasının; devlet tarafından gasp edilen taşınmazların iadesinin karşısındadır, mütekabiliyeti savunmaktadır. Ermeni meselesinde; Talat Paşa düşüncesindedir. Yabancı sermaye düşmanlığı yapmaktadır. Tarih boyunca hep istikrarlı bir çizgi seyretmiş; azınlıklara karşı düşmanlık beslenmesi; yüksek vergi alınması, devlet memuru yapılmaması; Türklüğün ön plana çıkartılması ile azınlıklara buranın kendi vatanları olmadığını hissettirme politikası CHP’nin değişmeyen prensipleri olmuştur.
    O halde tek bir sebep kalıyor azınlıkların CHP’yi desteklemesinde: Deniz baykal’ın yakışıklılığı… Evet, evet. Bu kara kaş ve kara gözlerin cazibesi olmalı azınlıkları CHP’ye celbeden. Baykal’ın kaslı omuzları ve kır saçlarının; deodorantının kokusunun yarattığı karizmatik etkiye kapılmış olmalılar.
    Saçmalamayın ! Saç-mala-mayın!

  20. Yazan:Hakkı Bentek Tarih: Tem 27, 2009 | Reply

    Mehmet Bey,

    Hayır lafınızı kesinlikle ukalalık olarak algılamadım.

    Ama hem Nazi Almanyası, hem İran rejimi benim daha önce ilgilendiğim konular.

    Ben zaten CHP yeterince demokrat değil diyorum. Ama AKP’den daha demokrat olduğunu söyleyebilirim.

    İsterseniz size Nazi Almanyası’nın ve İran Rejiminin hangi şartlarda oluştuğunu Türkiye’de AKP iktidarı ile karşılaştırarak yazabilirim.

    Ne dersiniz ? Yayınlar mısınız ?

  21. Yazan:Aziz Eyüp Tarih: Tem 27, 2009 | Reply

    Başörtüsü yaşağı baştan beri saçma ve faşistçe bir uygulamaydı. Dini inancı gereği başını örten REŞİT insanların seçimlerine hiç kimse müdahale edemez. Fakat ben 14 yaşındaki yeğenimin başını zorla örten bacanağım hakkında ne yapacağımı bilemiyorum, kız istemiyor, bunalıma girdi. Zorla açmak ne kadar faşistlikse, zorla kapamak da faşistlik, buna da bir çare bulunmalı, çocuk diye, reşit değil diye bir çocuk bile bile mutsuz edilemez, arkadaşları arasında kendini kötü hissetmesine neden olunamaz, hadi bunu da tartışalım lütfen…

  22. Yazan:Hakkı Bentek Tarih: Tem 27, 2009 | Reply

    “O halde tek bir sebep kalıyor azınlıkların CHP’yi desteklemesinde: Deniz baykal’ın yakışıklılığı…” (Ekrem Senai)

    Ekrem Bey,

    Aklınıza birtek bu sebep geliyorsa, siz saçmalıyorsunuz demektir.

    Asıl sebep, Deniz ve Yılan olayıdır.

    Siz tahmininize göre konuşuyorsunuz, ben gördüğüm ve bildiğime göre.

    Lütfen kendinizin dindar olduğunuzu belli etmeden, bir Azınlık bulun ve ona hangi partiye oy verdiğini sorun.

  23. Yazan:özlem Tarih: Tem 27, 2009 | Reply

    Şeyma Hanım;

    Başvurunuzu inceledik. Üzgünüz.

    Laik Atatürk Türkiye’sinde yaşayan, cumhuriyet çocukları ve muhafızlarından oluşan bir kurum olarak sizin gibi başörtüsü, türban, tesettür şeklindeki bez parçalarını dini inançlar ile hiçbir bağlantısı olmamasına rağmen bu şekilde gösteren, tamamen siyasi amaç güden, din üzerinden ticaret, din üzerinden siyaset yaparak din sömürüsü yapan insanları bünyemizde barındırmıyoruz.

    Unutmayınız; Demokrasi gericiliğin önünü açmak değildir.

    İş arayışınızda başarılar.

    Fatih bölgesini denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

    İyi Çalışmalar.. Emir Onur Çilek Çilek Grup (info@cilekgrup.com) Gönderme tarihi: 22 Temmuz 2009 Çarşamba 19:24:35

    bu firmayı protesto ediyor en kısa zamanda hakettigi hakaret ve ayırımcılık davaları ile karşı karşıya kalacağını umuyorum.

  24. Yazan:eg Tarih: Tem 27, 2009 | Reply

    ben – hala kuyerel üyesi olsaydım – bunu kuyerelde de paylaşırdım. bakalım solcu arkadaşlar nasıl bir “sessizlikle” karşılayacaklar…

  25. Yazan:Ekrem Senai Tarih: Tem 27, 2009 | Reply

    Hakkı bey,

    Asıl sebep, Deniz ve Yılan olayıdır.

    Evet Deniz ve Yılan olayı ama sizin anladığınız şekilde değil. Son seçimde CHP uyanıklık yaptı, AKP’nin adaylıktan düşürdüğü insanlara kapısını açtı. Seçilen adayların birçoğu AKP, kendisini küstürdüğü için CHP’den aday oldu. Zihniyetleri CHP’yle taban tabana ters olsa da. Adalar’daki durumu bilmiyorum. Ama kalbımı basarım benzer bir olay vardır. Yoksa bu ülkedeki insanlar artık “laiklik, laiklik” diye dolaşan partilere itibar etmiyor.

    Siz tahmininize göre konuşuyorsunuz, ben gördüğüm ve bildiğime göre.

    3 arkadaşınızla yaptığınız “kamuoyu araştırmasıyla” analiz yapılmaz.

    Lütfen kendinizin dindar olduğunuzu belli etmeden, bir Azınlık bulun ve ona hangi partiye oy verdiğini sorun.

    Yani çember sakalımı kesip, cübbemi ve sarığımı çıkarmamı mı istiyorsunuz, no way !
    Neyse suratıma Deniz Baykal maskesi takıp Tavit bey’e sordum, “AK Parti” dedi. Ne olacak şimdi?

  26. Yazan:Hakkı Bentek Tarih: Tem 27, 2009 | Reply

    Ekrem Bey,

    Ben 3 kişi ile anket yapmak istesem anında sorabilim. Size onlarca kişiden ve mevcut sonuçlardan bahsediyorum.

    Adalar’daki durum aynen şu.

    Adalar Belediye Başkanı ANAP’tan seçildi. AKP’ye geçti ve seçime öyle girdi. Ve koltuğunu CHP’den giren eski kaymakama kaptırdı. CHP’nin meclis adayları arasında Ermeniler vardı.

    Bakın Azınlıkların CHP’ye oy vermemesi için birsürü sebep saymışsınız. Ben de AKP’ye oy vermemeleri için birkaç sebep sayayım.

    Yahudiler için tek sebep yeter : One Minute !
    İlaveten AKP’li medyanın doldurması ile yapılan Yahudilere karşı protestolar 6-7 Eylül’ü hatırlayanlar için yeterli bir sebep olmuştur.

    Ermeniler ise AKP’nin vaadettiklerine karşın, sakın yaşam tarzları için endişeleniyor olmasın !

    Bilmem Tayyip Erdoğan’a Metalci işareti yaptıkları için gözaltına alınan gençlerden haberiniz var mı ?

    Peki onlara kim sahip çıktı ? Sizin Antidemokrat dediğiniz CHP !

    Ondan sonra şaşırıyorsunuz. Bu kafayla daha çok şaşırırsınız…

  27. Yazan:cb Tarih: Tem 27, 2009 | Reply

    Hakkı bey,

    edebinizi takının ben size saldırmadım.Tartışıyordum ve genellikle saldırmam ki saldırsaydım cevap verecek haliniz olmazdı.

    Burada olayları kişiselleştirmeyi seven yorumcumuz genellikle sizsinizdir bilirsiniz ben de oraya hiç inmem.Genel konuştunuz ben de o genel içerisinden bir örnek olarak kendimden örneklereyek sizin tek tük örnekleri genelmiş gibi verme çabanızı deşifre ettim.Budur yani.

    Ne hikmetse benim tüm azınlık arkadaşlarım Akp’ye oy verdi.Yani siz kulağınızı tıkamış,gözünüzü yummuş,vicdanınızı susturmuş olsanız dahi ortada azınlığından çoğunluğa çıkmış bir %47 var,beğensenizde beğenmesenizde.Artık o ülkenin sahibi olduğunu sanan zihinleriniz milletin kararına saygı duymayı öğrensin.

  28. Yazan:metalci Tarih: Tem 27, 2009 | Reply

    Bu sitedeki islama ve basortusu/turbana asiri duyarli arkadaslara sormak isterim, acaba basbakanin su davranisi (artik soyleyecek soz bulamiyorum) hakkinda neden tek bir yazi okuyamiyoruz. Muhtemelen bunu yapan TSK olsaydi en az uc bes yazi cikardi. Erdoganin baskici ve diktatoryel egilimlerini surekli hali altina supuren cakma liberallerin de bu konuda tek bir satir yazmamalari manidar. Ayni arkadaslar tek parti donemini bir duvardan oteki duvara vururken, umarim Erdoganin bu zihniyetine bir bahane bulmazlar!
    saygilar.

    http://www.haberturk.com/haber.asp?id=161341&cat=200&dt=2009/07/27

  29. Yazan:cb Tarih: Tem 27, 2009 | Reply

    Metalci,

    acaba içinde Chp geçen haberlerin %90’ının Cumhuriyet,Hürriyet,HaberTürk gibi gazetelerin bu zihniyetin taşeronluğunu yapmak amaçlı abarttıkları,uydurdukları olaylara sürekli şahit olmaktan kaynaklı sizin de üslubunzda geçen çakma liberal yaftası ile içimde beliren ürküntüden kaynaklı,sol’un anasını ağlatıp solcuyum Chp’liyim demenizin fırsatçılığı,tek partili dönemlere ait fantezilerinize duyduğunuz özlem vs. gibi durumlar siz ve sizin gibi insanlara güvenmemeyi öğrettiği gibi ortaya çıkmış Derin Devlet siyasetinin soruşturmasında katil olmakla suçlananların avukatlığını yapıyor olmanız sebebi ile artık kimse inanmıyor,mağdur olmadığınızı biliyor ve bu nedenle ttığınız naralara kulak tıkıyor olabilir mi?

    Cevap veriyorum

    Evet,olabilir

  30. Yazan:metalci Tarih: Tem 27, 2009 | Reply

    Sayin CB,
    Tek partili donem fantezisinden katillerin yaninda yer almama kadar beni bircok seyle itham etmissiniz, etiketlemissiniz. Gercekten pes. Ben sadece vahim bir olay hakkinda yorumda bulundum, bu olayda R.T. Erdoganin parmak oynatmasiyla gozaltina alinan gencler magdurdur. Sizce Ergenekon sorusturmasi icinde polisin uzerinde bu kadar suphe uyanmisken basbakanin parmak oynatmasiyla gozaltina alinan gencer olmasi rahatsiz edici degil midir? Cakma liberal bi yafta degil, bu olayi gormeyip de tsk hakkinda zirla sizdirma/yalan haber yapan kendilerine liberal deseler de aslinda cakmadirlar. Bu maddi gercegin cumhuriyet ya da hurriyette ya da zamanda cikmis olmasi basbakanin diktatoryel davranislar icinde oldugu gercegini . Ayip etmiyor musunuz, beni tanimiyorsunuz bile, CHPli olup olmadigimi nerden biliyorsunuz! Gercekten vicdansizlik yaptiginiz. Size vicdaninizla basbasa birakiyorum.
    iyi gunler.

  31. Yazan:Mehmet Yılmaz Tarih: Tem 27, 2009 | Reply

    Sayin Metalci,

    çok yaniliyorsunuz, AKP etiketi altinda çok sert elestiri yazilari yayinladik, bir kismini da ben yazdim.

    Metal müzik dinlemek sizin hakkiniz ama askeri hapishanelerde iskenceyle öldürülen Kürtlerin yasama hakki sizin müzik veya metalci selamindan daha öncelikli bizim gözümüzde.

    not: Vicdan kelimesini öyle olur olmaz yerlerde kullanmayin, ayaga düsürmeyin.

  32. Yazan:cb Tarih: Tem 27, 2009 | Reply

    Metalci,

    neden olayları kişiselleştiriyorsunuz?Ben şahısınıza değil sizin verdiğiniz linkteki olaya yorum yaptım zaten siz de haberi yorumlayalım diye vermediniz mi?Neden aşhsınıza aldınız anlamadım?Olayda bajsi geçen kişiler solcuyum,Chp’liyim dememiş mi?Deniz Baykal’da ben Ergenekon’un avukatıyım demedi mi?Son Cumhuriyet Mitingi Ergenekon tutuklularına destek vermek için yapılmadı mı?İddianame de asit kuyularından bahsedilmiyor mu,helikopterden aşşağı insan atmaktan,işkenceden?Bunlar hafta değil ki gerçekler,ben bunları sizin verdiğiniz haberin linkini ele alarak,örnekleyerek eleştridim.Anlatabiliyor muyum?

  33. Yazan:MY Tarih: Tem 27, 2009 | Reply

    Sanirim sair Ahmet Erhan idi, Aziz Nesin ödülüne layik görülmüstü 80’li yillardi:

    “Aci takunyalar giyerek yürüdü yüregimde, sevincinse tüyden ayaklari vardi”

    DD sitesine 2 yil emek verdik, biz yazarlar ve yüzlerce yorumcu. 1500’e yakin yazi var. ortalama 2 sayfa olsa 3000 sayfa yapar. Nasil oluyor da siteye geleli 5 dakika olmadan insanlar bize “siz söylesiniz, böylesiniz, filacayi hiç elestirmiyorsunuz” diye çikisiyor?

    3000 sayfanin hangilerini, kaçini okudun bre adam?

    Ve neden bu düdük makarnalari hep CHP’li oluyor? Selam vermeyi bile bilmeyen bu küfürbaz güruh bize saygiyi, adaleti, empatiyi, hakkaniyeti ögretmeye kalkiyor?

    Cem Yilmaz’in dedigi gibi: hepimiz ayni havayi soluyoruz ama siz kemalistler içeride ona ne yapiyorsaniz..

    bir bakin bakalim, ama öyle 5 dakika degil, 3-4 saat ayirin, bu kategorileri okuyun, ondan sonra hala yüzünüz varsa gelin konusalim.

    http://www.derindusunce.org/category/akp/

    http://www.derindusunce.org/category/ic-hastaliklar/

    http://www.derindusunce.org/category/islam/

  34. Yazan:Hakkı Bentek Tarih: Tem 27, 2009 | Reply

    Sayın Metalci,

    Bu site “Self Demokratların”. Onlardan gerçek bir Demokratlık beklemekle hata edersiniz.

    Çünkü onlar, bir Başbakan’ın Metal işareti yaptı diye, gençleri göz altına aldırabilmesinin, ne kadar vahim olduğunu anlayamazlar.

    Ama bir firma, bir türbanlının işbaşvurusunu reddetti diye kıyameti koparırlar. Sanki bazı islamcı firmalar aynı şeyi başı açıklara yapmıyormuş gibi. Sanki islamcı firmalar yahudilere, ermenilere iş veriyormuş gibi…

    Cemile Hanım,

    Sizden yukarıda hakkımda söylediğiniz bütün laflara karşın,özür dilemiştim. Ama son sözlerinizden sonra geri alıyorum.

    Mehmet Yılmaz Bey,

    Yazı yazayım dedim. Cevap vermediniz. Böylece Demokratlığınızı gösterdiniz.

    Bu siteyi artık bırakmaya karar verdim. Kendi görüşünüzdeki kişiler ile her pazartesi Orduyu ve CHP’yi lanetleme ayini düzenler rahatlarsınız. Ben sizi rahatsız etmeyim.

    Son sözüm: Tartışmalarda rahat edebilmek için takma isim kullandım. Ben nüfus cüzdanıma göre Yahudi’yim.

  35. Yazan:T.E. Tarih: Tem 27, 2009 | Reply

    Metalci gençlerin başına gelen olay pek nahoş, eğer iddia edildiği gibiyse. Yalnız, olayın devamında, bu gençlerin CHP örgütünde, il yöneticisiyle basın toplantısı düzenlemeleri, CHP nin kurumsal desteklerini almaları bana ister istemez birşeyler düşündürttü. Bir an, metalcileri üniversite mağduru başörtülülerle, CHP örgütünü de AKP ile değiştirilmiş olsun ve AKP nin kurumsal desteğini alan başörtülüler AKP binasında basın toplantısı yapsınlar.

    Neler olurdu neler? Bugün o metalcilerle basın toplantısı düzenleyen parti yetkilileri “Din siyasete alet ediliyor” diyenlerin önde gideni olurlardı.

    Onlardan bir ricam olacak: “Lütfen, metalciliği siyasete alet etmesinler”.

  36. Yazan:Hakkı Bentek Tarih: Tem 27, 2009 | Reply

    Aşağıdaki linkten Azınlıklar kime oy vermiş görün.

    Merkez mahallesinde daha çok yahudiler bulunur. Bozkurt ve Cumhuriyet mahallelerinde ise Ermeniler ağırlıklıdır.

    http://www.ysk.gov.tr/ysk/Buyuksehir/sislibs1.pdf

    Şimdi başınızı iki eliniz arasına alın. Derin derin düşünün. Niye ?

  37. Yazan:cb Tarih: Tem 28, 2009 | Reply

    Hakkı bey,

    ‘önce özür dilerim sonra geri alırım ‘(hakkı)

    şimdi ben de küstüm oynamıyorum diyeceğim uluorta ayıp olacak 🙂

  38. Yazan:MY Tarih: Tem 28, 2009 | Reply

    hem demokrat, hem CHPli, hem CHP’nin demokrat olMAdigini söyler, hem Anayasa Mahkemesi taraftari, hem de Yahudi!

    Walla siz artik gidin, kendi sitenizi kurun bu birikimle. Ben bir iki isim önerebilirim:

    1) DAHA-DERiN-DÜSÜNCE.COM
    2) HAKiKi-DerinDusunce.com
    3) Hakki-derin-dusunce.com

  39. Yazan:Ekrem Senai Tarih: Tem 28, 2009 | Reply

    Hakkı bey ve Metalci,

    Ben de metal müzik dinlerim ve konserlerde az headbang, mosh yapıp bağırmadım. Tayyip Erdoğan’la müzik zevkin farklı olabilir. Giyim tarzın, hareketlerin ters gelebilir- ki bu gayet normaldir; Metallica t-shirtümü giyip metal bilekliğimi taktığımda rahmetli laik dedem de bastonla kovalamıştı beni. Başbakanın tavrı hoş değil eyvallah. Ama elinle şeytan yapıp protesto ettiysen adamın sigortası atmıştır. Hareket çekiyorsun zannetmiştir. Böyle CHP il başkanının koltuk altına sığınıp aynı fotoğraf karesine girmek heavy metal felsefesine pek uymamış.

  40. Yazan:Ekrem Senai Tarih: Tem 28, 2009 | Reply

    Hakkı bey,

    Yahudiler “one minute” için AKP’ye desteğini çektiyse varsın çeksin. Bunun için derin düşünmeye gerek yok. O “one minute” Tayyip Erdoğan’ın yaptığı en doğru hareketlerden biridir. Uzun süredir ilk defa bize özgüven aşılamış bir harekettir. Eğer sizin gibi yahudiler, kendilerini Türklükten çok İsrailli hissediyorsa ve İsrail’in Filistin’de yaptıklarını onaylıyorsa; varsın CHP’ye oy versinler. Yakışır !

  41. Yazan:hidayet Tarih: Tem 28, 2009 | Reply

    Fazla lafa gerek yok:anayasa mahkemesi KALKSIN !
    CHP diye bir parti kurulmasın artık-gitsinler işbankasında otursunlar,analarının aksütü gibi helal paraları yeter onlara.
    ordu da kendi işine gücüne baksın :haala 1911-balkan savaşı öncesi görünümündeler.

  42. Yazan:Mustafa Demircioğlu Tarih: Tem 29, 2009 | Reply

    Hakkı bey,bence duygu sömürüsü yapmanın alemi yok.Hem her türlü onurlu,vicdanlı duruşun karşısına bekçi gibi dikilip sonrada haksızlığa uğramış numarası yapmak!Bunu geçin bir kere,kimse böyle dramatize edilmiş gayri ciddi oyunları yemez.Açık söyliyeyim,bu güne kadar okuduğum yorumlarınız tutarsızlıklarla dolu.Hiçbir görüşünüz bana samimi ve inandırıcı gelmedi.Aslında bunları yazmamak için çok sabır gösterdim.Ama bütün katılımcıları “self demokrat”lıkla suçlamak gibi bir küstahlığı gösterince cevap hakkım doğdu.Bu nedenle “veda”konuşmanız da bana göre tamamen kurgu.Yahudi falan olduğunuzu da sanmıyorum.Her yanı dökülen ve tuttukça insanın elinde kalan tutarsızlıkları örtme çabasından başka bir şey değil.Neden?Bir kere yahudiler de dahil bu ülkede azınlıklara uygulanan tüm baskıları sistemleştiren chp ve onun zihniyetindeki yapılardır.İnsanın celladına bu kadar hayran olması bir kere mümkün değil.
    Her neyse,sizin iflah olmaz bir fanatik chp’li olduğunuz belli.Bence bunu yaparken bari dürüst olun,öyle kataküllere hiç gerek yok.Ayrıca bu yorumumu da okuyacağınızdan eminim.Başka rumuzlarla siteye yorum yazacağınızdan da.Çünkü meseleye futbol trübenleri hissiyatı dışında bakacak yetenek ve birikime sahip olmadığınızdan duygusal rahatlamalarınıza devam edeceksiniz.Kim bilir bir dahaki sefere müslüman,kürt ya da ermeni olarak da katılabilirsiniz,bunu tahmin etmek hiç de zor değil sayın hakiki demokrat hakkı bey.Şimdilik güle güle!

  43. Yazan:Ekrem Senai Tarih: Tem 30, 2009 | Reply

    Metalci gençlerle ilgili hayret-Yılmaz Özdil yazmış. Duygularıma tercüman olmuş.
    Metalci selamı…

    METALCİ SELAMI
    Soruyorlar devamlı…

    “Başbakan’a metalci selamı verdikleri için, devlet büyüğüne saygısızlıktan gözaltına alınan gençleri herkes yazdı, sen niye yazmıyorsun?”

    *

    Birincisi…

    *

    “Rakçıyız, sertiz” filan diye atıp tutan yazarları alay konusu yapmak istemem ama… İngilizcede “şeytan boynuzları” adı verilen o selamın hakaretle, saygısızlıkla alakası yoktur. Aksine, bizdeki nazar boncuğu gibi batıl inançtır, kötülüklerden korunmak için kullanılır. Bu selamı rock kültürünün sembolü haline getiren İtalyan kökenli Amerikalı efsane Ronnie James Dio’nun, babaannesinden öğrendiği bir harekettir. “Tanrı seni korusun” manasındadır.

    *

    İkincisi…

    *

    Ronnie James Dio, bugün 67 yaşında… Black Sabbath üyesiyken, 1979’da, bu selamı ilk kullanıp dünyayı sarstığında, bizim Başbakan imam hatipten yeni mezun olmuştu… E makam arabasında Cengiz Kurtoğlu’nun kasedini dinleyen başbakanın, Ronnie’den Monnie’den haberi olmayacağına göre, muhtemelen kurt işareti yapan ülkücüler sanmıştır o metalcileri.

    *

    Üçüncüsü…

    *

    Okuyorum haberleri.

    Gözaltına alınan metalci gençler, “Biz o işareti protesto için yapmadık, yanlış anlaşıldık, haksızlığa uğradık, polisler kaba davrandı, nezarette psikolojimiz bozuldu” falan diyorlar.

    *

    Yani, ben de medyadaki rakçı abileri gibi onlara sahip çıkmak, haklarını savunmak isterdim ama… Salya sümük ağlayan metalci olur mu kardeşim?

    *

    Belli ki, otorite karşısında eğilmeyen bükülmeyen Ronnie’den senin de haberin yok… Cem Karaca’dan da mı yok? Malvarlığına el konulan, 200 yıl hapis cezasına çarptırılıp, vatandaşlıktan atılan ama, zulme teslim olmayan Cem Karaca… Ya Edip Akbayram? Cunta tarafından vebalı muamelesi yapılan, işsiz bıraktırılan, evine ekmek götürebilmek için alyansını bile satmak zorunda kalan ama, onurunu satmayan Edip Akbayram… Madem rock’çısınız, hiç mi bi şey öğrenmediniz onlardan? Erkin Koray? “Ben bu sistemi reddediyorum” diyerek, kızını okula göndermeyen, evinde kendisi eğiten Erkin Koray… Başbakanmış, milli eğitim bakanıymış, YÖK Başkanı’ymış kazır mı? Moğollar, Dadaşlar, Kurtalan Ekspres… Neler çektiler… “Devlet bize baskı yapıyor” diye zırıl zırıl ağladıklarını gördünüz mü hiç? Toros gibi, Tendürek gibi, Erciyes gibi, yalçın dağlar gibi ayaktalar hálá… İstedikleri kadar üstlerine gitsinler, geçit vermediler.

    *

    Demem o ki…

    Rock özgürlüktür, bedeli var.

    *

    İki tane polisten tırsıyorsan, alt tarafı 3 saat içerde yatmaktan ödün patlıyorsa, burnuna niye haşin çocuklar gibi zincir taktın Allah aşkına? Git, Serdar Ortaç dinle.

  44. Yazan:MY Tarih: Tem 30, 2009 | Reply

    yaw bu metalci selami verilirken eskiden elin iç tarafi yere dogru çevrilirdi, geri kalan parmaklar yumruk gibi tutulurdu. Herhalde ülkücülerle karistirilmaktan biktilar, (haklilar) ama elin içini yukari çevirince orta parmakla yapilan baska bir isarete benziyor.

    neyse, bir de su kismini anlamadim, neden basbakana selam vermisler? metalci selami ya da asker selami… Her neyse. Basbakana herkes selam verecek diye bir kural mi var ki? ünlü biri geçerken basini bile çevirmene gerek yok, adamalar zaten her gün TV’de. Akrabalarini bile bu kadar çok görmüyorsun 🙂

  45. Yazan:proudhon Tarih: Ağu 4, 2009 | Reply

    ne bekliyoruz ki bu memleketten. her zaman olduğu gibi dağ fare doğuruyor. manipülasyonun bini bir para. chp’nin devlet eksenli faşizminden kaçmaya çalışırken tutulduğumuz dolu demokrasi kültürü olmayan oy zenginlerinin maça kurtarma şenliği. al birini vur ötekine. ne yani parmağımızı şıklattık ta hiçbirimizde olmayan demokrasi kültürü iktidar sahiplerinin ruhunda mı zuhur etti? kötünün iyisi işte. bu halkın görüp görebileceği de o zaten.

  46. Yazan:proudhon Tarih: Ağu 4, 2009 | Reply

    sevgili Mehmet Yılmaz. yazınıza bir yorum yaptıktan sonra gözüme çarpan bir yorumunuza yüksek müsaadenizle yorum yapmak istiyorum. demişsiniz ki; metal müzik dinleme hakkınızdan önce işkencede ölenlerin yaşama hakkı gelir. Neden? elinizde öncelik ölçer mi var? ikisi de bireyin hakları kapsamına girmez mi? ikisi bir arada yürüyemez mi? yani dinazor sosyalistlerin dediği gibi devrim olmadan çevre, eşcinsellik v.s sorunu çözülemez gibi birşey mi bu?

  47. Yazan:proudhon Tarih: Ağu 4, 2009 | Reply

    bir de şu ” başbakana herkes selam verecek diye bir kural mı var ” meselesi var. soru anlamını bulsun diye affınıza sığınarak birinci tekil şahıs kullanacağım. sana ne! ve bana ne! adamın canı istemiş selam vermiş. eee?

  48. Yazan:proudhon Tarih: Ağu 4, 2009 | Reply

    son olarak; yazılarınız teknik olarak çok iyi ve sıklıkla takip ediyorum ancak bazı yorumlarınızı okuyunca ister istemez ya hepimizin genel sıkıntısı olan ”düşünsel istikrarsızlık” ya da ”yazıları yazan adam ile bu bazı yorumları yapan adam aynı değil” diye düşünmeden edemiyorum.

  49. Yazan:ULUSALCI Tarih: Ağu 20, 2009 | Reply

    Mehmet Yılmaz;

    Türban, kadının örtünmesi zaten islam dininin erkek egemen kadını kölesi olarak gören zihniyetinin ürünüdür.

    Merak etme senin Türbanlılara, çarşaflılara kapanma özgürlüğü temennisinde bulunmana gerek yok. Onlar zaten çok güzel dinlerini hayat geçiriyorlar.

    Bu ülke niye bugünlere geldi? Atatürk’ten sonra dine verilen tavizler yüzünden.

    Önce ezan arapçalaştırıldı, sonra tarikatlere ve onun liderlerine yol verildi, imam-hatiplar açıldı, zorunlu din dersleri konuldu, okul olmayan yerlere cami açıldı, Atatürk’ün koyduğu kılık kıyafet yasası hiçe sayıldı. Ve çarşaf, sarık, şalvar dahil her türlü kıyafet doğal ve demokrasinin gereği sayıldı.

    Türban ve ozgurluk bir oxymoron kavramdir. TÜrban bir yasaklamadir. Kadini ikinci sinif olarak tanimlamadir. Islam’in cikis zamanlarinda kadin erkil toplumlar vardi. Islam ozunde bir iktidar savasinin idelojik argumanidir. Erkek erkil toplum kurma, babanin gucunu tekrar ele gecirmesidir. Turban bu egemneligin diktatorlugun simgesidir. Simdi ozgurluk adina turnaba izin vermek ne demek : Katile oldurme hakki vermektir. Cunku katil kendi dusunce sistemine gore haklidir ve oldurmek istegini engel olunmasi anti demokratiktir. Bu nedenle gercek “ozgur ve demokratik” bir ulkede katilere oldurme hakki vermek gerekir, tecavuzcuye tecavuz hakki.. Gordugunuz gibi bu gibi oxymoron tekliflerin sonu gelmez…

    Atatürkçü, ulusalcı, laik insanlar olarak çağdaş Türkiyeden taviz vermeyiz. Gericiliğin hangi noktada olduğunu görmek için, İstanbulu bir gez bakayım. Özellikle Fatih’in Çarşamba semtini öneririm. Yarattığınız Türkiyeyi görün, övünün !!!!

  50. Yazan:MY Tarih: Ağu 20, 2009 | Reply

    @ULUSALCI,

    son zamanlarda okudugum en güzel yorum olmus, bravo!

    “Önce ezan arapçalaştırıldı” (ULUSALCI)

    Elbette, ezanin orjinalinin Latince oldugunu herkes bilir:

    “Deo omnipotentiiii! Deo omnipotentiiii! “ diye bagirirlarmis, kulaga da hos geliyor hani 🙂

  51. Yazan:rüştü hacıoğlu Tarih: Ağu 20, 2009 | Reply

    “…Islam ozunde bir iktidar savasinin idelojik argumanidir…”

    bu cümleyi kuran arkadaşın “dişi” olmadığı besbelli.

    “dişi” lik olgusu başlıbaşına bir iktidar argümanıdır. yaş genç sanıyorum sivilceler yeni çıkıyor dişiliği bu kadar kutsamandan belli az büyüyünce anlarsın da, nereden öğreniyorsunuz bu ilginç önermeleri içinde kullandığınız kelimelerin anlamını bilmeden?

    “…Katile oldurme hakki vermektir…”

    dişiliği açığa çıkarmak mı savaşı başlatacak; yoksa “balta” yı gömmek mi?

    dişilik kadının savaş baltasıdır. bunu okumaktan
    acziyet anca ergenleşme döneminde kabul edilebilir; o da hormonal baskının aklı örtmesini mümkün kılacağından bir nebze mazur görülebilir lakin ilelebet ortada “erkek” gibi dolaşmak da “tiki” mi ti(l)kilik mi başka tartışmanın konusu.

    ulusalcı genç dinamit;

    pimini çekmeden ortama bir bak; yerler mi yemezler mi? ayıbolmaz mı bu denli engin cehaletle savaşa ulanan dişiliği savunup anaerkillikten girip ataerkillikten çıkıp “manita kaldırma” triplerini “akademik” ulusçu usulsüzlükle mecraya salmak hıı?

    çoktandır haberim yok; taksimin arka sokaklarının yeni ideolagyası bu mu oldu şimdilerde?

    “…Türban ve ozgurluk bir oxymoron kavramdir…” bu önermeyi nasıl geliştirdin? var mı bir giriş gelişme ve sonuç? yoksa direk sonuçtan mı ibaret? bugün öyle münasip gördün ve kurdun? ee hayırlı işler dileyelim ve bir de öneride bulunalım:

    bu sitede göndermeler mühim sayılıyor dolayısıyla konuyla ilgili yazılara yöneltelim sizi: “yobaz laiklik iyi günler diler!”

    biz de varlığından şüphelendiğimiz bu türün sayenizde mücessem örnekleriyle karşılaşmak suretiyle müşerref olduk efendim…çok mu uzattım?

  52. Yazan:Mustafa Akbaş Tarih: Ağu 20, 2009 | Reply

    Atatürkcülerin gücü sadece Müslümam kizlara baski yapmaya yeter. Gecenlerde bir Ingiliz genci Ulu Lider Atatürkün Putuna cok cirkin bir hareket yapmis. Bunu Protesto etmek icin normalde yüzbinlerce Kemalist sokaklara dökülmesi lazimdi ama tek cit cikmadi.

  53. Yazan:ULUSALCI Tarih: Ağu 20, 2009 | Reply

    İslam kadını neden kapatır?

    İslam’ın kadını kapatmasının yüzeyel bir nedeni onu erkeğin şehvetinden korumaktır.
    Ama asıl neden bu değildir.
    Asıl neden kadına bir şehvet aracı olduğunu hatırlatmak ve erkeklere şehvet duymasını önlemektir.
    İslam’ın örttüğü kadının ziyneti değildir. Kadının erkeğe karşı duyması muhtemel şehvetidir.
    Örtülse bile çalışan kadın İslam için yeterince namuslu değildir.
    Çünkü çalıştığı yerdeki erkeklere şehvet duyarak bakabilir. Onlara aşık olabilir.

    İslam’da erkek, kadından daha önemli bir seksüel araçtır.

    Kadının kapanması, onun erkeğe bakmaması emridir.
    Bu emir başka türlü daha açık belirtilemez.
    Bir tehdittir o aslında.
    Erkekte kendini belli edecek her türlü cinsel tepkiden kendisinin sorumlu olduğunu hatırlatmaktır kadına.

    Bunun kanıtını mı istiyorsunuz?
    Çok sayıda kanıtı vardır.

    Irza geçilen kadınlar neden recm edilirler?
    Irzına geçildiğini iddia eden kadınlar bunu dört şaitle kanıtlayamazlarsa neden kırbaçlanırlar?

    Neden suç önce cinsel tasalluta maruz kalan kadınlarda aranır?

    İslam denen din yalnız kadını kapatarak erkeğin kölesi yapmaz.
    Erkeği savunma ve koruma adına kadını cezalandırır.
    Erkeğin suçunu kadına yansıtır.

  54. Yazan:MY Tarih: Ağu 20, 2009 | Reply

    ULUSALCI Bey Kardesim,

    Ramazan hokkabazligidir diye yazdiklarinizi onayladik ama siz galiba ciddisiniz?

    Kung-fu dersleri için daha uygun yerler var. Düsünmeye baslayacak misiniz artik? gaziniz bitti mi?

    MY

  55. Yazan:Ekrem Senai Tarih: Ağu 21, 2009 | Reply

    Ulusalcı,

    O kadar kasmana gerek yok. Ayet ne diyor bak:
    “Mü’min kadınlara da söyle: Gözlerini sakınsınlar ve ırzlarını korusunlar. Görünen kısmı müstesna, zinetlerini göstermesinler.”
    Yani, kadının erkeklere şehvet duymasını engellemek amacını keşfettiğin için başın göğe erdi mi bilmiyorum ama bu bir sır değil.
    Aynı şey erkekler için de geçerli:
    “İnanan erkeklere söyle, gözlerini bakılması yasak olandan çevirsinler ve iffetlerini korusunlar; temiz ve erdemli kalmaları bakımından en uygun davranış tarzı budur. ”
    Evet, günümüz hadi tanışalım-sevişip koklaşalım -ikinci buluşmada siftahı yapalım anlayışına pek uymuyor ama durum bu.
    Günümüz pornografi hastalığının ve yüzeyselleşen ve kadını et parçası haline getiren anlayışın tedavisi de burada. Okumayı öğreneli daha pek olmamış belli ama şu makaleyi okuyup bilgi seviyeni minimumdan vasata yaklaştırabilirsin:
    http://www.derindusunce.org/2009/06/29/araf-dagina-tirmanis/

  1. 2 Trackback(s)

  2. Tem 27, 2009: Türkiye'nin acý gerçeði - Zekirdek Forum
  3. Eki 6, 2009: Son 90 günde en çok okunan, yorumlanan, bağlantı verilen yazılar : Derin Düşünce

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin