RSS Feed for This Post

1000 kere Maaşallah!

Şu anda okumakta olduğunuz makale Derin Düşünce sitesinin bininci makalesi. İki yıl içinde Çevre korumadan Askerlik konusuna, Basın Özgürlüğü’nden Nükleer Enerji’ye kadar tam 999 makale girmişiz yayına. Tabi bugün geldiğimiz noktada gördüğümüz en güzel şeylerden biri de 15.043 yorumun okurlarımız tarafından yazılmış olması. Uzun zamandır takip eden okuyucularımızın fark ettiği gibi bazı makaleler uzunluğu on sayfaya yakın, kaynaklarla, referans ve alıntılarla desteklenen “derin” çalışmalar. Müslümanların iç hastalıkları bu kategoriye iyi bir örnek. Diğer bazı yazılarımız daha çok bir konuyu gündeme getirmeyi amaçlayan, cevap vermekten çok soru soran kısa, çarpıcı yazılar.

 Bu iki kategorinin de dışında kalan, ezber bozucu bir çok yazı bulabilirsiniz sitede. Yayına gireli uzun bir zaman olsa da bu yazılar eskimiyor zira günlük politikaya tepki olarak yazılmış köse yazıları değil söz konusu olan. 80 yıldır söylenegelmiş, doğruluğundan şüphe edilmez dogmaları yerle bir eden, nispeten kısa makaleler bunlar. Türk Solu kategorisinde ve Kemalizm bahsinde bu tarzda yazılmış bir çok şaşırtıcı yazı var. Zaten gelen yorumlardan da insanların şaşırdıkları, daha önce böyle “Aaa! Kral çıplak!” diyen bir yazı okumadıkları anlaşılıyor.

 Derin Düşünce sitesinde dikkate değer bir başka kategori ise Sinema . Özellikle Enver Gülşen‘in katkılarıyla gelişen bu kısımda sanat filmleri üzerine analizler bulacaksınız. Enver’in Felsefeye  ve Tasavvufa  olan ilgisi bu makaleleri gerçekten ilginç ve özgün bir hale getiriyor.

999 yazıyı böyle kısa bir duyuruda özetlemek kolay değil elbette. Siteyi hızlıca keşfetmek isteyen okurlarımızın yapabileceği şeylerden biri de Konular sayfasına tıklamak ve ilgilendikleri kategorilere odaklanmak.

 Yeni gelen arkadaşlara hoşgeldiniz diyoruz, hep birlikte nice bin yazılara ve yorumlara.

Trackback URL

  1. 4 Yorum

  2. Yazan:amarat Tarih: Mar 23, 2009 | Reply

    Hayırlı olsun.

  3. Yazan:eg Tarih: Mar 23, 2009 | Reply

    1000 kere maşallah…1000 yazıyı toplayıp bir kitap haline getirmek herhalde müthiş bir entelektüel panorama verirdi bize. belki bu da olur…nice 1000 yazılara…

  4. Yazan:ç-z Tarih: Mar 23, 2009 | Reply

    maaşallah..nice 1000 yazılara ve elbette yorumlara

  5. Yazan:Kaan Coşkun Tarih: Mar 23, 2009 | Reply

    Hayırlı olsun,bin yazıdan çok güzel bir e-kitap yapılır derim başka bir şey demem.

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin