RSS Feed for This Post

En çok okunan siyasi parti siteleri

20081008_derin_dusunce_org_alexa_pt.jpg Siyasi partilerin İnternet faaliyetlerini takip etmek için ilginç bir site önermek istiyorum. Bu siteden indirebileceğiniz bir “çubuk” (tool bar) ziyaret ettiğiniz sitelerdeki genel yoğunluk hakkında oldukça faydalı bilgiler veriyor. Bu site ALEXA. Aslında site trafiğini ölçme amacıyla kullanılan bir çok site ve çubuk var ama ALEXA Türkçe siteler hakkında oldukça verimli. Meselâ AKP, CHP ve MHP’nin sitelerindeki hareketliliği kıyaslayan şu tabloya bakabilirsiniz. Kapatma davası sırasında AKP’nin daha yakından takip edildiğini grafikten görmek mümkün:

20081008_derin_dusunce_org_alexa.jpg 

ABD başkanlık seçimlerinde yarışan Barack Obama ve John Mc Cain’e ait sitelerindeki yoğunluğun kamuoyu yoklamaları ile örtüşmesi dikkate değer: 

20081008_derin_dusunce_org_abd.jpg

ALEXA çubuğunun başka faydaları da var:

  • Ziyaret ettiğiniz sitenin yükselişte mi yoksa inişte mi olduğunu göstermesi,
  • Bu siteye gelenlerin başka hangi siteleri takip ettikleri,
  • Vs.

ALEXA çubuğunu indirip kurduktan sonra genel görünüm şuna benziyor:

20081008_derin_dusunce_org_alexa_tool_bar2.jpg

Diğer sitelerde istediğim bilgiler bulamadığım için sadece bunu tavsiye ediyorum. Ama sizin bildiğiniz başka yöntemler/siteler varsa bu yazının altında bizimle paylaşabilirsiniz.

Trackback URL

  1. 4 Yorum

  2. Yazan:tuncay Tarih: Ağu 5, 2010 | Reply

    öncelikle yapmış olduğunuz yorumlar ve araştırmalarınız için sizlere canı gönülden sevgi ve saygılarımı sunarım. şimdi ben bir türk evladı olarak en önemliside bir baba olarak şu kararı aldım.
    bir oğlum var askere göndermeme kararı. tabiki vatan için canımız feda ama bu askerin elinemi evladımızı göndericez yazıklar olsun bu ülkenin ekmeğini yiyipte şerefsizce satanlara halkın artık uyanması lazım diye düşünüyorum. AYRICE CHP Sİ ÖZELLİKLE VE ÖZELLİKLEDE MHPSİ BU KONUNUN ÜSTÜNE DAHA ÇOK GİTMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM. bu vatana ihanet eden her kim olursa olsun en ağır şekilde cezalandırılmalarını istemeleri daha doğru olmazmı. eyyyyy MHP YILLARDIR ASKERİN VE ŞEHİTLERİN SIRTINDAN GEÇİNDİN. ŞİMDİ ONLARI SAVUNMAK ÖNCE SANA DÜŞER TABİ TAVANDAKİ ASKERİ DEĞİL MASUM TABANDAKİ ASKERİ ZATEN ASKERİN TAVANI SENİ HİÇBİR ZAMAN TUTMADIKİ. SENİ TUTANIN YANINDA OL BARİ.. SAYGILARIMLA

  3. Yazan:Doruk Tarih: Oca 11, 2011 | Reply

    uygar toplum olma yolunda uzaklaştıran akp partisi artık bu ülkede ucubenin kendisi ve partiyi yöneten insanların olduğun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bilmesi gerekli bu ülkede yıkılacak bir ucube varsa bu kesinlikle akp ve onun yöneticileridir saygılarımla artık cephe hareketi başladı bu akp nin biteceği hareket budur varlığı özgür düşüncelere sahip inların varlığı Türk Milletine armağan olsun

  4. Yazan:Ayhan koç Tarih: Eyl 24, 2011 | Reply

    AKP İÇ’DE CHP’YE VE PKK’YA, DIŞ’TA İSRAİL,RUMLARA KARŞI…
    israilli prof yazar Türkiye’nin 2050 haritasını kitabına almış,Yazara göre Türkiyenin geleceği aydın yanlız birşeyi unutmuş chp ve pkk. Osmanlı gibi dünyanın 3/4’üne sahip olacağını yazarken osmanlıyı içten çökertildiği ve teknolojik açıdan güçsüz kaldığı parçalandığını unutmuş, kılıçdaroğlu hükümetin attığı her adımı eleştiriyor Türkiye’nin gerçek gücünü küçümseyip bir konuşmasında Erdoğan’a; gazzeye kadar sen askeri götür alnından öpeceğim diyerek hem kendini hemde türkiyeyi küçümsemiştir,şimdi ise terörle mücadeleyi eleştirip kürt kimliği altında pkk’ya askeri operasyonları istememektedir güç kullanarak sorunun çözülemeyeceğini vurgulayarak bizide bu harekete dahil edin gerekli desteklerimizi vereceğiz açıklamasıyla aslında yürüyen gemiyi durdurmaya çalışıyor soruyorum kılıçdaroğluya acaba sen nasıl destek vereceksin askerle birlikte silah kuşanıp dağamı çıkacaksın? sayın kılıçdaroğlu sen bırak desteği sadece gölge olma yeter…kılıçdaroğlu seçim sonrası yaptığı yorumlardan birtaneside biz 6 ay gibi kısa süreli seçim çalışması yaptık zaman yetmedi demişti aslında bunu derken şunu demek istemişti biz erdoğanı eleştirmek için 6 ay süre az geldi öyleki bu eleştirilerini fırsat verilse cenaze törenlerinde bile erdoğanı eleştirir duruma geldi her fırsatta erdoğanı eleştirip pskolojik baskı ve akılları karıştırmak ve toplumun nefretini kazanmaktan başka birşey yapmıyor… şimdi hükümetin bu aşamada yapacağı tek şey bir an önce kara hareketi ile birlikte iran ırak ile ittifak oluşturup pkk’nın kökünü kazımak ve pkk’ya destek veren vekilleri meclise sokmadan destekci vekilleri tutuklu olarak yargılamalıdır…ankarada olan patlama ve türkiyenin birçok yerinde yapılacak olan bombalı saldırılarda vatandaşların polis ile birlikte çalışması polise yardım edilmesi gerekmekte ve polise daha kapsamlı göreve verilmeli polisin eli kolu serbest bırakılmalıdır. unutulmamalıdırki bu hainler ancak şiddet’ten anlıyor onlara aynı dille cevap verilmelidir… heronlar ve tai’nin insansız hava araçlarımız biranönce pkk avına çıkmalıdır…işsiz bir vatandaş olarak ne erdoğan’ın faydasını gördüm nede iş arıyorum işi gücü bıraktım hükümet cephesine yöneldim rahatsızlıklarımı dile getiriyorum biri bu kılıçdaroğlunun umarım ağzını bandajlarda onu her gördüğümüzde tv kanallarını bizde değişmemiş oluruz..daha güzel yarınları görme dileğiyle hoşçakalın

  5. Yazan:Ayhan koç Tarih: Eyl 24, 2011 | Reply

    lütfen bu rahatsızlığımı ele aldığım konuyu tv programlarına çıkan vatansever yazar,gazeteci kişilere iletilsin

  1. 2 Trackback(s)

  2. Ara 15, 2008: En çok okunan gazeteler : Derin Düşünce
  3. Ara 8, 2009: En çok okunan politika siteleri : Derin Düşünce

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin