RSS Feed for This Post

En çok okunan politika siteleri

Zaman zaman sitemizde bir sıralama yayınlıyoruz ve bunu yaparken de ALEXA sisteminden faydalanıyoruz. Meselâ yanda gördüğünüz karşılaştırma grafiği de ALEXA sayesinde çizilmişti. Siyasî partilerin internetteki etkinliklerinden bahsettiğimiz yazımızda sunmuştuk sizlere.

Bu kez farklı bir şey yapalım, sıralama ile birlikte siteler hakkında biraz da bilgi verelim dedik. Ama önce bu karşılaştırma yazılarına ilk defa denk gelen yeni okuyucularımız için bir hatırlatma:

Daha önce de bahsetmiştik ALEXA çubuğundan. Buradan indirip kuruyorsunuz ve bir çok kişi sizden önce bu çubuğu kurmuş olduğu için bir sürü bilgiyi bedavadan elde ediyorsunuz. Ziyaretçi yoğunluğu, sitede geçirilen ortalama süre… Bizim ilginç bulduğumuz bilgiler arasında özellikle iki şey var, birincisi sitenin Türkiye siteleri içindeki sıralaması. Diğeri ise o sitedeki ziyaretçilerin başka hangi siteleri gezdikleri. Meselâ Zaman gazetesi okurlarının aynı zamanda Hürriyet ve Milliyet okuduklarını da görebilirsiniz bu çubuk sayesinde.

Site adresi ve Türkiye sıralaması
www.gencsiviller.net : Kendi diliyle: Bu ülkenin hastanelerinde doğmuş, okullarında okumuş olan, kimseden ne çok ne de az herkes kadar bu ülkenin sahibi olan, herkes gibi Cem Yılmaz esprilerine gülen, Babam ve Oğlum filminde ağlayan, kimsenin üniformasını giymeyen, şiddetle uzaktan yakından bir alakası olmayan, uzun ve sağlıklı bir ömür sürmek isteyen, Türkiye Cumhuriyeti’nin sıradan vatandaşları

3011

www.tsk.mil.tr : Memleketi savunmak yerine internette gezen devlet memurlarının vakit öldürdüğü bir site. Derin Düşünce de dahil olmak üzere 400 internet sitesini fişledi. Aynı zamanda darbe yanlısıdır. Okuyucu çekmek için 27 nisan muhtırası gibi tehdit mektupları yayınlar, TBMM’yi “ihtar” eder. Militarist. Bol bol tank, top resmi var. Siteye girer girmez marşlar çalıyor. Yoruma kapalı.

3319

www.cemaat.com :Değişik düşüncelere sahip yazarların makalelerini paylaştıkları, yorumcularla fikir alış verişinde bulundukları sempatik bir site. Oldukça dinamik. Yazı ve yorum sayısından belli oluyor. Ekibin ve müdavimlerin oluşturduğu kendine has bir kültür var. Tasarımı, renkleri, ergonomisi ile de çekici, sade ve kullanışlı.

3773

www.derinsular.com :Kendi diliyle: Derin Sular Projesi’nin varlık nedeni, Türkiye’nin sosyal, politik ve ekonomik sorunları ile ülkede hakim olan düşünce kalıpları arasındaki karşılıklı ilişkileri analiz ederek bilgi üretmeye çalışan, elektronik ortamda herkesin kullanımına açık olan bir eleştirel düşünce ve muhakeme platformu oluşturmaktır.’Çoğu medeniyet korkaklık üzerine kurulmuştur. Korkak olmayı öğreterek medenileştirmek epey kolaydır. Cesaret standardını düşürürsün. İstekleri sınırlarsın. İştahları denetim altına alırsın. Ufkun etrafını çitle çevirirsin. Her faaliyet için bir kanun yaparsın. Kaosun varlığını inkar edersin. Çocuklara bile yavaş yavaş nefes almalarını öğretirsin. Evcilleştirirsin.’ (Frank Herbert – God Emperor of Dune adlı romanından.) Tamamı

5407

www.3Hhareketi.org : Kendi diliyle: Bizler ifade özgürlüğünden vazgeçemeyen, Tam ve gerçek demokrasiyi özleyen, Fırsat eşitliğine inanan, Vatandaş devlet için değil, devlet vatandaş içindir diyen, Devlet Dairelerinde Azarlanmaktan Bıkan ve Bürokratik Engellerden Sıkılan Ve de Siyasette gençleri de görmek isteyen kişileriz… Tamamı

6519

www.yazarport.com :Bir çok yazarın makalelerini paylaştığı bir platform. Ciddi ve sade.

8151

www.ekonomiturk.blogspot.com : Kendi diliyle: Ekonomi Türk blogunun yöneticisiyim. Ekonomi doktorası sahibiyim. New York’ta yaşıyorum. Ekonomi Türk’te 2005’in sonundan bu yana çoğunluğu master ve doktora sahibi ya da derin is deneyimine sahip yazarlarla birlikte ekonomi, politika ve borsa üzerine yazılar yazıyoruz.

8324

www.tpe.org.tr :  Kendi diliyle: “Toplum ve Politika Enstitüsü” liberal demokrasi idealini tanıtmak ve kitlelere sunmak amacını taşıyan bir düşünce kuruluşudur. Bu ideali paylaşan, klasik liberalizmi savunan dernek ve siyasi partiler aracılığıyla tanışarak bir araya gelmiş bir grup tarafından uzun süre gayri resmi biçimde sürdürülen oluşum, 19 Ekim 2005 tarihinde İstanbul’da, dernek statüsünde resmileşmiştir. Tamamı

8381

www.sivildusunce.com : Kendi özgür seçimlerimiz dikkate alınmadan zorla dayatılmak istenen ideolojilere, fikirlere ve insan tiplerine karşın “insanlık” ortak paydasında birleşerek net çözüm önerileri üretmek aynı zamanda Türk’üyle, Kürdüyle, Ermeni’siyle, Alevisiyle, Sünni’siyle, İslamcısıyla, solcusu ve sağcısıyla… Herkesin kendisini özgürce ifade edebileceği çatışmadan, kavga etmeden, farklı bir görüşü, ırkı, dili, mezhebi, ideolojiyi ve inancı kendisine sorun etmeden; insanlık zemininde, evrensel ahlak gereği özgürleşmenin ve insan olmanın bilincini herkese gösterebileceği bir ortam oluşturmak istiyoruz.. Tamamı

11.995

Trackback URL

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin