RSS Feed for This Post

Sünnet yasaklansın, çünkü bir siyasal simgedir!

20080219_sunnet.jpgSünnet bir mahalle baskısı unsurudur. Bildiğiniz gibi sünnet düğünlerinin bir kısmı mahallelerde yapılmakta ve mahallenin diğer sakinleri, kendilerini baskı altında hissetmektedir.Sünnet halkın “sünnetliler” ve “sünnetsizler” şeklinde kamplara ayrılmasına yol açmaktadır.

Sünnet çocuklarına giydirilen “çağdışı sultan kıyafetleri” Osmanlı özlemini yansıtmaktadır.

Sünnet olan çocuklara bilindiği üzere ”sünnet çocuğu” denmektedir. Oysa çocuklarımızın ”laik ve çağdaş Cumhuriyet çocuğu” olması, ülkemizi ilerletecek yegâne güçtür.

Bilindiği sünnet operasyonu sırasında dualar okunmaktadır. Bu merasim, yaşları küçük olan çocukların beyinlerinin yıkanması anlamına gelmektedir.

Sünnet masum bir operasyon olarak gösterilemez. Sünnet operasyonu ile ”şeriatın kestiği parmak acımaz” sözü bilinç altına yerleşmekte, böylece çocuklar şeriatçı olarak yetiştirilmek istenmektedir.

İşte bu sebeplerle, masum bir operasyon olarak gösterilmeye çalışılan sünnetin siyasal bir simge olduğu açıkça ortaya çıkmaktadır.

Sünnetin yasaklanması, bizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracak bir adımdır.

Bunun yerine sünnet yaşı gelen çocuklar Anıtkabir’e götürülüp 10cu yıl marşı okutulabilir.

Türkiye laiktir, laik kalacak! 

Arz ederim.

 

Kitap tanıtan kitap 1

Kitap okumak… Jean Paul Sartre, Nazan Bekiroğlu, Toshihiko Izutsu, Henri Bergson, Mustafa Kutlu, Dostoyevski, Elif Şafak, Clausewitz, Sadık Yalsızuçanlar, Alber Camus ile sohbet etmek… Suyun resmine bakmakla yetinmeyen, su içmek isteyenler için var kitaplar. Mesnevî var, El-Munkızü Min-ad-dalâl, Kitab Keşf al Mânâ, Er-Risâletü’t-tevhîd var.  Elinizdeki bu kitap Derin Düşünce yazarlarının seçtiği kitapların tanıtımlarını içeriyor. Bizdeki yansımalarını, eserlerin ve yazarların bıraktığı izleri. Farklı konularda 44 kitap, 170 sayfa. Zaman’a ayıracak vakti olanlar için… Buradan indirebilirsiniz.

 

Aydın kimdir? Muhafaza’nın ve Değişim’in kimyası

Aydın konusu gerçekten sorunlu görülüyor. Her ideoloji, her grup kendi liderini, kahramanını aydını ilan ediyor çünkü. Tam da bu sebeple tanımından önce başka bir sıfata daha ihtiyaç duyuluyor: Reformist aydın, muhafazakar aydın, Kürt aydını, Türk aydını, vs.. Kısacası “aydın olmak” hem toprak(toplum) hem de tohum(aydın) gibi üzerinde durulup incelenmesi yazılıp çizilmesi gereken bir kavram. Değişimin adresi kabul edilen Aydın’ın tanımı konusunda muhafazakar olunabilir mi?” 130 sayfalık bu kitapta modernleşme sürecinde Aydın’ı ve Aydınlanma’yı sorgulayan bakış açıları bulacaksınız. Ama teori ile yetinmeyen,  fikrin eyleme dönüşmesini, Cumhuriyet’i, demokrasiyi ve sivil itaatsizlik olgusunu da sorgulayan yazılar bunlar. Buradan indirebilirsiniz.

 İslâmcılık, Devrim ile Demokrasi Kavşağında

Müslümanca yaşamak için devletin de “Müslüman” olması mı gerekiyor? Bu o kadar net değil. Çünkü İslâm’ın gereği olan “kısıtlamaları” insan en başta kendi nefsine uygulamalı. Aksi takdirde dinî mecburiyet ve yasakların kanun gücüyle dayatılması vatandaşı çocuklaştırıyor ister istemez. İyi-kötü ayrımı yapmak, iyiden yana tercih kullanacak cesareti bulmak gibi insanî güzellikler devletin elinde bürokratik malzeme haline geliyor. 21ci asırda Müslümanca yaşamak kolay değil. Yani İslâm’ın özüne dair olanı, değişmezleri korumak ama son kullanma tarihi geçmiş geleneklerden kurtulmak. AKP’yi iktidara taşıyan fikrî yapıyı, Demokrasi-İslâm ilişkisini, İran’ı ve Milli Görüş’ü  sorguladığımız bu kitabı ilginize sunuyoruz. Buradan indirebilirsiniz.

Zaman Nedir?

“…Geçip gitmiş olmasa “geçmiş” zaman olmayacak. Bir şey gelecek olmasa gelecek zaman da olmayacak. Peki nasıl oluyor da geçmiş ve gelecek var olabiliyor? Geçmiş artık yok. Gelecek ise henüz gelmedi. Şimdiki zaman sürekli var ise bu sonsuzluk olmaz mı? ”  diyordu Aziz Augustinus. Zira kelimeler yetmiyordu. “Zaman Nedir?” sorusuna cevap verebilmek için kelimelerin ve mantığın gücünün yetmediğı sınırlarda Sanat’tan istifade etmek gerekliydi : Sinema, Resim ve Fotoğraf sanatı imdadımıza koştu. Ama felsefeyi dışlamadık: Kant, Bergson, Heidegger, Hegel, Husserl, Aristoteles… Bilimin Zaman’a bakışına gelince elbette Newton’dan Einstein’a uzandık. Bilimsel zamandan başka, daha insanî ve MUTLAK bir Zaman aradık. Delâilü’l-İ’câz, Mesnevî, Makasıt-ül Felasife , Telhis-u Kitab’in Nefs ve Fütuhat-ı Mekiyye gibi eserler Zaman-İnsan ilişkisine bambaşka perspektifler açtı. Zaman’ın kitabını buradan indirebilirsiniz.

Tarih şaşırmaktır

Evet… Tarih şaşırmaktır. Atatürk’e şaşırmak, Kürtlere şaşırmak, Lozan’a şaşırmaktır. Geçmişe hayret edip bugüne eleştirel bakabilmek, yarını hazırlamaktır Tarih. Geçmişe değil geleceğe dönüktür amacı. Özetle siyasî bir propaganda aygıtı değildir. Gaz vermek, “Asker millet” üretmek, atalarımızla gurur duymak için tarih araştırılmaz. Eğer resmî tarihin beyin yıkamasından bıktıysanız bu kitap ilginizi çekecektir… Buradan indirebilirsiniz. 

 

 

Kendi ülkesini işgal eden ordu

Hiç bir yeri işgal edemeyen ordular kendi ülkelerini işgal ederler. Çünkü bir ordunun ayakta durması için insan emeği ve maddî destek gereklidir. Beceriksiz ordular disiplinsiz olduklarından YABANCI DÜŞMAN ile savaşamazlar. Kolayca yenebilecekleri İÇ DÜŞMANLAR uydururlar ve bu bahane ile kendi ülkelerini işgal ederler. Başbakan asarlar. Milletvekillerini hapse atarlar. Korumakla yükümlü oldukları halkı işkenceler altında inletirler.  İşgalciler kimseye hesap vermezler. Halkın isyan etmesine engel olmak için “etrafımız düşmanla çevrili” diyerek  KORKU PROPAGANDASI yaparlar. Eleştirilerden uzak kalmak için farklı inançlardan ve kültürlerden olan insanların birbirine düşman olması da bu eşkiyaların işine gelir. Bu sebeple terörü destekleyebilir hatta teröristlere silah ve para yardımında bulunabilirler. Okuyacağınız kitap kendi ülkesini işgal etmiş bir ordunun kısa tarihidir. Buradan indirebilirsiniz.

Trackback URL

  1. 25 Yorum

  2. Yazan:Bigalıoğlu Tarih: Şub 19, 2008 | Reply

    Süper olmuş :))

    eskiden dinci yobazlar vardı,şimdi ise şekilci(içerik sıfır) yobaz laikçiler bol miktarda türedi.

    yobaz laikçiler,,,Atam bunları görmesin.”sizi gidi putperestler” deyip,anıtkabirde sıraya sokup tek ayak uzerinde dikiltirdi.

  3. Yazan:dj Tarih: Şub 19, 2008 | Reply

    dikkat etmek lazim. saka maka derken, bir seyi kirk defa soylersiniz gercek olur:)

  4. Yazan:BetüL Tarih: Şub 20, 2008 | Reply

    Laikci hanim

    Bu bir facebook grubunun giris yazisi. Grubun linkini de ekleseydiniz daha iyi olurdu diye dusunuyorum. Haber7 de boyle hic grupdan bahsetmeden verdi ve ayip etti.

    Belki haberiniz yoktur diye grubun linkini ben vereyim.

    http://www.facebook.com/group.php?gid=5492487542

    Grubun kurucusu ve metnin yazari olan kisinin haber7 nin linksiz kendi urettikleri habermis gibi altina kendi isimlerini koyarak yayimlamari uzerine yazdigi yazinin linki de burda;
    http://www.boyuthaber.com/haber/20080218/Haber-7-Nasil-Yayincilik-Yapar.php

    EDiTÖR:

    Betül HANIM,

    UYARINIZ IçIN TESEKKüRLER. BU YAZI ELiMIZE ANONIM BiR KAYNAKTAN GELMiSTi.
    BASÖRTÜSÜ TARTISMALARI SEBEBiYLE FAZLA BEKLETMEK iSTEMEDiK.

    SAYENiZDE HATAMIZI TAMiR ETMiS OLDUK UMARIM.

    SAYGILARIMLA

  5. Yazan:suat_ Tarih: Şub 21, 2008 | Reply

    Yazık ki, bu kadar dar düşüncelere sahip bireyler 2000 yıllık kültürümüzü bilmem ne simgesi diye ayaklar altına alabiliyor. Bununla da kalmıyor, yanına kendi düşüncelerini empoze ederek bilinçsiz bir yandaş topluyor. Kendilerine laik diyen bu insanlar, laikliği kendilerine göre yorumluyorlar. ‘Atam!’ gel gör daha neler oluyor…

  6. Yazan:knz Tarih: Şub 21, 2008 | Reply

    sünnetin devletle kamu ile ilşkisi ne ?

    pardon erkekler sünetli olduklarını sergileyeceler / töbe töbe.

    suat bey böyle niyetiniz varsa o başka suça giriyor.

  7. Yazan:MrNo Tarih: Şub 21, 2008 | Reply

    Dj, sizi haklı çıkaracağım.
    Sahiden sünnet olgususunu, ne kadar gerekli olduğunu tartışmak lazım.

  8. Yazan:knz Tarih: Şub 22, 2008 | Reply

    tartışın ama bu konun başörtüsü ile uzaktan yakından ilgisi hiç yok.

  9. Yazan:antiknz Tarih: Şub 22, 2008 | Reply

    Selamlar,
    Sünnet dinsel bir simgedir. Aksini inkar eden varsa, türk filmlerini hatırlasınlar.
    Bir türk kızıyla evlenmek isteyen HANS mutlaka şehadet getirip, sünnet olmalıdır, yoksa müslümandan sayılmaz.
    Bu nedenle, üniversitelere ve kamu kurumlarına, sünnetli erkekler alınmamalıdır.

  10. Yazan:snowqueen Tarih: Şub 22, 2008 | Reply

    sünnet musevilerde de var, ayrıca Avrupa’da da sünnetli bir çok Hristiyan var. cut-uncut şeklinde “dinsel simge”den çok “cinsel simge” durumunda:)

    Ayrıca evet sünnette tartısılması, sorgulanması gereken bir olgu,

  11. Yazan:cokbilenazkonusan Tarih: Şub 22, 2008 | Reply

    Ne boş beleş bir yazıdır bu…Arkadaş iğnelemenin de bir adabı vardır..Yok sünnet de dinsel simge sayılsın, o da türban gibi kamu alanına girmesin?! Nasıl bir zeka ürünü yazıdır bu!!!Türbanla sünneti aynı kefeye sokan bir zihniyet olsa olsa az da olsa günümüzde var olan homo habilislere aittir.

  12. Yazan:sacmalamalaragulen Tarih: Şub 22, 2008 | Reply

    Türbanla sünneti aynı kefeye sokan bir zihniyet..
    🙂

  13. Yazan:Bigalıoğlu Tarih: Şub 23, 2008 | Reply

    çok bilip saçmalayan arkadaslar konuya muvaffak olamamış,sanırım.türbanla sünnet’in aynı saçmalık derecesine sahip olduğunu görememişler.aralarında hiç bir fark yok.

    bu arada bir sey dikkatimi cekti.eskiden gazetelerdeki cıplak kadın fotograflarında kadınların göğüslerinin uzerlerine siyah serit cekerlerdi.simdi onuda kaldırmıslar.

    beraberinde toplumsal ahlaktaki bozulmalarda ayyuka cıkmıs durumda.millet neredeyse dolandırıcılıgı normal karsılamaya basladı.

    madem sizler kadının bacaklarına degilde kafasının icine bakıyorsunuz.o zaman universiteye giren kızlarımız icinde mini etek boyu standartı koyalım nasıl olur.

    turban meselesi kadar sacma sapan bir meseleye takılması sacmalıktan baska bir sey degildir.siz kadının kafasına ne taktıgına bakıyorsunuz, yoksa kafasının icindekilere mi?

    bu millet bıktı artık su turban meselesinden.siz hala turbanla ne alakası,kel alaka onun icin yazılmıs bu yazı.

    turbanla akıl bagdasmıyor.mini eteklede,ama mini etekte ustu ortulu guduler tatmin ediliyor.cıs cıbıl gez kızım sen,ben senin kafanın icindekilere bakıyorum.

  14. Yazan:TT Tarih: Mar 2, 2008 | Reply

    kot pantolon giymek de siyasi simgedir yasaklansin!
    herkes anneannesi ne giyiyorsa onu giysin.

  15. Yazan:Indigo Tarih: Mar 2, 2008 | Reply

    aslında teoride doğru bir yaklaşım
    bazı yasakların dayatmaların ne kadar temelsiz olduğunu ortaya koymuş da, pratikde aynı şeyler söylenemez
    türbanlı kişi kontrolü mümkün, sünnetli kişiyi kim kontrol edecek ?

  16. Yazan:MY Tarih: Mar 2, 2008 | Reply

    @Indigo,

    Totalitarizm sinir tanimaz. Nazi Almanyasi’nin isgali altindaki Fransa’da insanlari yollarda durdurup pantolonlarini indiriyordu Fransiz polisi ve Alman askerleri. Bu yahudi avi bir çok insanin hayatina mal oldu.

    50’li yillarin ABD’sinde zencilere yapilan ayrimciligi biliyorsunuz ki bugün de bu bitmis degil.

    Bizim Yobaz Kemalistleri uyandirmaya çalisiyorsak bosuna degil 🙂

    Dostlukla

  17. Yazan:turgut reis Tarih: Haz 5, 2008 | Reply

    Ya bunlarda hiç düşünmüyorlar be kardeşim yazmış biri yine acaba yazdığı şeyin doğruluğundan kendisi de eminmi doğru olup olmadığına SÜNNET YASAKLANSINMIŞ bunu diyen de bir kız olsa gerek yahu sen ne anlarsın o kız halinle sünnetten acaba niye yapıyorlar bunu diye hiç düşündün mü yazmıssın oraya kalabalık olsun diye ötmüşsün gene cak cak bir şey bilmeden yazmış kendini akıllı gören laikçi yobazı biliyormusun SÜNNETİN nek adar faydalı olduğunu SÜNNET bir erkeğin AİDS hastalığı gibi cinsel yoldan bulaşan hastalıkları önleyen bir etkendir yarın birgün sende evleneceksin be kızım şu yazını iyi düşün bir şey bilmedem de oraya buraya yazı yazma ……

  18. Yazan:sinan Tarih: Haz 17, 2009 | Reply

    Bu gibi fasizan dusunceler YOBAZ LAIK kafalardan cikmaz..Ciksa ciksa yobaz dinci kafalardan cikar..Belge mi…bak bunu dusunup saka yollu buraya koymussunuz…Fazla demogoji yapmadan LAIK kafalardan cikan dusunce sistemlerindeki insan iliskilerine bakin, bir de dinci yobaz kafalardan cikan sistemlerdeki insan iliskilerine bakin kolaylikla anlarsiniz..ha bakarken beyninizi cikarmaniz yada update yapmaniz gerekecek, cunku eski beyinle bu isler cozumlenemiyor..

  19. Yazan:Hakkı Bentek Tarih: Haz 17, 2009 | Reply

    Sünnet Dinsel bir simge değildir. Yahudiler de Sünnet olurlar.

    Keza sağlık açısından günümüzde birçok Hristiyan da sünnet oluyor.

    Yazı sağlam olmayan bir temele oturmuş.

  20. Yazan:Levent Cetin Tarih: Haz 17, 2009 | Reply

    Sunnet bir siyasal simge olsa da yalnizca esinize, olmadi sevgilinize propaganda yapabileceginiz icin degeri yoktur.

  21. Yazan:y.ö. Tarih: Haz 17, 2009 | Reply

    Kendimi bir an için ateistforumda zannettim:)
    Onlar yıllardır bunun savaşını veriyorlar da!

  22. Yazan:Ahmet Özdemir Tarih: Haz 17, 2009 | Reply

    kamusal alanlara girilirken de güvenliğin sünnet kontrolu yapması gerekir. özellikle üniversitelerde

  23. Yazan:blue Tarih: Haz 18, 2009 | Reply

    Benim de dedem sünnetliydi ama bunların sünneti ayrı azizim. Geleneksel sünnet ile fenni sünneti ayırmamız lazım.

  24. Yazan:Levent Cetin Tarih: Haz 18, 2009 | Reply

    Blue hakli. Atamizinki kapi tokmagi gibiydi. Halbuki gericilerinki laz burnu gibi.

  25. Yazan:zafer can Tarih: Haz 19, 2009 | Reply

    sünnet dini bir simge değildir… sağlık konusudur… dünyanın her ülkesinde artık “aklı başında erkekler” sünnet olmaktadırlar… bir çok dinde de mevcuttur… müslüman düşmanı erkekler bile sünnet oluyorlar…

    simge sembol antet amblem logo şu bu gibi terimler “ifade” terimleridir… simge nedir? ne olduğunuzu ifade eder… eskiden parka giyen solcuyum derdi…

    baş örtüsü yada türban konusuna girmeyeceğim… simgedir yada değildir… ben anlamam, bilmem… bilmediğim konuda da konuşmam ve yazmam… ama sayın başbakanımız simgedir dediğine göre öyle kabul etmem gerekiyor… çünkü benden daha dindar olduğu muhakkak… daha da bilgilidir…

    tek söylediğim şudur: sünnet yaşamsal bir olaydır… simge denen şey ise ifade yada tanıtım amaçlıdır…

    sünnet ile simge kavramları karşılaştırılamaz 2 farklı kavramdır…

    eğer sünnet denen bence yaşamsal tıbbi zorunluluk olan bir konu “simge” olarak kabul edilecekse … tıpkı rozet takar gibi donumu aşağıya indirip gezmem lazım sokaklarda!!! simge ya!!! o yüzden… başkaları tarafından görülmeyen simge ne işe yarar???

    türban simge!!! müslümansam türban takmam lazım… sünnet de simge!!! müslümansam donumu aşağıya indirmem lazım gibi bir mantık yürütsem??? kızarmısınız?

    kızmayın çünkü bu yazı aynen onu anlatıyor… yazıda verilen örnekler ise gelenektir!!! kitaplarda mı yazıyor “çocuğunuza püsküllü şapka giydirin” diye???

  26. Yazan:bir izleyici Tarih: Oca 9, 2010 | Reply

    ÜLKEMİZDE ANTİKA SUNNETIN KISACASI EFENDİM 2010 YILINDA ZARARI VAR GÖZÜKÜYOR FAKAT;SÖYLENMİYOR. YAZIN (ÇEVREYİ VE TRAFİĞİ) RAHATSIZ EDİCİ GÜRÜLTÜLER YAPILMAKDADIR,TC HUKUK KANUNU OLARAK (ÇOCUĞA ZORLA YARALAMA SUÇU) SAYILMASI GEREĞİDİR VEDE DÜNYA TIP ANA BİLİM DALI KİTABINDA (YARARLIDIR) KURALI SANIRIM YAZMIYOR OLMASIDIR…
    SONSUZA KADAR SÜRMESİN EL ATMAZSAK DEVAM EDECEK UYGULAMA,DİN DE AYRIMCILIK DA OLABİLİR NORMALDİR,O ZAMANDA BU ZAMANDIR,BÖLGELERDE VE ŞEHİRLERDE ANKETLER YAPILSIN KABUL EDİLİRSE YASAKLANSIN;AYRICA DA TÜRKİYE AVRUPA BİRLİĞİNE GİRSİN İYİ OLUR…

  1. 2 Trackback(s)

  2. Oca 9, 2010: Sünnet yasaklansýn, çünkü bir siyasal simgedir! - Sosyalist Forum
  3. Oca 10, 2010: Sünnet yasaklansýn, çünkü bir siyasal simgedir!

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin