RSS Feed for This Post

Hrant Dink’in (gerçek) katili bulunsaydı Uludere katliamı engellenebilir miydi?

19 ocak’a 5 gün kaldı. Hrant Dink’in öldürülmesi ve ardından oynanan adalet komedisi. Farkında mısınız hâlâ ağır bedeller ödüyoruz. Çünkü bu davada Türk Adaleti’nin adaletsizliği sahnelendi. Bir ilk değildi tabi son da olmadı. Ama bu cinayetin üzerini kaplayan sis perdesi ile zalimlere yüksek sesle bir müjde verildi: “Türk, Kürt, Ermeni, Alevî demeden istediğiniz zaman, istediğiniz kadar insan öldürebilirsiniz. Kimse kılınıza dokunamaz!”

 Zalimlerin, zulümün önünde hâlâ “güzel günler” olduğunu ilân ettik dünyaya. Kimi istersek suçlayalım : AKP ya da TBMM’nin tamamı. Türk polisi. Ergenekon, ulusalcı basın. Hatta halka bulaşmış o “Türklük kibiri” o pis ırkçılık, kan, soy üstünlüğü saplantısı… ( Bkz. O Gün Bebek Nasıl Katil Oldu?)

 Masum bir insanın ölümünden önce insanlığımızı öldürdük. Eğer “bir insan öldü” diyenlerin sesi “bir Ermeni öldü” diyenlerden daha güçlü çıkabilseydi, eğer Adalet bu topraklarda tecelli edebilseydi… Uludere’de mazot taşıyan garibanları öldürmek bu kadar kolay olmazdı.

 19 ocak yaklaşıyor. 5 gün kaldı… Hrant için, kendin için, ALLAH rızası için…

Unutma, unutturma…

Trackback URL

  1. 1 Trackback(s)

  2. Şub 4, 2012: Son 30 günde en çok paylaşılan yazılar : Derin Düşünce

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin