RSS Feed for This Post

Ne önemi var? Sadece ölü çocuklar…

1993 yılı
Yer:Cizre
Galip Akıl ve Yusuf Akıl.
Biri 11 diğeri 13 yaşında iki kardeş. Nazan Üstündağ annelerinden dinlemiş Diyarbakır’da hikayelerini.  Yüzleşme panelinde karşısında kendisini dinleyen bir avuç insana aktardı. Vebali kalmasın ben de size anlatayım.
Çocuklarımın bir arabaya atıldığını gördüm uzaktan diyormuş anneleri. Arkalarından koştum. Sonra çamurda arabanın teker izlerini takip ettim. İzlerin son bulduğu yerde bir toprak yığını vardı. Ellerimle kazdım toprağı. Ve orada çocuklarımın cesetlerini buldum.  Galip ve Yusuf’un annesi bütün o izleri takip ederken, tırnakları ile toprağı kazarken, çocuklarının cesetlerini çıkarırken yapayalnızmış.
  Ceylan Önkol’un annesine ne kadar da benziyor hikayesi.  Çocuğunun cesedinin parçalarını eteğinde toplayıp köyüne taşıyan bir başka anneye yani. Daha kaç kadın acaba son 20 yıldır bizler gündelik hayatlarımıza devam ederken çocuklarımıza ödev yaptırırken, akşamları sofra kurar, sabahları iş yerimizde bir yerlere kaşe basar ya da sabah programlarını seyrederken, o yılki derbi maçlarının heyecanlı yorumlarını dinlerken, akşam sofra telaşı ya da iftar hazırlığı sırasındayken, bir şeylere sevinir bir şeylere kızarken, kısaca hayatın olağan dertleri kavga gürültüsü içinde  yaşayıp giderken çocuğunun cesetlerini elleri ile buldu çıkardı, eteğine topladı ya da onu bile yapamadan mezarını aradı durdu diye düşünüyorum ister istemez.
Karşımda tavandan aşağı uzanmış bir kısmı yerde devam eden iki koca afiş duruyor Nazan Hanım’ı dinlerken . Tıklım tıkış karınca duası gibi isimler. Gözlerim bozuk ne kadar kısarsam kısayım okuyamıyorum kahretsin. Gözlük denen şeyle de barışamamışım bu yaşa kadar barışacağım da yok. Her bir ismin yanında bir tarih bir de yer adı var. Bulabilir miyim bu listeyi sonra? Bulsam kimsenin ilgisini çeker mi acaba. İsimler tarihler ve yer adları işte.
Az sonra çıkacağım buradan. Çocuğumu okuldan alacağım. Bir veli ordusunun arasına katılacağım. Herkes çoluğunu çocuğunu beklerken ister istemez ben de aralarında sağa sola kulak kabartacağım. Bir kısmı kızgın öfkeli, öğretmenleri, eğitim sistemini eleştirip duracak. Onlar hiç ilginç değil.  Benim asıl sevdiklerim ve şaşkınlıkla izlediklerim diğer tür veli toplulukları. Onlar akşam yaptıkları keklerden, gelirken pişirdikleri kurufasulyeden, çocuklarının, eşlerinin sevdikleri yemeklerden bahsedecek birazcık kilolarından şikayet etse de hep mutlu hep şen halleriyle anlatacak da anlatacaklar. Bahçe kapısı açılana kadar ben çaktırmadan onları sevgiyle ve hayret ile süzüp duracağım. Pişirdikleri bir kurufasulye için bu kadar neşelenebilen, bir kurufasulyeden dakikalar boyunca gevezelik üretebilen hallerine gıpta edeceğim  gizlice. Hem kızacağım hem seveceğim onları. İyi ki, iyi ki böyle hayatlar da var diye düşüneceğim.
İç huzurunu yitirmiş insanlarız biz. Bilmek acı veriyor. Bir kere ucundan kıyısından bulaştık mı, bir kere karanlığın kalbine bakmaya başladık mı yüz çevirip rutin hayatlarımıza dönmeninse imkanı kalmıyor.
Güvenli mesafeleri bozmadan, huzurlu yuvalarımıza çok da  bir şeyler sızdırmadan vahşete bakan bir çocuğun kaçamak gözleri ile bakıyoruz yine de bizi ürküten o manzaraya.  Yakın mesafeleri,” uzak mesafelerdeki”  zulümlere yumruk sallarken uzak kılmayı başarmış iyi insanlarız ne de olsa bizler.
***
Geçen sene de bir sayıydılar yalnızca; 342 çocuk diyorduk onlara. Hikayelerine pek ulaşılamasa da isimlerine ulaşılabilmiş 342 ölü çocuk idi onlar. Birkaç tanesinin hikayesini biliyorduk. On, onbeş kadarının soluk, damgalı, çoğu mavi önlüklü fotoğrafını da bulmuştuk hatta. Uğur Kaymaz, Mizgin Özbek, Enes Ata, Ceylan Önkol… Kalan yüzlercesi ise sadece bir isim ve rakam idi bizler için. Bu sene bir gözde sen ol inisiyatifi bu rakamı son bir senedir öldürülen 14 çocuk ve listeye eklenen yeni isimler ile 375 olarak tespit etmiş.
Artık 375 ölü çocuk onlar.
 Kocaman gözleri ile bize bakamayan, okuldan eve gelince annelerine ayaklarını yere vurup “ben ne yiyeceğim”  diye kapris yapamayan,  ninnileri ile büyüdükleri dillerine okul sıralarında ağızları kaydığı için idealist cumhuriyet öğretmenlerinin şamarlarından nasibini alamayacak, büyüyünce ne olacaklarını soramayacağımız,  şipşirin çaylarının yanına bir un kurabiyesini katamayacak, ne internet kafelere ne de köyünün ırmaklarına kaçtığı için kulakları çekilmeyecek, gülemeyecek, oynayamayacak, Ceylan gibi sürüsüne çobanlık yapamayacak, Canan gibi pikniklere gidemeyecek, Mehmet Uytun gibi bir akşam vakti balkonda annesinin memesini ememeyecek, taş atamayacak, dağa çağırılamayacak, askere sürülemeyecek, hiç kimsenin kahramanı, hiçbir vatanın bekçisi, hiçbir davanın savaşçısı olamayacak, varlıklarını rahat bırakmasak da yokluklarına çok sükür ki elimizin  erişemeyeceği  ‘ölü çocuklar’!
Bir göz de sen ol inisiyatifinden Sezai Temelli biz bu çocukları araştırmaya başladığımızda bu kadar çok çocuğun ismine ulaşmak hepimizi  şaşırtmıştı diyordu Yüzleşme isimli panele başlarken. Ama daha şaşırtıcı olan ise bu isimleri ilk tespit ettiğimiz günlerde  342 çocuk öldürülmüş dediğimizde insanların bize cevabının gerçek rakam bundan çok daha fazladır olması oldu.  Bizler herkes şaşıracak, sinirlenecek  diye beklerken hep aynı tepkiyi aldık: Gerçek rakam bundan çok daha fazladır…
Belki en büyük trajedi de bu cevapta yatıyor. Bir ülkenin insanlarının, düzeltiyorum bir ülkenin televizyonda bir su birikintisinde boğulan yavru bir kedi görse gözyaşlarını tutamayan ” iyi insanlarının”, bir ülkenin sokakta bir küçük çocuk görse bir bebek görse onu agulatmadan, gıdığını sıkmadan, başını okşamadan, yanaklarını şapır şupur öpmeden geçemeyen “şefkat”li insanlarının  bu ölümleri bu kadar soğukkanlılıkla seyredebilmesinde ve tepkisizliğinde.
Çocuk cinayetlerinin başladığı 88 li yıllarda, daha ilk çocuk öldürüldüğünde toplum ayağa kalkmış ve öldürülen çocuğun katilinden hesap sormuş olsaydı belki bugün bu çocukların çok büyük bir çoğunluğu hayatta olacaktı diyor Sezai Temelli. Ama ilk çocuk ikinci çocuk üç, dört , beş rakamla saymak ne kadar kolay 342, 360, 375 hiçbirinin ama hiç birinin hesabı sorulmadı.  Hiçbir çocuk için toplum ayağa kalkmadı. Kurşun atan, roket atan, bir yaz akşamında balkonda annesinin memesini emen bebeğin kafasına gaz bombası atan hiçbir el cezalandırılmadı.  Bu çocuklar için hayat bitti. Onları ailelerinden başka kimse hatırlamıyor artık. Ama onları vuran katleden eller bugün ‘görevlerine’ devam ediyor,  silah tutuyor, ekmek bölüyor, çocuklarının başını okşuyor  belki ailelerinin geleceğini garantiye almak, çocuklarına iyi bir eğitim imkanı sağlamak için sigorta poliçesi dolduruyor.
Bu çocuklar nicedir sessiz suskun, mezarlarını bilsek de bulsak da çıtırtılarını duyamayız. Susturduk onları. Susturamadığımız bir toplumun bedelini yine en zayıf, en çaresiz olanlara ödettik.  Bir türlü okullarımızdan kovamadığımız, köylerinden sürsek de steril hayatlarımızdan süremediğimiz, boğaza karşı keyifli bir çay sefası sürerken yan masadan kulağımızı tırmalayan şivelerini, dillerini yok edemediğimiz analarının babalarının “diyeti”  idi onlar. Onlara ateş emri, vur emri veren ağızlar  hala dışarda, hala konuşuyor, çay içiyor, çocuklarını güzel sözler sarfederek sevindiriyor.
375 çocuk olmuşlar. Son bir yılda 14 çocuk eklenmiş bu rakama.
Bir anne iki çocuğunun cesedini tırnakları ile kazıp çıkarmış. Bir diğeri eteğinde toplamış dağılan organlarını köyüne getirmiş. 13 yaşında bir çocukta 13 ciğer yarası saymışlar sonra günün birinde. Ötekinin parçalanan iç organlarını bir kundağa sarıp iki gün camide saklamış anası. Son nefesini verirken kundaktaki karnı paramparça çocuk neden vurdunuz diye sormuş annesi kendisini bulan askerlere. Neden vurdunuz çocuğumu?
 ***
Bir zamanlar bir akşam sofrası haberlerinde “polise taş atan çocuk da olsa cezasını çeker”  demiş bir başbakan sonucunu düşünmeksizin.  Bir başka başkan hücrem daraldı mı ne diye feryat etmiş, sokağa dökülüvermiş anında cezasını çekesi çocuklar.
Kimi terör bitince bitecek diyor tıkır tıkır artan bu rakamlar. Terör bitmeden olmaz. Tek dil tek millet imiş. Olmaz imiş yapılmaz imiş, tartışılması bile günah imiş. Kimi halk devrimi olunca bitermiş öyle söylüyor. Örgütlü mücadeleyi desteklemeye devam etmek gerekirmiş. Devrim gerekmiş. Kürdistan ve Türkiye Halk Cumhuriyeti  kurulunca dururmuş anca bu akan kan. 
Bağırıvermiş sonra bir emekli paşa, televizyonda çıkmış militarizm faşizm deyu hadsiz hadsiz konuşan yazarı işaret ederek. Susturun bu hamamböceklerini. Hamamböceklerini konuşturursanız böyle olur işte bu işler!
Öyleyse baştan başlamalı. Bir denklem kurmalı yeniden; bilmem kaç bilinmeyenli yepyeni bir denklem. İçinde tek dil, tek bayrak, kurufasulye, falanca ve filanca halk cumhuriyeti için devrimci mücadele, hamamböceği susturanlar, serok başkan,  çayını şivesiz seven yığınlar ve bir de ağır başbakan olan.
Çözersek ve durursa bu kan ne ala. Durmazsa sadece tıkır tıkır artan bir rakam var elimizde. 376, 377, 378…
Hem allah aşkına bu rakamların ne önemi var, onlar sadece ölü çocuklar…
http://www.birgozdesenol.org/?cat=4

1988-2010 YILLARI ARASI GÜVENLİK GÜÇLERİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLEN ÇOCUKLAR

 

1988

  • 1) 30 HAZİRAN: RAMAZAN DAĞ (13) HAKKARİ-ULUDERE

1989

•2)        19 TEMMUZ: MAHMUT YAŞAR (10), ŞIRNAK

  • 3) 20 EYLÜL: FAHRETTİN ERTAŞ (10), ŞIRNAK

1990

  • 4) 20 MART: ABİDİN TUNCER (10), CİZRE
  • 5) 1 NİSAN: BERİVAN KARA (1), ULUDERE
  • 6) 1 NİSAN: BEHECAN KARA (9), ULUDERE
  • 7) 31 MAYIS: CANAN ÖZEN (8), DERİK
  • 8) 10 HAZİRAN: RAHİME KAYRAN (10), BASA
  • 9) 10 HAZİRAN: MERYEM KAYRAN (10), BASA
  • 10) 10 HAZİRAN: TAİBET ÖNER (3), BASA
  • 11) 10 HAZİRAN: VASFİYE ÖNER (10), BASA
  • 12) 10 HAZİRAN: SAİT KAHRAMAN (4). BASA
  • 13) 10 HAZIRAN: HAYRETTIN ÖNER (5), BASA
  • 14) 10 HAZIRAN: FATMA KAYRAN (15), BASA
  • 15) 10 HAZIRAN: MEHMET KAYRAN (5), BASA
  • 16) 10 HAZIRAN: HÜSEYIN KAYRAN (3), BASA
  • 17) 10 HAZIRAN: HANİYE ÖZDEMİR (10,) BASA
  • 18) 10 HAZIRAN: TAKVİYE ÖNER (15), BASA
  • 19) 10 HAZIRAN: ÖMER BESTAŞ (16), BASA
  • 20) 14 HAZIRAN: CEVDET GÜLER (14), HAKKÂRİ
  • 21) 14 HAZIRAN: FEHİME GÜLER (9), HAKKÂRİ
  • 22) 6 AĞUSTOS: FARUK AKTUĞ (13), SİLOPİ
  • 23) 30 EKIM: Ş. PINAR (11) SİLOPİ
  • 24) 12 ARALIK: HADİ DALAN (11), LİCE

1991

  • 25) 10 ŞUBAT: NEWROZ ŞAHİNAN (12), ŞIRNAK İLİ CİZRE
  • 26) 2 TEMMUZ: AZAD TAN (10), BATMAN

•27) 19 KASIM: RECAİ DEMİRKIRAN (11),  BİTLİS İLİ HİZAN İLÇESİ

  • 28) 28 ŞUBAT: SALİH TALAYHAN (17), ŞIRNAK
  • 29) 4 MAYIS: MURAT ARDIÇ (13), BİNGÖL
  • 30) 8 HAZİRAN: EMİNE LATİFECİ (11), SİİRT-HAZRO
  • 31) 25 HAZİRAN: RİNDE LATİFECİ (13), SİİRT-HAZRO
  • 32) 10 TEMMUZ: BEHZAT ÖZKAN (14), DİYARBAKIR
  • 33) 12 AĞUSTOS: FERZAN CEYLAN (12), DARGEÇİT
  • 34) 12 AĞUSTOS: ABDULLAH CEYLAN (12), DARGEÇİT
  • 35) 6 EYLÜL: ÖMÜR ERİŞ (11), KURTALAN
  • 36) 20 EKİM: NEZAHAT KIZIL (6), SİİRT
  • 37) 20 KASIM: İSMET MİRZAOĞLU (15), AHLÂT
  • 38) 24 ARALIK: VEYSİ AKTAŞ (13), LİCE

1992

  • 39) 14 ŞUBAT: ABDÜLSELAM ÖZBEY (15), MARDIN
  • 40) 15 MART: MEHMET EVREN (12), CIZRE
  • 41) 18 MART: VESİLE SAY (9), DARGEÇIT
  • 42) 18 MART: BEDİA SAY (15), DARGEÇIT
  • 43) 18 MART: YASİN SAY (17), DARGEÇIT
  • 44) 18 MART: SAMİ SAY (10), DARGEÇIT
  • 45) 21 MART: HÜSEYİN ALTAN (14), CIZRE
  • 46) 21 MART: İSMET ARVAS (16), VAN
  • 47) 21 MART: ÇETİN BAYRAM (16), VAN
  • 48) 21 MART: DAVUT SOYVURAL (15), GERCÜŞ
  • 49) 21 MART: MEHMET EMIN ACAR (10), SIRNAK
  • 50) 21 MART: NEBAT KAKUÇ (17), ŞIRNAK
  • 51) 21 MART: BÜLENT ZEYREK (16), ŞIRNAK
  • 52) 21 MART: EMİN TETİK (15), ŞIRNAK
  • 53) 21 MART: MEHDİ GÜNEN (9), ŞIRNAK
  • 54) 21 MART: HALİL BEBEK (2), NUSAYBIN
  • 55) 21 MART: AHMET KAYA (1), NUSAYBIN
  • 56) 21 MART: FATMA KAÇMAZ (4), YÜKSEKOVA
  • 57) 22 MART: HATİCE ACAR (5), ŞIRNAK
  • 58) 22 MART: KADRİYE KAKIN (17), ŞIRNAK
  • 59) 22 MART: MEHMET NEZIR (13), ŞIRNAK
  • 60) 24 MART: BAHRI ÇINAR (12), ÖMERLI
  • 61) 25 MART: NİHAT CELASUN (14), CIZRE
  • 62) 25 MART: MEDENİ TUNÇ (14), SIIRT
  • 63) 27 MART: SÜLEYMAN AYAL (14), URFA
  • 64) 29 MART: BİŞENG ANIK (16), ŞIRNAK
  • 65) 29 MART: MEHMET EKINCI (7), MAZIDAĞI
  • 66) 29 MART: ŞEYHMUS AKTÜRK (16), DARGEÇIT
  • 67) 11 NISAN: YASİN ÇETIN (16), MEVZITEPE
  • 68) 11 NISAN: HASAN AYAR (11), MEVZITEPE
  • 69) 17 NISAN: CAZIM KORTAK (17), SAVUR
  • 70) 18 NISAN: METİN KIRATLI (10), YÜKSEKOVA
  • 71) 21 NISAN: YUSUF BODUR (1), MIDYAT
  • 72) 21 NISAN: ABDURRAHMAN YEŞILMEN (12), MIDYAT
  • 73) 21 NISAN: HAMZA BULUT (8), MIDYAT
  • 74) 4 MAYIS: BİŞAR BİLEN (10), ULUDERE
  • 75) 4 MAYIS: HANIM TUNÇ (12), ULUDERE
  • 76) 9 MAYIS: SİRAÇ NERGİS (17), NUSAYBIN

•77)                       9 MAYIS: SELİM ATA (17), NUSAYBIN

  • 78) 9 MAYIS: SAİT SAĞLAM (17), NUSAYBIN
  • 79) 3 HAZIRAN: MEHMET NAİF ÇEVİK (9), NUSAYBIN
  • 80) 10 HAZIRAN: MAHMUT GÜREŞ (12), TATVAN
  • 81) 12 HAZIRAN: EMİR EYVANİ (7), MUŞ
  • 82) 22 HAZIRAN: GÜLBAHAR TUNÇ (8), GERCÜŞ
  • 83) 22 HAZIRAN: BEHÇET TUNÇ (17), GERCÜŞ
  • 84) 22 HAZIRAN: ABDURRAHMAN GÖK (14), GERCÜŞ
  • 85) 22 HAZIRAN: ŞÜKRÜ GÖK (10), GERCÜŞ
  • 86) 22 HAZIRAN: SULTAN GÖK (12), GERCÜŞ
  • 87) 22 HAZIRAN: EMRULLAH GÖK (4), GERCÜŞ
  • 88) 22 HAZIRAN: HAŞİM GÖK (3), GERCÜŞ
  • 89) 27 HAZIRAN: YILMAZ TATAR (12), ŞIRNAK
  • 90) HAZIRAN: ABDÜLCELIL TOY (14), SIIRT
  • 91) HAZIRAN: SADIK TURLU (15), SIIRT
  • 92) 11 TEMMUZ: GÜLİSTAN EVİN (6), ŞEMDINLI
  • 93) 11 TEMMUZ: REHAN EVİN (8), ŞEMDINLI
  • 94) 22 TEMMUZ: ABDURRAHMAN AKBALIK (17), NUSAYBIN
  • 95) 25 TEMMUZ: KADİR BALIK (13), DICLE
  • 96) 28 TEMMUZ: NURCAN ÖZATAK (2), HAKKÂRI
  • 97) TEMMUZ: ZUHAL AVCI (9), KULP
  • 98) TEMMUZ: ÇİĞDEM ESMER (10), KULP
  • 99) 6 AĞUSTOS: HÜSEYİN BAYILMAZ (10), NUSAYBIN
  • 100) 10 AĞUSTOS: MEHMET ERBEK (12), MARDIN
  • 101) 22 AĞUSTOS: ZELİHA NASANLI (10), SIVEREK
  • 102) 23 AĞUSTOS: MURAT DAĞKESER (10), SIVEREK
  • 103) 23 AĞUSTOS: ORHAN DAĞKESER (4), SIVEREK
  • 104) 23-24 AĞUSTOS: İBRAHİM ARTUNÇ (7), ŞIRNAK
  • 105) 23-24 AĞUSTOS: REMZİYE ARTUNÇ (10), ŞIRNAK
  • 106) 23-24 AĞUSTOS: GÜLER SÖKMEN (3), ŞIRNAK
  • 107) 23-24 AĞUSTOS: VEYSİ SÖKMEN (6), ŞIRNAK
  • 108) 23-24 AĞUSTOS: SEMA SÖKMEN (9), ŞIRNAK
  • 109) 23-24 AĞUSTOS: GÜLÜM GÜNGEN (6), ŞIRNAK
  • 110) 23-24 AĞUSTOS: MEDİNE GÜNGEN (14),ŞIRNAK
  • 111) 5 EYLÜL: FUAT KESKİN (14), DOĞUBEYAZIT
  • 112) 7 EYLÜL: MESUT DÜNDAR (15), CIZRE
  • 113) 10 EYLÜL: CUMALI ÇETREZ (9), HAMUR
  • 114) 10 EYLÜL: ŞEFİKA ÇETREZ (7), HAMUR
  • 115) 18 EYLÜL: AHMET ALAN (10), SOLHAN
  • 116) 3 EKIM: AZİZ BAL (17), DARGEÇIT
  • 117) 24 EKIM: ZEYNİ DAĞ (17), NUSAYBIN
  • 118) 1 KASIM: DEVRİM ELEFTOZ (1), SILVAN
  • 119) 5 KASIM: ŞURZAN DEMİRKAPI (16), KOVANCILAR
  • 120) 6 KASIM: MİLET SAMUR (14), ŞEMDINLI
  • 121) 6 KASIM: GÜLSÜME SAMUR (4), ŞEMDINLI
  • 122) 6 KASIM: REBER SAMUR (1), ŞEMDINLI
  • 123) 7 KASIM: ŞİVAN ÇIĞIRGA (3), CIZRE
  • 124) 7 KASIM: NADİRE ÇIĞIRGA (10), CIZRE
  • 125) 7 KASIM: SİNEM ÇIĞIRGA (13), CIZRE
  • 126) 7 KASIM: FATMA ÇIĞIRGA (9), CIZRE
  • 127) 7 KASIM: BAHAR ÇIĞIRGA (7), CIZRE
  • 128) 22 KASIM: COŞKUN BENZER (12), KILIS
  • 129) 6 ARALIK: MELEK BORA (10), DARGEÇIT
  • 130) 17 ARALIK: VEYSİ BAŞAR (8), DIYARBAKIR
  • 131) 17 ARALIK: FATMA CAN (17), DIYARBAKIR
  • 132) 24 ARALIK: NAFI KALEMLI (14), VIRANŞEHIR
  • 133) ARALIK: HÜSEYIN ENSARI (16), KARS
  • 134) ARALIK: MEHMET YUSUFI (15), BAŞKALE
  • 135) ARALIK: KASIM OVAL (14), YÜKSEKOVA

1993

  • 136) 11 OCAK: GÜLISTAN IŞIYOK (12), KULP
  • 137) 12 OCAK: NEZİR ERGÜN (8), CIZRE
  • 138) 12 OCAK: HACER ERGÜN (6), CIZRE
  • 139) 12 OCAK: HIDIR ERGÜN (17), CIZRE
  • 140) 31 OCAK: NAZE EKİCİ (12), ŞIRNAK
  • 141) 31 OCAK: ŞEMSI EKİCİ (4), ŞIRNAK
  • 142) 31 OCAK: HAMZA EKİCİ (6), ŞIRNAK
  • 143) 17 ŞUBAT: ESRA SAÇAKLI (8), SILVAN
  • 144) 20 ŞUBAT: ABİDE EKİN (3), ŞIRNAK

•145)          MART: ALİ YILDIRIM (6) ŞIRNAK

  • 146) 7 MAYIS: GÜRGİZ BAYINDIR (5), IDIL
  • 147) 18 HAZİRAN: İRFAN FİDAN (17), SAVUR
  • 148) 7 TEMMUZ: FADİLE AYDEMİR (6), SILOPI
  • 149) 11 TEMMUZ: DİNÇER LEVENT (16), HAMUR
  • 150) 11 TEMMUZ: FERİDE LEVENT (15), HAMUR
  • 151) 13 TEMMUZ: RUKEN ÇİFTÇİ (6), DİYADİIN
  • 152) 20 TEMMUZ: AZAD SABIRLI (7), BAHÇESARAY
  • 153) 20 TEMMUZ: YUNUS SABIRLI (2), BAHÇESARAY
  • 154) 20 TEMMUZ: BAHAR TURAN (3), BAHÇESARAY
  • 155) 20 TEMMUZ: SEVİL AĞAÇ (7), BAHÇESARAY
  • 156) 20 TEMMUZ: SUZAN TURAN (10), BAHÇESARAY
  • 157) 20 TEMMUZ: YILDIZ GÜZEL (13), BAHÇESARAY
  • 158) 20 TEMMUZ: NEZAHAT ELMALI (12), BAHÇESARAY
  • 159) 20 TEMMUZ: EYLEM ELMALI (4), BAHÇESARAY
  • 160) 20 TEMMUZ: AZİME ELMALI (14), BAHÇESARAY
  • 161) 20 TEMMUZ: MUHAMMET YAŞAR (8), BAHÇESARAY
  • 162) 20TEMMUZ: HANIM YAŞAR (4), BAHÇESARAY
  • 163) 20TEMMUZ: HÜRRİYET SEVGİLİ(12), BAHÇESARAY
  • 164) 30 TEMMUZ: ELİF RANİ (7), PAZARCIK
  • 165) 30 TEMMUZ: GÖZDE RANİ (4), PAZARCIK
  • 166) 14 AĞUSTOS: GÜLCAN ÇAĞDAVUL (8), DİGOR
  • 167) 14 AĞUSTOS: ZEYNEP ÇAĞDAVUL (19), DİGOR
  • 168) 14 AĞUSTOS: SELVİ ÇAĞDAVUL (16), DIGOR
  • 169) 14 AĞUSTOS: ERDAL BUĞAN (17 YAŞ), DİGOR
  • 170) 14 AĞUSTOS: YETER KEREMCİLER (14), DIGOR
  • 171) 14 AĞUSTOS: ZARİFE BOYLU (16), DIGOR
  • 172) 14 AĞUSTOS: NECLA GEÇENER (14), DIGOR
  • 173) AĞUSTOS: SEYHAN DOĞAN (12), DARGEÇIT
  • 174) 13 EYLÜL: YUSUF BOZKURT (14), ŞIRNAK
  • 175) 13 EYLÜL: HALİT AKIL (12), ŞIRNAK
  • 176) 21 EYLÜL: AHMET ARCAGÖK (11), DIYARBAKIR
  • 177) 28 EYLÜL: İDRİS ÜLÜŞ (12), YÜKSEKOVA
  • 178) 30 EYLÜL: SERCAN ÜLÜŞ (7), YÜKSEKOVA
  • 179) 2 EKİM: ŞAKİR ÖĞÜT (7) ALTINOVA/MUŞ
  • 180) 2 EKİM: CİHAN ÖĞÜT (4) ALTINOVA/MUŞ
  • 181) 2 EKİM: M. ŞİRİN ÖĞÜT (1) ALTINOVA/MUŞ
  • 182) 2 EKİM: AYCAN ÖĞÜT (6) ALTINOVA/MUŞ
  • 183) 2 EKİM: ÇINAR ÖĞÜT (3) ALTINOVA/MUŞ
  • 184) 9 EKIM: ZANA ZOĞURLU (16), LICE
  • 185) 9 EKIM: LOKMAN ZOĞURLU (17), LICE
  • 186) 10 EKIM: YALÇIN YAŞA (13) DIYARBAKIR

•187)          22 EKIM: DİLBİRİN CANPOLAT (3,5), LICE

  • 188) 22 EKIM: SUNA CANPOLAT (2), LICE
  • 189) 22 EKIM: HÜSEYİN CANPOLAT (15),LICE
  • 190) 17 ARALIK: HALİL LECO (13), OVACIK

•191)          ARALIK: MAHMUT EROL (15), DARGEÇIT 

  • 192) MART: ALİ YILDIRIM (3), ŞIRNAK- GÜÇLÜKONAK
  • 193) GALİP AKIL 1 (13), CİZRE
  • 194) YUSUF AKIL (13), CİZRE
  • 195) DİLXAZ GERME (1) CİZRE-ŞAX(ÇAĞLAYAN) KÖYÜ

      1994

  • 196) 5 OCAK: KEKO GÜL (12), ADANA
  • 197) 6 OCAK: ALİ KATMIŞ (1), CİZRE

•198)         7 OCAK: A. HALİM RÜZGÂR (12), BATMAN

  • 199) 10 OCAK: MUHAMMET BİLGİÇ (5), CİZRE

•200)         10 OCAK: AHMET BİLGİÇ (6), CİZRE

  • 201) 14 OCAK: AZAD ÖNEN (16), DİYARBAKIR
  • 202) 18 OCAK: SÜLEYMAN GÜN (15), DİYARBAKIR
  • 203) 25 OCAK: AHMET EFE (8), DİYARBAKIR
  • 204) 13 ŞUBAT: İBRAHİM ŞEFLİK (5), SİLOPİ
  • 205) 16 ŞUBAT: HAKAN YALÇIN (14), DİYARBAKIR
  • 206) 23 ŞUBAT: BİLAVŞAN ASPER (17), TATVAN

•207)         26 ŞUBAT: SEVGİ ASMA (7), KURTALAN

•208)         26 ŞUBAT: SOHBET ÖNGÜN (3), SASON

  • 209) 26 ŞUBAT: HANİFİ YILDIZ (13), SASON

•210)         26 ŞUBAT: HÜSEYİN TEKİN (16), SASON

•211)         3 MART: ABBAS SEYREK (16), CİZRE

•212)         MART: İZZET GAYSAK (12), CİZRE

•213)         MART: YAHYA AKMAN (14), CİZRE

  • 214) 19 MART: FERMAN CİNGÖZ (16), LİCE
  • 215) 26 MART: HURİ BENGİ (3) ŞIRNAK-KOÇAĞILI KÖYÜ
  • 216) 26 MART: FATMA BENGİ (4) ŞIRNAK-KOÇAĞILI KÖYÜ
  • 217) 26 MART: LİLUZ BENGİ () ŞIRNAK-KOÇAĞILI KÖYÜ
  • 218) 26 MART: ASİYE ERDİN (1) ŞIRNAK-KOÇAĞILI KÖYÜ
  • 219) 26 MART: HAZAL KIRAÇ (1) ŞIRNAK-KOÇAĞILI KÖYÜ
  • 220) 26 MART: BAHAR KIRAÇ ( ) ŞIRNAK-KOÇAĞILI KÖYÜ
  • 221) 26 MART: BEBEK BEDİR ( ) ŞIRNAK-KOÇAĞILI KÖYÜ

•222)         27 MART: MELASE YILDIRIM (15) ŞIRNAK-KUŞKONAR KÖYÜ

•223)         27 MART: MİRZA YILDIRIM (3), ŞIRNAK-KUŞKONAR KÖYÜ

•224)         27 MART: MEHMET YILDIRIM (15), ŞIRNAK-KUŞKONAR KÖYÜ

  • 225) 27 MART: ABDÜLKERİM YILDIRIM (2), ŞIRNAK-KUŞKONAR KÖYÜ

•226)         27 MART: İRFAN YILDIRIM (5), ŞIRNAK-KUŞKONAR KÖYÜ

•227)         27 MART: XUNAF YILDIRIM (3), ŞIRNAK-KUŞKONAR KÖYÜ

  • 228) 27 MART: ÇİÇEK BENZER (2), ŞIRNAK-KUŞKONAR KÖYÜ

•229)         27 MART: ALİ BENZER (7), ŞIRNAK-KUŞKONAR KÖYÜ

  • 230) 27 MART: AYŞE BENZER (1), ŞIRNAK-KUŞKONAR KÖYÜ
  • 231) 27 MART: ÖMER BENZER (12), ŞIRNAK-KUŞKONAR KÖYÜ
  • 232) 27 MART: ABDURRAHMAN BENZER (4), ŞIRNAK-KUŞKONAR KÖYÜ
  • 233) 27 MART: HACI ALTAN (15) ŞIRNAK-KUŞKONAR KÖYÜ
  • 234) 27 MART: KEREM ALTAN (5) ŞIRNAK-KUŞKONAR KÖYÜ

•235)         10 NİSAN: İLHAMİ MENTEŞ (12), LİCE

•236)         10 NİSAN: RAİF MENTEŞ (13), LİCE

  • 237) 27 NİSAN: KEZİBAN KALKAN (15), GENÇ
  • 238) 28 MAYIS: TUNCER GÜLER (11), AĞRI

•239)         30 MAYIS: ŞERİF EKİN (13), BASA

  • 240) 2 HAZİRAN: AHMET KAYA (13), YÜKSEKOVA
  • 241) 2 HAZİRAN: HASAN DEMİR (14), YÜKSEKOVA
  • 242) 5 HAZİRAN: DİDAR ELMAS (7), OVACIK

•243)         8 HAZİRAN: BARZAN… (2), SILVAN

•244)         25 HAZIRAN: HÜSNÜ TURAN (10), NUSAYBIN

  • 245) 25 HAZIRAN: EYLEM TUR (13), NUSAYBIN

•246)         25 HAZIRAN: SÜLEYMAN ERİK (9), NUSAYBIN

  • 247) 25 HAZIRAN: EMRULLAH ZEYBEK (10), BITLIS
  • 248) 25 HAZIRAN: HİKMET ARGÜN (13), BITLIS
  • 249) 27 HAZIRAN: XANİME SİNCAR (17), ÖMERLI
  • 250) 28 HAZIRAN: HAYRİ YÜKSEL (15), ÖMERLI
  • 251) 4 TEMMUZ: ATİLLA KILIÇ (14), KOZLUK
  • 252) 8 TEMMUZ: NURULLAH SOLHAN (16), KIZILTEPE
  • 253) 8 TEMMUZ: EMRULLAH SOLHAN (14), KIZILTEPE

•254)         8 TEMMUZ: SELMA SOLHAN (7), KIZILTEPE

•255)         1 TEMMUZ: A. MENAF TUNÇ (14), SIIRT

  • 256) 16 TEMMUZ: KENAN DARTAN (12), KOZLUK

•257)         31 TEMMUZ: GÜLTEKİN ACET (10), BISMIL

  • 258) 5 AĞUSTOS: ABDULLAH KAMÇI (16), YÜKSEKOVA

•259)         12 AĞUSTOS: NETİCE COŞKUN (14), KULP

  • 260) 15 AĞUSTOS: ÇELEBİ ÖZGÜÇ (15), SAVUR
  • 261) 15 AĞUSTOS: İSHAK ÖZGÜÇ (13), SAVUR
  • 262) 22 AĞUSTOS: SAVAŞ ATEŞ (11), DICLE

•263)         22 AĞUSTOS: HALİT GÜNEŞ (13), DICLE

  • 264) 22 AĞUSTOS: BAYRAM GÜNEŞ (13), DICLE
  • 265) 22 AĞUSTOS: VEDAT BALTA (12), DICLE
  • 266) 22 AĞUSTOS: İBRAHİM BALTA (13), DICLE
  • 267) 22 AĞUSTOS: İSA CAN (15), DICLE
  • 268) 13 EYLÜL: SADETTİN DOĞAN (10), LICE
  • 269) 15 EYLÜL: SEDAT ÖNER (7), ERUH

•270)         15 EYLÜL: MEHMET SERCAN (9), ERUH

•271)         15 EYLÜL: CEMŞİT ADIGÜZEL (13), ERUH

•272)         EYLÜL: ŞÜKRAN YILDIZ (11), ÇUKURCA

•273)         25 EYLÜL: DİLEK SERİN (3), DERSIM

•274)         25 EYLÜL: YETER IŞIK (16), DERSIM

•275)         25 EYLÜL: RECEP TARTAR (8), GENÇ

  • 276) 25 EYLÜL: KÜRDİYE SAVAŞ (8), GENÇ
  • 277) 25 EYLÜL: FARUK SAVAŞ (11), GENÇ

•278)         25 EYLÜL: EMRAH TARTAR (8) GENÇ

•279)         3 EKİM: İLYAS YİĞİT (6), ÇAT-TOKAT

•280)         3 EKİM: ADİL BOZTAŞ (10), KAĞIZMAN-KARS

•281)         9 EKIM: NURŞAN BULUT (13), PALU-ELAZIĞ

•282)         10 EKIM: MEHMET ÜSTE (12), PAZARCIK

  • 283) 31 EKIM: FİKRİ YILMAZ (15), YÜKSEKOVA

•284)         18 KASIM: CÜNEYT TARHAN (11), TATVAN

•285)         1 ARALIK: YUNUS TURGUT (13), SILOPI

  • 286) ARALIK: HASİP KAYA (9), DOĞU BAYAZIT
  • 287) ARALIK: YILMAZ KAYA (10), DOĞUBAYAZIT

1995

•288)       Z. ASLAN (16 YAŞ) 1995

•289)       ERCAN DEMİRTAŞ (6 YAŞ)

•290)       BAHAR DEMİRTAŞ (11 YAŞ)

•291)       NİSAN: EROL ÖZTUNÇ (2), ULUDERE

•292)       17 MAYIS: AHMET BULUT (10), ÖMERLİ

•293)       17 MAYIS: RAHİM KUMRU (10), ÖMERLİ

•294)       25 MAYIS: DİNAR ARAS (12), IĞDIR

•295)       25 MAYIS: CÜNEYT ARAS (6), IĞDIR

•296)       25 MAYIS: ERGÜN ARAS (3), IĞDIR

  • 297) 25 MAYIS: FERDİ ARAS (2), IĞDIR
  • 298) 29 EKİM: SEYHAN DOĞAN (13), MARDİN-DARGEÇİT
  • 299) 29 EKİM:ABDURRAHMAN COŞKUN (18), MARDİN-DARGEÇİT
  • 300) 29 EKİM: MEHMET EMİN ASLAN (18), MARDİN-DARGEÇİT
  • 301) 29 EKİM: NEDİM AKYOL (13), MARDİN-DARGEÇİT
  • 302) 29 EKİM: DAVUT ALTUNKAYNAK (12), MARDİN-DARGEÇİT

1996

•303)          2 Mayıs: HAZAL SEVİM (17), BAYKAN- SİİRT

•304)          8 AĞUSTOS: DİLAN BAYRAM (2), ADANA

•305)          8 AĞUSTOS: BERİVAN BAYRAM (4), ADANA

•306)          13 KASIM: HATİCE BOZASLAN (17), DERİK-MARDİN

•307)          2 ARALIK: OKTAN ÇAÇAN (14), DİYARBAKIR

  • 308) 11 ARALIK: MEHMET BANAN (15), MİDYAT

1997

  • 309) 6 Mart: MUSA ADSIZ (12), AKÇAKALE
  • 310) 23 NİSAN: M. ŞERİF ÖZTÜRK (11), KIZILTEPE
  • 311) 25 NİSAN: MUHAMMET KULÇUR (12), DUMLU/ ERZURUM
  • 312) 25 NİSAN: GÖKHAN KULÇUR (10), DUMLU/ ERZURUM
  • 313) 8 MAYIS: FEDAİ ÖĞÜRCE (4), PASİNLER
  • 314) 10 KASIM: M. ÖZDEMİR (17), CEYLANPINAR
  • 315) 11 KASIM: BİLAL ALANCA (5), NUSAYBİN

 

1998

•316)          28 TEMMUZ: HALİT YAVUZ (2) BATMAN- SASON

•317)          OCAK: FATİH KAYA (18),  BATMAN

  • 318) 6 AĞUSTOS: FIRAT KIVANÇ (12) VAN
  • 319) İSMAİL BERRAK (14)
  • 320) 15 MART: ENGİN CEYLAN (14), LİCE

1999

•321)          7 TEMMUZ: FİKRET DERELİ (11) MUŞ-ARİNÇ KÖYÜ

  • 322) 14 MART: TUGAY ERGİN (10), HANİ
  • 323) 17 NİSAN: YILMAZ ELÜSTÜ (17), GENÇ

•324)          20 HAZİRAN: MEHMET ALGAN (11), İDİL-ŞIRNAK

•325)          1 AĞUSTOS: FIRAT ÇİÇEK (9), ELAZIĞ

  • 326) 1 AĞUSTOS: ONUR ŞAHİN (11), ELAZIĞ
  • 327) 1 AĞUSTOS: SEDAT KARAKOÇ (14), ELAZIĞ,
  • 328) 17 AĞUSTOS: ŞABAN ÇADIROĞLU (15), VAN
  • 329) 25 EYLÜL: ÜNAL CİLA (11), OVACIK

2000

•330)          SERDAR GÜNERCİ (17), DİYARBAKIR

•331)          WELAT ŞEDAL (10), YÜKSEKOVA

  • 332) İSMAİL ŞEDAL (8), YÜKSEKOVA

2001

•333)          PINAR TURAN -2001 (6 YAŞ)

 

 

2004

  • 334) 21 KASIM: UĞUR KAYMAZ (12), MARDİN

2006

•335)          12 EYLÜL: ZİLAN DEMİR (8 YAŞ) DİYARBAKIR

  • 336) 12 EYLÜL: ŞİLAN DEMİR (6 AYLIK) DİYARBAKIR
  • 337) 12 EYLÜL: MİZGİN DEMİR (12YAŞ) DİYARBAKIR
  • 338) 12 EYLÜL: EVİN DİLAN DEMİR (10YAŞ) DİYARBAKIR
  • 339) 12 EYLÜL: MEHMET AKBULUT (17) DİYARBAKIR
  • 340) 12 EYLÜL: NAZAR ÇETİNKAYA( 2YAŞ) DİYARBAKIR
  • 341) 12 EYLÜL: NAZLI ÇETİNKAYA (4YAŞDİYARBAKIR

•342)          12 EYLÜL: ABDULLAH ÇETİNKAYA (9 AYLIK) DİYARBAKIR

  • 343) 12 EYLÜL: HASAN MARANGOZ (14YAŞ) DİYARBAKIR

•344)          MART: ABDULLAH DURAN (9), DİYARBAKIR

•345)          30 MART: ENES ATA (8), DİYARBAKIR

  • 346) 30 MART: İSMAİL ERKEK (8), DİYARBAKIR
  • 347) MART: FATİH TEKİN (3), BATMAN
  • 348) MART: AHMET ARAÇ (17), MARDİN
  • 349) 3 NİSAN: MAHSUM MIZRAK (17), DİYARBAKIR
  • 350) 3 NİSAN: EMRAH FİDAN (17), DİYARBAKIR
  • 351) 5 EYLÜL: MİZGİN ÖZBEK (10), BATMAN
  • 352) 12 ARALIK: UĞUR ÇETİN (17) ADANA- SEYHAN

 

2008

•353)          15 ŞUBAT- YAHYA MENEKŞE (16), ŞIRNAK

2009

  • 354) 26 OCAK: HALİL İBRAHİM ÇOBAN (17) URFA
  • 355) 23 NİSAN: ABDÜLSAMET ERİP (14), HAKKÂRİ
  • 356) 26 NİSAN: MAZİYE ASLAN (8), VAN
  • 357) 7 AĞUSTOS: HAKAN ULUÇ (10), SİİRT
  • 358) 11 MART: ZEREVEN AT (16) ŞIRNAK- ULUDERE
  • 359) 9 AĞUSTOS: CAZİYE ÖLMEZ (16), ŞIRNAK
  • 360) 28 EYLÜL: CEYLAN ÖNKOL (12) LİCE
  • 361) 07 EKİM: İBRAHİM ATABAY (17) – VAN -ÇALDIRAN
  • 362) 19 EKİM: MEHMET UYTUN (18 AYLIK) CİZRE

2010

  • 363) 11 MART: ZAHİR ALP (16) YEMİŞLİ, ULUDERE, ŞIRNAK (Mayın)
  • 364) 31 MART: MEHMET NURİ TANÇOBAN (14) HANGEDİK, VAN
  • 365) 23 NİSAN: İZZETİN BOZ (14) KABALA, YEŞİLLİ, MARDİN
  • 366) 25 MAYIS: OĞUZCAN AKYÜREK (13) VAN- ÖZALP
  • 367) 4 HAZİRAN: FIRAT BASAN (14) ŞIRNAK
  • 368) 2 TEMMUZ: FERHAT TARUK (17) LİCE
  • 369) 2 TEMMUZ: ÇEKDAR KINAY (17) LİCE
  • 370) 21 TEMMUZ: CANAN SALDIK (16) VAN
  • 371) 10 EYLÜL: ENVER TURAN (13) HAKKARİ – YÜKSEKOVA
  • 372) 5 EKİM: AHMET İMRE (12) ŞIRNAK- GÜÇLÜKONAK
  • 373) 11 EKİM: UMUT FURKAN AKÇİL(5) SİLOPİ
  • 374) 4 KASIM: EDANUR AVCI (4) SAFRANBOLU
  • 375) 11 KASIM: RUJİHAN İDEM(4) İDİL-ŞIRNAK

Trackback URL

  1. 4 Yorum

  2. Yazan:logic Tarih: Oca 2, 2011 | Reply

    bebek katili Öcalan ?
    çocuk katili polis ?
    çocuk katili asker ?

    katil devlet ?

  3. Yazan:özlem Tarih: Oca 2, 2011 | Reply

    OĞUZCAN AKYÜREK 25 Mayıs 2010 Van’ın Özalp ilçesinde Orgeneral Mustafa Muğlalı Kışlası atış poligonunu çevreleyen tel örgülerin 1 metre dışında çocukların oynadığı sırada patlama meydana geldi.4 çocuk yaralandı, Oğuzhan öldü. 13 yaşındaydı. Yaralananlardan Seyfullah Erçiçek’in ise ayak parmakları kesildi. Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz “Askeriye mahallenin ortasında. Cumhuriyet Mahallesi’nin ortasında kışlanın işi ne? Halkın güvenliğini değil, kendisini korumaya almak için mahallenin ortasında kurulu. Patlama kışlanın hemen yanında, bir metre yakınında, gerçekleşiyor. Burada ayrıca atış poligonu var. Mahallenin ortasında atış poligonu neden kurulur? Gelip bakın birçok evin duvarında, çatılarında kurşun izleri var.” dedi.

    AHMET İMRE 6 Ekim 2010 Şırnak’ın Güçlükonak ilçes’ne bağlı Fındık Beldesi Gümüşyazı Köyü kırsalında buldukları metal bir cismin patlaması sonucu öldü. 12 yaşındaydı

    ENVER TURAN 17 Eylül 2010 Hakkari’de bayramın birinci günü düzenlenen eylemler sırasında bir uzman çavuş arabasından inerek vurduğu Enver Turan kaldırıldığı hastanede öldü. 15 yaşındaydı.

    DİREN BASAN 24 Haziran 2010 Şırnak’ta bir polis zırhlısının çarpmasıyla öldü. 10 yaşındaydı.

    OĞUZCAN AKYÜREK 25 Mayıs 2010 Van’ın Özalp ilçesinde Orgeneral Mustafa Muğlalı Kışlası atış poligonunu çevreleyen tel örgülerin 1 metre dışında çocukların oynadığı sırada patlama meydana geldi.4 çocuk yaralandı , Oğuzhan öldü. 13 yaşındaydı. Yaralananlardan Seyfullah Erçiçek’in ise ayak parmakları kesildi. Özalp Belediye Başkanı Murat durmaz “Askeriye mahallenin ortasında. Cumhuriyet Mahallesi’nin ortasında kışlanın işi ne? Halkın güvenliğini değil, kendisini korumaya almak için mahallenin ortasında kurulu. Patlama kışlanın hemen yanında, bir metre yakınında, gerçekleşiyor. Burada ayrıca atış poligonu var. Mahallenin ortasında atış poligonu neden kurulur? Gelip bakın birçok evin duvarında, çatılarında kurşun izleri var.” dedi

    MEHMET NURİ TÜRK 2 Nisan 2010 Van’ın İran sınırına 10 km uzaklıktaki Çaldıran ilçesi’ne bağlı Hangedik köyü’nde Çatak Anadolu Lisesi öğrencisiydi. Askerler tarafından vurularak öldürüldü.14 yaşındaydı.

    İZZETTİN BOZ 23 Nisan 2010 Mardin’in Yeşilli İlçesi kırsalı Kabala beldesi’nde hayvan otlatırken bulduğu bir cismi kurcalaması sonucu meydana gelen patlamada öldü. Mühimmatın askeriyeye ait olduğu saptandı. 14 yaşındaydı.

    RUJİYAN İDEM Şırnak’ın Cizre ile İdil arasında yer alan Aslantepe Köyü yakınlarında, askeri kulübenin 20 metre uzağında oyun oynarken buldukları cismin patlaması sonucu ağır yaralanan iki kardeşten Rujiyan İdem öldü. 4 yaşındaydı.
    Şırnak’lı İdem ailesi, terör yüzünden kaçıp iki yıl önce geri döndükleri mezralarında hayatlarının acısıyla karşılaştı. Yedi yaşındaki Beşir yaşam savaşı veriyor. Beşir’in iki eli kesildi. Parçalanan bacakları için de ikinci kez ameliyat edildi
    04 Kasım 2010 Perşembe 16:03

    EDANUR AVCI.Karabük’ün Safranbolu İlçesi’nde evinin önünde oyun oynayan 4 yaşındaki Edanur Avcı, bir kurşunun kafasına isabet etmesi sonucu öldü.
    Olay bugün saat 10.00 sıralarında, Safranbolu’nun Çiftlik Mahallesi Kurttepe mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre köye yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bulunan 125’inci Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı’nda atış eğitimi yapılırken, evinin önünde traktörün römorku üzerinde oyun oynayan Edanur Avcı kafasına isabet eden kurşunla yere yığıldı.
    Bahçede çalışan baba 28 yaşındaki Yusuf Avcı kızının yaralandığını görünce yardım istedi. 112 ambulansı ile Karabük Devlet Hastanesi’ne kaldırılan minik Edanur kurtarılamadı.

  4. Yazan:s.e Tarih: Oca 4, 2011 | Reply

    Ölü cocukları unutturmayan kalemin hep varolsun.

  5. Yazan:ismailş Tarih: Oca 6, 2011 | Reply

    Ölen çocukların kendi çocukları olabileceğini kendilerini o çocukların anne babaları yerine koyabilme cesaretini taşıyamayan vicdanını körleştirmiş büyük bir yığın var hala.
    Ama onların ……. diye cümleler kurabilen ve bunu söyleyebilen dilinden utanmayan kör sağır ve dilsizlerle dolu kayıtsız bir toplum…
    Hiçbir gerekçenin hiçbir kutsalın bir çocuğun ölü bedeni için sebep olamayacağını haykırmalı yine de en azından o çocuklara borcumuz bizim…

  1. 2 Trackback(s)

  2. Nis 5, 2011: Kötülük’ün tersi İyilik değildir… : Derin Düşünce
  3. Haz 16, 2011: Hiç kimsenin Tiranlığı: Marx, Arendt ve Bürokrasi : Derin Düşünce

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin