RSS Feed for This Post

Dersimli Ermenilerin Halk Şarkıları

 Vartan Margosian/Dersim Dört Dag Icinde 1937 New York [HQ]

Mikail Aslan ve kalabalık bir ekibin 4 yıldır üzerinde özenle çalıştığı Petag – Dersim Ermeni Halk Şarkıları adlı proje-albüm çalışması Kalan Müzik tarafından yayınlandı. Albümdeki… şarkılar, 1915 felaketinin öncesinde ve sonrasında Dersim ve çevresinde söylenmiş Ermeni Halk Şarkılarından oluşuyor.

Albüm, 1920’li yıllarda müzikolog Mihran Tumacan’ın, Amerika´ya sığınan Çemişgezekli Bagikyan ve Celalyan ailelerinin hafızalarında götürdükleri ezgilerden yaptığı derlemelere dayanıyor.

95 yıl sonra, Ilda Simonian ve Hovsep Hayreni’nin de katkılarıyla bir araya getirilmiş yaklaşık 100 şarkılık bir repertuar içinden seçilen 11 şarkı, eldeki tek kaynak olan yazılı notalardan hareketle bugüne taşınarak yorumlandı, daha doğrusu “canlandırılmaya” çalışıldı.

Prodüktörlüğünü Mikail Aslan’ın yaptığı Petag albümünün yapımcılığını Hasan Saltık (İstanbul) ve Tigran Hegopyan ( Yerevan ), müzik yönetmenliğini Levent Güneş üstlendi. Çalışmanın kompozisyon ve aranjelerini Mikail Aslan, Cebrail Kalın ve Levent Güneş yaptı. Ardından son şeklini vermek üzere Ermenistan’daki müzisyenlerin katkılarına açılan albümün Yerevan’daki kayıtları, “Maro Muradyan Akunq Ensemble” ile yapılan ortak bir çalışma içinde tamamlandı.
Vartan Margosian/Dersim Dört Dag Icinde 1937 New York [HQ]

Trackback URL

  1. 1 Trackback(s)

  2. Kas 18, 2011: CHP yeniden iktidar olursa yeni Dersimler olacaktır : Derin Düşünce

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin