RSS Feed for This Post

Bir pazartesi daha… hatırına sustuklarımıza ithaf olunur

Hatırına Sustuklarımıza Ithaf Olunur

Trackback URL

  1. 4 Yorum

  2. Yazan:özlem Tarih: Eki 19, 2009 | Reply

    ODTÜ’de yapılacak bir kursa katılmak isteyen genç kızı güvenlik görevlileri içeri alınmadı.

    Üniversite’nin kampüs kapısında güvenlik görevlileri tarafından içeri alınmayan Esma Evkaya, “Öğrenci olmamama rağmen kayıt yaptırdığım Bilgi Teknolojileri Sertifika Programına giriş yapamadım. Bir süre önce ODTÜ kampüs içinde bulunan bir kurs merkezine kaydımı yaptırdım. Tüm bilgilerini kurs yetkililerine bildirmeme rağmen ODTÜ girişindeki özel güvenlik görevlileri beni içeri almadı.

    Olayın büyümesi üzerine giriş kapısına gelen nöbetçi amirlikte yetkili, bana Anayasa Mahkemesi’nin kararını uyguladıklarını söyledi. Yetkili şahıs, ‘eğer bir şikayetiniz varsa pazartesi günü gelerek şikayetlerinizi yetkililere bildirebilirsiniz’ demesi üzerine ben de, bugün kursum başlıyor saatlerce beklettiniz ve pazartesi gelerek şikayetimi yetkililere bildirebileceğimi söylüyorsunuz. Yetkililere ulaşabilmem için de okul içerisine girmem gerekiyor bu nasıl olacak diye sordum. Onlar da okulu terk etmemizi istedi.” dedi.

    İnternet üzerinden kayıt yaptırdığı kurs yetkililerinin kendisine sorunla ilgili olarak “Arkadaşların gözünden kaçmış size söylemeyi unutmuşlar” dediğini belirten Evkaya, “Kayıt öncesinde benden fotoğraf istediler. Başörtülü olduğumu biliyorlardı. Bana verdikleri sözleşmede de böyle bir şart yoktu.” diye konuştu.

    ODTÜ kampus kapısına gelen yetkili şahıs, Esma Evkaya’ya, kendisini başörtülü olarak içeri alamayacaklarını belirterek, şikayetini yetkilileri bildireceğini söyledi.

    time türk

  3. Yazan:eg Tarih: Eki 21, 2009 | Reply

    bir süredir annem ve babamı hacca uğrlama telaşemiz yüzünden yazamadım. bugün bu konuda beni çok da şaşrıtmayan bir haber okudum. mevlana ile ilgili bir konferansta talat sait halman (önemli bir türk edebiyat tarihçisi ve uzmanıdır)”yobazlar kadınları tesettüre sokmak istiyorlar” diye bazı cümleler kullanmış. benim hep şikayet ettiğim birşey vardır. bizim ülkenin enternasyonel çapta yetiştirdiği bilim adamları – modern uzmanlık zaten tüm dünyada bilginin ahlak ve vicdanlar bütünleşmesi önündeki en büyük engellerdendir- modern uzmanlık ve bunun ortaya çıkardığı uzman cehaletin ve vicdan körleşmesinden maluldur. işte bu cümleleri kuran ve büyük bir edebiyat alimi diye selamladığımız insanların durumu bu (bunlara büyük tarih alimi, büyük jeoloji alimi, büyük fizik alimi, büyük matematik alimi vs…rahatlıkla dahil edebiliriz)bu…

  4. Yazan:özlem Tarih: Eki 21, 2009 | Reply

    Talat Halman ismi zaten bana cok gecmisten kotu çağırışımlar hatırlatıyor. eskiden de çok kötü beyanları vardı bu şahsın. sanırım diplomatlık da yapmıştı kendisi Amerika’da.
    Ne hoş insanlar 20 yılda bir arpa boyu yol katetmiyorlar.
    acı acı gülüyorum sadece.

  5. Yazan:özlem Tarih: Eki 21, 2009 | Reply

    http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=212023

  1. 1 Trackback(s)

  2. Eki 24, 2009: Gözün örtüsü, başın örtüsü, kalbin örtüsü : Derin Düşünce

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin