RSS Feed for This Post

ABD’de darbe olur mu?

abd-darbe-17

  • ABD Gülenci köpekleri üzerimize göndermekle büyük hata etti. Evi camdan olan başkasına taş atar mı? Zenci-Beyaz kavgası çıkarmak çok kolay.
  • ABD’ye düşmanlık edecek bir devletten bahsetmiyorum. Cebine 50 milyon doları koyan ABD’de darbe yapabilir.
  • CIA darbe yaptığı bütün ülkelerde aynı tip patlayıcı vs kullanır. Bunlar ucuz ve tedariki kolay ürünler.
  • Darbe öncesi birkaç hafta gıda ve enerji tedarikinde kriz oluşturmak gerekir. Liman, gar, trafo vb vurulur. Halk sabırsızlanır:

“Darbe politik değil teknik bir iştir. Sınırlı bir alanda, devletin  hayatî organlarına dosdoğru ve sert bir şekilde vuracak teknisyenler gerekir. Dolayısıyla darbeyi mümkün kılmak sosyal ve politik çabalarla olmaz. Organizasyon, taktik ve teknik bilgi ister.” (Troçki)

  • abd-darbe-41Ses getiren birkaç suikast (gazeteci, şarkıcı, siyasetçi…) ve birkaç bombalı saldırı ülkenin YÖNETİLEMEDİĞİ hissi uyandırır.
  • Hükümet isterse %60 oyla seçilmiş olsun, evde tencere kaynamayınca herkes faşist olur ve bir kurtarıcı beklemeye başlar.
  • ABD hükümetine darbe yapmak diğer ülkelerden daha kolay. Neden? Bir kere halk devlete güvenmiyor.
  • 2ci sebep: Zenciler insan sayılmıyor, zenci öldüren polis ceza bile almıyor. Ülke nüfusunun %20si zenciyken hapistekilerin %80’i zenci!
  • 3cü sebep: Silahlı fanatik ırkçı gruplar var. White supremacy grupların şiddeti yanında işid bile masum sayılır.
  • 4cü sebep: Amerikalılar sahte korkularla aldatılmaya yatkın bir halk. Her türlü psikolojik harp tuzağına kolayca düşebilirler.
  • 5ci sebep: ABD’de hemen herkes silahlı. Vatandaş sayısından fazla ruhsatlı silah var.
  • Kısacası birkaç haftalık gıda/enerji krizi ABD’yi uzun sürecek bir iç savaşa sürükler. Bu şartlarda kolayca hükümet darbesi yapılır.

abd-darbe

Tavsiye makale:

 

Bu konuda e-kitap:

Amerika Tedavi Edilebilir mi?

Amerika medenîdir, sen gitmesen o geliverir!Amerika medenîdir, sen gitmesen o geliverir! amerika neden bu kadar korkak?Amerika neden bu kadar korkak? Amerikan SaldırganlığıAmerikan Saldırganlığı

Bayrak yakmanın ve Amerikan/İsrail mallarını protesto etmenin dışında bir şeyler yapmak gerektiğini düşünenler için yapılmış bu çalışmayı ilginize sunuyoruz. ABD desteği son bulmadan Ortadoğu’nun psikopatı İsrail’in saldırganlığı bitmeyecek ve Ortadoğu’ya huzur gelmeyecek gibi görünüyor. Vietnam’da ve Latin Amerika’da yaşanan katliamlar Ortadoğu’da devam ediyor. Ancak ne askerî ne de ekonomik olarak bu iki ülkeye üstünlük sağlayamayan insanlar Afganistan’da, Filistin’de, Irak’ta ABD bombaları altında can vermeye devam ediyorlar. Barışçı yollarla bir şeyler yapmaya niyetli,  “yangına gagasıyla su taşıyanlar” ise Amerikan kamuoyunu uyarma çabasında. Fakat ne yanmış yıkılmış okullar, ne de kolları bacakları kopmuş bebek fotoğrafları Amerikalıların vicdanını uyandıramadı.

Amerikalılar neden bu kadar gaddar? Dünyanın geri kalan kısmında yaşayan insanlara karşı niçin bu denli acımasız?

Amerikan’ın bu saldırganlığı sıradan Amerikalılara da büyük zarar veriyor aslında. Sadece Irak’ın işgali için harcanan yüz milyarlarca dolar ile ülkelerini baştan yapabilir, zengin-fakir demeden herkese yüksek kaliteli sağlık ve eğitim hizmeti götürebilirlerdi. Oysa milyonlarca Amerikalı sefalet içinde yaşıyor. Kimi ekonomik kriz yüzünden kimi Katrina kasırgası gibi bir doğal felaketlerden dolayı evini, işini kaybetti. Devlet ise bu insanları yüz üstü bıraktı. Neden? Bu 37 sayfalık kitap klişelerin ötesinde bir bakış açısı öneriyor. Buradan indirebilirsiniz.

Trackback URL

  1. 1 Trackback(s)

  2. Oca 2, 2017: Düşman Müttefiklerimiz… | Ne Mutlu "İnsan'ım" Diyene!

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin