RSS Feed for This Post

Gülen Cemaati ile köprüleri atalım mı?

cemaat_kopru

«…

Sual: Muhterem hocam, hizmet hareketinin geleceğini nasıl görüyorsunuz?

– Bir fıkrayla anlatayım. Titanik gemisinde bir sihirbaz gösteri yapıyormuş. Fakat gösteriyi izleyen bir papağan en heyecanlı noktasında sihirbazın hilelerini anlatıveriyormuş. Sihirbaz da kızıyormuş ama papağanın sahibinden çekindiği için bir şey de yapamıyormuş. Titanik batınca sihirbaz can havliyle bir tahta parçasına tutunmuş, canını kurtarmış. Papağan da uçup yanına konuvermiş. Bir süre karşılıklı bakıştıktan sonra papağan sihirbaza dönüp “vallahi bu sefer gemiye ne yaptığını ben de anlayamadım” demiş. Hizmet hareketi yeni değil, yıllardır takip ediyoruz. Bizlere bir çok ters gelen, uyuşmadığımız şeyler oldu fakat dinimizde su-i zan haram olduğu için ve bu kardeşlerimiz de ehl-i din, ehl-i tevhid oldukları için hep destekledik, hatalarını, kusurlarını görmezden geldik. Geldiğimiz noktada ise hizmet hareketinin kendisine verdiği zararı anlamakta zorlanıyoruz. İnşallah bu hengameden hayırlı neticeler hasıl olacak. Ümmetin, üzerindeki ölü toprağını atıp canlanması için bir vesile olacak diye dua ediyoruz.

Sual: Sizce hizmet hareketi bir muhalefet partisi kurmayı mı düşünüyor, dersane meselesini büyütüp siyasi bir ayrışmaya gitmelerini nasıl yorumluyorsunuz?

– Bir şey söylemek güç. Fakat belki de doğrusu bu. Türkiye siyasetinde bir muhalefet boşluğu olduğu muhakkak. CHP ve MHP yıllardır kendilerini yenileyemediler ve sığ ideolojilerden kurtulup gerekli olan muhalefet hzmetini ifa edemediler. Böyle bir ihtiyaç var. Belki de çok geç kalınmış bir ihtiyaç. Fakat bunun dini cemaat adına yapılmasını doğru bulmuyorum. Yani cemaat içinden bu işin sözcülüğünü yapabilecek çok değerli isimler varken Fethullah Efendi’nin bu rolü üstlenmesi doğru olmamıştır. 

…»

(Cenevre’de yayınlanan İttihad-ı İslâm dergisinin Ali Parisî Hoca Efendi Hazretleri ile 04.11.2013 tarihinde yaptığı röportajdan)

Trackback URL

  1. 2 Trackback(s)

  2. Oca 6, 2014: Cumhuriyet tarihinde hiç yaşanmamış sıkıntılar ve savrulmalar çoktan başladı!
  3. Eyl 14, 2015: Dershanelerde rant yok dedik; niye hâlâ inanmıyorsunuz?

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin