RSS Feed for This Post

Ağaç sevginiz de tesettürünüz gibi yalan

Ağaçları, doğayı gerçekten seviyor muydunuz? Neden Sinop’a yapılan nükleer santrale ses çıkarmadınız? Ya termik santraller? Ya siyanürle altın arayanlar? Trolle denizin dibini kazıyan balıkçılar? Bunlara neden ses çıkarmıyorsunuz?

Ey Taksim Gezi tayfası! Elebaşlarınız salya sümük dökülürken ortaya çıkan acı gerçek: Davanızda samimi değilsiniz. Dik duramıyorsunuz. Adalete, barışa razı olmadınız ama kaba kuvvete boyun eğdiniz hemen. Bir gün önce “Tayyip’i asalım”, bir gün sonra “affet beni merhametli Başbakanım”.

Müslüman kılığına girip provokatörlük yapan bu kadını affedeli mi? Olaylar sırasında ölen 4 kişiyi geri getirebilecek misiniz hanımefendi? Yakılan yıkılanı tazmin edebilecek misiniz? Ülkemin imajına, ekonomisine verdiğiniz zararı onarabilecek misiniz? Ben sizi affetmiyorum. Tiksiniyorum bu dönek meşrebinizden. Öfkeniz, isyanınız bile adam gibi değil. Editörümüz Mehmet Yılmaz’ın dediği gibi:

“…Dünkü isyancıların bugünkü ehlileştirilmiş tavırları iyiye işaret değil. Zira zulme direnen meşru öfke  ehlileştirilmez. Para ile satın alınmaz, polisten, hapisten ve ölümden korkmaz zulme isyan edenler. Ama bir de hayvanî ökfe vardır. Trafik tıkanınca açar camı, ana avrat küfreder. Öndeki iri yarı şöför elinde sopayla arabadan inince “bizim öfkeli” tırsar, köpek gibi sırıtır, yılışır. Çünkü öfkesi meşru değildir. Benlik iddiasındadır, adalet değil intikam peşindedir.… İnsanların isyanı güzeldir. Zulüm görünce coşar; adaleti, barışı görünce durulur. Köpek öfkesi nefsanîdir. Ancak kendisinden daha güçlüyü görünce, durmak zorunda kalınca durur …”

Ey Taksim Gezi tayfası! Ey münafık meşreb provokatörler! Ağaç sevginiz yalan,  tesettürünüz yalan, gözyaşınız bile yalan…Siz o gece Türkiye için ne istediyseniz Allah size iki mislini versin. Amin.

Trackback URL

  1. 2 Yorum

  2. Yazan:S.Ç. Tarih: Haz 25, 2013 | Reply

    AMİN.

  3. Yazan:Sebnem Tarih: Haz 25, 2013 | Reply

    Siz o gece Türkiye için ne istediyseniz Allah size iki mislini versin. Amin.

    Bu duanın muhattabı kim?

    Gecenin 4’ünde gelip gaz bombası atıp çadırları yakanlar mı?

    Öyleyse amin:)

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin