RSS Feed for This Post

IMF neden Krizi körüklemek istiyor?

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde’ın dinmek bilmeyen “dünya ekonomileri batıyor” uyarıları;

31/12/2011: DÜNYA EKONOMİSİ TEHDİT ALTINDA!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, dünya ekonomisinin tehdit altında olduğu uyarısında bulundu.

Lagarde, Avrupalı liderlere Aralık’ta Brüksel’de düzenlenen zirvede alınan kararları hızla uygulamaları çağrısında bulunarak, 9 Aralık zirvesinin finansal koşullar konusunda yeterince detaylandırılmadığını ve temel prensipler hususunda çok karmaşık olduğunu vurguladı.

Borç krizinin, finansal sistemin sağlamlığına ve kamu borcuna ilişkin güven krizi olduğuna dikkat çeken Lagarde, Avrupalıların borç krizine ilişkin tek bir ağızdan konuşmasının ve liderlerin, basit ve detaylandırılmış bir takvim sunmasının önemine dikkat çekti.

Lagarde, ”Yatırımcılar bunu bekliyor. Bütçe entegrasyonunu güçlendirmek için Avrupa anlaşmalarının değiştirilmesi gibi önlemlerin hızla hayata geçirilmesi gerek” dedi.

Dünya ekonomisinin çok tehlikeli bir dönemeçte olduğunu vurgulayan Lagarde, dünyanın en büyük ekonomisi ABD ve kriz öncesi dönemde dünya ekonomisinin itici gücü olan Çin, Brezilya ve Rusya gibi gelişmekte olan ülkelerin bile krizden ve istikrarsızlık unsurlarından etkilendiğini ifade etti.

26/12/2011: DÜNYA EKONOMİSİ TEHLİKEDE!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, dünya ekonomisinin tehlikede olduğu uyarısında bulundu.

Lagarde, Fransız gazetesi Journal Du Dimanche’a yaptığı açıklamada, Avrupalı liderlere Aralık’ta Brüksel’de düzenlenen zirvede alınan kararları hızla uygulama çağrısında bulunarak, 9 Aralık zirvesinin finansal koşullar konusunda yeterince detaylandırılmadığını ve temel prensipler hususunda çok karmaşık olduğunu vurguladı.

Borç krizinin, finansal sistemin sağlamlığına ve kamu borcuna ilişkin güven krizi olduğuna dikkat çeken Lagarde, liderler arasında yapılan tartışmaların henüz krizi durdurmakta başarılı olamadığının altını çizdi.

Lagarde, Avrupalıların borç krizine ilişkin tek bir ağızdan konuşmasının ve liderlerin, basit ve detaylandırılmış bir takvim sunmasının önemine dikkat çekerek, ”Yatırımcılar bunu bekliyor. Bütçe entegrasyonunu güçlendirmek için Avrupa anlaşmalarının değiştirilmesi gibi önlemlerin hızla hayata geçirilmesi gerek” dedi.

Dünya ekonomisinin çok tehlikeli bir dönemeçte olduğunu vurgulayan Lagarde, dünyanın en büyük ekonomisi ABD ve kriz öncesi dönemde dünya ekonomisinin itici gücü olan Çin, Brezilya ve Rusya gibi gelişmekte olan ülkelerin bile krizden ve istikrarsızlık unsurlarından etkilendiğini ifade etti.

Söz konusu ülkelerin gelecek yıla ilişkin büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize ettiklerine işaret eden Lagarde, istikrarsızlığın dünyanın geneli için tehlike arz ettiğine vurgu yaptı.

Lagarde, geçen hafta Nijerya’da yaptığı konuşmada, 2012 yılı için yüzde 4 olan küresel ekonomik büyüme tahmininin aşağı yönlü revize edilebileceğini ifade etmiş ancak rakam belirtmemişti.

IMF’nin küresel ekonomik büyüme öngörüsünü Ocak ayı sonunda revize etmesi bekleniyor.

24/12/2011: AVRUPA KRİZİ TÜM DÜNYA EKONOMİLERİ İÇİN RİSK TEŞKİL EDİYOR

IMF Başkanı Christine Lagarde, Avrupa’daki borç krizinin ”tüm dünya ekonomileri için risk teşkil ettiğini” söyledi.

Krizin yoksul ülkelere tehlikeli etkileri olabileceği uyarısında da bulunan Lagarde, küresel büyümedeki yavaşlama ve yüksek işsizlik oranının yol açtığı güven krizine dikkati çekti.

20/12/2011: DÜNYA EKONOMİSİ ÇOK TEHLİKELİ DÖNEMEÇTE

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, ”dünya ekonomisinin çok tehlikeli dönemeçte” olduğunu söyledi.

Nijerya’da bulunan Lagarde, Afrika ekonomisinin geleceğiyle ilgili yuvarlak masa toplantısında yaptığı açıklamada, dünya ekonomisinin şu an çok tehlikeli bir dönemeçte olduğunu belirtti.

Krizin yoksul ülkelere tehlikeli etkileri olabileceği uyarısında da bulunan Lagarde, küresel büyümedeki yavaşlama ve yüksek işsizlik oranının yol açtığı güven krizine dikkati çekti.

19/12/2011: AVRUPADA’Kİ KRİZ DÜNYA EKONOMİLERİNDE YANKI BULACAK!

Uluslararası Para Fonu(IMF) Başkanı Christine Lagarde, Avrupa’daki borç krizinin “tüm dünya ekonomileri için risk teşkil ettiğini” belirtti.

Nijerya’da bulunan Lagarde, başta Avrupa olmak üzere gelişmiş ekonomilerdeki gelişmelerin tüm dünya için endişe kaynağı olduğunu belirtti.

İlk kez Afrika’ya ziyarette bulunan Lagarde, Nijerya Senatosu Başkanı David Mark ile görüşmesinde, basına yaptığı açıklamada, “Avrupalıların karşı karşıya olduğu krizin ve zorlukların büyüklüğü nedeniyle kriz, dünya ekonomilerinde yankı bulacak” diye konuştu.

17/12/2011: HİÇBİR ÜLKE ARTAN EKONOMİK RİSK KARŞISINDA DOKUNULMAZ DEĞİL!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, hiçbir ülkenin artan ekonomik risk karşısında dokunulmaz olmadığını söyledi.

15/12/2011: DÜNYANIN EKONOMİK GÖRÜNÜMÜ “OLDUKÇA KASVETLİ!”

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, ABD Dışişleri Bakanlığı’nda yaptığı açıklamada, dünyanın ekonomik görünümünün, “oldukça kasvetli” olduğunu, küresel durgunluk riskleri taşıyan ve büyüyen krizin önüne geçilmesi için Avrupa’dakilerden başlayarak tüm ülkelerin icraatına ihtiyaç duyulacağını kaydetti.

IMF Başkanı, “Dünyada hiç ekonomi yok” diyerek, ne düşük gelirli ülkelerin, ne yükselen piyasaların, ne orta gelirli ülkelerin ne de çok gelişmiş ekonomilerin, büyüyen bu krizin karşısında dokunulmaz olmayacağını kaydetti.

Christine Lagarde, krizin, bir grup ülkenin harekete geçmesiyle çözülmeyeceğini, tüm ülkeler, tüm bölgeler tarafından çözülmesini ümit ettiğini sözlerine ekledi.

03/12/2011: BORÇ KRİZİ DÜNYANIN DİĞER KESİMİNDEKİ ÜLKELERİ ETKİLEYECEK”

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, ”Avrupa’daki borç krizinin dünyanın diğer kesimlerindeki ülkeleri etkileyeceği” uyarısında bulunarak, ”Avrupa’nın borç krizi küresel toparlanmayı tehdit ettiği için G-20 IMF’nin kaynaklarını desteklemeye hazır olduğunu” söyledi.

”Koşullar gerektirirse, G-20 ülkeleri, sistemik rolünü oynaması için IMF’ye gerekli kaynakları taahhüt edecek” diyen Lagarde, küresel görünümün kötüleşmesi durumunda IMF’nin mevcut 390 milyar dolarlık kaynağının yeterli olmayabileceğine dikkat çekti.

09/11/2011: KÜRESEL EKONOMİ “KAYIP ON YIL” RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, küresel ekonominin ”kayıp on yıl” riskiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.

Çin’i ziyaret eden Lagarde, başkent Pekin’de düzenlenen finansal forumda yaptığı konuşmada, Avrupa’nın borç krizinin küresel ekonomiyi ”kayıp on yıla” sürükleme riski taşıdığını ve zengin ülkelerin büyümenin ve güvenin sağlanmasının yükünü omuzlaması gerektiğini söyledi.

Avrupa’nın Yunanistan için kurtarma paketi destekleme planlarını doğru yönde atılmış adım olarak değerlendiren, ancak güvenin kazanılmasında daha fazlasının yapılmasına ihtiyaç olduğuna işaret eden Lagarde, küresel ekonomi için görünümün halen tehlikeli ve belirsiz kalmaya devam ettiğini ifade etti.

Lagarde, ”Cesur olmazsak ve birlikte hareket etmezsek küresel ekonominin aşağı yönlü belirsizlik döngüsü, finansal istikrarsızlık ve küresel talebin muhtemel çöküşü riskine koştuğu fikrindeyiz. En nihayetinde zaten bazı yorumcuların kayıp on yıl olarak adlandırdığı riski yönetebiliriz” diye konuştu.

Avro Bölgesi borç krizinin yayılması ile yüksek işsizlik oranı ve büyümeyi desteklemekle mücadele eden ABD ekonomisindeki yavaşlama kaygıları birlikte düşünüldüğünde bunun küresel ekonomi için büyük tehdit oluşturduğuna dikkat çeken Lagarde, ”Ufukta kara bulutlar dolaşıyor. Özellikle Avrupa Birliği ve ABD gibi gelişmiş ekonomilerde kara bulutlar dolaşıyor” dedi.

HATALARA YER YOK

Asya ekonomilerinin göreli olarak güçlü olduğunu, ancak herhangi bir fırtınaya hazırlıklı olması gerektiğini söyleyen Lagarde, ”Asya, dünyanın geri kalan bölgelerindeki sorunlardan muaf değil. Hataya yer yok” ifadesini kullandı.

Çin’in ihracata dayalı büyüme politikalarını değiştirmesi, uzun vadeli büyümeyi sürdürmesi ve ekonomisini yeniden dengelemesi için iç talebi desteklemesi gerektiğini vurgulayan Lagarde, Pekin yönetiminin, içerde talebi desteklemek adına para birimi yenin daha fazla değerlenmesine izin vermeye ihtiyacı bulunduğunu sözlerine ekledi.

(Habertürk)

 

Amerika Tedavi Edilebilir mi?

 Amerikalılar neden bu kadar gaddar? Dünyanın geri kalan kısmında yaşayan insanlara karşı niçin bu denli acımasız?
 Bayrak yakmanın ve Amerikan/İsrail mallarını protesto etmenin dışında bir şeyler yapmak gerektiğini düşünenler için yapılmış bu çalışmayı ilginize sunuyoruz. ABD desteği son bulmadan Ortadoğu’nun psikopatı İsrail’in saldırganlığı bitmeyecek ve Ortadoğu’ya huzur gelmeyecek gibi görünüyor. Vietnam’da ve Latin Amerika’da yaşanan katliamlar Ortadoğu’da devam ediyor.

 

Liberalizm Demokrasiyi Susturunca

Halkın iradesi liberalizm ile çatışırsa ne olur? 2008′de başlayan ekonomik kriz sürmekte. Eğitim, sağlık ve güvenlik hizmetlerine ayrılan bütçeler kırpılırken batan bankaları kurtarmak için yüz milyarlarca dolar harcanıyor. Alın terinin finans kurumlarına peşkeş çekilmesini istemeyenler protesto ediyor. Ama batılı devletler polis copuyla finans sektörünü savunmaktalar. Ne oldu? Bütün nüfusun binde birini bile temsil etmeyen bankacıların çıkarları geri kalan %99.99′un önüne nasıl geçti? Alıp satma, üretip tüketme özgürlüğü nasıl oldu da halkı finans sektörünün kölesi yaptı? Mal, hizmet ve sermayenin serbest dolaşımı uğruna halkın iradesi çiğnenebilir mi? Okuyacağınız kitap demokrasi ile  liberalizmin savaşı üzerinedir. Buradan indirebilirsiniz. 

 

 Liberalizmin Kara Kitabı

Liberalizm asırlardır bir çok aşamalardan geçmiş, tarihi olaylarla kendisini imtihan etmiş bir düşünce geleneği. Değişmiş yanları var ama sabitleri de var. Bu sabitlerin içinde liberalizmin tehlikeli yönleri hatta YIKICI UNSURLARI da var. Bunları ortaya çıkarmak için “doğru” soruları sormak ve liberal perspektifte kalarak yanıt aramak gerekiyor… Büyük bir kısmı bu gelenekten olan düşünürlerin fikirlerinden istifade ederek liberalizmin kusurlarını ele alıyoruz bu kara kitapta: Adam Smith, Mandeville, John Stuart Mill, Hayek, Friedman, Röpke, Immanuel Kant, Alexis de Tocqville, John Rawls, Popper, Berlin, Mises, Rothbard ve Türkiye’de Mustafa Akyol, Atilla Yayla, Mustafa Erdoğan… Liberallere, liberalimsilere ve anti-liberallere duyurulur. Buradan indirebilirsiniz.

 

Trackback URL

  1. 7 Trackback(s)

  2. Mar 19, 2012: Avrupa Yunanistan’ı kurtarırken… : Derin Düşünce
  3. Kas 19, 2012: Yunanistan o masaya meze oldu!
  4. Kas 22, 2012: Avrupa usulü dayanışma
  5. Ara 4, 2012: Bize Demokrasi değil Adalet lâzım
  6. Ara 5, 2012: Kâr ederse banka hepsini alır, zarar ederse halk hepsini öder
  7. Ağu 17, 2015: Liberalizm : Adalet ve güvenlik mal gibi satılabilir mi?
  8. Mar 11, 2017: Batıda demokrasi ve hukuk kim vurduya gitti!

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin