RSS Feed for This Post

BDP’li milletvekilleri yeni Anayasa çalışmalarına katılmalıdır

“Ben başından beri BDP’nin dışlanmaması gerektiğini, Türk siyaseti açısından önemli bir aktör olduğunu defalarca yazdım. Ben yine defalarca ‘BDP sahici bir siyasi aktör haline gelmeli, kendisi kendisine inanmazsa ve kendisini gerçek bir siyasi aktör gibi görmezse başkaları hiç görmez’ diye defalarca yazdım. BDP hep kötü polis oluyor, sürekli krizi tırmandıran, sert beyanatlar veren. İmralı ise farklı beyanatlar vererek durumu toparlamaya çalışıyor. BDP’nin kendisini gerçek bir aktör haline getirmesi gerekiyor.

Kürt meselesinin tarihinde atılmış çok önemli adımları biz sın dönemlerde attık. BDP bu süreçlerin hiçbirisine destek vermedi ya küçümseyen bir tavır içerisine girdi veya ‘bizim mücadelemizin neticesidir’ diye yine kendisine pay çıkartmaya çalıştı. Süreçleri sabote etmesine, germesine rağmen biz tek taraflı da olsa süreci devam ettirdik, BDP’yi sistemin içinde tutmaya çalıştık.

BDP, dayatma üslubunu, terörden medet uman, sıkıştığı zaman ‘yeri göğü yıkarım’ mesajları veren yaklaşımını bırakması gerekir. BDP’li milletvekilleri yemin ederek, yeni Anayasa çalışmalarına katılmalıdır. “ TAMAMI

Trackback URL

  1. 1 Yorum

  2. Yazan:ali duman Tarih: Tem 15, 2011 | Reply

    1. Demokratik bir anayasa yapılsa,

    2. Demokratik yerel özerklik uygulamasına geçilse,

    ve bunların bir sonucu demokratik bir cumhuriyete dönüşümü sağlabilmiş olsa;

    sizce BDP halktan ne kadar oy alabilir? bugünkü başarıyı yakalaması mümkün müdür? zira böyle bir başarıdan kuşkuluyum, BDP kürt halkından ziyade kendi geleceğinin derdine düşmüş durumdadır, pozisyonunu güvenceye alacak çözümlerin peşindedir, bakmayın onların “kürtlerin statükosu” dediklerine, aslında düşündükleri gelecekteki kendi statükolarıdır. Zira bağımsız bir Kürdistan kurulsa Saddam dönemi (veya barzani kurdistanı) Irak benzeri bir devlet olacağı aşikardır, kimsenin bundan kuşkusu olmasın, zira aklı başında kürtler zaten bunun farkındalar. Kendi halkından ziyade kendi statükolarını garantilemeye çalışan Kürt ittihatçılarına geçit yok.

    “seçilmiş kürtlerin” yürüttüğü siyaset tam da “alevare-dalevare kürt mehmet nöbete” siyasetidir. kürtçülüğün rantıyla geçinen bu siyaset ve haysiyet sefilleri tarihin çöplüğündeki yerlerini alacaklardır, zira yeni bir “DEMOKRATİK ANAYASA” yı yapacak olan meclise -yapay- KRİZ yaratarak bigane kalmaları, çözümsüzlükten geçindiklerine en büyük dalalettir, müesses nizamın iki yüzlü sefil siyasetinin maskeli balosunda tüm maskeler birer birer düşerken, kürt ittihatçılığının maskesinin düşeceği günler yakındır.

  1. 1 Trackback(s)

  2. Ağu 10, 2011: Son 60 günde en çok paylaşılanlar : Derin Düşünce

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin