RSS Feed for This Post

Hukuk limon gibidir, her eve lazımdır

Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler tutuklandı!

Yoksa kötü kalpli cadı ve suç ortakları mı demeliydik?

 “Abdullah Gül’e kızarım, Türkiye’yi yakarım” diye naralar atarak ülkemizi büyük bir krize sürükleyen 367 kurnazlığının mimarı Kanadoğlu’nun evinde bomba var mı? Azmettirdi mi birilerini bir suç işlemeye? Umalım ki olmasın. Kimse zarar görmesin. Ama bu 367 saçmalığı neydi? E-muhtıra neydi? Kapatma davası neydi? Hukukçu olmaya gerek var mı “siz hukuku kendi çıkarlarınıza alet ettiniz” demek için?

 Bugün tutuklananlar hakkaniyetli bir yargı görecekler mi? Elbette! Bir hukuk devletidir Türkiye Cumhuriyeti. Başörtüsünü, Kürt dilini, Kilise tamir etmeyi yasaklayan, insan haklarına saygılı, zorunlu din dersi verdiren laik ve çağdaş bir cumhuriyet burası.

 Ergenekon sanıkları hapiste insanca muamele görüyorlar mı? Elbette. Ne ayıp bir soru. Diyarbakır 5 nolu askerî cezaevinde işkencelere ne kadar ses çıkardılarsa Sayın Ergenkoncular, onlar için de en az o kadar ses çıkarılacaktır.

 Hukuk limon gibidir, herkese, her eve lâzım olabilir bir gün.

 Bu tutuklamaların siyasî bir hesaplaşma olduğu söyleniyor. Ben de minik bir araştırma yaptım. Milliyet gazetesi istemeden doğru cevabı duyurmuş, aşağıda sizinle paylaşayım. Anlayacağınız rahat uyuyacağım bu gece.

Trackback URL

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin