RSS Feed for This Post

Kürd’ü Kürd’e vurduruyorlar

Kamişlo, Amude, Afrin gibi Kürtlerin ağırlıkta yaşadığı kentlerde rejim aleyhtarı gösteriler pek yapılamıyor. 
http://www.mediakurd.com/ sitesinde Suriye’deki gelişmeler üzerine yazılar yazan Dr. Hacı, “Beşar Esad, 1000 Apocuyu Kandil’den Suriye’ye neden getirdi?” başlıklı yazısında PKK’lıların Baas rejimi tarafından Kürtlere ve Türkiye’ye karşı kullanıldığına vurgu yaptı: Kandil’den 1000 Apo’cu Suriye topraklarına geçmiş bulunuyor. Bunlar Suriye’deki partileri olan Demokratik Birlik Partisi (PYD-Partiya Yatîkiya Demokratik) ile Derik ve Neda da toplantı yaptı. Suriye istihbaratı ve emniyeti de bunları hiçbir ses çıkarmadı.”

Dr. Hacı’nın iddialarını doğrulayan pek çok kişi var. Konu ile ilgili görüştüğümüz Suriyeli Kürt siyasetçi ve gazeteciler, duruma oldukça öfkeli. Güvenlik sebebiyle isimlerinin yazılmasını istemeyen Suriyeli Kürtler, “Beşar Esad babasının izinde. Geçmişte Öcalan burada hem bizlere hem de Türkiye’ye kan kusturdu. Şimdi de Kandil’den gelen militanlar Esad için savaşacaklar” dedi. Bir gazeteci ise Kandil’den gelen militanları eylemciler arasında yer alıp asker ve polislere ateş açtığını, ardından da “Göstericeler ateş açıyor. Polis ve askerler ölüyor” diye gerekçe öne sürerek daha fazla şiddet uygulandığını belirtti.

Trackback URL

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin