RSS Feed for This Post

Bu Pazartesi Başörtülü Aday Yoksa Oy da Yok!

2 Mayıs 1999’da seçim kazanarak milletvekili olan Merve Kavakçı’ya başörtülü bir kadın olduğu için had bildirilmesinin üzerinden tam 12 yıl geçti. Bu 12 yıl içinde başörtülü kadınlar, 28 Şubat darbesinin de etkisiyle, eğitim, çalışma ve seçilme haklarının ellerinden alındığı, kamusal alan ilan edilen tüm mekanlardan, hastahane ve mahkemelerden bile dışlandıkları TAMAMI

Trackback URL

  1. 2 Yorum

  2. Yazan:MUSTAFA ESER Tarih: Mar 30, 2011 | Reply

    KADIN ADAY GÖSTERİLSİN.SIRF BAŞ ÖRTÜLÜ DİYE DONANIMSIZ,YETERSİZ BİRİNİN MİLLETVEKİLİ OLMASINA KARŞIYIM.SEÇİLDİKTEN SONRA BAŞINI ÖRTMEK İSTEYEN İSTEDİĞİ GİBİ ÖRTSÜN DİYORUM.HİÇ BİR ZORLUK ÇIKARTILMASIN.KİMSE “HADDİNİ BİLDİRMEYE KALKIŞMASIN!”

  3. Yazan:beytullah emrah Tarih: Mar 30, 2011 | Reply

    ilginçtir geçenler de ayşe böhürler bir tv programında başörtülü olmanın yetmeyeceğini söyleyip bir dizi şart sıralamıştı… o şartların başörtüsü yasağı yaşayan bir ülkede ne kadar gerçekleşebileceğini bir kenara bırakalım, bugüne kadar MYK üyesi olduğu partide kaç erkek vekilin o yeterliliği taşıdığını hiç düşünmüş müdür acaba sayın böhürler?

    ilginç zamanlardan geçiyoruz.

    bu kampanya ortaya atıldıktan sonra tepki “dışarıdan” değil bizzat içeriden geldi. ortaya atılan argümanlar, bahaneler, “ama”lar vs. şunu bir kez daha ortaya koydu ki siyasi iktidar kendi aklını, mantığını, tezlerini ve argümanlarını topluma yedirtmiştir. artık onun gibi düşünen ve davranan onca aydın, yazar, STK ve vatandaş varken; hükümet’in yaptıklarını izah etmesine gerek bile kalmamış. ister tezkere geçirir, ister nükleer antlaşmalara imza atar, ister aday gösterir, ister göstermez… nasılsa hepsinde keramet bulacaklar çıkıyor!

    kampanyayı düzenleyen kardeşlerimiz de asıl zorluğu, sıkıntıyı sanırım kendilerini anlayacaklarını zannettikleri camiamızdan görüyorlar. açıkçası süreci yakından takip etmekle birlikte fazla müdahil olmak istediğim de söylenemez.

    şayet ak parti özellikle chp’den olumlu bir sinyal alırsa başörtülü adaya yeşil ışık yakabilir.

    bence chp de “ikinci bir merve kavakçı hadisesi” yaşanmayacağını tekin ve kılıçdaroğlu’nun ağzından telaffuz ederek yapabileceğini yapmıştır.

    burada başörtülü vekil kadar dikkat çekilmesi gereken bir diğer husus, başörtüsü yasağına karşı yeni anayasa’da neyin teklif edileceğidir. hükümet hiçbir ipucu vermeden seçimde anayasa değişikliği vaat ederek, daha önceki seçimlerdeki taktiği izliyor.

    oysa ne böyle anayasa olur ne de toplum sözleşmesi vs. güven telkin etmiyor bu tutum.

    örneğin kamusal alanda başörtüsü konusunda yeni anayasa nasıl bir formül getirecek?

    malum, dün bolu’da başörtülü bir doktor görevinden alındı. okullarda on binlerce başörtülü öğretmen var.

    ayrıca hala üniversite düzeyinde sorun yaşanan yerler olabiliyor. lise ve ilköğretimdeki öğrencilerin durumları da cabası.

    başörtülü adayı rüşvet gibi sunup da şayet bu hakları ve talepleri bastıracaksa bir anlamı da kalmayacaktır…

  1. 1 Trackback(s)

  2. Nis 23, 2011: Son 30 günde en çok paylaşılan makaleler : Derin Düşünce

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin