RSS Feed for This Post

Özgür Eğitim-Sen, Danıştay Kararı Basın Açıklaması

Danıştay 8. Dairesi toplumsal çatışmaya, ayrışmaya ve 28 Şubat zorbalığına, sınavlara başörtülü girmeyi yasaklayarak devam dedi. Kategorisi yüksek yargı..Tarafsız olmak temel ilkeleri olması gerekiyor!
Siyasal tercihlerini kararlarına yansıtmamaları gerekiyor! Hukukun üstünlüğü görüşünün temelinde bireysel özgürlüğün yattığını, hukukçunun hukuku bu özgürlükleri korumak ekseninde hareket etmesi, yorumlar yapması gerektiğini de biliyor olmaları gerekiyor!
İnanç özgürlüğünün en temel ve dokunulamaz haklardan olduğunu da biliyor olmaları gerekiyor!
İnanç düşmanlığı yapan hiçbir devletin ve bürokratik zorbalığında ila nihai varlığını sürdüremediğini de biliyor olacak kadar, mektepten kalma az buçuk tarih bilgilerinin de olması gerekiyor!
Ülkemiz özgürlüklerin geliştirilmesi yönünde son yıllarda bir irade koydu. Aldıkları kararın halkın özgürlüklerin geliştirilmesi yönündeki iradelerine karşı alınmış bir karar olduğunu da fark edebilmeleri gerekiyor!
Yargının toplum mühendisliği yapmak gibi bir görevinin de olmadığını biliyor olmaları gerekiyor!
Hepsi bir tarafa!!!
Bu ülkenin Müslüman bir ülke olduğunu biliyor olmaları gerekiyor!
Halkın inançlarını yok saymanın ve yasaklar koymanın bu halk tarafından “düşmanlık” olarak algılanacağını da biliyor olmaları gerekiyor!
“Ben yargıyım, ne istersem onu yaparım, keyfimce kararlar alırım, kimseye de hesap vermem, hesap sorarım” devrinin de artık bittiğini biliyor olmaları gerekiyor!
Ne darbeler, ne işkenceler, ne cinayetler işleyenin yanına kar kalmıyor artık. Kalmadığını da biliyor olmaları gerekiyor!
Evet!
Bunları hepsini biliyorlar!
Bilecek kadar bir zihin donanımına sahipler.
Ve yapıp ettiklerini “bile bile” yapıyorlar!
Akılları ve vicdanları özgürlüğe karşı kör olduğu için yapıyorlar.
En çok korktukları şey “özgürlük” olduğu için bu kararları alıyorlar.
Taraf oldukları ideoloji karanlıktan beslendiği için ülkeyi sürekli karanlıkta tutacak kararlar alıyorlar.
Baskı, şiddet, dayatma ve zorbalık bunların ideolojinde; devletle-millet arasında olmazsa olmaz ilişki türlerinden olduğunu salık verdiği için bu kararları alıyorlar.
İman derecesinde bağlı oldukları ideolojileri onları: “halk kendi başına karar alamaz. İlkel ve gericidir. Onlar adına karar almak siz aydınlanmışların işidir” öğretisini verdiği için bu kararları alıyorlar.
Bu durum yargı reformunun acilen köklü bir şekilde yapılması gerektiğini bir kez daha ortaya koymuştur. Yeni anayasa özgürlükler konusunda art niyetli yargı mensuplarına yorumlarla zulüm üretme imkânı vermeyecek şekilde yazılıp çizilmelidir.
 
Anayasa ve yargı reformunun gerekli ama yeterli olamayacağına inanıyoruz. Hak sahipleri haklarını gasp eden zorbalardan hesap sormayı ve haklarını almayı bilmelidirler. Hukuk zulüm üretmeye başladığı anda zulme karşı “isyan” yüksek bir ahlakın gereğidir. Tüm ahlak sahibi insanları en temel haklarını, özgürlüklerini üç bürokratın zavallılığına teslim etmemeye çağırıyoruz.
 
 
YUSUF TANRIVERDİ
ÖZGÜR EĞİTİM-SEN GENEL BAŞKANI

Trackback URL

  1. 2 Yorum

  2. Yazan:yer altından notlar Tarih: Oca 21, 2011 | Reply

    TV.Den konuyla ilgili haberleri izliyodum az önce.Hükümet kanadından Erdoğanla B.Arınç,muhalefet cephesinde de D.Bahçeliyle K.Kılıçdaroğlunun açıklamaları vardı.İlginçtir, Kılıçdaroğlu dışında Danıştayın bu antidemokratik uygulamasına tepkisiz kalan çıkmadı.Kılıçdaroğlu ise bu yasakçı zihniyete karşı olmak şöyle dursun,Erdoğan’a çattı.Güya yargı kararlarına saygılı olmak gerekiyormuş.Doğrusu Kılıçdaroğlu’dan özgürlükleri savunmasını beklediğim yok,adam Alevi/Kürt demekten imtina ediyor-daha doğrusu düzenle ters düşmemek adına resmen korkuyor bu iki kelimeyi telaffuz etmekten.Ancak yalakalığın,sinikliğin de bir sınırı,ölçüsü olmalı.Yani bu adamın içine düştüğü acziyet,sinik kişilik pes dedirtiyor insana.Helal olsun,bu haliyle de birilerinin kaharamanı olabiliyor ya hâlâ!
    Yürü be Gandi Kemal kim tutar seni:)

  3. Yazan:halit Tarih: Oca 24, 2011 | Reply

    eğitim-iş’in görevi budur? Milletle savaşmak, inançla savaşmak. şimdi görevini yapmış onlara karşı cevap dahi verilmez. sadece gücün yerindeyse ulusalcı ve milliyetçiye karşı savaş açarsın

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin