RSS Feed for This Post

Kemalist gençlik neden bu kadar ihtiyarladı?

Trackback URL

  1. 28 Yorum

  2. Yazan:Mehmet Yılmaz Tarih: Şub 12, 2010 | Reply

    Galiba tango ve fötür sapkanin modasi geçiyor 🙂

  3. Yazan:Θάνατος (Αθήνα) Tarih: Şub 12, 2010 | Reply

    genclerin bu kapidan umacaklari bir sey kalmadi
    kemalist genclik beyaz sacli ve kirisik yuzlu
    1930 model fikirler muzesi gibi bu fotograftaki “gencler”

  4. Yazan:ibrhmtpl Tarih: Şub 12, 2010 | Reply

    onların ruhları genç 🙂

  5. Yazan:Ekrem Senai Tarih: Şub 12, 2010 | Reply

    Baykal hiç yaşlanmıyor ama. İsmet İnönü’nün rekorunu kırmaya niyetli anlaşılan.

  6. Yazan:ömer deniz Tarih: Şub 12, 2010 | Reply

    Biz onların gençliğinide biliyoruz.

  7. Yazan:Mustafa Akbaş Tarih: Şub 12, 2010 | Reply

    Cok korkcunc bir gelisme. Basimiz taci Kemalistler yaslanip yok olup gidecekler. Bizi sonra kim koruyacak bize devamli kim baski yapacak bize dogru yolu kim gösterecek. Cok üzgünüm.

  8. Yazan:beytullah emrah Tarih: Şub 12, 2010 | Reply

    ben de iyimser olabilmek isterdim ama ak parti sürecinde özellikle orta sınıf laik ailelerden gelen gençlerin kemalistliklerini yeniden keşfettiklerini gözlemliyorum. bu belki dedelerinin kemalistlikleri gibi 1930 model değil ama böyle bir vaka da var yani.

    bir nevi “kemalizm reloaded” olayı.

    yalnız sorun şu ki, daha önceki kuşaklardaki egemen sınıf algısı, yeni kuşaklarda giderek azınlık duygusuna dönüşüyor.

  9. Yazan:Tayfun_Korkut Tarih: Şub 13, 2010 | Reply

    Vah vah! “Dusmanlar” isi gucu birakmis, Turkiye’yi ele gecirmek icin kapida bekliyor. Ne olacak halimiz? Harap ve bitap dusecegiz. Butun kalelerimize, tersanelerimize girilecek simdi. Ne b.k yicez? Deniz Baykal, Kemal Kilicdaroglu gibi ulu bir ondere, kurtariciya ihtiyacimiz var. Derhal! 😀
    bkz. 1984 romani, yazari: George Orwell

  10. Yazan:Mustafa Aslan Tarih: Şub 13, 2010 | Reply

    Kemalist gençler sokaklara çıkıp bağırmak yerine face’te anti-tayyeap video paylaşıyor. Hangisi daha zararlı bilmiyorum.
    Kemalizmin artısı, okul kitaplarından öğrenilebilecek kadar basit olması. Atası herşeyi önceden düşündüğü için fazla bir şey düşünmeyen ve bununla mutlu olan genç bir kesim var. Kemalistlerin yaş ortalamasının değiştiğini sanmıyorum o yüzden.

  11. Yazan:aslnyrkli Tarih: Şub 13, 2010 | Reply

    genç yaşlı ne fark eder ki hem yaşlandığı yanlış bu ulke okulların tamamı kemalist militan yetiştirme yeri ve ort yarı yarıya başrılılar

  12. Yazan:Faruk Saim Akhan Tarih: Şub 13, 2010 | Reply

    Mustafa Kemal gibi Kemalistler de yaşlanmaz. Hata yapmaz, anti-aging kullanmazlar.
    Gerekirse onların dışında kalanların yaşları yargı kararıyla büyültülür. Bir de bakmışsınız hepimiz 90 yaşındaymışız. Dolayısıyla onlar hala genç.

  13. Yazan:Tayfun_Korkut Tarih: Şub 13, 2010 | Reply

    Akil yasi olarak cok genclestiler…

  14. Yazan:Tayfun_Korkut Tarih: Şub 13, 2010 | Reply

    Iktidarlarini korumak ve pekistirmek icin herseyi yaptilar, ama tek bir sey ama cok onemli bir seyi yapmayi unuttular: COCUK 😀

  15. Yazan:hidayet demir Tarih: Şub 14, 2010 | Reply

    kemalistler,boynu kesilmiş te elden kaçmış tavuklar gibi bağıra bağıra ortalığı velveleye veriyor..kemalcilik bitti..artık bu dünyada “herşeyi yalnız BEN bilirim ulan ! ” diyen arkaik tavuklara ihtiyaç yok..

  16. Yazan:EzberBozan Tarih: Şub 14, 2010 | Reply

    Aslinda kilik degistirerek kemalizm devam ediyor.

    Yani genc nesil kemalistlerde yeni trend su olmaya basladi;

    `Kemalizm kalmadi, size mustafaizm kakalayalim.`

  17. Yazan:Bigalıoğlu Tarih: Şub 14, 2010 | Reply

    atatürkçü gençlik olduğu yerinde duruyor.kemalist yobaz zihniyet ihtiyarladı.

  18. Yazan:lagosorfoz Tarih: Şub 16, 2010 | Reply

    Fotoğraf genel hükme varmak için kifayetsiz. Putin gibi bir adam çöken komünist bir bloktan Kemalist ilkeleri uygulayarak tekrar baş aktör bir Rusya çıkardı. Yükselen Çin’de Kemalizm ders kitaplarına girdi. İnanmayan için araştırmak kolay, internet denen bir şey var neyse ki. Dalga geçiyorsunuz ama kimle, aynaya bakınız. Ayrıca bkz. birikim dergisi 250. sayı, özel konu:sol ve ilahiyat. Bakalım oradaki makalelere boyunuz yetecek mi? Dikkat! boyu geçebilir, boğulmayınız.

  19. Yazan:eg Tarih: Şub 16, 2010 | Reply

    “Ayrıca bkz. birikim dergisi 250. sayı, özel konu:sol ve ilahiyat. Bakalım oradaki makalelere boyunuz yetecek mi? Dikkat! boyu geçebilir, boğulmayınız”

    ne alaka? birikim dergisini çıkaranların ve orada yazanların bir kısmını tanırım. ve onlar da en az benim kadar kemalizm karşıtıdırlar. sanırım biraz kafanız karışmış. birikim’in sol ve ilahiyat dosyasını(ki gerçekten fena yazılar yok bu ayki birikim’de) kemalizmle nasıl bir ilişkiye soktunuz onu anlamadım.

    oradaki makalelere boyumuz yetecek mi? doğrusu biz dergilerle boy ölçüşme yarışı yapmıyoruz. ayrıca burada yazıları çıkan kimi insanların birikim dahil birçok başka gazete ve dergide de yazıları çıkıyor…bu ayki dosyadaki sol ve ilahiyat yazılarının tümünü okudum. sizi temin ederim derindüşüncedeki aynı konudaki yazılar -en az- oradakiler kadar niteliklidir. hatta bazı açılardan çok daha iyi yazılar var burada..biraz bakının etrafınıza…kolay değil binlerce yazı var burada…

  20. Yazan:lagosorfoz Tarih: Şub 17, 2010 | Reply

    Değerli eg;
    Benim eleştirdiğim asıl şey propaganda nitelikli bir fotoğraf ve başlığından hareketle sol karşıtı kamplaşmanın yeni hedefine Kemalizmin oturtulmasına araç olan sığ yorum ve fikir sahipliğidir. Yukarıdaki yorumlara hele bir daha bakın. Derdimi yanlış anlattıysam affola. Hele hele hakkınızı yediysem Allah beni affetsin.

  21. Yazan:burak Tarih: Şub 19, 2010 | Reply

    Kemalizm uzun dönemdir bazı noktalarda bir hayat tarzıdır tıpkı islamın da bir hayat tarzı olduğu gibi. Islami hayat tarzı eleştirilince, eleştirenler ayrımcı -ayrımcıysan kemalistsindir zaten- oluyor ama bu fotoğrafa “ahuhuheuhaueh” tripleri kimseyi rahatsız etmiyor.

    derindusunce.org rulaz.

  22. Yazan:Furkan Tarih: Şub 20, 2010 | Reply

    Burak Bey

    Sanırım bu fotoğraftakilerin söylediğiniz şekilde tepki çekmelerinin sebebi, diğer toplum kesimlerine acımasızca baskı uygulayan bir toplum kesimini temsil etmelerinden dolayı. Yani kendi hallerinde kimseye zararı dokunmayan bir topluluk olsalardı kimsenin tepkisini çekmezler aksine hayat tarzlarına bir baskı olduğu zaman toplumun tüm diğer kesimlerini yanlarında bulurlardı. Ama ne yazık ki öyle bir topluluk değiller. Böyle tonton görünmeleri sizleri aldatmasın, temsil ettikleri toplum kesimi dinimizde “zalim” olarak adlandırılan bir topluluğa karşılık geliyor. Zalim her zaman herkesin tepkisini çeker, mazlum ise her zaman sempati toplar. İnsan doğasıdır bu. Hepimiz her zaman mazlumun yanında yer alırız, zalime ise karşı çıkarız. Karşı çıkmamız kanunlarla yasaklanmış ise dalgamızı geçer kendimizi, ruhumuzu, vicdanımızı rahatlatmak isteriz.

  23. Yazan:ali duman Tarih: Şub 20, 2010 | Reply

    tıpkı çin komünist partisi POLİTBÜRO üyelerine benziyorlar.

    ha maoist çin, ha humeynist iran, ha kemalist türkiye al birini vur birine…

    normallikleri benzemeyebilir, zira her üç ülkede normal değil. Zira her üçünde de diktatörlük, en hafif deyimiyle vesayetçi demokratik sistem var, üstelik üçü de cumhuriyet…

    anormalliklerindeki benzerlikler ise çoktur, bir örnek mesala her üçünde de YOUTUBE YASAK. alimallah youtube düşmemesi gereken kutsal yasaklar ve kırmızı çizgiler var.

    çin komünist parti polütbüro üyelerine benzeyen bir parti (chp) ve üyeleri var (tipik örnek önder sav) ve tipik örnek parti üyeleri yukarıdaki resimde olduğu gibi.

    iranda rejimi koruyan devrim mollaları var, türkiye de vesayetçi sistemi koruyan kemalist mollalar mevcut.

    üstelik bu kemalist mollalar bugüne kadar abd uşaklığına teşne iken, ergenekon sonrası birden bire anti-abd’ci kesildiler.

    sizce bu nasıl bir anti-abd.cilik! postallarını yaladıkları askerlerin formalarına bir bakabilmiş olsalar (postallardan kafalarını kaldırıp) tam sol tarafta kalbin üzerinde abd kurmay akademilerinden mezuniyet şerit rozetleri, abd’ye (nato’ya) hizmet beratları ve rozetleri görecekler, hem askerciyiz, hem anti-abd’ciyiz sizi gidi tatlı su anti-emperyalistleri sizi. Gerçek anti-emperyalist devrimciler 17 yaşında bayrak gibi daraağaçlarına çekilirken neredeydiniz, onları daraağaçlarına çeken askerlerin postallarını yalıyordunuz, halen de yalıyorsunuz, değişen ne var?… abd’nin yetiştirdiği, kendine hizmet ettirdiği askerlerin postallarını yalamaya devam….

  24. Yazan:tuncay köse Tarih: Mar 20, 2010 | Reply

    KORKMAYIN GENC KEMALİSTLERDE VAR……BU KEMALİSTLERDEN NE KADAR KORKUYOSUNUZ YAW

  25. Yazan:...Şüheda... Tarih: Mar 22, 2010 | Reply

    Üzücü bir tablo (!) Kemalist gençlik ihiyarladı, çünkü ardından gelen nesil, daha fazla okuyor, sorguluyor, tartışıyor… Belli dogmalara gözükapalı boyun eğmiyor…

  26. Yazan:Tayfun_Korkut Tarih: Mar 22, 2010 | Reply

    Ali Duman:
    “üstelik bu kemalist mollalar bugüne kadar abd uşaklığına teşne iken, ergenekon sonrası birden bire anti-abd’ci kesildiler”

    Buyrun bi de buradan yakin:

    Youtube izleyemeyenler http://www.vtunnel.com daki adres bosluguna yazarak da izleyebilirler.

    Ayrica DNS ayarlarini:
    4.2.2.1
    4.2.2.2 seklinde degistirerek de bu video ve benzeri bir suru bunlarin gercek yuzunu gosteren videolari bulup, seyredebilirsiniz. Tabi ki yasakladiklari youtube’u da nasil becermislerse binlerce kemalizm yanlisi videolarla donatmislar ancak, izlerken gulunecek turden videolar bunlar. Hicbir dayanagi olmayan, yuzyillik ezberlerle konusuyorlar hala… Hala tehdit var, hala kendilerini halkin uzerinde gorme var, hala narsisizm var, biz herseyin en iyisini bilirizcilik var… Kimin hakli oldugunu da izleyenler tadir ederler herhalde.

    Youtube yasakmis, ne gam! 😀

  27. Yazan:Ekrem Senai Tarih: Mar 22, 2010 | Reply

    En son bombaları da “Dersimiz Atatürk” projesi. Halit Genç’e bir makyaj yapmışlar ki Atatürk’e benzetecem diye hortlağa çevirmişler adamı. “Gençleri yıpratıcı neşriyatın şerrinden korumak” için de damardan girmeye çalışıyorlar. Şimdi izleyin. Yakında okullarda herkese zorla izletirler filmi. Artık pragmatizm filan hak getire, olayı tamamen duygusaldan alıyorlar. Kızım ilkokul 1.sınıfta. Kitabında evliya menkıbesi gibi bir Atatürk hikayesi yazmışlar.
    Çocuk rüyasında sarı saçlı mavi gözlü bir adamın kendisine “oğlum bu ülkeyi biz kurduk, sizler yaşatacaksınız” gibi bir şey söylüyor. Çocuk da rüyasını tabir ettirmek için dedesine gidiyor. Dedesi de cebindeki Atatürk fotoğrafını çıkartınca “haa işte bu adamdı” filan oluyor.
    Tabi çocuk Uganda’dan geldiği için hiç Atatürk resmi görmemiş daha önce. Okulda da hiç anlatılmamış kendisine yazık.
    Yalnız dikkatinizi çekerim, “en hakiki mürşit ilimdir” den olay, rüya tabirlerine, vıcık vıcık duygusallığa dönüyor. Kemalizm tarikatı ve evliyaları cilt 1. Bir tekke açmadıkları kaldı. Yakındır.

  28. Yazan:koray bulut Tarih: Kas 15, 2010 | Reply

    yakında zalim diye nitelendirdiğiniz dalga geçilicek bi üst sınıf olmıcak xxxx xxxx xxxx xxxxx sizi yine satıcaktır nede olsa habille kabilde kardeşti 😉

  29. Yazan:koray bulut Tarih: Kas 15, 2010 | Reply

    sansürlü bölümde fransız kankasi ortadoğulu müslümanlar yazıyo

  1. 1 Trackback(s)

  2. Nis 1, 2010: Sıradan Hadiseler (67): Deniz Hoca | FatsaLife !

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin