RSS Feed for This Post

Anket: Zorunlu askerlik gerekli mi?

Zorla doktor olmuş, meselâ kan görünce bayılan birinin sizi ameliyat etmesini ister miydiniz ? Veya yüksekten korkan bir pilotun kullandığı uçağa binmek ? Gelin görün ki memleketimizde insanlar zorla asker yapılıyor. İtiraz edenler ise hapse yollanıyor.

Bunları söylemek beni vatan haini yapar mı? Tam tersine, Türkiye’nin iyi savunulması için bu iş isteyerek yapan insanlara emanet edilmeli diyorum.

Kimi insanlar silah severler, üniforma severler. Emir almak, emir vermek hoşlarına gider. Törenlerde yürümek filan… Böyle insanlar 18 ayın sonunda üzülerek ayrılıyor asker ocağından. Ben de diyorum ki isteyen ömür boyu asker olsun, maaş alsın, kariyer yapsın. Neticede 18 ay erlik yapan mı daha iyi savaşır yoksa 5-10 sene tecrübe kazanan mı?

İsteyen ömür boyu yapsın ama istemeyen de hiç gitmesin askere. Bu kadar zor mu bu? Siz de fikrinizi verin derim. Sağ kolondaki ankete katılın.

Trackback URL

  1. 43 Yorum

  2. Yazan:Cengiz Tarih: Oca 12, 2010 | Reply

    Katılmıyorum.

    Şu açıdan:

    Askerliğin tek amacı ülke savunması değil.

    Bir de “adam etme” fonksiyonu var.

    Askerlik yapmayan adamdan sayılmıyor malum.

    Bu “adam etme” ne menem şeydir, tartışılır tabi.

    Ama böyle bir fonksiyon var, herkesin bildiği üzere.

  3. Yazan:MY Tarih: Oca 12, 2010 | Reply

    “… Bir de “adam etme” fonksiyonu var. …”(CENGIZ)

    walla ben çok adam taniyorum “kadin” kalmaya razilar 🙂

  4. Yazan:Olcayto Tan Haskol Tarih: Oca 12, 2010 | Reply

    Cengiz bey,
    Ben henüz dönemim gelmediği için askerlik yapmadım ama bu sizin söylediğiniz meseleyi bununla ilgili hikayeleri aklı başında insanlardan çok duydum. Eğer askerlik insana bir formasyon kazandırıp adam edebiliyorsa bence işin sırrı “zorunlu” olmasında. Bende de o yetki olsa mesela sabah koğuşu kaldırırım bütün gün Hume, Kant okutur tartıştırırım. Bana göre hepsi on numara insanlar olur 8 ayda. Böyle bir ihtiyaç varsa bence bunu silah altından başka metodlarla gerçekleştirelim meslek edindirme enstitüleri gibi bir şeyler açalım .

    Bir de adam olanı bozma fonksiyonu var ki o çok fena. Adam sivilde gayet adam mesela üretken efendi bir insan ama askerliğe yatkın değil diyelim bizde adamı dağda bayırda dövüştürüp bir anda kafayı sıyırmasına sebebiyet verebiliyoruz.

  5. Yazan:Zigmo Tarih: Oca 13, 2010 | Reply

    Zorunlu Askerlik=Adam Etme Servisi…
    Şuanda bende aynı dertten müzdaribim.O kadar saçma yasalar,kanunlar çıkmış ki anlatamam. Şimdi size 2 günden beri yaşadıgım olayları anlatacagım. Amacım; Benim durumuma düşecek arkadaşların kısa zamanda bu dertten kurtulmalarını hedeflemektir.
    2 ocak 2010 tarihinde Tecil ve sevk sürem dolmuş ben bunu 10 ocak diye bildigim için fazla önemsemedim.Neden derseniz Aöf hazırlık 2.senemi okuyordum. Bir şekilde yırtarım hesabı yapıyordum.11 ocak 2010 tarihinde bu işi araştırmaya başladım.Askerligi bir şekilde ertelemem lazımdı.Yeni evlenmiştim ve üstelik 5 aylıkta bir kızım vardı. Ve ayrıca 3 ay önce bir şirkete ortak olmuştum. Yani anlayacagınız iki ucu b… deynek 🙂 Neyse velhasıl kelam Askerlik şubesini aradım ve durumu anlattım okul okudugumu ve askerligimi tecil etmek istedigimi söyledim. Şubedeki rütbeli memur senin hakkın dolmuş şuanda kaçaksın şubeye girdigin an 1 hafta içinde askersin dedi :(… Şok oldum. Ben okuyorum vs dedim ama yok adam gideceksin diyor yada bana ögrenci durum belgesi yolla(Ek-C2) belgesi yani aklınızda olsun. ASAL’IN İSTEDİGİ TEK BELGE BUDUR.Daha sonra AÖF merkezi aradım ve durumu anlattım.Bana EK-C2 belgesi lazım ben sizin ögrencinizim vs dedim.Hazırlık okudugum için öyle bir hakkım yokmuş ancak 3. sınıfa geçersem alma şansım varmış.İşin saçmalıgı EK-C2 belgesi almadan önce AÖF sizden askerlik durum belgesi istiyor.Siz zaten kaçak durumdasınız bu nasıl olacak tabi imkansız gibi gözküyor.İŞTE KARDEŞİNİZ GÖZDEN KAÇAN VE MEMURLARINDA BİLMEDİGİ BİR DETAYI SİZE ANLATIYOR.Sizin yapacagınız hazırlık okuyorsanız güzelce derslerinizi verip 3. sınıfa geçiyorsunuz ve bunu şubeye bildiriyorsunuz ben 3. sınıfa geçtim bana belge vermiyorlar.Kanun maddesinde yer alan ibare şudur aynen ekliyorum.

    İNTİBAK :
    2 veya 3 yıllık önlisans programlarından mezun olup da lisans programlarına devam edebilmek için ÖSYM’ ce açılacak dikey geçiş sınavlarına katılacaklar ile kendi alanlarındaki açıköğretim lisans programlarına sınavsız kayıt yaptıracaklar, kayıt yaptıracakları celp dönemlerinden birinde bakaya kalsalar dahi askerlikleri ertesi yıla bırakılır.
    4 yıl veya daha fazla süreli örgün öğretim lisans programlarına dikey geçiş yapabilmek için intibak programlarına kayıt yaptıranlar ertesi yıla bırakılır. Örgün öğretimde intibak programlarına devam edenlerden başarılı olamayanların (bu süre en fazla üç yarıyıldır.) okullarıyla ilişikleri kesilmektedir. Bu sebeple birinci defa ertesi yıla bırakılmaları sonucunda fakültelerin üçüncü sınıfına kayıt yaptırmaya hak kazandıklarına dair belge ibraz edemeyenlerin durumları okullarından sorulur ve olumlu cevap alınanların askerlikleri ertesi yıla bırakılır.
    Ancak farklı alanlardaki açıköğretim lisans programlarına devam etmek isteyenlerin intibak programları sırasında süresiz sınav haklarından bulunması ve bu sırada öğrencilik haklarlından yararlanmamaları sebebiyle ertesi yıla terk işlemi yapılmaz.

    Sizi ilgilendiren kısmı koyu harflerle belli ettim.İşte memurların atladıgı nokta burası.
    Belge alamadıgınızı şubeye bildirdiginizde şube okula durumunuzu soruyor ve askerliginiz 1 yıl ertelenmiş oluyor.Tecil belgesinide Aöf bürosuna teslim ettiginizde Aö.süresince maksimum 29 yaşına kadar tecilli oluyorsunuz.

    Yalnız Hazırlık sınıfında Aöf ögrenci durum belgesi vermiyor bilginize…
    Size tavsiyem askerliginizi tecil ettirdikten sonra hazırlık sınıfını ilk sene vermek ve hemen askerlik şubesine 3.sınıfa geçtiginizi bildirmektir.Aksi takdirde KAÇAK DURUMUNA düşüp BAKAYA sucundan yargılanabilirsiniz.
    BAKAYA NEDİR DİYENLERE CEVAP İSE.
    ASKERİ MAHKEME SİZE DAVA ACIYOR BU HAPİS CEZASI DEMEK VE SABIKA KAYDI DEMEKTİR.BU HAPİS CEZASI PARA CEZASINA CEVRİLİYOR.SAVCIYA İFADE FALAN VERİYORSUNUZ BUDA PARA CEZASI OLARAK 1500 VE 2000 LİRA DEMEK YANİ YOK YERE.SUDAN SEBEPLERDEN DOLAYI SABIKANIZ OLUYOR VE ÖMRÜNÜZ BOYUNCA DEVLET DAİRELERİNDE ÇALIŞAMIYORSUNUZ.

    EGER MUAYENE KAÇAGI OLUPTA HAZIRLIK OKUYAN ARKADAŞLAR VAR İSE. HAZİRAN AYINA KADAR 3. SINIFA GEÇİP ASKERLİK ŞUBENİZE OKUDUGUNUZU VE BELGE ALAMADIGNIZI BİLDİRİN YADA BÜRONUZDA 3. SINIFA GEÇTİGİNİZE DAİR BELGE YOLLAYIN.O ZAMAN OTOMATİK OLARAK HEM BAKAYA SUCUNUZ HEMDE ASKER KAÇAGI DURUMUNUZ DEVRE DIŞI OLUYOR BİLGİNİZE.

    SAGLICAKLA KALIN…
    BU VATAN BİZİMDİR.ASKERLİGİN HER TÜRLÜSÜ KABULUMDUR AMA ZAMANI GELİNCE….

    BİLGİ EDİNMEK İSTEYENLER
    by_fox@windowslive.com ekleyebilir yada mail atabilirler….

  6. Yazan:Saadettin Tarih: Oca 13, 2010 | Reply

    Herkes bu ülkede yaşıyorsa ülke sasunmasına da katkı sunmak zorundadır sıra sıra herkes hududu bekler bir gün evinde sen yatar uyursun yarın askere gittiğinde sen evinde rahatca yatar uyursun o nöbet tutar. Evet Zorunlu Askerlik Gerekli Arkdaşım. Bende gideceğim zorunamı gitti.

  7. Yazan:Ali Kemal Tarih: Oca 14, 2010 | Reply

    Zorunlu askerlik gereklidir. Her vatan evladı ülkesinin, özgürlüğünün değerini bilmelidir. Emin olun Irak insanları bizim gibi özgür olmak için, sokaklarda özgürce dolaşabilmek için, değil 15 ay, 5 yıl bile askerlik yaparlar. Özgürlüğünün değerini bilmeyenler buraya yorum yazmasın. Biz bir Osmanlı evladı olarak dünyaya 700 yıla yakın bir süre hükmetmiş bir imparatorluktan geliyoruz, bu yüzdendir ki bizi bizden başka seven kimse yoktur. Bu güne kadar amerika, israil ve diğer emperyalist ülkelerin ülkemiz üzerindeki planları tutmamış, Türk milletini savaşla alt edemeyeceklerini anlamış, bu yüzden Ülkemizi içten bölme planına girişmişlerdir. Bunu da; sen Türk’sün, sen Kürt’sün, sen sağcısın, sen solcusun diyerek ülkede sürekli istikrarsızlığa neden olmuşlardır. Bu boyut şu an; sen işbirlikçisin/değilsin aşamasına gelmiştir. Ülkemiz üzerindeki planları tutmayan emperyalist varlıklar son çare olarak dinimizi kullanıp, artık ülkemiz üzerindeki emellerini yavaş yavaş AKP hükümeti sayesinde yerine getiriyorlar. Bize, mecliste tek başına iktidar olan kendi kurdukları AKP hükümetini kullanarak istediklerini yaptırıyorlar. Askerimize karşılık polis silahlandırmaya çalışıyorlar, Halkı Askere düşman etmeye çalışıyorlar, şimdi de tutturmuşsunuz zorunlu askerlik olmasın diye..
    Uyan artık Türk Milleti!…

  8. Yazan:Ramis Acandeğir Tarih: Oca 14, 2010 | Reply

    Zorunlu 8 yıl öğretimde adam olamadıkta zorunlu askerliktemi olucaz. Zorunlu askerlik yaptığın çevreyi iş hayatını yok etmekten başka bir işe yaramayacak.

    Ben bilgisayar dükkanı sahibiyim askerlikte kapıda. Dükkanı kapayacağız. Ondan sonra bu kriz niye bitmiyor.Bitermi hiç. Tam genç dinç olduğumuz zamanda günlerin bile önemi varken aylar gidiyor.

    Bu devlet adam olmaz…..

  9. Yazan:ddert Tarih: Oca 15, 2010 | Reply

    zorunlu askerlik gereksiz… türkiye’de gönüllü askerlik yapacak yüzbinlerce vatandaş var, her yaştan.

  10. Yazan:Trgcelik Tarih: Oca 15, 2010 | Reply

    Eğitimin zorunlusu olur mu?
    >Mağara adamları ile yaşama zorunlu tutulabilir mi?
    Sağlık sigortasının zorunlusu olur mu?
    >Yeşil kartlı pkklının parasını sigortalı Subayın ödeme zorunluluğu varmı?
    Deprem sigortasının zorunlusu olur mu?
    >Benim evim yıkılırsa parasını senin vermen zorunluluğu uygun mu?
    Sabah işe gittiğinizde iş yeri vazifelerini yapmak zorunlu olurmu?
    >Sıkıysa bu soruyu patronunuza, müdürünüze bir sorun dememde bir sorun varmı?

    Sizin mantıkla gidersek= Yaşamak için yemek yemek ve nefes almak zorunlu olurmu?

  11. Yazan:toprak Tarih: Oca 15, 2010 | Reply

    burjuvalar şimdide askerlik hizmetine el attı. dünyada askeri en kuvvetli ülke olarak biz varız . neden biliyormusunuz. biz askerliği askerlik diye görmüyoruz. Bu vatan topragında yaşıyoruz. ve bu vatan için varız demek için askerlik yapıyoruz. Mecburiyeti olmalı. bu gün askere gelmis ve askeri hastanelerde ücretsiz tedavi görmüş yüzlerce genç var. askerden önce baba parası ile gezen gençler hayata bakışı burada değişiyor. SAYIN BURJUVALILAR ASKERLİK MECBURİDİR. PARALI ORDU DİYEREK KAÇAMASSINIZ. BU VATANIN EKMEĞİNİ YİYEN SUYUNU İÇİN YAPACAK. BEYENMEYEN PARALI ÜLKEYE GİTSİN YAŞASIN.

  12. Yazan:toprak Tarih: Oca 15, 2010 | Reply

    BU ÜLKEDE DOKUNMADIKLARI BİR ASKERLİK KALDI. NE O ASKERE GİTMEK SIKIYA GELMEMEK DEMEK. EEE TABİ RAHATI BIRAKIP VATAN İÇİN NE GEREK VAR 18 AY VERESİN DİMİ….
    BU MİLLETİ KURABİLMEK İÇİN BENİM DEDEM VE ONUN GİBİLERİ 4 YIL ASKERLİK YAPTI. BU MİLLETİN EVLADIYSAN SENDE YAPACAKSIN. SAVAŞTA NE YAPMAN GEREKTİĞİNİ BİLECEKSİN. MİLLİ DUYGULARINI KAYBETMİŞ BİR MİLLET OLMAYACAGIZ. KİMSEDE SİLEMEZ. GEÇMİŞİNE BAK ÖĞREN. ÇOCUĞUN İÇİN CANINI VEREBİLİYORSAN VATANIN İÇİN 18 AY ÇOK DEĞİL. O VATAN ÜZERİNDE DÜKKANINI AÇIYORSUN O VATANIN ÇOCUĞUNU OKUTUYORSUN O VATANIN EKMEĞİNİ YİYORSUN. VATAN İÇİN BİR ŞEY YAPIYORSUN O DA ASKERLİK. O DA BATMASIN.
    BEYENMEYEN BEYENDİĞİ YERE
    VATAN EVLADI OLAN ADAM BU TARTIŞMAYA GEREK BİLE DUYMAZ

  13. Yazan:Mustafa Akbaş Tarih: Oca 15, 2010 | Reply

    Zaten burjuvalar askeri hizmetleri yapiyor. Burjuvarin oglu cephede sehit düserken, yobaz Kemalist Monserler yan gelip Golf oynarlar.

  14. Yazan:proudhon Tarih: Oca 15, 2010 | Reply

    Kendi hayatlarının sistem tarafından değersizleştirildiğinin farkına bile varamayan gönüllü köle bireyler özgürlüğün tanımını yapmaya kalkınca böyle yorumlar çıkıyor işte. Bizim temel sorunumuz devletimiz tarafından dünyadan izole tutulmamız oldu her daim. Sandık ki güneş her gün sadece bu ülkenin üzerine doğuyor. İşte bu yüzden güvenlik gibi bir konunun tek çözümünün hep bize anlatılmış efsanelerden ibaret olduğunu zannettik. Zannettik ki dünyada güvenliğe ihtiyacı olan sadece biz varız. Sevgili arkadaşlar, artık internet var. Bilgi tekeli sistemin elinde değil artık. Biraz araştırın göreceksiniz, dünya üzerinde başka başka ülkeler ve insanlar da var. Ve onların bu konularda ürettikleri çözümler. Bir araştırın bakalım belki bulacaklarınız ezberinizi bozar.

  15. Yazan:Cengiz Cebi Tarih: Oca 15, 2010 | Reply

    Sayın Saadettin,

    Herkes bu ülkede yaşıyorsa ülke sasunmasına da katkı sunmak zorundadır

    Kesinlikle böyle.

    Ahlaki ve vicdani bir gereklilik bu.

    İnsan olan bunu tartışmaz bile.

    Ne var ki bu katkı gerçekten katkı olmalı.

    Bir geleneği körü körüne sürdürmek katkı değil, zarardır.

    “Savunmaya katkı” adı altında ülkeye ve dolayısıyla da savunmaya köstek olmaktır.

    Ben bu “zorunlu” işi yapmış biriyim.

    Ne yapıldığını, ne kadar ‘verimli’ olduğunu gayet iyi biliyorum.

    Eninde sonunda değişecek bu, kuşku yok.

    Çünkü pragmatik değil.

    “Doğal Seleksiyon”a uğrayacak. 🙂

    Gecikilirse gecikilmiş olur.

    Sayın Ali Kemal,

    “Bu boyut şu an; sen işbirlikçisin/değilsin aşamasına gelmiştir…artık ülkemiz üzerindeki emellerini yavaş yavaş AKP hükümeti sayesinde yerine getiriyorlar.”

    AKP de işbirlikçi mi buna göre? Ve siz de bu içten bölmeye ortak mı oluyorsunuz farkında olmadan?

    Halkı Askere düşman etmeye çalışıyorlar

    Bu asker halktan farklı bir şey mi?

    Sakın askerin de halk olduğunu göstermeye çalışıyor olmayalım?

    Yoksa sizce halkın askeri kendinden görmesi, ve kendini halktan başka bir şey sanan kimi ‘asker’ kılıklıların ne olduklarını anlaması kötü bir şey mi?

    Siz örneğin AKP’yi eleştirmekle halki hükümete düşman etemeye mi çalışıyorsunuz?

    Ya da bizi eleştirmekten amacınız halkı internet düşmanı mı yapmak?

    Gördüğünüz gibi dayanaksız bir iddia bu.

    tutturmuşsunuz zorunlu askerlik olmasın diye

    Böyle bir şey tutturan yok.

    Dedelerimiz zorunlu yaptı.

    Biz de zorunsuz yapacağız.

    Siz de muhtemelen bunun daha verimli olduğunu göreceksiniz.

    Uyan artık Türk Milleti!…

    Uyan demekle uyanılmıyor.

    Eğitilerek, bilgilenerek, tartışarak uyanır insanlar.

    “Böyle gelmiş, böyle gidecek” demek, uyumak demektir.

    burjuvalar şimdide askerlik hizmetine el attı.

    Sayın Toprak

    Burjuvanın “bedavaya ölecek asker” ihtiyacı olduğunu duymuş muydunuz?

    Bu vatan topragında yaşıyoruz. ve bu vatan için varız demek için askerlik yapıyoruz.

    Sakın burjuva sizi öyle ikna etmiş olmasın.

    askeri hastanelerde ücretsiz tedavi görmüş yüzlerce genç var

    Ücretsiz mi?

    Maliyetten haberiniz var mı sizin?

    Devleti bir hayır kurumu filan mı sanıyorsunuz.

    “Sosyal devlet” diyorsanız bunun yöntemi bu değil.

    A.B. ülkelerindeki sistemleri incelemeniz önerilir.

    SAYIN BURJUVALILAR ASKERLİK MECBURİDİR.

    Merak etmeyin, burjuva sizin bunu bu denli benimsemiş olmanızdan oldukça memnunlar.

    Sayenizde keyif sürmekteler, sömürmeye devam etmekteler.

    PARALI ORDU DİYEREK KAÇAMASSINIZ.

    İnanın ne paralı ordu derler, ne de kaçarlar.

    Aksine bu ‘heyecanınız’ onları dörtköşe yapıyor.

    BU VATANIN EKMEĞİNİ YİYEN SUYUNU İÇİN YAPACAK.

    Vatanın ekmeği ve suyu?

    Batıl inançlarınıza inanmak zorunda mıyız?

    Bu toplumda yaşıyorsunuz ve üreteceksiniz.

    Vatan matan deyip kaytarmayacaksınız.

    Hayalinizde ürettiğiniz tapınaklara kaçmayacaksınız.

    Keloğlan kahramanlığı yapıp yatmayacaksınız.

    Malkoçoğlu edebiyatlarını bırakacaksınız.

    Bu ülke asalaklardan yeterince çekti, daha çeksin diye uğraşmayacaksınız.

    “Ordumuz çok güçlü” türünden kabile övünmelerinin bir işe yaramadığını anlayacaksınız.

    Hayal dünyasından çıkıp gerçek dünyaya ayak basacaksınız.

    En azından ben öyle olmasını dilerim.

    Sağlıcakla..

  16. Yazan:Engin Tarih: Oca 15, 2010 | Reply

    27 yaşındayım. Yıllık ortalama 200.000-TL ciro yapan bir şirketin sahibiyim. Eğer askere gidersem (ki kendi eğitim çabalarımla 5 ay gideceğim) 5 aylık zaman benim için ciddi bir kayıp olacak. Devletin elde ettiği gelir, çalışanlarım, şirketin işleyişi ve dolayısıyla askerden geldikten sonraki işlerimin durumu da bundan payını alacak. Profesyonel askerlik ile birçok insana iş imkanı da sağlanmış olur. Hem savunma güçlenmiş hem de istihdam yaratılmış olur.

  17. Yazan:Atilla Tarih: Oca 15, 2010 | Reply

    Bu ne saçma bir tartışmadır böyle. Bu tartışmayı açan Sayın Mehmet Yılmaz kardeşim, memleketteki tartışılması gereken problemleri düşündün düşündün de bunu mu bulabildin??? O zaman biraz daha düşün. Kasıtlı mı yapıyorsunuz bunları Allah aşkına? Doktorla, pilotla ne alakası var bunun??

    Bu dünyada askeri ve ekonomik olarak güçlüysen güçlüsündür. Değilsen, birileri gelip anana, kardeşine, çocuğuna tecavüz ederken onları seyretmek zorunda kalırsın. Olay bu kadar basit arkadaşım. Sen karar ver…

    Bir de Zigmo arkadaşa bir iki sözüm var. Bravo sana. Daha okul okuyormuş, evlenmişmiş, bir de çocuk yapmışmış. Bir de askerliği “yırtmanın” yollarını arıyormuş!!!

    Bu ne cesaret, ki daha kendi hayatını düzene koymadan, bir kızın bir de küçük bebeğin sorumluluğunu almışsın. Ve bu ne densizliktir ki, askerliği “yırtmanın” yollarını arıyormuşsun. Yırt arkadaşım yırt, günün birinde sana da seyrettirirler bir üst paragraftaki filmi.

    Son olarak; Memlekette bir sürü problem varken, bu sayfa için harcadığınız 78kB’a yazık.

  18. Yazan:Cengiz Cebi Tarih: Oca 16, 2010 | Reply

    Sayın Atilla,

    Saçma tartışma mı?

    Beyefendi katılmayın o zaman.

    Yazdıklarınızın edeb sınırının ne kadar altında olduğunun farkında mısınız?

    Saçma deyip neredyse sövmeye başlamışsınız.

    Sizin üslubunuzun alasını kullanan ‘sitelerden’ bol miktar var.

    Burada ne işiniz var?

    Bu dünyada askeri ve ekonomik olarak güçlüysen güçlüsündür. Değilsen, birileri gelip anana, kardeşine, çocuğuna tecavüz ederken onları seyretmek zorunda kalırsın. Olay bu kadar basit arkadaşım.

    “Askeri ve ekonomik güç” diye bir şey yok.

    Ekonomik güç var.

    Güvenlik ve Sağlık buradan besleniyor.

    Bu ekonomik gücün altında da “bilgi ve sosyal ahlak-adalet” var.

    Bilgi&Ahlak&Adalet > Ekonomi > Güvenlik&Sağlık

    Bu ilk basamakları es geçip üçüncü basamaktan dem vuranın hakkına hukukuna hergün tecavüz edilir de farkında olmaz.

    Çünkü mütecaviz, gereken ayarı yapmıştır.

    Ölümü gösterip sıtmaya razı etmiştir.

    Öyle ya anamıza bacımıza tecavüz edilmektense varsınlar hepimizin hakkına tecavüz etsinler.

    Memleketteki gölge problemlerle ilgilenmiyoruz.

    Bunlara kaynaklık eden tek şey cehalet ve ahlaksızlık.

    Biz kendi çapımızda bunları tartışıyoruz.

    Beğenmek zorunda değilsiniz.

    Ama bunu daha saygılı şekilde belirtebilirdiniz.

  19. Yazan:Mehmet Yılmaz Tarih: Oca 16, 2010 | Reply

    Arkadaslar memlekete hizmet edelim diyorsunuz, tamam, bedavadan olsun diyorsunuz, o da tamam. Ama mesela agaç dikelim. Istanbul’dan güneye indikçe mesela Konya-antalya taraflarina, bir sürü çöllük yer gördüm. Oralara agaç diksek?

    Düsünün, mesela 600 bin askerin %10’u agaç dikse 18 ay boyunca? Diyelim 20 dakika sürsün, çukuru aç, fidani koy, toprakla ört, cansuyu ver.

    Ne yapar? Saatte 3 agaç, günde (8 saat) 24 agaç. Hafta sonlari dinlenmek üzere (ay = 20 gün) Bir asker bir ayda 480 agaç dikebilir. 18 ayda? 18 x 24 = 432 agaç eder.

    60 bin askerden bahsediyoruz. 60.000 X 432 yapmaz mi? Bu da 25.920.000 agaç demek. Yani ordumuzun %10’u ile bir kaç sene agaç diksek sadece Türkiye degil ortadogu ve balkanlari Amazon ormanlarina çevirebilirz :))

    Gelin görün ki bu insanlar (siz, ben, kuzenler, yegenler..) daglarda kosuyoruz, yaylalar yaylalar diye bagirarak. Komutana selam çak, saga dön, sola dön, mintika temizligi..

    Yani bu izci kampi gibi egitimle ne olur?

    Ha dersiniz ki 50.000 veya 100.000 kisilik bir ordumuz olsun, dünyanin en iyi uçaklarii, tüfeklerini verelim. Elektronik savas, lazer teknolojisi, askeri uydu… Ne varsa en iyisi bizde olsun. Yan bakana çakalim bir tane. Tamam. Bu olur. Ama 600.000 insan her sene kislalarda toplaniyor. Kosuyor ordan oraya. Bunun savunmaya katkisi nedir?

    Bir sürü insan biliyorum tek mermi atmadan askerlik yaptilar. Saçmalik degil mi bunlar?

    Agaç dikmek istemiyorsaniz mesela ögretmenlik yapalim. Sahsen bilgisayar kurslarinda çok ögtetmenlik yaptim. Bir sürü insana bilgisayar kullanmayi ögretebilirim. Belki baska arkadaslar yabanci dil kursu verir. Fena mi olur bazilarimiz daha YAPICI, üretime dönük seyler yapsak ZORUNLU ASKERLiK yerine?

    Gecekondu mahallerinde meslek kurslari verelim. Ne bileyim? Daha ne güzel fikirler üretilebilir buna benzer. Böyle ETTEN DUVAR ORDU MiLLET kavrami birinci dünya savasinda tükendi. Artik daha modern bir ordu lazim bize. Bunu anlatmak istiyoruz kisaca.

    Kimse vatan haini degil. tam tersi 🙂

  20. Yazan:M. A. yalçınkaya Tarih: Oca 16, 2010 | Reply

    TÜRK ler askerliği zorunlu olduğu için değil genlerinde olduğu için yaparlar.
    civarımdaki bir köyden akranları askere giderken kendisi askere alınmayan bir gencin benide askere gönderirmisin diye ağladığını hiç unutmam. Dolayısıyle askerlik yapmak istememek biraz onursuzluk olmuyormu?
    Dersane işine gelince; Okulda haftada 25-30 saat ders gören bir çocuk konuları kavrayamıyorda haftada 4-8 saat dersaneye gitmeklemi kavrayacak. Hiç mantıklı değil, dersanecilik olsa olsa belirli şartlardan yararlanıp para kazanma oyunudur. Bana göre tamamı kapatılmalıdır.

  21. Yazan:aydın Tarih: Oca 16, 2010 | Reply

    Her zaman güdülmeye ve kontrol edilmeye kurgulanmış bir toplumdur türkiye toplumu.

    “her türk asker doğar”
    “askerliğini yapmamış adamdan sayılmaz”
    “askerliğini yapmayana kız verilmez”

    trajikomik valla komik
    neresinden tutupta yanlıştır diyebilirsinki tartışmaya bile meyilli bir anlayış değil
    adeta dogmalarla yaşayan bir toplum!

    arkedeş bu askerlik beni adam edemez ben adamım zaten.
    get sana kız da vermeyiz adamdan da saymayız.

    benim cevval ülkemin yoksun halkının yoksul beyinli gençleri de, he laa kızmız vermezler olurmu ele şey yapalım…

    şöyle der goethe:sorgulanmamış bir yaşam yaşanmaya değmez…

    bir kere neden zorunludur sorgulanmalı neden doğrudur doğruysa
    neden savaşmalıyız öldürmeliyiz kan kusmalıyız,düşman yaratmalıyız?
    askerliğin zorunlu olması felan bir tarafa bu halkın kendini köle hissediyor olma zorunluluğu deli ediyor beni.

    yaşam hakkı kutsaldır
    ve fütursuzca başkalarının tahakkümüne de verilmemelidir.
    bu yüzden zorunlu askerlik kaldırılmalıdır…

  22. Yazan:proudhon Tarih: Oca 16, 2010 | Reply

    @ M.A. Yalçınkaya,
    Aramızda genetik mühendisleri var, biz de kalkmış olur olmaz yorum yapmaya çalışıyoruz. Yalnız güzel kardeşim anlayamadığım şey, gen özellikleri ile onursuzluk arasında ne gibi bir bağlantı olduğu. Yani sen şimdi her askere giden Türk’tür mü demek istiyorsun yoksa onursuz Türk yoktur mu demek istiyorsun?

  23. Yazan:Faruk Tarih: Oca 16, 2010 | Reply

    GEREKLİ
    sadece süresi biraz daha kısaltılabilir.
    kişi askerde bir çok şey öğreniyor saygı sevgi doğru yanlış vesaire vesaire. bağzı değerler daha iyi biliniyor.

    bence terörün olduğu bölgelerde sadece uzman askerler kullanılmalı.

    ben istanbuldan dışarı çıkmamış biri olarak görev yerlerim kuzey ırak ve siirt idi.

  24. Yazan:E.Erdogan Kanatsiz Tarih: Oca 17, 2010 | Reply

    Selamlar;
    Askerlik vazifesini yapmis bir insan olarak onun faydalarini takdir edebiliyorum.Mesela:
    1-Benim su anki yasayasima firsat veren ve bu ugurda hayatlarini vermislere borcumu odemis addediyorum.
    2-Askerlik vazifemin karakterime tesiri olduguna inaniyorum.
    3-Askerlik arkadasligi bambaska bir arkadaslik.
    4-Temsil ettigim mevfuma katkim oldugumdan memnunum.
    5-Vazifeye gelenlere zaman ayarlanmasinda muhakkak firsat verilmeyi. Yasayislari her yonden sekteye ugramamali.

  25. Yazan:Hakan Tarih: Oca 17, 2010 | Reply

    Zorunlu askerliğin ülke nüfusu ve verimli en kısa askerlik süresi ile de bir ilişkisi var. Ülkeniz çok nüfusa sahip ise zorunlu askerlikte bir açmaz karşınıza çıkıyor. Ya ihtiyacın çok üzerinde askeri barış zamanı kışlada tutacaksınız ya da askerlik süresini kısaltarak asker sayısını istediğiniz sayıya düşüreceksiniz. Nüfusumuz arttıkça mecburen askerlik süresi de 21 aydan 15 aya kadar düştü. Bu düşülen süre kabul edilebilir savaşa hazır asker bulundurmak için inilebilecek son sınırdır. Bundan sonrası 12 ay dır ki bunun çeyreği zaten izin ve acemilik ile geçecektir. Dağıtımı olan askerinde biliyoruz en az 3 ay intibak eğitimi sürmektedir. Geriye 6 ay kalır buda ülkeyi teslim etmek için güvenilir askerlik tecrübesi değildir. Mecburi askerlikte askeri azaltmanın askerlik süresini kısaltmaktan başka tek yolu ara sıra çıkacak olan bedelli askerliktir. Buda zengini askerlikten muaf kılan bir sonuç doğurur.
    ABD Irak ı 100 000 profesyonel asker ile işgal etti. Bizim ise 600 000 askerimiz var, nispeten çok küçük sayılabilecek kuzey ırak operasyonlarında 30 000 asker kullanıyoruz. Tankı topu uçağı milyon askeri olan ırak bizim kuzey ırak a bir haftalık operasyonumuzdaki askerin üç katı ile işgal edilebiliyor. Profesyonel asker lojistik olarak ve maliyet olarak çok daha faydalıdır. Bir kere eğittiğiniz asker on sene size hizmet verir, görev bilinci bu zaman içinde perçinleşir işini hayatı haline getirir, eğitimi her geçen zamanda katlanarak artar, seçilerek alınacağı için fiziği zihni her şeyi askerliğin şartlarına daha yakın olur.
    Birçok kişi profesyonel askerliği alışkanlıklarımıza töremize ter zanneder. Oysa tam aksine Türkler profesyonel orduyu icat eden halktır. Biz iki yüz yıl öncesine kadar paralı profesyonel orduya sahiptik. Daha yeni geçtik mecburi askerliğe. Biz profesyonel ordu ile imparatorluk kurarken Avrupa köylüleri papanın talimatıyla silahaltına alıp savaşan mecburi askerlikle ordu kuruyorlardı. Bizden sonra ilk profesyonel orduyu bizi taklit eden İsveç kurunca küçücük ülke bir anda bütün İskandinavya ele geçirdi. Türk tarihinde askerler hep profesyonel askerlerdi. Maaş alırlar bir ömrü askerlikle geçirir hayatlarını askerlikle kazanırlardı.
    Bu düşüncelerim askerliği çok seven birisi olarak ülkemin menfaatleri içindir. Bunu TSK’leri de böyle düşünüyor ama ciddi bir bütçe ihtiyacı var. Bu güne kadar yapılmamasını anlayabiliyorum ama artık bu bütçeler Türkiye de yaratılabilir. Maaşlı öğretmenimiz, polisimiz, postacımız, şoförümüz, temizlik işçimiz var ise askerimizde pekala olabilir.

  26. Yazan:halit Tarih: Oca 17, 2010 | Reply

    askerlik yurtdışı şöyle yurt içi böyle diye ayrımcılık olmamalı tek para yazılmalı her türk vatandaşı ister paralı ister süreli askerlik yapar toplanan paralar bütçe açığına değil askerlik yapanlara en az askari ücretin yarısı olmalı ve her türk askerine adaletle dağıtılmalı hatta süresini uzatmak isteyene süre verilip para kazanması sağlanmalı kısa dönem askerlik de 30 –40 gün olmalıdır.

  27. Yazan:EzberBozan Tarih: Oca 18, 2010 | Reply

    Toprak`tan alinti.

    `SIKIYA GELMEMEK DEMEK. EEE TABİ RAHATI BIRAKIP VATAN İÇİN NE GEREK VAR 18 AY VERESİN DİMİ….`

    Bu milliyetci soven takim taklavatin meremini bagirarak anlatma hastaligi ( Bkz Nefes: Uyursan Olursun ) sanirim yazin alanin da buyuk buyuk harflerle yaziyor olmak seklinde vucut buluyor.

    Neyse anladiginiz dil bu sanirim. Madem oyle bu sekilde devam edelim.

    EVET EVLADIM ZOR GELIYOR, HIC ILGIMI CEKMEYEN ISLERLE 1.5 SENEMI KAYBETMEK ISTEMIYORUM!

  28. Yazan:EzberBozan Tarih: Oca 18, 2010 | Reply

    `TÜRK ler askerliği zorunlu olduğu için değil genlerinde olduğu için yaparlar.`

    Hey gidi hey…Bilimde yeni bir cigir…Askerlik geni bulundu!!!

    Hem de kim buldu tahmin edin bakalim…Turkler tabii ki…

  29. Yazan:barış Tarih: Oca 18, 2010 | Reply

    vay işyerim var vay dersanem var vay bu devlet adam olmaz bu askerliği yapmadığınız burdan bile belli her vatan evladı gibi gidecek o askerliği yapacaksınız kırk tane hileyle tecil ettir gitme dükkan aç ondan sonra vergi ödüyorum falan filan geçç geeeç bunları gidecek adam gibi yapacaksınız kardeşim

  30. Yazan:FİKRET ALP Tarih: Oca 18, 2010 | Reply

    Askerliğin zorunlu olmasına bende karşıyım.
    Çünkü profesyonllerden oluşan bir ordumuz olsaydı. Bu gün güneydoğu gibi bir sorunumuz kalmazdı. 3 aylık eğitimden geçirilen birini gönder Güneydoğuya sana ne kadar faydalı olabilir.
    Maliyetli olur diyorlar, bence profesyonel ordu maliyeti daha düşük kalacaktır.
    Böyle bir soru ile gündem oluşturduğunuz için teşekkür ederim.

    Fikret ALP

  31. Yazan:Kenan Polat Tarih: Oca 19, 2010 | Reply

    Zorunlu askerligi bir tarif edelim:
    “20 yasini doldurmus Her Turk erkegi…” diye baslar ve asagidaki gibi ESIT bir sekilde yapilir.
    Parasi / imkani olmadigi icin universiteye gidemeyen Turk Genci : 15 AY Maas almaksizin Asker (ER)
    Imkani oldugu icin Universitelerin MYO’una giden gencimiz : 15 Ay Maas almaksizin Asker (ER)
    Imkani oldugu icin Universite bitiren gencimiz : 6 Ay Maas almaksizin Asker (ER)
    Imkani oldugu icin Universite bitiren gencimiz : 12 Ay Yeterli Maasla (ASTEG)
    Yunanistanda aralıksız 48 ay Döner Kesen Türk gencimiz : 21 Gün Dövizli Asker
    Zaman zaman çıkan kanunlarla Yurt içi Bedelli Askerlik yapan orta yaşlımız: 28 Gün Bedelli Aker
    Haa birde hiç zorunlu askerlik yapmayan 2 grup var. Bunlar;
    – Askerlige sakın elverişli olmadığını raporla ispatlayan türk gençleri
    – Subay ve Astsubaylar (Bu grupta Meslekleri geregi Zorunlu Askerlik – Maaşsız askerlik- uygulaması dışındadır)
    Peki EŞİTSİLİĞİ yazalım;

    15 Ay = 12 Ay = 6 Ay = 28 Gün = 21 Gün = 0 Gün

    Üleeen gayet eşitmiş yaw askerlik..

    Geçelim beyler bayanlar geçelim, Çatal Görmemiş Türk genci sezonu kapanalı 15 sene oluyor..

  32. Yazan:Cengiz Cebi Tarih: Oca 19, 2010 | Reply

    Sayın Barış,

    geçç geeeç bunları gidecek adam gibi yapacaksınız kardeşim

    Hemşireliği zorunlu yaparsak anlaşılan onu da sorgusuz sualsiz yapacaksıznız.

    Ne iyi!

    Peki size emanet edeceğimiz hastalar ne olacak?

    Yazık değil mi?

  33. Yazan:Enes Tarih: Oca 27, 2010 | Reply

    Bende gitmek istemiyorum.Her türk asker doğar.Askere gitmeyen adam olmaz gibi sözlerde çok saçma.Kardeşim ben ölmek ya da öldürmek istemiyorum bu benim doğama aykırı.Ayrıca vatan borcunun sadece askerlikle olmak zorunda olduğunu da düşünmüyorun.Çok askerlik sevgisiyle yanıp tutuşanlar gitsin yapsın zaten tuvalet,mıntıka,bulaşık temizlemekten başka bişey olmuyor.Komutanlar vatan sevgisini kullanıp askerleri hizmetçi,kukla olarak olarak kullanıyor..Hem o kadar askerin masrafı filan ekonomimize zarar veriyor.

    eğer bir adam bir marşa ayak uydurup, emir altında neşe içinde yürüyebiliyorsa, benim gözümde beş para etmez. kendisine yalnızca bir omurilik yetebilecekken yanlışlıkla kocaman bir beyin sahibi olmuştur. uygarlığın bu kara lekesi en kısa sürede yok edilmelidir.
    emirle gelen kahramanlıktan, bilinçsiz şiddetten, aptalca yurtseverlikten, tüm bunlardan nasıl da nefret ediyorum.
    ben savaşı öylesine tiksinti verici ve aşağılayıcı buluyorum ki böyle iğrenç bir eyleme katılmaktansa kendimi parçalayıp yok ederim daha iyi…
    benim anlayışıma göre, savaşta adam öldürmek cinayetten başka bir şey değildir.
    aynı zamanda hem savaşa hazırlanıp hem de savaşı önleyemezsiniz.
    yalnız bir pasifist değil, militan bir pasifistim. barış için savaşmaya gönüllüyüm. insanların kendileri savaşa gitmeyi reddetmediği sürece hiçbir şey savaşı durduramaz.”

    albert einstein

    ——————————————————————————–

  34. Yazan:ibrahim Tarih: Şub 23, 2010 | Reply

    arkadaslar bizim vatan gorevimiz 15 ay ben vatanimi seven milletimi seven birisiyim ben suan yur disindayim askerligimi yapmak istiyorum sunuda dusunelim benim bir isim benim bir karim var henuz turkiyede hanimim yasamadi onun suanda yasamasi gereken yer rusya ben henuz 18 yasindayim ben turkiyeye donup askerligimin gelmesini bekleyecem 15 ayda askerlik eder sana iki uc sene dusunsene isini aileni karini ne olucak darma dagin iflas etmis yikilmis aile olacak benim karim iki uc seneyi duyunca isyan ediyor daha yeni evliyiz simdi den beraber karar verelim cok uzun sure diyor belki de ayrilmamiz gerekiyor diyor allah hayirlisini versin herneyse beni kim duyacak canimmm offff

  35. Yazan:einstein Tarih: Şub 24, 2010 | Reply

    Bütün yorumları okudum zorunlu askerliğe karşı olan kişiler gayet sakin açıklayıcı yorumlar yazmış beni çok bilgilendirdiler. Zorunlu askerliği savunanlar ise BAĞIRARAK ,baskı ile fikirlerini açıklıyorlar yeri geldiğinde hiç bir bilimsel olmayan açıklamalar yapıyorlar yeri geldiğinde hakaret ediyor yaftalıyorlar. Beni hiç ikna edemediler, bu tutumları ilede kimseyi ikna edemezler.

  36. Yazan:Tayfun_Korkut Tarih: Mar 26, 2010 | Reply

    Asker kaçağı yargı kararı olmadan da yakalanacak
    http://www.hukuki.net/showthread.php?41399-Bakaya-ve-Yoklama-Ka%E7aklar%FDn%FD-Askerlik-%DEubeleri-Arayamayacak-%28m%FD%FE%29/page102
    Anlasilan bir seylerin degismesi pek de kolay gozukmuyor

  37. Yazan:engizisyon Tarih: May 25, 2010 | Reply

    Sorun askerlik yapan kişilerin sınıflandırılmasında. Ben bilgisayar mühendisi olarak 6 ay yada 12 ay birliğimde atıl bir şekilde zaman öldürmek istemem. madem zorunlu askerlik. Bu süreçte ülkeme katma değer sağlamak isterim. Örneğin asker olarak , TSK nın bir kuruluşunda yazılım üretmek veya daha farklı projelerde çalışmak hem benim hem de ülkem için inanılmaz faydalar sağlayacaktır.

  38. Yazan:Said Tarih: Ağu 3, 2010 | Reply

    sürekli stajiyerler alan bir şirkete ne kadar güvenebilirsiniz gibi bir soru

    güvenemezssiniz tabiki

    kemikleşmiş kadrosu %51 den fazla olmayan birlikte askerlik sadece acemilerin başarısızlığı olur. sonunu düşünemiyorum bile… :(((

  39. Yazan:tayfun_korkut Tarih: Ağu 3, 2010 | Reply

    Askerliğin tek amacı ülke savunması değil.

    Bir de “adam etme” fonksiyonu var.

    Bir kisim adam oluyor, dogrudur. Ancak, bir kismi da agzi bozulup; irkci, fasist olup geri donuyor.

    Ortaokul mezunu teyzemin oglu askerligi cok begenmisti. 1.5 yil jandarma olarak askerlik yaptiktan sonra orada kalmak icin yalvardi, dilekce yazdi, basvurdu. Kabul edilmedi. Ama, bu isi yapmaya gonulsuz elektronik muhendisini omrunun en verimli caginda 1 yillik astegmen olarak aldilar. Siniflarda perdelerden sorumluydu. Cevre muhendislerine ot yolduruyorlardi. Boyle bir sacmalik olabilir mi? Yani bu muhendisler boyle mi adam ediliyor? Teyzemin oglu askerden donunce 1 yil is aradi. Kurslarla vakit ve para kaybetti. Nihayet, bir alisveris merkezinde guvenlik gorevlisi oldu. Yine guvenlikten sorumlu. Ordu asgari ucret verse, konaklamami, yemegimi saglasa seve seve kalirdim orada diyor. Ama olur mu hic? Sen, o muhendisleri alacaksin. Universitede bir miktar ozgur dusunebilmeyi basarmis genci, tekrar ilkokulda sabahlari yaptigi gibi her gun and icen, Ataturk’u sahiden seven ve ilkelerine bagli bir CHP’liye donusturmek icin her turlu beynini yikayacaksin, “bak elimizde silahlar var, bize karsi cikarsan basina neler gelebilecegini var, sen hesap et” diye tehdit edip, hizaya getireceksin. Halki kontrol etmene, onlara efendilik yapmana yarayan sahte ideolojini zorla bu ulkenin gelecekteki yoneticileri olacak pirlanta gibi genclere empoze edeceksin. Korku ve itaat kulturu asilayacaksin bu genclere. Kisiliksizlestireceksin. Askerden, darbelerden korkan; demokrasiyi savunmaktan korkan bireyler yaratacaksin. Iste, bu nedenle zorunlu askerlik meselesinde israr ediyorlar. Bunun haricinde one surdukleri gerekceler, asil amaclarini kamufle etmeye yariyor sadece.

    Saygilar

  40. Yazan:tayfun_korkut Tarih: Ağu 3, 2010 | Reply

    @ Ibrahim,

    Seni cok iyi anliyorum. Yabanci bir esin oldugu ya da olacagi zaman bu meseleyi ona anlatmakta cok zorlaniyorsun. Cunku, batili devletlerin kolonisi olan Misir, Turkiye gibi ulkeler disinda, bilhassa Avrupa’da, Rusya’da, ABD’de artik bu “zorunlu askerlik” sacmaligi tarihe karisti coktan. Zil zurna sarhos kafalariyla anlam veremedikleri bu sacmaliga, bizde ayik kafalariyla destek olanlar var. Hem de bu isten zerre kadar bir cikari olmadigi halde… Herkes aptal, bir biz akilli. Kimsenin ic-dis mihraki yok, bir bizim ve Kuzey Kore gibi ulkelerin var.

  41. Yazan:tayfun_korkut Tarih: Ağu 3, 2010 | Reply

    @ Kenan Polat,

    Parasi / imkani olmadigi icin universiteye gidemeyen Turk Genci : 15 AY Maas almaksizin Asker (ER)
    Imkani oldugu icin Universitelerin MYO’una giden gencimiz : 15 Ay Maas almaksizin Asker (ER)
    Imkani oldugu icin Universite bitiren gencimiz : 6 Ay Maas almaksizin Asker (ER)

    Biraz fazla duz mantik olmamis mi? Her universite mezunu imkani oldugu icin universite mezunu da, mezun olmayan imkansizliklardan dolayi mi? Ortaogretimden itibaren burslu, yatili, ailesinden uzak, bir odada 4 kisi kalarak, zor sartlar altinda universite bitiren genclerle, parali liseleri bitirip, hicbir yeri kazanamayip, sonunda babasi 10000lerce $’i verip parali bir universiteye giden genc bir mi? Ya da imkanlari oldugu halde, serserilikten okumayan, babasinin parasina, isyerine guvenen lise mezunlarina ne demeli? Yaptiginiz genelleme yanlis. Ve Ilker Basbug’un “dahice” 12 ay tek tip askerlik tekliflerine yol aciyor. Ben, genclik heveslerimden taviz verip, evde inekleyip, 2-3 yilimi heba edip, saclarimi dokup, bir universite kazanacagim, kalan saclari da universite dokecegim. Obur yanda, gezen-tozan, eglenen, cafelerde orda burda kizlarla gonul egleyen, sokaklarda rajon kesen adam benimle ayni sartlarda askerlik yapacak ve bunun adi da esitlik olacak??? Ben enayi miyim o zaman? Neden gencligimin en guzel yillarini onlar gibi eglenerek, tembelce, hovardaca gecirmek varken, inekleyerek gecirdim?

    Zorunlu askerligin kalkmasindan baska bir yol yok.

  42. Yazan:zigmo Tarih: Ağu 14, 2010 | Reply

    Yazan:Atilla Tarih: Oca 15, 2010 | Reply

    Bu ne saçma bir tartışmadır böyle. Bu tartışmayı açan Sayın Mehmet Yılmaz kardeşim, memleketteki tartışılması gereken problemleri düşündün düşündün de bunu mu bulabildin??? O zaman biraz daha düşün. Kasıtlı mı yapıyorsunuz bunları Allah aşkına? Doktorla, pilotla ne alakası var bunun??

    Bu dünyada askeri ve ekonomik olarak güçlüysen güçlüsündür. Değilsen, birileri gelip anana, kardeşine, çocuğuna tecavüz ederken onları seyretmek zorunda kalırsın. Olay bu kadar basit arkadaşım. Sen karar ver…

    Bir de Zigmo arkadaşa bir iki sözüm var. Bravo sana. Daha okul okuyormuş, evlenmişmiş, bir de çocuk yapmışmış. Bir de askerliği “yırtmanın” yollarını arıyormuş!!!

    Bu ne cesaret, ki daha kendi hayatını düzene koymadan, bir kızın bir de küçük bebeğin sorumluluğunu almışsın. Ve bu ne densizliktir ki, askerliği “yırtmanın” yollarını arıyormuşsun. Yırt arkadaşım yırt, günün birinde sana da seyrettirirler bir üst paragraftaki filmi.

    Son olarak; Memlekette bir sürü problem varken, bu sayfa için harcadığınız 78kB’a yazık.

    BOŞ İŞLERLE UĞRAŞMAYIN ARTIK?AÇIN GÖZÜNÜZÜDE KİMİN İÇİN ASKERLİK YAPTIGINIZA BAKIN…

  43. Yazan:dasdas Tarih: Eki 26, 2010 | Reply

    babacanlar madem bu akdar gereklı bu askerlık neden zorunlu ulkede ekmegını seven cokta madem nıye zorunlu olmadan gıden yok sıze soruyom madem bu kadar onemlı bu konu zorunlulugu kaldırın bır kısı gıdecegıne ınanmayanları ınandırın bır kısı bıle gıtmez

  44. Yazan:tayfun Tarih: Eki 27, 2010 | Reply

    Bu ne cesaret, ki daha kendi hayatını düzene koymadan, bir kızın bir de küçük bebeğin sorumluluğunu almışsın. Ve bu ne densizliktir ki, askerliği “yırtmanın” yollarını arıyormuşsun. Yırt arkadaşım yırt, günün birinde sana da seyrettirirler bir üst paragraftaki filmi.

    SANA NE? İşte tipik bir asker zihniyeti. Aşktan anlamaz, duygudan anlamaz, babalıktan anlamaz. Duygusuz, ruhsuz adam! Herşeyi en doğru kendinin bildiğini sanır. Küstahtır. Topluma tepeden bakar. Kendileri ve ideolojileri kanunlarla koruma altına alınmışken, karşıt görüştekiler cezalandırılır. Toplumu yönetmeye, hor görmeye, kontrol etmeye alışmıştır. Türkiye’nin en önemli sorunlarından biridir bu. Sistemin bütün arızalarının altında zorunlu askerlik ve askeri rejimin halkı kontrol etmesi vardır. Bu kontrol azaldıkça ”tek tip askerlik, askerliğin uzatılması” gibi uygulamalarla sivil irade üzerindeki tahakkümlerini artırmaya çalışmaktadırlar.

  1. 1 Trackback(s)

  2. Şub 8, 2010: Son 30 günde en çok okunanlar : Derin Düşünce

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin