RSS Feed for This Post

Filistin… Unutma, Unutturma…

Geçen sene bugün İsrail, Gazze civarına hava saldırısı düzenledi, yüzlerce insan öldü. Unutma. Unutturma. (Filistin günleri çerçevesinde üretilen bir video)

Trackback URL

  1. 19 Yorum

  2. Yazan:cb Tarih: Ara 27, 2009 | Reply

    özlem,

    emeklerine sağlık.artık böyle videoları pek izleyemiyorum,her defasında yüklendğim bir öfke var ama maalesef hep ayakta tutamadığım bir şuurumda var maalesef,bir konuşmasında Abdurrahman Dilipak ‘Filistin imtihanını veriyor,ya biz?’demişti,sanırım ben insanlık imtahını dahi veremeyenlerdenim 🙁

  3. Yazan:özlem Tarih: Ara 27, 2009 | Reply

    geçen sene 27 aralık günü başlayan Dökme Kurşun katliamı hakkında biraz daha ayrıntılı bilgi:
    Dökme Kurşun(Gazze) Katliamı

    27 Aralık 2008 tarihinde başlayıp 18 Ocak 2009 tarihine kadar süren İsrail’in Gazze’de yaptığı büyük katliamın adıdır. 17 ay süren bir ablukadan sonra İsrail, Mısır’ın da işbirliği ile ilaçsız, susuz, yiyeceksiz yavaş yavaş ölüme gönderdiği bir halkı Yahudilerin Hannuka Bayramına denk gelen günlerde katletmeye başlamıştır.

    20 günlük işgalden geriye;
    5.000.den fazla yaralı 1.500.den fazla ölü ile bu katliam yapılırken kullanılan
    kimyasal silahların geleceğe dönük etkilerini bırakılmıştır. Gazze’ nin bütün alt
    yapı imkânları ile 20.000’ in üzerinde bina yerle bir edilmiştir. Yüzlerce sanayi
    tesisi, binlerce dönüm tarım arazisi tahrip edilmiştir. Okullar, üniversiteler,
    spor salonları kısaca Gazze.nin yaşamsal yapısı çökertilmiştir.

    Gazze’ye 1000 Ton Patlayıcı ve Beyaz Fosfor Atıldı

    Siyonist televizyonlardan Kanal-10 Televizyonu, işgal ordusuna bağlı savaş uçaklarının Gazze’ye 2500 sorti yaptıklarını ve 22 günlük savaşta hava kuvvetlerindeki silahların da yarısını kullandıklarını duyurdu Kanalın savaş muhabiri bugün yaptığı açıklamaya göre, işgal ordusuna bağlı savaş uçakları söz konusu süre içinde Gazze’ye bin (1000) ton bomba ve füze atmış

    Savaş muhabirinin verdiği bilgiye, savaş uçaklarının attığı bu bombalara tankların, piyade birliklerin, deniz botlarının, savaş gemileriyle füze gemilerinin attığı patlayıcı, bomba ve füzeler dahil değildir

    Bu saldırılarla birlikte bir kez daha görülmüştür ki, İsrail uluslararası hukuku ve bu hukuku uygulamak üzere kurulduğu iddia edilen kurumları hiçe saymaktadır..

    Fosfor Bombası

    Beyaz fosfor, fosfor elementinin bir alotropudur. Duman kamuflajı ve hedef tayininde ve aynı zamanda da bir yangın silahı olarak askeri alanda yaygın kullanım tarzları bulmuştur. Kısaca WP, veya white phos, veya tanımının başharflerinden yola çıkarak, Willie Pete olarak adlandırıldığı olmaktadır. Bu makalede öncelikle yangın silahı olarak kullanımı ele alınacaktır.
    İnsanlar üzerinde etkileri [değiştir]
    Fosfor dumanının teneffüs edilmesi ciğerlerde ani yaralar oluşmasına ve teneffüs eden kişinin havasızlıktan boğulmasına yol açmaktadır. Hemen sonraki aşamada insan vücudu içten dışa doğru yanmaktadır. Çoğu kez, beyaz fosforla yanan kişinin elbiselerinde fazla iz meydana gelmemekte, yanma reaksiyonu vücut içinden cilde kadar sürmektedir. Beyaz fosfor kullanımı sonrasında çekilen fotoğraflar, kemiklerine kadar yanmış, ancak elbiseleri pürüzsüz kurbanlar bulunduğunu ortaya koymuştur. Yanma reaksiyonu bir kez başladığında durdurulamamaktadır. Nihai etki, napalm bombasının aynısı, hatta daha kötüsüdür.

  4. Yazan:özlem Tarih: Ara 27, 2009 | Reply

    Bir küçük ek not ölen 1500 kişinin 500 den fazlası çocuktur.

  5. Yazan:özlem Tarih: Ara 27, 2009 | Reply

    Sevigili Cemile senin yazdıkların daha önce bu sitede yaşanan ama benim çok takip edemediğim bir tartışmayı hatırlattı. Müslümanlar karamsar olur mu gibi bir şeydi sanırım başlık. Ben orada tüm bir dünya edebiyatının sanatın büyük oranda karamsar duygular üzerine kurulu olduğunu söylemiştim.
    Sanırım burada daha net konuşmak gerekirse hüzün ve umutsuzluğu ayırmak gerekiyıor. Böyle bir dünyaya gözünü açan insanın hüzün duygusuna uzak vur patlasın çal oynasın diyerek bir yaşam sürmesi mümkün değil. İnsanın gözü açıldıkça etrafına karşı hassasiyetleri geliştikçe hüzün duygusu da artıyor. Zaten bu duyguyu taşımayan insanın insanlığından da şüphe ederim.
    Bence daha aslolan soru müslüman umutsuz olur mu sorusu. İşte Kirkergaard’in ölümcül hastalık dediği şey orada yatıyor. Umutsuzluk çok zehirli insanı mahvolmaya götüren bir hastalık. Belki de bu yüzden Kur’an ı kerim de allahtan ümidi kesenler ancak zalimlerdir diyor. Buradaki zulüm kişinin öncelikle kendi nefsine. Hüzün duygusu ile baş edemeyip bunu umutsuzluğa eviren insan bunun acı sonuçlarına katlanmak zorunda kalabiliyor. Bir zamanlar çok ilgimi çekmişti benim hayatta en çok saygı duyduğum , öykündüğüm şeylerden biridir yetenek sıradışı insanlar. Ancak bir zamanlar çok büyük edebiyatçilar ve filozoflar içerisinde intiharın ne kadar yaygın olduğunu görünce çok şaşırmıştım. Stefan Zweig den Ernest hemingway’e oradan Slviya Flat’e nilgun Marmara’ya beşir Fuat’a veya Benjamin e üşenmeyip birçoğunun hayat hikayesini toplamıştım. Neden bu insanlar hayatlarının baharında, sanatlarının zirvesinde kimi iyice paraya da boğulmuşken yok oluşu inanılmaz şekilde hayatlarına son vermeyi seçtiler bu benim için çok ilginç bir konuydu. Çoğunun ortak özelliği umutsuzluk noktasında kesişiyordu. Belki bir gün bu notlarımı derler toparlar paylaşırım.
    Bence müslüman Hüzünlü olur mu kesinlikle evet. Umutsuz olur mu: olmamalı, olmamaya çalışmalıdır.
    işte böyle:)

  6. Yazan:AMERİKANCI Tarih: Ara 27, 2009 | Reply

    Cok yandassiniz ve sadece taraf tutuyorsunuz o kadar.

    Taraf tutuyorsunuz cünkü bu dünyada sadece bir tarafin dogru diger tarafin ise haksiz olabilecegini düsünüyorsunuz.

    Taraf tutuyorsunuz cünkü sadece siyah ve beyaz düsünüyorsunuz.

    Taraf tutuyorsunuz cünkü eger Filistinliler Asurlar tarafindan katledilse ardindan Babiller tarafindan yasadiklari yerler isgal edilmis olsaydi ve oradan sürgün edilseydi, ardindan Romalilar Kudüs’ü ve kutsal tapinaklarini, Mescidi Aksa’yi yakip yok etseydi, sonra Filistinliler cil yavrusu gibi dünyaya dagitilsaydi, sonra göc eden Filistinliler hayatta kalmayi umduklari Ispanya’da tüm uyumlu yasama istegine ragmen hristiyanlar tarafindan katliam görüp Fas’a, Afrika’ya ve Osmanli’ya siginmak zorunda kalsaydi, sonra Filistinliler Hitler tarafindan Avrupa’nin göbegindeki ülkelerde milyonlarcasi bir hic ugruna soykirima ugratilsaydi, sonra milletlerin acimasizligindan ve vurdumduymazligindan burnundan gelen Filistinliler, yok olmamak ugruna careyi eski yasadiklari topraklarda bir avuc kadar kalmis atalari diger Filistinlilerin yaninda siginmakta ve kendilerini savunabilecek bir devlet kurmakta oldugunu düsünseydi ve geri göc edip orada yasayan yahudi nufus oranini gecseydi ve yapacaklari tek seyi yapip elde ne var ne yoksa toprak ve ev satin alsaydilar ve 1948’de Uno plani geregi yerlesim yerlerini aralarinda olabildigince esit sekilde bölüsmek isteselerdi ve sadece cöl olan Negev’e bile razi olsaydilar, yahudiler de tüm israil’in kendilerine ait oldugunu iddia ederek onlarin daimi olarak azinlik olmasini kalmalarini isteselerdi ve tüm yahudi milletleri ve devletleri birlesip ordulariyla Filistine saldirsaydi ve bir avuc dolusu Filistinlilere yenilseydi, ve Filistinliler savasi kazandiklari icin kalan yahudilere zulüm yapmayi kendilerine hak olarak görselerdi ve savasatna korkup kacan ve göc eden yahudilerin evlerini, topragini ellerine gecirip yerlesim yerlerini genisletseydi, bu sefer yine Filistinlileri tutacaktiniz ve yahudilerin yanlis yaptigina inanacaktiniz cünkü size ögretilmis yahudi yanlis müslüman daima hakli.

    Sadece bir kisi veya bir taraf hakli olabilir. Olayin neresinden bakarsaniz bakin her iki tarafi hakli da görebilirsiniz haksiz da. Iste siz isin basitine kaciyorsunuz ve herhangi bir dialog aramiyorsunuz. Icinizde yasadiginiz toplumun genel gecer fikirlerini sorgulamadan kabul edip öbür tarafa bakmadan kendiniz icin dogru gördügünüz tarafi secip digerine ayrimcilik yapiyorsunuz. Cünkü dünya böyle, dünya gibi basit düsünüyorsunuz. Bu iki milletin ikisinin de acisini anlamiyorsunuz.
    Kaderlerinin birbirine göbek bagi gibi baglandigini ve her iki kardes milletin dünyanin günahini cekmek zorunda kalan iki günah kecisi oldugunu ve yok olmamak icin dünya eglence arenasinda birbirlerini yemek zorunda birakildigini…dünyanin da seyrettigini ve bahis tutar gibi bence yahudiler kazanacak, yok hayir bence Filistinliler yenecek cünkü onlar hakli diye suursuz bir sekilde olup bitenleri izlediginizi, gercek suclunun onlar degil “biz” oldugunu…Daha ne diyeyim, nasil anlatayim bilmiyorum.

    Yahudilerden nefret eden yahudi gördüm, Filistinlilerden nefret eden Filistinli gördüm.

    Israil’e tüm olanlara ragmen düsman olmamayi, nefret etmemeyi ögrenmis Filistinli gördüm, Filistinlilerin acilarini anlayan ve onlara türm teröre rag,men nefret etmemesini ögrenmis yahudi gördüm. Ama anlamayi tercih etmeyip cözümü taraf tutmakta gören milyarlarca insandan birisini de burada tekrar görüyorum.

    Madem öyle düsünüyorsunuz. O halde size sorarım: Bazi filistinlilerin terör yöntemini kullanarak intihar saldirilariyla ya da sivil halka füze firlatmayla Israilli cocuklari katletmelerini mesru görüyor musunuz?

    Agustos 2005 yilindan beri yani Israil’in Gaza’dan cekilmesinden beri Israil’e sivil halk üzerine 4000’in üstünde roket atilmistir. Ölen insanlar olmustur, 100lercesi yaralanmistir, yaralananlardan cogu sakat kalmistir.

    Ilk roket 27.10.2001 atilir. Ismi “Qassam 1” dir. Isaril’in günebatisindaki Kibbutz Nir-Am’a düser.

    Tüm 2001 yil boyunca 254 mörser granatlari ve 4 roket atilir.

    Ilk ölen kisi 24.10.2001’e Kfar Dorom’a düsen bir bomba ile 26 yasindaki Holon sehrinden gelen Barak Madmon olur.

    Tüm 2002 yili boyunca 257 mörser garanatlari ve 35 roket atilir.

    Tüm 2003 yili boyunca 256 mörser garantlari ve 155 roket atilir.

    Tüm 2004 yili boyunca 876 mörser garantlari ve 281 roket atilir. Toplam 1157)

    28.6.2004’de 4 yasindaki Afik Ohion Zehavi ve 49 yasindaki Barak Madmon Sderot’da hemen bir cocuk kresinin yanina düsen roket sonucu öldürülür.

    24. Eylül 2004’de 24 yasindaki Tiferet Tratner Neve Dekalim’de düsen mörser granati ile öldürülür.

    29 Eylül 2004’de disarida oyun oynayan Etiyopyali yahudi göcmenlerin cocuklari 2 yasindaki Yuval Abeva ve yine 2 yasindaki Dorit (Masarat) Benisian düsen roket sonucu öldürülür. Ayni olay sonucu 20 kisi yaralanir.

    Diger yilarda roket ve bomba sonucu öldürülenlerin listesini asagida (Almanca kaynakta) bulabilirsiniz. Liste sadece Gaza’dan atilan roketleri ve bombalari iceriyor. Diger bölgeler dahil degil.
    http://honestlyconcerned.info/bin/articles.cgi?ID=KO27108&Category=ko&Subcategory=15

    Ingilizcesi de varmis

  7. Yazan:özlem Tarih: Ara 27, 2009 | Reply

    Amerikancı isimli şahsa bir tek cümle ile şunu söyleyebilirim eğer bütün bunları yaşamış olanlar filistinliler olsaydı ve kendilerine teklif edilen Afrika’dan güney amerika’ya pekçok toprak varken gelip filistin topraklarında yaptıkları Sabra şatilla deir yassin, kafr kassem,cenin gibi nice katliamla tüm dünya üzerinde 5 milyon yahudi’nin mülteci konumuna geçmesine sayısız yahudinin ölmesine, dünyanın en gelişmiş dördüncü ordusu ile ve en gelişmiş silahları ile bir filistinli çocuğa karşı 100 yahudi çocuğun ölümüne sebebiyet verseydi gazze şeridinde 1,5 milyon yahudiyi açliğa, susuzluğa ilaçsizlığa terk etseydi,1948 den 67 ye sürekli katliam ve işgaller ile kala kala bir açık hava tımarhanesi ve bölük börçük minicik batı şeria topraklarını bile bu insanlara çok görseydi ben yine aynı klip ve videoları yahudiler için yapıyor bu kampanyaları Filistinlilerin aleyhine sürdürüyor olurdum. Yahudilerin ne mısır’dan çıkışının ne babil’den kovuluşunun ne de uğradıkları holokost’un sebebi filistinliler değil. Kimseye böyle ağır acı bedeller ödetmeye hakları yok. kimseyi 8 metrelik duvarlarla kapatıp 2,5 yıldır sürdürdükleri bir ambargo altında fosfor bombaları ve dünyanın en ileri silahları ile yok etmeye hakları yok. Bir yerde bir katliam varsa ve sistematik olarak ölen 1 e 100 insan orani varsa ( ki o bile yok çünkü bütün rakamlar ancak utanç duvarının iyiden iyiye yükseldiği 2004 tarihine kadar geliyor. 1 e 100 filistinlilerin duvar arkasına kapatılmadıkları zamndaki orandır. Filistinliler şimdi hiçbir yahudiyi öldürmüyorlar.isteseler de yapamazlar zaten. sadece oluk oluk kendileri ölüyorlar)orada iki tarafa da zavallıcıklar demek insafsızlığın daniskasıdır. hangi acı çeken iki halktan bahsediyorsunuz. Bir yanda çalıntı topraklar üzerinde kurulmuş dünyanın en müreffeh şehirleri diğer yanda ecza dolapları bile bomboş hastaneleri ile tamemn çokmus altyapısı ile insanların domuz gibi boğazlandığı açık hava hapishaneleri, empati istemişsiniz ben size empati nasıl kurulur israil Shamir’in bugunku filistin günlerinde yaptığı konuşmanın girişinden bir metinle göstereyim. istiyorsanız bugüne kadar israil’in yaptığı katliamların toplu bilançosunu da hemen verebilirim. Sahi geçen gazze katliamında ölen 500 çocuk size ne ifade ediyor. Samoni ailesi reyyan ailesi bir aileden 30 kişinin hemen hemen hepsi çocuk ölmesi ne dekmektir bir fikriniz var mı? aşağıya kopyalayacağım linkteki çocuklara bakarken ne hissediyorsunuz anlatabilir misiniz? Yahudiler filistinliler elinden ne zaman bu boyutta bir acı yaşamışlar acaba.
    gerçekler kızdırıyor galiba?

    http://www.palestinianholocaust.net/English/In_Depth/GazaHolocaustMuseum/topic_01/index.shtml
    silahtan mı bahsetmiştiniz buyurun silah nasıl olurmuş bakın:

    http://www.palestinianholocaust.net/English/In_Depth/GazaHolocaustMuseum/topic_02/index.shtml

    Sevgili Türk dostlar, yurt dışından katılan konuklar,

    Sizlere, harika komşumuza ve eski hükümdarımıza tekrar seslenmekten mutluluk duyuyorum. Son zamanlardaki gelişiminiz iyimserliğe ilham veriyor. Müthiş bir iş başarıyorsunuz! Türkiye gittikçe daha güçleniyor ve daha bağımsız oluyor; liderlerinizin Avrupa’ya katılım konusundaki ısrarcı tutumundan kurtuldu. Parlamentonun gücünü geri kazandınız, ordunun aşırılığını dizginlediniz, ekonominizi düze çıkardınız ve Suriye ve İran ile ilişkilerinizi geliştirdiniz. Türkiye artık bir Ameriakn kolonisi değil. Amerika ve İsrail hava kuvvetleri ile tatbikatlara katılmayı bıraktınız. Gazze’deki şiddete karşı anlaşılır öfkenizi açıkça dile getirdiniz. Şimdi yaşadığınız bölgeye ilginiz daha fazla, halihazırda bölgede önemli bir rol oynuyorsunuz ve daha da büyük bir rol oynayacaksınız. Pek çok şey size bağlı! Bunu Filistin’de her gün hissediyoruz.

    Zamanınızı Filistin’deki siyonist yönetimin şiddetini anlatarak harcamak istemiyorum. Bunu zaten biliyorsunuz, televizyonda yakılmış okulların ve napalm bombaları atılmış çocukların, Gazze’deki kuşatmanın, kontrol noktalarının, gece tutuklamalarının korkunç görüntülerini gördünüz. Cumhurbaşkanınız Sayın Gül, bir kaç gün önce cumhurbaşkanımız Sayın Peres’e Gazze işgali sürdükçe İsrail’i ziyaret etmeyeceğini açıkladı ve bu çok iyi bir karardı. Hakikaten Gazze’deki kuşatmanın acilen kalkması gerekiyor, çünkü hiç bir inşaat malzemesinin Gazze’ye girişine ve evlerin onarımına izin yok.

    Fakat (işgalin kalkması) yeterli mi? Bize sorunun Hamas’ın uzlaşmaz tutumu olduğu söyleniyor, Gazze radikal İslam’ı benimsemeseydi her şey daha iyi olacaktır deniyor. O zaman Gazze dışına bakalım, Batı Şeria’nın mücevherine, Ramallah’ın ikizi el-Bireh’e, İsrail onaylı yönetici Mahmud Abbas’ın bölgesine. Yeşil yapraklı ağaçları ile muhteşem villaların bulunduğu, Mercedes marka arabaların bulunduğu, çok güzelbir görünüme sahip olan zengin bir şehir. El-Bireh bir futbol stadı inşa etmeye karar verdi. Bunun için para aradılar ve Fransa’dan, Almanya’dan ve FİFA’dan fon buldular. El-Bireh’te bir futbol stadı inşa edildi. Stad inşa edilir edilmez İsrail mahkemesi stadyumun, bir Yahudinin görüş alanı içinde olduğu için yıkılmasına hükmetti.

    Bunu anlıyor musunuz? Mahmud Abbas bugün ve her zaman en itaatkar Filistinli liderdir, İsrail’in istediği her şeyi yapıyor. Polisi İsrail güvenlik jipleri O’nun şehirlerine girdiğinde istediklerini tutuklayabilmeleri için nazikçe geri çekiliyor. Hatta daha önce Washington’da, Londra’da, Vatikan ve Moskova’da büyükelçilik yapmış olan, en kıdemli Filistinli diplomat (olan) Doktor Afif Safieh’in görevine, Gazze’deki İsrail savaşı aleyhinde konuştuğu için son verdi. Her İslamcı, Batı Şeria’daki her İslam destekçisi önceden ya da şimdi, Abbas’ın hapishanesinde. Abbas, radikal İslamın tamahkar bir düşmanı. İsrail için Abbas’tan daha gönül alıcı olamazsınız. Ve (buna rağmen) hala kendi şehrinde çocukların top oynaması için bir stad inşa edemiyor, çünkü Yahudiler buna izin vermiyor.

  8. Yazan:ftk Tarih: Ara 27, 2009 | Reply

    israil’den bir kaynak, b’tselem soyle diyor bu konuda:
    http://www.ifamericansknew.org/stats/deaths.html
    biraz tarih okuyun. israilli yeni tarihcileri okuyun.

  9. Yazan:özlem Tarih: Ara 27, 2009 | Reply

    Yazan:özlem Tarih: Ara 27, 2009 | Reply

    Amerikancı isimli şahsa bir tek cümle ile şunu söyleyebilirim eğer bütün bunları yaşamış olanlar filistinliler olsaydı ve kendilerine teklif edilen Afrika’dan güney amerika’ya pekçok toprak varken gelip filistin topraklarında yaptıkları Sabra şatilla deir yassin, kafr kassem,cenin gibi nice katliamla tüm dünya üzerinde 5 milyon yahudi’nin mülteci konumuna geçmesine sayısız yahudinin ölmesine, dünyanın en gelişmiş dördüncü ordusu ile ve en gelişmiş silahları ile bir filistinli çocuğa karşı 100 yahudi çocuğun ölümüne sebebiyet verseydi gazze şeridinde 1,5 milyon yahudiyi açliğa, susuzluğa ilaçsizlığa terk etseydi,1948 den 67 ye sürekli katliam ve işgaller ile kala kala bir açık hava tımarhanesi ve bölük börçük minicik batı şeria topraklarını bile bu insanlara çok görseydi ben yine aynı klip ve videoları yahudiler için yapıyor bu kampanyaları Filistinlilerin aleyhine sürdürüyor olurdum. Yahudilerin ne mısır’dan çıkışının ne babil’den kovuluşunun ne de uğradıkları holokost’un sebebi filistinliler değil. Kimseye böyle ağır acı bedeller ödetmeye hakları yok. kimseyi 8 metrelik duvarlarla kapatıp 2,5 yıldır sürdürdükleri bir ambargo altında fosfor bombaları ve dünyanın en ileri silahları ile yok etmeye hakları yok. Bir yerde bir katliam varsa ve sistematik olarak ölen 1 e 100 insan orani varsa ( ki o bile yok çünkü bütün rakamlar ancak utanç duvarının iyiden iyiye yükseldiği 2004 tarihine kadar geliyor. 1 e 100 filistinlilerin duvar arkasına kapatılmadıkları zamndaki orandır. Filistinliler şimdi hiçbir yahudiyi öldürmüyorlar.isteseler de yapamazlar zaten. sadece oluk oluk kendileri ölüyorlar)orada iki tarafa da zavallıcıklar demek insafsızlığın daniskasıdır. hangi acı çeken iki halktan bahsediyorsunuz. Bir yanda çalıntı topraklar üzerinde kurulmuş dünyanın en müreffeh şehirleri diğer yanda ecza dolapları bile bomboş hastaneleri ile tamemn çokmus altyapısı ile insanların domuz gibi boğazlandığı açık hava hapishaneleri, istiyorsanız bugüne kadar israil’in yaptığı katliamların toplu bilançosunu da hemen verebilirim. Sahi geçen gazze katliamında ölen 500 çocuk size ne ifade ediyor. Samoni ailesi reyyan ailesi bir aileden 30 kişinin hemen hemen hepsi çocuk ölmesi ne dekmektir bir fikriniz var mı? aşağıya kopyalayacağım linkteki çocuklara bakarken ne hissediyorsunuz anlatabilir misiniz? Yahudiler filistinliler elinden ne zaman bu boyutta bir acı yaşamışlar acaba.
    gerçekler kızdırıyor galiba?

    http://www.palestinianholocaust.net/English/In_Depth/GazaHolocaustMuseum/topic_01/index.shtml
    silahtan mı bahsetmiştiniz buyurun silah nasıl olurmuş bakın:

    http://www.palestinianholocaust.net/English/In_Depth/GazaHolocaustMuseum/topic_02/index.shtml

  10. Yazan:Θάνατος (Αθήνα) Tarih: Ara 27, 2009 | Reply

    Amerikanci ve Ozlem ikiniz de haklisiniz ama biraz miyopsunuz:

    1) modernist ingiliz ve fransizlar almanlari ezdiler ve NAZIZM canavarini siseden cikardilar.
    2) Naziler yahudileri ezdiler ve SIYONIZM canavarini siseden cikardilar.
    3) Simdi siyonistler filistinlileri eziyor. Filistin canavari naziden gaddar, siyonistten daha kurnaz olabilir. filistinliler cinnet geciriyor. cocuklarina bomba baglayip patlatabilen bir halk herseyi yapabilir. israili ve dunyayi buyuk bir felaket bekliyor. hayatta kalanlarin olenlere imrenecegi bir ortadogu kuruyor israil.muslumanlar buna engel olabilir mi?

  11. Yazan:ABİDİN UYAR Tarih: Ara 27, 2009 | Reply

    Sn,Amerikancı;
    Kusuruma bakmayın diyemiyeceğim özellikle kusuruma bakın,siz bilmiyorsunuz,bilmediğinizi bilmiyorsunuz,bilmek istemiyorsunuz.Benim 3-B sendromu dediğim bir vakıa insanlık tarihi kadar eski bi hastalıktır bu hastalığa bulaşanların dini,ırkı yoktur,müslümanı,yahudisi,ülkücüsü,marksisti,kemalisti,sağcısı,solcusu,liberali tasavvufçusu erkenekoncusu,vs.vs.bütün dünya görüşlerine ait inatcı müntesibini içinde barındırır.
    Hastalık ;Parçalanma,bölünme,yok
    olma,herkes bize düşman,bizim bizden başka dostumuz yoktur,paronayası ile belirtilerini gösterir,kendinle yüzleşmeme,pisliklerini halının altına süpürme,ideolojik dogmalar la devam eder.
    Tabi haklı olduğunuz tek taraf,bir müslüman olarak beni itirafa mecbur bırakıyor,oda islamın kesin haram kıldığı asimetrik savaşın aktörü müslüman olmaz,yani”Bir gruba olan kininiz ve öfkeniz sizleri adaletsizliğe sevk etmesin ilahi ikazı mucibince”,karşı taraf masum sivili katl etti diye bizde aynı yöntemle masum hatta bu savaşı hiç tasvip etmiyen yahudilere ait sivil otobüslerini canlı bomba ile yok etme hakkını benim inancım bana vermiyor
    Kur’an kesinlikle böyle bir meşruiyet ön görmüyor sağlamıyor”Ne yapsalardı yani israilin acımasız saldırılarını görmüyormusun “türü itirazları “RED”ediyor.
    Eğer bu yazımı sonuna kadar okursanız
    vereceğim örnekleri lütfen düşünün.
    GEORGE HABASH ismi size neyi hatırlatıyor?Gençler bu ismi belki internetten çıkarabilir bizim kuşağımız Kudüs doğumlu hristiyan bir Anne ve babadan doğan marksist devrimci metotla israile karşı verdiği silahlı mücadeleyi çok iyi hatırlar.İlk filistin kurtuluş ordusunu kuran ve bağımsızlık savaşı veren bu zat bir müslüman değildir.
    EDWARD SAİD ismi size neyi hatırlatır? Oryantalizim min yazarı israile karşı mücadele veren 1935 doğumlu bir hristiyan aileye aittir ve kudüste dünyaya gelmiştir.Hala hafızalarda filistinli çocuklarla attığı taş kalmıştır.Oda müslüman değildir.
    Bundan sonra anlatıcaklarım sadece size değil hertaşın altında israil arayan,yahudi parmağı arayan,yahudiler şukadar bin metrekare toprak satın aldı,yahudi hamile bayanları özellikle Türkiyede doğum yapıyorki yarın bu ülkenin vatandaşı olarak bu ülkeyi işgal edecekler vs.vs.diyen araştırmacı yazar namıyla anılan(isimlerini zikretmiyelim bari kötü propagandalarına biz alet olmıyalım)komplo teorisyenleri sizin gibi bizdede radikal robot yetiştiriyor(ERBAKANİZİM BAŞLI BAŞINA YETER)
    Eğer sorun sizin dediğiniz gibi müslümanların halisinasyonları olsaydı bu gün en radikal YAHUDİ KURULUŞLARI Filistinin yanında yer almazlardı.
    Hiç mi gazete okumuyorsunuz daha geçen hafta Filistine destek çadırına gelerek NUMAN KURTULMUŞ LA görüşen yahudi haham Weiss ve arkadaşlarına ne diyeceksiniz?
    Haber 10.comda Peren Bir saygılı hanımefendinin,2008/mayıs ayında yayınladığı
    siyonizmin gücü abartılıyormu adlı makalesi muhteşemdi,yazıyı özellikle buraya almadım,ancak meraklısı siteye girebilir ve bakar,israilde yapılan bir anket ve en radikal yahudilerin”SİYONİZM”‘e bakışlarını ölçecek bir anket tir.Bu ankete göre sorulan soru çok anlamlkıdır.
    SORU;Bir yahudi olarak kendinizi israil devletine ait hissediyormusunuz?
    Evet diyenler %42
    Hayır hissetmiyorum diyenler % 58
    Peren Hanımın bu gün dahi stesinde yine çok çarpıcı bir makalesi mevcut.
    Yine İslamiyat dergisi(Malesef Türkiyedeki hakemli ve akademik makaleleri ile yayın hayatını idame ettiren bu dergiyi ne imam ne müftü ne bu sitelere yorum yapan,takvim yapraklarından,folk islamı ile rivayetler üzerine itikad eden konuşan müslümanımız dahi okumadığından sizi zaten sorumlu tutatamam)
    1-Ocak-Mart/2007 tarihli kökencilik konusundakiçalışmada PRF.Baki Adam’ın Yahudi Fundamantalizmi adlı bilimsel çalışmasında en radikal YAHUDİ CEMAATLERİN SİYONİZME karşı olduklarını bu israil devletinin varlığını dahi kabul etmiyoruz çünkü Bu Tevrat öğretisiyle bağdaşmıyor dediklerini görürsünüz.
    Ben onlarca alıntıyı bu yorum bölümüne alabilirdim,kopyala yapıştır yönetemi benim için kayda değer bir iş olmadığından çöpe gideceğini bildiğim halde bu yorumumu diğer yorumlarım gibi “HANİ BELKİ OKURNUR/SUNUZ”ümidiyle yazdım.
    İsrailin yaptığı zulüm ve vahşet,salt dini bir hassasiyet değildir insanlık suçudur.Ve ibni Haldunun ifadesi ile devletler asabiyet üzere kurulurlar ancak adaletle varlıklarını sürdürebilirler ikazına inanın Adaletsiz bir devlet (bu yanlız İsrail için değil)Yıkılmaya mahkumdur.Şiddete tapıcılık
    varlığın devamı için yerli değildir,buna inanın.

  12. Yazan:Olcayto Tan Haskol Tarih: Ara 27, 2009 | Reply

    @Amerikancı

    Madem öyle düsünüyorsunuz. O halde size sorarım: Bazi filistinlilerin terör yöntemini kullanarak intihar saldirilariyla ya da sivil halka füze firlatmayla Israilli cocuklari katletmelerini mesru görüyor musunuz?

    Beyefendi bununla ilgili İslam başlığı altında, sitede onlarca yazı bulabilirsiniz.Bu nasıl saçma bir soru elbette bunu kimse meşru görmüyor.

    Ancak sizin bahsettiğiniz bu yaşananlar “mağduruiyet refleksi” altında
    yapılan zulmü sivil kayıpları açıklamıyor.

    Durum ne olursa olsun orantısız güç kullanarak İsrail devleti tarafından yürütülen bir yayılma politikası var. Kuruluşundan beri İsrail büyüyor. Neden? Aman efendim biz haksızlığa uğradık. Holokost yaşandı.

    İsrail devletinin bu politikalarını eleştirince de ya anti-semitik oluyorsunuz. Ya da tek taraflı.

    Türk’lerde dahil olmak üzere bu dünyada onlarca kavim haksızlığa uğradı.Tecrit edildi. Ancak bu yaşananlar bir başkasını mağdur ederek asla telafi edilemedi.

    Siz öncelikle bir kendi dolabınızdaki iskeletleri çıkartma cesaretini gösterin ondan sonra siz nesnel değilsiniz diye atıp tutmaya başlayın.

    Siz de o bahsettiğiniz milyarlarca dar kafalı gibi kendi cenazenizi daha kıymetli zannediyorsunuz.

  13. Yazan:özlem Tarih: Ara 28, 2009 | Reply

    Kimse gelecek hakkında kahin gibi konuşamaz konuşsa da inandırıcı olmaz. Ancak ben kendi şahsi kanaatimi söyleyebilirim:
    1. Filistin halkı henüz kendine bomba bağlayıp patlatma eylemini yaygın olarak yapan o eğilime sahip bir halk değildir. Eğer genel eğilimleri bu olsa idi emin olun dünyanın dört bir tarafını milyonlarca mülteci durumunda yaşayan filistinli çoktan kana boğmuştu.Halbuki 40 yıl önceki nakba bu halktan Naci el aliler, mahmud dervishler, nizzar kabbaniler, edward saitler ve su anda aklima gelmeyen nice sanatçı ve düşünür yarattı. Belki tüm ağır şartlarına rağmen dünyadaki üniversite okuma oranı en yüksek olan topluluklardan birini bıraktı.
    İntihar saldırılarının sürdüğü el-aksa intifadası günlerinde bile Halid Meşal’in Sefer Turan’a söylediği çok açık bir söz vardı. İsrail sivillerimizi katletmeyi bıraksın derhal bu saldırıları durduralım diyordu. Ve herkesin en uzlaşmaz radikal uç vs. gördüğü HAMAS dahi Filistin için 1967 yılı öncesi sınırlara razı olmuştu. Peki İsrail ne yaptı yeni bir katliamla ve Kudus’te ve batı şeriada yuzlerce filistinli ailenin evini ilhak ederek karşılık verdi. Defalarca fanatik yahudi grupları ve yerleşimcileri örgütleyerek el aksa camiine filistinlilerin yaşadıkları yerlere saldırttı. Bu insanların zeytin ağaçları portakal ağaçları neleri varsa kesti yıktı yok etti. Sizce neden burada uzlaşmaz terörist manyaklar gözüyle bakıyoruz bu insanlara, bu da egemenlerin bir propagandası olmasın?
    2. Dünyanın en eski kanunudur rüzgar eken fırtına biçer. Ancak böyle bir gelişmeyi engelleyecek de yine zamanında yapılmış hakça müdahaleler ve adil insanların elidir.
    Sizce filistindeki intihar saldırıları neden durdu. İsrail in çektigi 8 metrelik duvar yüzünden mi?
    Peki Filistinliler isteseler dünyanın başka bölgelerinde hatta belki israil de bile herşeye rağmen bu saldırıları sürdüremezler miydi?
    bana kalırsa bu saldırılar bu gün durdu ise ve sadece işaret fişeği babından roketlerle yetiniliyorsa bunun sebebi müslümanların bu intihar saldırılarını yoğunlukla eleştirmeleri, destek bulmamaları sebebi iledir.Çünkü hala bunu yapabilecek lükse, vicdana ve yüze sahibiz.
    3. Mantık ve sağduyu şunu gerektirir Yahudiler soykırıma uğrarken o zamanlar vicdanı olan, bunu durdurma yetisine sahip olanlar bu soykırımı durdurmalıydı. Ve bunu yaparken başkalarına acı vermeyecek yollar bulmalıydı. Bunu yaparken gün gelir bugün yardım ettiğimiz yahudiler bir gün bizleri keserler demeden yapmalılardı. Bir adam bir başka adamın gırtlağını sıkıyor ve düpedüz onu öldürüyorken yapılması gereken önce o adamı kendisini boğan caninin elinden kurtarmaktır. Oturup ben bunu kurtarırsam yarın gün olur devran döner bu manyaklaşır sağındakini solundakini boğar diye düşünmek değil.
    Bugün vicdan ve sağduyu sahibi insanlar bu koşullarda yaşanan katliamı durdurmak Filistinlileri kurtarmak ile mükelleftir. Hiçbirimiz müneccim ya da kahin değiliz gün olur devran dönerde Filistinliler zalimleşirse ona da karşı koymak düşer herkese.
    4. Dün İsrail askerleri batı şeriaya girerek hurda toplayan üç genci katlettiler. bir yıl önce 500 ü çocuk 1500 kişinin öldürüldüğü bir katliam yaşadık ve 2004 de de Cenin katliamını. Kimse o katliamın görüntülerini görmek istemez emin olun.
    Yarın yeni bir katliam yaşamayacağımızdan emin misiniz? Ben hiç emin değilim.
    Hiçbir şekilde eli tutulmamış hesap vermemiş cezalandırılmamış psikopat bir devletin karşısındayız.
    Evet yaşanana engel olmaya çalışmak yaşanması muhtemel olanın önüne geçiyorsa ve bu miyopluksa ben 9 derece miyop olmayı tercih ederim.

  14. Yazan:özlem Tarih: Ara 28, 2009 | Reply

    Bu biraz yeni tarihçileri okuyun öğüdü kime yapıldı ama israilli bir kaynakta bile manzara bu intihar saldırıları öncesi o yıllar ve son yıllar. çocuk ölüm oranları.aslinda ben burada 16-17 yasinda gozuken çocuklardan da çok emin değilim. biliyorsunuz israil daha lisede iken 16-17 yaşındaki gençleri askere alıyor. bu çocuklar sivil bile olmayabilir. her halükarda kötü o başka. sanırım başka söze gerek yok:

    http://www.rememberthesechildren.org/remember2000.html

    http://www.rememberthesechildren.org/remember2004.html
    http://www.rememberthesechildren.org/remember2008.html

    http://www.rememberthesechildren.org/remember2009.html

  15. Yazan:özlem Tarih: Ara 28, 2009 | Reply

    ftk ya teşekkür ederim. lütfen aşağıdaki linke bakınız bu intihar saldırıları başlamadan önceki sene israilin öldürdüğü filistinli çocukların listesi. İnsan kahroluyor. ve bir israilli çocuk yok.
    http://www.rememberthesechildren.org/remember2000.html

    ve bu da 1946 dan bugüne filistin’in işgal haritası.

    http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://4.bp.blogspot.com/_fdeFWpAxxjQ/SWXDv-iNF0I/AAAAAAAAASM/XhpANOR25HM/s400/filistin-israil-harita.jpg&imgrefurl=http://nazmicavdar.blogspot.com/2009/01/israilin-filistin-aleyhine-genilemesini.html&usg=__ko3FWLZ4HCNULbKjo9mXYpb1SrE=&h=266&w=400&sz=28&hl=tr&start=50&sig2=kcgPr-TsZR81BSV_Zi3zYQ&tbnid=OFQUGaCXIqqvcM:&tbnh=82&tbnw=124&prev=/images%3Fq%3Dfilistin%2Bharitas%25C4%25B1%26gbv%3D2%26ndsp%3D20%26hl%3Dtr%26sa%3DN%26start%3D40&ei=WeQ3S7TwMda4jAfRy4SnDg

  16. Yazan:Adnan Çimen Tarih: Ara 28, 2009 | Reply

    Tüm kötülere lanet okuduk tamamda, çözüm ne. İsrail nerede ve ne zaman duracak.
    Bir zamanlar Türkiye’ninde içine girdiği İsrail sarmalından Mısır ne zaman kurtulacak.
    Diktatoryal yönetiminin ve ekonomisinin çok fazla yara alacağından korkan Mısır yönetimi bu korkuların yersiz olduğunu ne zaman farkedecek. Bu İsrail sarmalından korkularını yenerek kurtulan diğer arap ve müslüman ülkeler Mısır’ı bu korkularından kurtarmak için bir çaba gösterecek mi. İsrail büyük elçiliklerine yapılan protestolar Mısır yönetimi için yapılacak mı?

  17. Yazan:özlem Tarih: Ara 28, 2009 | Reply

    Yapılmalı. Hem de çok daha geniş çaplı mesela turizm boykotu gibi boykotlar da yapılmalı. Bakın Mısır gazzeye gidren yardım konvoyunu ülkeye bile almadı. değil ki gazze ye sokmak.

  18. Yazan:özlem Tarih: Ara 28, 2009 | Reply

    Aman ne güzel meta kafe bu videoyu da kaldırmış. hayret geç uyandılar!
    Mehmet Bey ne yapacağız bu durumda . Meta cafenin insaf ettigi videoları mı yayınlayacağız yok mudur alternatifi__

  19. Yazan:Mehmet Nazım ÖZTÜRK Tarih: Ara 30, 2009 | Reply

    Kız kardeşim, ellerine sağlık….
    Video da çocukların yüzlerini izledim,canlı çocuk yüzlerini…
    Acaba kaç tanesi kalan ömrünü tamamlayabildi…
    Kaçı, zulme karşı direnişde, (FKÖ, FHKC, HAMAS, HİZBULLAH vb..nereden olduğu hiç fark etmiyor benim için) katledildi, yada onarılamaz acılar yaşadı….
    Ve ülkemi düşündüm, köyleri boşaltılıp, şehirlerin varoşlarına doluşan çocukları…
    Acaba bunların ne kadarı dağlara vurdu kendini….
    Ne kadarı şu an taş atan çocuklar, ne kadarı çocukluğundan beri yaşadığı çaresizliği,zulmü taş yada kurşun atarak soğutmaya çalışıyor….
    Bizde halk arasında bir anlayış kıtlığı var. Yapan suçlu diye, ya yaptıranlar, sebep olanlar….

  20. Yazan:Adnan Çimen Tarih: Mar 20, 2011 | Reply

    Çok şükür Mısır konusundaki dileklerim ve beklentilerim gerçekleşti. Bundan sonrası daha hızlı olacaktır.

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin