RSS Feed for This Post

Bilgi yarışması: Bu sözler Kimin?

Bu haftadan itibaren 4 hafta boyunca kitap hediyeli bir yarışma düzenlemeye karar verdik. Aşağıdaki sözlerin sahibini biliyorsanız siz de yarışmamıza katılın. Koşullar metnin hemen arkasında.

 ” Çeşitli halklar karşı karşıya kaldıkları felaketlerin sorumluluklarını birbirlerinin üzerlerine atmaya başladılar. Araplar ilerleyememişse, bu elbette ki onları hareketsizliğe mahkûm eden Türk hâkimiyeti yüzündendi; Türkler’in ilerleyememesinin nedeniyse, yüzyıllardır Arap sultası altında kalmalarıydı. Milliyetçiliğin birinci erdemi her sorun için bir çözümden çok bir sorumlu bulmak değil midir? Böylece Araplar yeniden doğuşlarının nihayet başlayacağı inancıyla Türk boyunduruğunu silkeleyip attılar; bu arada Türkler de Avrupa’ya daha az ayak bağıyla daha kolay katılabilmek için kültürlerini, dillerini, alfabelerini, giyim kuşamlarını Arap etkisinden kurtarma işine giriştiler.”

  ” XX. yüzyıl bize hiçbir doktrinin mutlaka kendiliğinden özgürlükçü olamayacağını, hepsinin, komünizmin, liberalizmin, milliyetçiliğin, büyük dinlerden her birinin, hatta laikliğin kontrolden çıkabileceğini, hepsinin yozlaşabileceğini, hepsinin elinin kana bulandığını öğretmiş olacak. Hiç kimse fanatizmin tekeline sahip değil ve tam tersine hiç kimse de insanlığın tekeline sahip olamaz.”

 Yarışma koşulları

  • 1) Cevaplarınızı Derin Düşünce Sitesi’nin iletişim kutusuyla bize göndermelisiniz,
  • 2) Mesajınızın ilk kelimesi mutlaka “yarışma” olmalı.
  • 3) Katılanlar için her hangi bir bağlayıcı koşul ya da ücret yok, tek şart cevap göndermeden önce sponsorumuz Kitap Adresi‘ne üye olmak,
  • 4) Bize yanıtı bildirirken üyelik sırasında kullandığınız e-mail adresini yazmalısınız aksi takdirde eşleştirme yapmamız imkânsız.
  • 5) Gerçek adınızı ve adresinizi de cevapla birlikte bize bildirmelisiniz. Bu bilgiler kesinlikle yayınlanmayacak, yarışmadan sonra da tarafımızdan silinecek haliyle. Bir haftanın sonunda doğru cevap ile birlikte bilenlerin isimlerini veya belirtirlerse takma isimlerini (nick name) duyuracağız.
  • 6) Cevap süresi her soru için 1 hafta. Bu hafta içinde gelen yanıtlardan kur’a ile 3 kişi belirleyeceğiz. Kazananlar hediyelerini kargo ile alacaklar. Kargo masraflarını da Kitap Adresi karşılıyor.
  • 7) Yarışma sadece Türkiye’deki okurlarımıza açık. Yurtdışındaki dostlarımıza hediye gönderme imkânımız yok şimdilik.
  • 8) DD yazarları yarışmaya katılamaz.

 Ödüller

Bu hafta kazanacak 3 okuyucumuzun her birine 4 kitap birden gönderilecek :

  

 

Trackback URL

  1. 2 Trackback(s)

  2. May 22, 2009: Bilgi yarışması, birinci haftanın cevabı : Derin Düşünce
  3. May 23, 2009: Bilgi yarışması, birinci haftanın kazananları : Derin Düşünce

Sorry, comments for this entry are closed at this time.