RSS Feed for This Post

Kemalistler neden Google’a gıcık kaptı?

Geçen gün Alper Ecer sormuştu: “Google’ı kapattırmanın Atatürkçülüğe ne yararı var?” diye. Sanırım cevabı buldum: Google’a girip „Kemalizm” yazınca 8ci sırada Derin Düşünce Sitesi’nin kemalizm sayfası çıkıyor. Ben de Kemalist olsam gıcık kapardım, adamlar haklı.

 

 

 Kemalizm : Derin Düşünce

Kemalizm (Atatürkçülük), seksen yılık rejimin -ilk dönemindeki yapısı itibariyle- merkezinde fakat oldukça derin’lerinde bir mevzi edinmiştir.
www.derindusunce.org/category/kemalizm/ – 149k – ÖnbellekBenzer sayfalar

Trackback URL

  1. 2 Yorum

  2. Yazan:ahmet oğuz Tarih: Nis 15, 2009 | Reply

    sevgili rasim ozan kütahyalı’ya yapılan saldırıyı kınıyor genç yazarımıza geçmiş olsun diyorum.
    ozan’ı,ilginç saptamalarından ve yazılarından dolayı kutluyorum.müthiş bir beyin.
    bu tür saldırılar beklenmedik şeyler degil.zira
    türkiye bir kırılma noktası yaşıyor.gün geçtikçe yeni bir açılımla tabular sarsılıyor.milliyetçilerin kaleleri bir bir yıkılıyor.daha dün genel kurmay başkanı “türkiye halkı”ifadesini kullandı.dolayısıyle kemalistlerin.milliyetçilerin işi gün geçtikçe zorlaşıyor.bu da onları daha saldırgan bir duruma itiyor maalesef.ama nafile.doğru engellenemez,sadece biraz geciktirilebilir.
    bol demokrasili günlere…

  3. Yazan:Bora Bingöl Tarih: Nis 19, 2009 | Reply

    Ahmet Bey, yazınızda bahsettiğiniz milliyetçileri bilemem, ama Kemalizm’i bilme iddiasındaki her Kemalist, altıoktan biri olan Halkçılık’ı aşağıdaki şekliyle açıklar:

    “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk denir.”

    Haberleri takip etmediyseniz, bilemeyebilirsiniz, yanısıra, Medeni Bilgiler kitabını da okumadığınız yazınızdan anlaşılıyor; Kemalistler yıllardır bunu söylüyor, Kemalist olmadığı halde Kemalistliği sahiplenen ya da Kemalist olduğu birileri tarafından ilan edilenler ise başka şeyler söylüyor.

    Genelkurmay Başkanlığı’nın sitesine koyulan el yazısı Medeni Bilgiler kitabından alınmalıdır. Haliyle, gerçek bir Kemalist’in tersini iddia etmesi mümkün olabilir mi?

    Tabi bu durumda, e o zaman diğerleri kimdi, biz bunları Kemalist diye biliyorduk diyebilirsiniz. Siz, ne yazık ki, Kemalizm’in de gerçekte ne olduğunu bilmiyordunuz ki! Medeni Bilgiler kitabını okumadan, 1935 kurultayından, 1936 programından haberdar olmadan Kemalizm’i nasıl bileceksiniz?

    Gerçi, bir Kemalist olarak bu yeni gelişmelerden çok memnunum. Gerçekleri öğrendikçe, Kemalizm hakkında daha çok şaşıracaksınız.

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin