RSS Feed for This Post

İşkence burada, AKP, yargı, muhalefet nerede?

Confessing Witches: Under Torture, Accused Witches Would Confess to Almost Anything“Metris Cezaevi’nde dövülerek komaya sokulan Engin Ceber’in götürüldüğü Şişli Etfal Hastanesi’nde öldüğü haberlerinden günler sonra Adalet Bakanlığı’ndan ses geldi. Bakanlık kısa bir yazılı açıklamayla müfettiş görevlendirildiğini duyurdu. Önceki gün iddiaları araştırmak üzere Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen Savcı Cevdet Doğan’ın suçlamaların muhatabı olan görevlilerden biri olması ise soruşturmanın selameti konusunda kuşku uyandırdı.”

DEVAMI : TARAF

Trackback URL

  1. 11 Yorum

  2. Yazan:MY Tarih: Eki 14, 2008 | Reply

    “Devletim ve hükümetim adına yakınlarından özür diliyorum”

    “Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Engin Ceber’in, cezaevinde ”kötü muamele ve işkence” sonucunda öldüğü iddiasıyla ilgili 19 kişinin, geçici olarak görevden uzaklaştırıldığını söyledi.

    Adalet Bakanı Şahin, TBMM’de gazetecilerin sorusu üzerine, olayla ilgili görevlendirdiği başmüfettiş ve müfettişin, Metris Cezaevi’nde ilk incelemelerini yaparak, raporlarını hazırladığını belirtti.

    Mehmet Ali şahin, rapordaki, ”Yasaların kendine verdiği yetkiler sonucunda, ölüm olayında sorumlulukları olabileceği düşüncesiyle, iki infaz koruma ikinci müdürü, koruma başmemuru, infaz koruma memuru ve tutukluyu görmeden sağlam raporu veren cezaevi doktorunun da aralarında bulunduğu 19 görevlinin, geçici olarak görevden uzaklaştırılması kararı alındı” ifadesini de gazetecilere okudu.

    -”YAKINLARINDAN ÖZÜR DİLİYORUM”-

    ”Devletim ve hükümetim adına yakınlarından özür diliyorum. Sorumluları kimse, sonuna kadar gidilecektir. Kimsenin şüphesi olmasın” diyen Şahin, Adalet Bakanı olarak üzüntüsünün sonsuz olduğunu dile getirdi.

    Şahin, ”Üzerine hassasiyetle gidiyorum, soruşturma genişletildikçe sayı artabilir. Türkiye’de bu dönemde, böyle bir olay meydana geldiği için son derece üzüntülüyüm. Adalet Bakanı olarak, dakika dakika takip ediyorum. Türkiye’yi böyle bir durumla karşı karşıya getirenler, her kimse cezalandırılacaktır” diye konuştu. “

    KAYNAK: http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=749199&title=sahin-iskence-iddiasi-ile-ilgili-19-kisi-gorevden-uzaklastirildi

  3. Yazan:zafer Tarih: Eki 14, 2008 | Reply

    sayın MY, bu yazıya almış gazete haberini kopyalayıp koymuş, linki de yapıştırmış… sayın MY demiş ki: “alın işte hükümet ve devlet adına özür dilendi! gördünüz mü? bakın özür dilendi işte” demiş… yani iş bitmiş! sayın MY ye göre… daha kabacası şu oluyor “ya olur böyle şeyler, bak özür dilediler, susun artık da işimize bakalım” gibi algıladım ben… ama 2 cümlecik yorum yazmamış!!!… her yerdeki o muhteşem duyarlılığınız nerede şimdi sayın MY? … evet, bu çok ama çok iyi bir gelişme, çünkü çok şükür bugünleri de gördük ve devlet çıkıp özür diledi nihayet ve yıl:2008!!!… yine de güzel, kutluyorum sayın bakanı ama, sayın MY bu mu yani sizin gibi çok duyarlı bir yazarın yapacağı yorum? ben bir çok yazınızda sizin büyük bir insan hakları savunucusu olduğunuzu görmüştüm!!!… nerede şimdi o duyarlılığınız?… en azından şunu beklerdim sizden: “evet güzel gelişme ama özür yetmez, duyarlı devlet bu olayın hiç olmamasını sağlamalı idi” gibi bir şey işte… yada benzeri bir şey… ama yok! benzeri konu eğer başka bir kurum ile ilgili olsaydı mutlaka daha değişik yorumlar yapardınız diye düşünmekten kendimi alamadım… beni hayal kırıklığına uğrattınız ve üzdünüz!!!

  4. Yazan:MY Tarih: Eki 14, 2008 | Reply

    @Zafer,

    Niyet okumayin ALLAH rizasi için.
    MY bir peygamber degil ki. Sizin gibi etten, kemikten bir insan. Belki yarin ölecek, kurtlar kemirecek bedenini tipki Ilker Basbug gibi, Tayyip Erdogan gibi, sizin gibi. MY örnek insan olsa ne olur? olmasa ne olur? Onun eksiklerini gösterip mizmizlanacaginiza tamamlamaya çalissaniz ne olur?

    Iskence haberine kimse yorum bile birakmamisti (siz de dahil)

    Adi “ADALET” olan bir parti 2002’den beri iktidarda ve hâlâ iskence yapilabiliyor Türkiye’de. elbette acinacak bir durum.

    Ama AKP’nin siyasi rakipleri o kadar KARA fasist ki gri AKP onlarin yaninda “BEMBEYAZ” duruyor.

    Aktütün’deki rezalet gündemi doldurmus, Adalet bakani devlet adina özür dileyince hosuma gitti yine de. Salyangoz hiziyla da olsa bir seyler degisiyor, degisecek… eger biz istersek olacak bu. Ve tabi eski tüfek solcular kiyidan bakip dudak bükmeyi birakirlarsa bir faydalari dokunabilir.

    Eskiden (1980 darbesinden sonra) birisi iskenceden ölünce bunu yazmak yasakti. Sirf “Kürt” kelimesini yazdigi için kapatilan gazete var bu ülkede. Siz neden bahsediyorsunuz?

    Iskence, devrim, özgürlük.. bu kelimeleri telaffuz etmek yasakti TV’de. Spikerler bir tuhaf konusurlardi yasak kelimeleri kullanmamak için.

    Siz bu sitede benim bütün yazdiklarimi okumadiniz daha. AKP elestirilebilir mi? yazisinda anlattim bu suskunlugun perde arkasini. Bir baska yazida da 12 eylül sonrasinin baski ortaminda babamin gözlerimizin önünde bir Türk askeri tarafindan öldürülmekten nasil kilpayi kurtardigini anlattim.

    Ama 80’lerin hatta 90’larin Türkiye’sinde “babami asker öldürdü” veya “ogluma polis iskence yapti” diyen vatandas, onun avukati ve bunu yazan gazeteci iskence tezgâhinda buluyordu kendini.

    2002’den beri AKP cumhuriyet tarihinin en özgürlükçü yasalarini çikardi meselâ kadinlar hakkinda. Bugün bir adalet bakani iskence için devlet adina özür diliyorsa bu bir ilerlemedir. Iskencede ölen zavali insanin yakinlari onurlu bir biçimde yasini tutabilirler, cenazesini yapabilirler. Az sey degil benim gördüklerimi hatirlayanlar için. Üzülme hakki da bir haktir ve devlet bunu da alabilir elinizden.

    Ben Türkiye’ye böyle bakiyorum iste.
    Ölenin yasini tutmak deyince… Terörist Evlatlarimiz yazisini da tavsiye ederim.

    Dedigim gibi ölümlü MY’nin açiklarini arayip burun kivirmaktan yorulacaginiz gün bir ülkeniz oldugunu hatirlayin, o ülke sizden hizmet bekliyor.

    Dostlukla

  5. Yazan:zafer Tarih: Eki 14, 2008 | Reply

    biliyorum sayın MY, darbe(ler) öncesini de sonrasını da… yasakları, yasak kelimeleri, adı devrim olan ilkokulların bile adı değişti… daha neler neler… çok komedi yaşadık… ben de basit bir yorumcuyum, etten kemikten… her yazıyı okuyamam ki… bu işkence haberini görmedim ki okuyayım, peygambermiyim ben… sizi çok okudum ama… ben akepe ye şuna buna takılmıyorum… benim için “tamamı” bitiktir… 1938 yılından şu ana kadar!!! … sistem bitiktir… içinden birini seçip bir ton açık yada 2 ton koyu diyemem… demem… dememeliyim… dememeliyiz… o ak bu siyah bu gri demem ben… biraz daha beyazsa bile bembeyaz gelmiyor bana hiç bir şey… azla yetinen salyangoz kadar yol alır… sonuçta o bembeyazlık içinde işkence varmı yok mu? zaten olay öyle bir gelişti ki!!! örtbas edilecek durum olmadı! özür dilemekten başka çare kalmadı… eskiden bütün olay bittikten sonra işkenceleri erbil tuşalpin kitaplarından filan öğrenirdi insanlar… ama şimdi pat diye her şey duyuluveriyor!!! bu özür o yüzden geldi sayın MY… neyse, ben de belirttim zaten, azla yetinip “iyi ve önemli bir gelişme dedim” yorum yazmamışım habere ben bile ama en azından onu yazmışım… bu konuda özür geldi ama bir çok konuda özür yok ama sayın MY!!! onları da bekliyoruz…

    açık aramıyorum ki ben! kendi kendine çıkıyor… ben de ölümlü olduğuma göre, ölümlü MY nin açıklarını arayabilirim de üstelik… açık bırakılmasa daha iyi değilmi…

    ülkem benden hizmet bekliyor ama şu anda senelik izindeyim::)))… sayın MY izinli olduğum şu günlerde internette sizleri okuyorum… bundan büyük hizmetmi olur… iznim bittiğinde “asla bu şekilde vakit öldürmem”… siz farkındasınızdır, 2-3 ayda bir giriyorum buraya! çevre ile ilgili yazılarınızı okurdum… yani hizmet etmeyi iyi bilirim… yine de uyarınız için teşekkürler… devlet bana hizmet ettikçe ben de ülkeme hizmet ediyorum…

  6. Yazan:SOSYAL DEMOKRAT Tarih: Eki 15, 2008 | Reply

    @ Mehmet Yılmaz;

    2002′den beri AKP cumhuriyet tarihinin en özgürlükçü yasalarini çikardi meselâ kadinlar hakkinda.

    Merak ediyorum da AKP kadınlar hakkında hangi özgürlükçü yasaları çıkarmış da haberimiz olmamış? Eger çıkarmışsa lutfen bana da gösterir misiniz?

    Saygılar,

  7. Yazan:burak Tarih: Eki 15, 2008 | Reply

    Kadınlar dediniz de aklıma geldi. AKP Kadın Kolları hangi amaç için olduğunu bilmediğim bir sebeple Angelina Jolie’ye davet teklif etmiş. Bu davetin arkasında büyük ihtimalle Jolie’nin hayırseverliği yatıyor. Allah aşkına Angelina Jolie buraya gelip ne yapacak? Kadın kolları toplantısında Jolie’yi düşünemiyorum bile. Yazık olacak kadına.

    Jolie, teklifi kabule etmiş. Ancak bir şartla, AKP Kadın Kolları Amerikadaki bir yardım kuruluşuna bağışta bulunacak. Bir yerden bağış toplayıp iç edip başka bir yere de nasıl verilecek bilemiyorum. Bu tezat bakalım ne sonuç getirecek, Jolie’yi görebilecek miyiz Türkiye’de? Umarım bir şekilde gelir. İlerde Akp’yi hatırlamak isteyebileceğim tek sebep olabilir bu.

    Ha bu arada Sosyal Demokrat’ın sorusunu ben de sormak istiyorum. Hocam hangileridir bu yasalar?

  8. Yazan:snowqueen Tarih: Eki 15, 2008 | Reply

    Anjelina Jolie’ye belki “en az üç çocuk” doğurduğu için teklif yapmışlardır:)

  9. Yazan:derail Tarih: Eki 15, 2008 | Reply

    ona işkence yapanlar ile işkence gören ayni zihniyetin temsilcileridir buna adım gibi eminim ve hatta göreceksiniz yargı bunları aklıyacak veya içlerinde bir kaç piyonun üzerine aşırı ceza yükleyecekler … dikkat edin 1 mayısta ortalığı yakıp yıkanlar polis tarafından tutuklanıyor ve ertesi günü YARGI tarafından seneye görüşmek üzere serbest bırakılıyor …işkence gören her kimse ismi o da arkasına güvenerek çılgınlık yaptı ama işkenceciler işkence yaptığı kişinin kendi yandaşları olduğunu bilerek yapmışlardır ki mevcut iktidarı İŞKENCECİ olarak yaftalıyalım… işkence gören ile işkenceciler ayni TARAFTIR… ve amaç ilahlara kurban verelim de iktidara saldıralım…. biz bu filimleri çoook gördük bu ülkede..

  10. Yazan:zafer Tarih: Eki 15, 2008 | Reply

    sayın derail siz senaryo yazarı olmalısınız… çok güzel yazıyorsunuz gerçekten… ama siz şimdi kime laf ettiniz ben anlamadım!! … bir tek akepe ye toz kondurmadığınız anlaşılabiliyor okuyunca… 1 mayısta ortalığı yakıp yıkanlar mı??? sayın derail, hatırladığım kadarıyla ortalığı yakıp yıkanlar göstericiler değildi… hatta gösteri yapmaya bile fırsatları olmamıştı!!! binadan çıkamamışlardı… bina içindeyken gaz bombalarını yemişlerdi… hatta hastanenin acil sevisine de gaz bombaları atılmıştı… yerlerde sürüklenen kadınlara tekme atanlar da vardı… hatta sayın cumhurbaşkanımız bile kızmıştı!!! hatta ve hatta emniyet genel müdürlüğü bu olanlardan sonra polislerin kasklarına kocaman kocaman numaralar yazmaya bile başlamıştı!!! aynı 1 mayıstan mı bahsediyoruz yoksa siz gösterici ile polisi ayırdedemiyor musunuz? polis elinde uzun sopalar tutan kalkanlı kasklı gaz maskeli olanlar!!!… ne olduğunu anlamayıp tuhaf tuhaf bakanlar da göstericilerdi…

  11. Yazan:özgür Tarih: Eki 16, 2008 | Reply

    ferhan şensoy’un pardon filmini izleyen varsa şuan ki durumun aynen o filmdeki gibi olduğunu anlar.
    bu ülke de suçu olmadığı halde sırf yanlış zamanda yanlış yerde diye insanlar hemen yakalanır nedense türk polisi ve adaleti asla yanlış yapmaz suçlular içeri tıkılır.
    o filmi izleyenler ne demek istediğimi anlarlar.
    bir suçunuz olsun yada olmasın doğuda gözaltına alınırsanız ve sahibini bekleyen bir suç varsa ortada sizde polise karşı hakkınız aramışsanız o suç artık sizindir ve polis arkadaşların senaryosunun altına imza atmak zorundasınızdır. yok onu da yapmam derseniz bk. pardon filmi 3. arkadaşın direnimi.
    evet bu ülke ne yazık ki işkence var. her zamanda oldu diyebiliriz. bu bir nevi devlet politikası da diyebiliriz.
    Allahtan bir süre ab uyum yasaları bastırdı da bu biraz azalmıştı ama Allah kahretsin ki onları da çöpe attı bu son olaylar.
    işkence?
    bir insanın yapabileceği en aşağılık işlerden biri.
    işkence altında ölen sakat kalan bir çok insan tanıyorum.
    tek suçları kürt olmak ve yanlış zamanda yanlış yerde olmak.
    bunun suçlusu akp, yargı, muhalefet, tsk, polis diye tek tek ayırmak yerine bunun tek ve bütünsel en büyük suçlusu sistem.
    bu sistemi bu saydıklarım ve diğerleri oluşturuyor.
    bu ülke de yazılı olan hiçbirşey gerçekte yoktur.
    demokrasi, hukuk, adalet, sosyallik, laiklik, din, şeffaflık, gibi kamu oyuna sürekli söylenen argümanlar aslında bu ülke de olmayan şeylerdir.
    yazılı olarak yapılmayacak denen herşey ise bu ülke de vardır.
    mars da yaşamak artık gerçek olsa da hepimiz marsa gitsek keşke yoksa bu sistemin düzeleceği yok.

  12. Yazan:zafer Tarih: Eki 16, 2008 | Reply

    işkence altında ölen sakat kalan bir çok insan tanıyorum. tek suçları kürt olmak ve yanlış zamanda yanlış yerde olmak.

    demişsiniz! yani sadece kürtlere işkence yapılıyor diyorsunuz… yada sadece kürtlere yapılan işkence sizi ilgilendiriyor!!!… ikisinden biri! peki hangisi?

    sizler bu ülkede yakın geçmişte neler yaşandığını bile bilemeyecek kadar mı kapalısınız?

    çok güzel yazmışsınız sayın özgür… tamamına katılıyorum… sadece tek bir ricam var, lütfen size yapıldığında hoşlanmadığınız “milliyetçiliği” siz de başka hiç bir insana yapmayın…

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin