RSS Feed for This Post

Darbeciler yargılansın!

darbeciler_yargilansin.jpg

Trackback URL

  1. 38 Yorum

  2. Yazan:Levent Cetin Tarih: Eyl 9, 2008 | Reply

    Insanligin yuzkarasi.

  3. Yazan:Volkan Alabaz Tarih: Eyl 10, 2008 | Reply

    Sabah sabah sayenizde güldüm Tanrım da sizi güldürsün. Çok komik! Peki nedir komik olan 70 Milyonun’un ayaka sesleriymiş. Hangi 70 Milyon’un? Afiş yapmak ve yayınlamakla olmaz bu işler beyler. O 70 Milyon’un içinde bende varım ve askere laf söyletmem o darbe gerekliydi ve iyiki oldu asıl AKP hükümeti yapmış oldukları yolsuzluklarla yargılansınlar. Sakın ha askere dokunmayın laf atmayın laf söylemeyin sonra o 70 milyon dediğiniz halkın içinden birileri çıkar o afişle beraber sizide indiriverir. Hükümetinize güvenerek şarlatanlık yapıp saygın isimleri lekelemeyin. Türkiye Laiktir ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile DAİMA LAİK kalacaktır. Darbeler yobaz dinci kesimin aptal din politikaları için gereklidir.

  4. Yazan:Nurhayat Kizilkan Tarih: Eyl 10, 2008 | Reply

    Vicdan Mahkemesine davetlisiniz

    Nurhayat Kizilkan
    70 Milyon Adim Koalisyonu aktivisti

    BASIN BULTENI

    12 Eylul Vicdan Mahkemesi
    5 Eylul 2008, Istanbul – Darbelere Karsi 70 Milyon Adim Koalisyonu, 12 Eylul Cuma gunu, 14.00-17.00 saatleri arasinda Bilgi Universitesi Dolapdere Kampusu’ndeki Mahkeme Salonu’nda duzenleyecegi Vicdan Mahkemesi ile 12 Eylul darbesinin 28. yildonumunde 12 Eylul darbesini yapanlari yargilayacak.

    Uzerinden 28 yil gecmesine ragmen Turkiye 12 Eylul’u henuz mahkeme onune getirmeyi basaramadi. 12 Eylul’u yaratan zihniyet ve 12 Eylul’un artiklarindan bir kismi ise onumuzdeki ay Ergenekon davasinda mahkeme onune cikacak. Darbelere Karsi 70 Milyon Adim Koalisyonu’nu tum darbelerin yildonumlerinde tekrarlayacagi Vicdan Mahkemeleri’nin ilkini 12 Eylul’de kuruyor.
    Program akisi:
    14.00- 17.00 12 Eylul Vicdan Mahkemesi
    (Bilgi Universitesi Dolapdere Uygulamali Mahkeme Salonu)
    Gun Boyu: Kenan Evren Resim Sergisi
    Acilis: Fethiye Cetin
    Iddianamenin okunmasi: Ergin Cinmen, Ahmet Insel
    Taniklar:
    Leman Firtina, Orhan Miroglu, Ragip Zarakolu, Hacay Yilmaz, Serap Mutlu, Sabahattin Selim Erhan, Atilla Keskin, Salih Sezgin, Bulent Aydin, Ertugrul Mavioglu, Ihsan Eliacik, Huner Bugdaycioglu, Ertugrul Mavioglu, Adalet Agaoglu, Fahri Aral
    Bilirkisi raporunun okunmasi : Darbeciler Nasil Yargilanir?
    Dimitrious Papachristou (Yunanistan) (Albaylar Cuntasi’nin devrilmesiyle sonuclanan Politeknik Universitesi ayaklanmasinin ogrenci lideri)
    Mahkeme Heyeti:
    Memet Ali Alabora, Harun Tekin, Goksen Sahin, Karin Karakasli, Rojin, Yildiray Ogur, Semiha Kaya
    Kararin aciklanmasi

    18.30 Darbelere Dur de Yuruyusu (Tunel’den Galatasaray’a)

    Darbelere Karsi 70 Milyon Adim Koalisyonu kimdir?
    Cesitli sivil toplum orgutleri ve siyasi partilerin olusturdugu ‘Darbelere Karsi 70 Milyon Adim Koalisyonu’, 21 Haziran 2008’de Istanbul’da, 26 Temmuz 2008’de Ankara’da darbeye karsi mitingler duzenledi. Koalisyon 12 Eylul’den sonra da diger darbe yildonumlerinde Vicdan Mahkemeleri duzenleyemeye devam edecek. Koalisyon Ekim ayinda baslayacak Ergenekon Davasi’ni da aktif olarak takip etmeye hazirlaniyor.

  5. Yazan:Volkan Alabaz Tarih: Eyl 10, 2008 | Reply

    O zaman bir yazıda benden olsun. Ben 70 Milyonun içinde değilim Askerede laf söyletmem!!!

  6. Yazan:yorumcu Tarih: Eyl 10, 2008 | Reply

    volkan alabaz

    askere laf söyletmem de ne demek oluyorki. asker, öz baban yada annen gibi hata yapmasını kabullenemeyeceğin bir kurummudur? Asker doğru bilgiler işlenmiş bir robokopmudur? yanlış yapma ihtimalini kim sıfırlamıştırki ne yaparsa yapsın savunucuları vardır? ilginç. siz bu yazıya gülüyorsunuz ama bence herkes size gülüyor..:(

  7. Yazan:efecan Tarih: Eyl 10, 2008 | Reply

    Şunu bildirmek isterim ki 70 milyon dediğinizin içinde sizinle zıt görüşlü olanlarda vardır. Lütfen televizyon kanallarında yapılan acayipliğin benzeri olan “Yetmiş milyon bizi izliyor” politikasını bırakın, Lütfen. Destekçiniz çok olabilir ancak asla tüm Türkiye destekçiniz olamıyacak. Ek olarak eğer bir darbe gerekliyse yapılır buna biz karışamayız bu ASKERİN kararıdır. Asker asla yanlış karar vermez çünkü bu ülke için kan dökenler yine onlardır.

  8. Yazan:sadıksadık Tarih: Eyl 10, 2008 | Reply

    Arkadaşımız birilerinin 70 milyon adına konuşmasını eleştiriyor.Fakat unutmaması gereken bir şey var ki,kendisinin savunduğu kişilerde 70 milyon adına konuşuyorlar.
    Kaderin ne garip cilvesidir ki,70 milyon adına konuşma yetkisini tekelinde görenler hiç bir zaman serbest seçimlerde iktidar olamadılar.
    Zaten demokrasilerde önemli olan tüm toplumun tek fikirde kenetlenmesi değil,çoğunluğun isteğine ram olabilmektir.
    Şimdi sorun kendinize?Çoğunluğuın iradesine ram olmaya hazır mısınız?

  9. Yazan:ucanbalik Tarih: Eyl 11, 2008 | Reply

    Madem böyle istek var, afişi şu şekilde değiştirmek doğru olur

    70 Milyon (eksi) Postal Yalayıcıları

    Evet, evet. Afiş bu şekilde değiştirilmeli. Doğrusu bu olur. Gerçekten.

  10. Yazan:Nurhayat KIZILKAN Tarih: Eyl 11, 2008 | Reply

    arkadaslar,
    12 Eylul’de Bilgi Universitesinde kuracagimiz Vicdan Mahkemesi icin getirdigimiz Yunanistan’dan gelen misafirimizi oyle bir eylemle hemen birakmiyoruz.
    Bu aksam onden kendisinden “Darbeciler Nasil Yargilanir?” onu ogreniyoruz. Baska ulkelerde bu is nasil yapilmis her darbemizde ornegin 28 Subat yaklasiyor (bundan sonraki eylemimiz 28 Subat’ta olacak) bir baska darbelerden cok cekmis ulkeden ornegin Arjantin’den konugumuz olacak.

    Bilginiz olsun. Bu aksam saat 18:30’da hepinizi bekleriz.

    sevgiler
    nurhayat
    70 Milyon Adim Aktivisti

    TOPLANTI

    DARBECİLER NASIL YARGILANIR?

    Konuşmacılar:
    Dimitrios Papachristou (Yunanistan’ da Albaylar Cuntası’nın devrilmesiyle sonuçlanan Politeknik Üniveristesi ayaklanmasının öğrenci lideri)
    Atilla Keskin (Yazar)

    Yer:
    Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi
    İstiklal Cad İpek Sok No: 9
    Beyoğlu-İSTANBUL

    Tarih: 11 Eylül 2008, Perşembe
    Saat: 18.30

    Küresel Eylem Grubu
    İletişim: Arife Köse (538) 263 45 35

  11. Yazan:Volkan Alabaz Tarih: Eyl 11, 2008 | Reply

    @ucanbalik;

    Bu kurumun adı TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİDİR dingonun ahırı değil.

  12. Yazan:Volkan Alabaz Tarih: Eyl 11, 2008 | Reply

    @sadıksadık;

    Bir an sizi es geçmişim kusura bakmayın. Siz daha bazı şeyleri aklınızda sabitleştirememişsiniz. Ben bir kişi ya da kişileri savunmuyorum. Ben bu ÜLKENİN saygın olan ve saygın olmaya sonsuza kadar devam edecek olan TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ’Nİ savunuyorum. Bu kurum bu Ülkenin canıdır can isterse canda alır!!!

    @Nurhayat KIZILKAN

    Birde hiç çekinmeden çocuk gibi şikâyet edercesine Yunanistan’dan sanki haklıymışsınız gibi ve bu haklılığınız doğrularmışsınız gibi birisini çağırıp burada duymak istediğiniz sözleri söyleteceksiniz. Ne yazık. Bu Ülke üzerinde bir dilim ekmeği sizler ve sizin gibiler hak etmiyor. Yatıp kalkıp bu Ülkenin aydınlığı için canını korkmadan yıllardır veren bir kurum için ne numaralar döndürüyorsunuz.

  13. Yazan:ucanbalik Tarih: Eyl 11, 2008 | Reply

    evet. O kısmı büyük harflerle yazınca daha karizmatik duruyor.

  14. Yazan:Volkan Alabaz Tarih: Eyl 11, 2008 | Reply

    Beğenmeyen istemeyen veya kabul etmeyen buyurun kapı orada. İstemeyen varsa çeksin gitsin. Biz Türklerin Türkten başka dostu olmadığı için bölücülere hacı hocalara bu Ülkenin aydınlık geleceğini başörtüsü ile karartmaya çalışanlara gidip bizi elin Yunanına elin yarım zekâ Avrupalısına şikâyet edenlere bu Ülkenin kimliğinin taşıdığı içi utanç duyanlara, ihtiyacımız zaten yok. Yurtdışında bizi Almanlara Avrupa’ya şikâyet eden kürtler, bölücüler ve bize başörtüsü taktırmıyorlar diye çocuk gibi ağlayan kişiler bu halleri ile daha KARİZMATİK oluyorlar.

    Geçen gün bir arkadaşımla sohbet ederken çok güldük. Bu Almanya’da o kadar çok tuhaf Türk desem Türk değil insan desem ona da benzemiyor tuhaflıklarından kişiler var ki hepsi değil tabi çok sevdiğim saydığım aydın insanlarımı unutmamak ve onları çiğnememek gerek herkes burada. Bu aslında çok güzel bir durum. Her yıl binlerce Türk Almanya’ya ve ya Avrupa’ya geliyor buda Türkiye’de ki örümceklerin sayısını azaltıyor. Olumlu bir durum gerçekten Bu tarzda olanları ve bu Ülkenin gerçek savunucularını kabul etmeyenleri de buraya bekliyoruz. Burası çok güzel gerçi ben yakında eğitimim bittiği için geri döneceğim bunun adına da çok üzülüyorum ama:) neyse. Bu son yorumumdu. Son sözüm Tanrı biz TÜRKLERİ hacı hocaların şerrinden, AKP’den ve bölücülerden korusun.

    Saygılar.

  15. Yazan:darbelimatkap Tarih: Eyl 11, 2008 | Reply

    Beğenmeyen istemeyen veya kabul etmeyen buyurun kapı orada. İstemeyen varsa çeksin gitsin.

    Kimsin sen ve hangi hakla, kimi ülkesinden kovuyorsun? Beğenmiyorsan sen git, faşist! Kurtuluş savaşını taptığın Atatürk tek başına yapmadı, başörtülüler, Türkler, Kürtler, hacılar, hocalar hep beraber yaptı. TSK’nin beleş neferlerini de onların çocukları oluşturuyor.

    Bu ülke sizin gibi faşitlere tapulu değil.

    TSK dediğin nedir? Benim vergilerimle beni korumak için tuttuğum kamu görevlilerinden oluşan bir devlet kurumu değil mi? Tapu dairesinden ne farkı var, ya da milli eğitimden? Ben vergi vereceğim, maaş vereceğim, benden aldıklarıyla, benim çocuklarımın bedava askerliğiyle oluşan silahlı gücüyle bana silah doğrultup ideoloji dayatacak öyle mi. Hadi, yürüyün taş arabaları. Bu memleket sahipsiz değil.

    Burası çok güzel gerçi ben yakında eğitimim bittiği için geri döneceğim bunun adına da çok üzülüyorum ama:) neyse.

    Sen bir de eğitim de mi alıyordun? Emin misin? Hangi devirde yaşıyorsun sen Fuhrer devrinde falan mı?

  16. Yazan:MER'A-K(ıl) Tarih: Eyl 11, 2008 | Reply

    Volkan Alabaz ve Efecan beyler,
    Pek kıymetli yorumlarınızı bir başka başlıktaki yorumcuya cevap verirken “güzel örenekler” oldukları için kullandım,bilginize 🙂

    http://www.derindusunce.org/2007/11/16/devlet-opera-ve-balesi-satilsin/#comment-18823

    Özellikle Volkan bey’in “Beğenmeyen istemeyen veya kabul etmeyen buyurun kapı orada.” cümlesi devletin sanata gösterdiği ehemmiyeti beğenmeyen Onur bey için çok şey ifade edecektir.O da bu tavsiyeye uyup kendini sanatın beşiği kabul ettiği ülkelere atacaktır,hiç şüphem yok.

  17. Yazan:Deveye Hendek Atlatıcı Tarih: Eyl 12, 2008 | Reply

    @Volkan,

    Burası çok güzel gerçi ben yakında eğitimim bittiği için geri döneceğim bunun adına da çok üzülüyorum ama:)

    Ne!?

    Hem TSK’yi, Atatürk’ü, cumhuriyeti böyle savun hem de yurtdışında eğitim almaya git?

    Yuh..

    Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin eğitim sisteminin suyu mu çıktı? Atatürk ki “beni Türk hekimlerine emanet edin” demişti. Aynı şey okullar için de geçerli değil mi?

    Yazıklar olsun sana. Bir de kalkmış ülkeni savunmaya çalışıyorsun. Sen kim ülke savunmak kim. Sen önce gel de bu ülkenin eğitim sistemine güven, burada oku. Ne diye paralarımızı oralara saçıyorsun? Bu nasıl ulusalcılık, darbecilik? Allah bilir gavurlara ajanlık da yapıyorsundur sen.

    Öbür tarafta Ata’nın yüzüne nasıl bakacaksın, “yavu bizim eğitim sistemimiz tel tel dökülüyor ondan şeyytim” diyebilecek misin bakalım.

  18. Yazan:burak Tarih: Eyl 12, 2008 | Reply

    Beğenmeyen istemeyen veya kabul etmeyen buyurun kapı orada.

    Yok böyle bir dünya. Yarın öbür gün öyle bir hal alır ki etrafın sen beğenmemeye başlarsın. Oyle bir durumda emin ol sana da kapının gösterilmesi hiç hoş olmaz. “Arsamı tırpanlı değil diye bedavaya satmam, güzelleştirmeye çalışırım.”

    Hem TSK’yi, Atatürk’ü, cumhuriyeti böyle savun hem de yurtdışında eğitim almaya git?

    Yuh..

    Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin eğitim sisteminin suyu mu çıktı? Atatürk ki “beni Türk hekimlerine emanet edin” demişti. Aynı şey okullar için de geçerli değil mi?

    Dünyanın her bölgesinden insanlar Amerika’ya okumaya gidiyor dolayısıyla sadece Amerikalılar mı kendi kurumlarını övebilir, kaldı ki onlar da Avrupaya geliyor.

    Anladığım kadarıyla boş boş milliyetçilik’den dem vurup, hatta sadece dem vurup sonrasında yine fuzuli üfüren insanlara galiba bu lafınız, fakat çıkış noktası yanlış.

  19. Yazan:blue Tarih: Eyl 12, 2008 | Reply

    Geçen gün bir arkadaşımla sohbet ederken çok güldük. Bu Almanya’da o kadar çok tuhaf Türk desem Türk değil insan desem ona da benzemiyor tuhaflıklarından kişiler var ki

    Jön Türk reenkarnasyonu. 150 senede insan bazı şeylerin değişmesini bekliyor…
    Dön aydın vatandaş, gel de inşallah şu 100 kişilik terörist grubunu 3000 kişi takip etmekte ısrar eden, kurşun askerlerini kabak gibi teröristin ateşinin içine gönderen ordunun güzide bir üyesi olursun, verirler seni bir taburun başına, tutuştururlar eline G3’ü, hadi aslanım takip et, ölürsen şehit, kalırsan gazisin derler… Ölürsen bedavadan bayrağa sarılı beleş cenaze töreni kazanırsın. Ölmezsen rehab masraflarını SSK, bizim vergilerden karşılar. Sen önce bir askerliğini yap, sonra konuşalım.
    Yoksa Almanya’ya askerlikten kurtulmak için mi gittiniz, işte o zaman çok gülerim…

  20. Yazan:TT Tarih: Eyl 12, 2008 | Reply

    Her yıl binlerce Türk Almanya’ya ve ya Avrupa’ya geliyor buda Türkiye’de ki örümceklerin sayısını azaltıyor. Olumlu bir durum gerçekten Bu tarzda olanları ve bu Ülkenin gerçek savunucularını kabul etmeyenleri de buraya bekliyoruz. Burası çok güzel gerçi ben yakında eğitimim bittiği için geri döneceğim bunun adına da çok üzülüyorum ama:) neyse.

    Almanya reklamı yapan ezik ırkçı Türk profili.
    Fakat unuttuğu bir şey var.Almanlar da ona “Almanya Almanlarındır.Türken raus” çekiyorlar hergün..:)

    Orada kovulduğu halde oraya yamanma derdinde, fakat bir yandan da almanlardan öğrendiği ırkçılığı ve faşistliği Türkiye’deki vatandaşlarına internet köşelerinden Beğenmeyen istemeyen veya kabul etmeyen buyurun kapı orada. İstemeyen varsa çeksin gitsin. buyurmaktan da geri durmuyor.Kendisi Türkiye’yi beğenmemiş çekmiş gitmesine rağmen! Ve biz de sanki beyzadelerinin lütfuyla bu ülkede yaşıyoruz..:)

    Almanya propagandası yapıp duruyor. Almancı mıdır Türkçü müdür nedir belli değil..

  21. Yazan:Volkan Alabaz Tarih: Eyl 12, 2008 | Reply

    TT;

    Süper komiksin neden hemen bakalım:
    ”Fakat unuttuğu bir şey var.Almanlar da ona “Almanya Almanlarındır.Türken raus” çekiyorlar hergün..:)” Ben beş yıllığına geldim burda doğmadım ayrıca onu bana değil köyden gelen çobanlara diyorlar :)Çok tanıyormuş gibi birde konuşuyorsun. Belki tanıdıkların vardır köyden gelen imam oğlu gibi. Devam edelim:
    ”Orada kovulduğu halde oraya yamanma derdinde, fakat bir yandan da almanlardan öğrendiği ırkçılığı ve faşistliği Türkiye’deki vatandaşlarına internet köşelerinden Beğenmeyen istemeyen veya kabul etmeyen buyurun kapı orada. İstemeyen varsa çeksin gitsin. buyurmaktan da geri durmuyor.Kendisi Türkiye’yi beğenmemiş çekmiş gitmesine rağmen! Ve biz de sanki beyzadelerinin lütfuyla bu ülkede yaşıyoruz..:)

    Almanya propagandası yapıp duruyor. Almancı mıdır Türkçü müdür nedir belli değil..”

    Kim kovulmuş söylesene ben ayrıca ÜLKEMDEN çekip gitmedim sen beni tanıyormusunda konuşuyorsun? Ben sadece kısa bir süreliğine geldim ve eğitimimi bitirip geri döneceğim ne Almanım nede sizin gibi özenti hem ne söyleyeceğini bilmiyorsun hemde cahil cahil konuşuyorsun. Beni kim kovmuş? Daha geri döneceğim diye binbir türlü dil döküyorlar burada daha rahat edersin istersen vatandaşlıkta verelim sana diye. Ben dağdan gelmedim canım benim. Boş boş konuşma adam gibi dolu yorum yap.

  22. Yazan:Volkan Alabaz Tarih: Eyl 12, 2008 | Reply

    @blue;

    Merak etme ben askerliğğimi anlışanlı babalar gibi 15 ay ASTĞM olarak yaptım hemde doğuda çatışmada geçti. O kurşun asker dediğin bu Ülke için kan döküyor hepiniz vatan hainisiniz. Umarım Kenan paşa gibi yürekli bir paşa daha gelir.

  23. Yazan:Volkan Alabaz Tarih: Eyl 12, 2008 | Reply

    @darbelimatkap;

    Senin gibi VATAN hainlerini kovuyorum ben TÜRK’üm ve bu şekilde öleceğim Türk olkatan utanan varsa ve bu Ülkenin kurallarına uymuyorsa gene söylüyorum artistlik yapmayın gidin 🙂

  24. Yazan:Volkan Alabaz Tarih: Eyl 12, 2008 | Reply

    @blue;

    Yorumun devamı olarak eklemek istedim. Yaşım 30 ayrıca acemiliğimi Türkiye’nin en meşhur yerinde Isparta-Eğirdir Dağ komando okulunda yaptım tam dört ay. Nasıl bir yer olduğunu görmek isterseniz Youtube Isparta-Eğirdir dağ komanda okulu yazdırmanız yeterli olacaktır. İsterseniz konuşmamaıza devam edebiliriz. Yorum yapmadan önce yaptığınız kişi hakkında bilgi sahibi olun lütfen. İnanmazsanız teskere belgem hala duruyor ve yanımda dosyalarım içinde iletişimden size taratıp atabilirim memnuniyetle.

  25. Yazan:TT Tarih: Eyl 13, 2008 | Reply

    ben ayrıca ÜLKEMDEN çekip gitmedim sen beni tanıyormusunda konuşuyorsun? Ben sadece kısa bir süreliğine geldim ve eğitimimi bitirip geri döneceğim ne Almanım nede sizin gibi özenti hem ne söyleyeceğini bilmiyorsun hemde cahil cahil konuşuyorsun.

    Linkini verdiğiniz Web sitenizde dün Türkiye’ye dönmek isteMediğiniz İtalya yada Hollanda’da yaşamak ÖZENTİsinde olduğunuz yazıyordu.Fakat ne hikmetse benim yorumum üzerine çalakalem web sitenizde değişikliğe gidilmiş ve konjöktüre göre kurnazca “Ama en kısa sürede geri dönmek istiyorum güzel ÜLKEME.”düzeltmesi yapılmış yani tahrifat.En vatanseverlerden Yarsav başkanı aklıma geldi nedense…
    Bu arada aceleye gelmiş olsa gerek “Türkiye beni sarmıyor” cümlesini silmeyi de unutmuşsunuz..Önce tutarlı ve dürüst olun.

  26. Yazan:Volkan Alabaz Tarih: Eyl 13, 2008 | Reply

    @TT

    Ben hiç bir şeyin özentisi değilim olmamda. Ailemle beraber tabiki gezeceğim tozacağım yeni yerler keşvedip yeni dostluklar kazanacağım. Avrupa’da gezmediğim yer kalmadı üç ay sonrada uzakdoğuya gidiyoruz eşimle birlikte. Durumum iyi geziyorum sanane!! İçlerinden enteresan gelenler tabiki olacaktır bu özentilik değildir!! Ona özenti denmez cahilliği bırakın söyleyecek lafınız varsa yorum yapın boş boş ordan şöyle saldırsam burdan böyle saldırsam diye atıp tutmayın.

    Benim herkese söyleyecek lafımda vardır bilgimde. Kimseden korkmam!!!

  27. Yazan:uveys Tarih: Eyl 13, 2008 | Reply

    Sn. Yorumcu arkadaslar;

    Yorumlarinizi okuyorumda buralara kadar nasil geldiginizi hale cozmeye calisiyorum. Konunun ozunden nasil kopmayi basardinizda asagiki mahalle, yukariki mahalle diye birbirinize meydan okumaya basladiniz. Birisi digerine Kapi gosteriyor. Boyle bisey olamaz ya arkadaslar Turkiye kimsenin tekelinde degil heleki.! Bu sekil bir stratejiyle turkiyenin cografi konumunu diller, dinler arasi diyalogunu goz onunde bulundurmaksizin bunu yapma hakkini nereden buldunuz kendinizde. Buyurun bolun, Laz, cerkez, Kurt, arap, Gurcu, Bulgar gocmeni, yezidi, alevi…V.s Bunlari yapmaya kalkisanlar Azinlik kalabileceklerini goremiyecek kadar korlermi.?

    Bu sekildemi Turkiyeye faydali, olabileceginizi dusunuyorsunuz. Arkadaslar herfirsatta bunu soyluyorum. ovunmek, nutuk amacli degil tabi. Turkiye sevdalisi arap bir ailenin cocuguyum. Turkiyeyi tehdit eden sorunlarin basinda ki..! en buyuk bela bence boluculuk. Herkes birbirini bu anlamda karaliyor lakin kimse sucu ustune almiyor. Bana kalsa toplum, birey olarak herkes suclu. Cunku kimse ustune dusen gorevi layikiyla yapmiyor. Bu ulkede Vatandas, burokrat, hakim, savci herkes birilerine itiaat ediyor. yani kimse tarafsiz degil. Gorsel medyada dahil buna. Sizden ricam devletle, hukumeti birbirine Karistirmayin….

    Herkes birbirini sabote etme yoluna gidiyor. Kimse , kimseyi anliyacagi sekilde dinlemiyor. Bana kalsa toplum icerisinde en cok bagiran, yaygarayi koparan Konuyla bilgisi olmiyandir. Dikkatleri kendi ustune cekebilmek, digerlerinin dikkatini dagitmak adina bunu yaptigini goz onunde bulundurursak bir anlamda basarili sayilabilir. Ama topluma faydasi hic olamiyacaklardandir. Size tavsiyem turkiyenizin cografyasina yogunlasin. Yogunlasirkende turkiyede yasiyan degisik medeniyetlerin , toplumlarin kulturlerini inceleyin bir arada nasil yadadiklarina, yasibileceklerine bir goz atin sanirim kafi gelecektir.

    Tavsiyem hataydan baslayin. Cok sirin bir il olmasinin yani sira cok cesitli medeniyetleri; Kulturleri bagrinda barindiran bir vilayet. Ve hatirlatmadan edemiyecem hatayi kimse ne savasarak nede baskiyla turkiye sinirlarina katmistir. Tamemen oranin halkinin kendi istegiyle (1939’da)Referandumla suriye’ye degilde; Turkiyeye Katilmislardir.

  28. Yazan:fizikci Tarih: Eyl 13, 2008 | Reply

    Eğer ırkçılık hastalıksa ve ırkçılara kızmak değil acımak gerekiyorsa neden Volkan Alabaz gibilere yüklendiğimizi anlamıyorum.

    Evet, çok sinir bozucu laflar ediyorlar, ben de bir ırkçı faşiste ne zaman rastlasam birşeyler yazmadan rahat edemiyorum ama buna bi dur demek lazım. Irkçılık hastası insanlara nasıl davranmak lazım? Bu üzerinde düşünmeye değer bir konu.

  29. Yazan:blue Tarih: Eyl 13, 2008 | Reply

    Volkan bey,

    Askerden sonra mı böyle oldunuz?

  30. Yazan:blue Tarih: Eyl 13, 2008 | Reply

    Yaşım 30 ayrıca acemiliğimi Türkiye’nin en meşhur yerinde Isparta-Eğirdir Dağ komando okulunda yaptım tam dört ay. Nasıl bir yer olduğunu görmek isterseniz Youtube Isparta-Eğirdir dağ komanda okulu yazdırmanız yeterli olacaktır.

    Dağ komando okuluna gittiğinize göre sizi doğu için hazırlamışlar belli ki. Ve bahsetmediğinize göre doğuda askerlik yapmadığınız anlaşılıyor. Komandoluğunuzu orduevinde mi sürdürdünüz?
    Bu kadar askeriyeyi seven birinin teskere bırakıp teğmen olmasını beklerdik halbuki.
    Bu polemiğe girmemin amacı ırkçıların kendileriyle nasıl çelişki içine girdiklerini göstermekten ibaret. Yoksa kişisel olarak sizinle bir alıp veremediğim yok. “Boktan biri” olduğunu kendisine itiraf edecek kadar kendisiyle barışık bir insana benim söyleyecek ne sözüm olabilir?

  31. Yazan:Mehmet Yılmaz Tarih: Eyl 13, 2008 | Reply

    Volkan Bey,

    Bizim sitemize hosgeldiniz. Kendi sitenizde söyle yazmissiniz:

    ” Çok asabi ve mesleğinde sinir bozucu kesinlikle gıcık biriyimdir. Buda çok doğrudur. [..] Çok insan sevmez beni bende çok insanı sevmem. Buda genelde çok titiz bir insan olmamdan kaynaklanıyor. Kısacası boktan bir adamım.”

    Ben sizin böyle bir insan olmadiginizi düsünüyorum. Zit fikirler bizler için bir zenginlik kaynagidir. Bizim (ve sizin) fikirlerimiz ancak bizden farkli düsünenlerin oldugu bir dünyada var olabilir.

    Yanliz sitemize yeni gelenlerin mevcut nezaket seviyesini asagiya degil YUKARIYA çekmesini istiyoruz.

    Her türlü zit fikire açigiz ama kabalik için ayni seyi söyleyemem. Siz de okumus bir insan olarak nezaketinizle kendinizden genç olanlara örnek olursaniz sevinirim.

    Dostlukla

  32. Yazan:MER'A-K(ıl) Tarih: Eyl 13, 2008 | Reply

    Volkan bey,

    Kendinizle ilgili verdiğiniz bilgilerden okumaya,gezmeye kültür yatırımı olarak baktığınız anlaşılıyor.Sizden ricam aşağıda linkini verdiğim yazıyı da sırf bu nedenle okumanız.

    http://www.mustafaakyol.org/arsiv/2005/07/nasil_mutlu_olunmaz.php

    Okuduktan sonra kendinizde de olduğuna inandığınız bir takım benzerlikler bulduysanız panik olmayın,daha gençsiniz ve tedavisi mümkün 🙂

  33. Yazan:birimustafakemalmidedi Tarih: Eyl 13, 2008 | Reply

    nedir bu mustafakemal hayranlığı bu ülkede hiç anlamadım halada anlamış değilim.adam görevini yapmadımı?bizde dedelerimiz tabi ölmedikmi ülke için onun extrası ne(m.kemal tanrı oldu artık bu ülkede hemde soyguncunun zorbanın hırsızın katilin sığındığı bi tanrı)?bir gün o postallar kapınızı caldıgında veya cocugunuz aksam geri eve dönmediğinde türkiyenin 100binleri bulan failimechulleri arasına katıldıgında burakın yazdıkları(12 eylül skandalı)gibi…
    asker kimdir yahu o yere göğe sığdıramadığınız hiç bir yaptığını denetleyemediğimiz milletini öldüren ırzına gecen soyan 30 senedir 5000 kişiyle uğrasan ve bi arpa boyu yol alamayan beceriksizler fb.orduevinde villalarda halkı acaba nasıl yola getırırızın (100 senedir getiremediler çünkü)karanlık planlarını yapan eli silahlı katillerdir(biraz ağır oldu yaa düzgünleride olabilir ama kötüleri arasında kayboluyor)…Sadece 1 örnek vereceğim bu yetecek arkadaşlar(bana yetmişti tsk dan nefret etmeme)Dağlıca tbr.kmt. sirozdan çıkan ergenekon sanığı bayanı hatırlarsınız işte ona e-mail yoluyla dağlıca tbr.nun resimlerini ve baskının yapılacığı bölgeyı resimlerde cizerek artı nobetcı sayısını dusurup bolugun (baskının ilk oldugu boluk)ısıklarını kapattırıp boluk komutanlarını ızne kendısıde tbrda ayrılıp dugune gıtmek suretıyle taburunu fevkalade korumustu…tsk naptı bu yuce mensubuna bılıomusunus terfı ettırdı …..vay be tsk ya bak … şana bak şerefe bak….

  34. Yazan:uveys Tarih: Eyl 13, 2008 | Reply

    Darbeye Karsi 70 milyon adim Pankarti da Yalan enaz Cumhuriyet mitinglerindeki SayiLarin abartildigi kadar..!:) Duzen bu herkes abartiyor, Carptiriyor. Ne sacma siyaset anlayisi..!

  35. Yazan:Vicdan Mahkemesi Tarih: Eyl 14, 2008 | Reply

    Vicdan Mahkemesi: Darbeciler sonsuza dek itibarsızlığa mahkum edildi

    [Sesonline] İSTANBUL- “Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu” tarafından 12 Eylül 2008 Cuma günü saat:14.00’de Bilgi Üniversitesi Dolapdere Yerleşkesi’nde duruşma yargıcı Fethiye Çetin tarafından tarafından açılan Vicdan Mahkemesi’nde sanıklar; Genelkurmay Başkanı, Milli Güvenlik Konseyi Başkanı, Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Milli Güvenlik Konseyi Üyeleri: Sedat Celasun, Nurettin Ersin, Tahsin Şahinkaya, Nejat Tümer iddianamenin okunması ve tanıkların dinlenmesinden sonra adil şekilde yargılandı. Duruşma sonunda çoğunluğu henüz 12 Eylül 1980’de çocukluk veya ilk gençlik yıllarını geçirmiş bir kuşağın tmsilcilerinden oluşan jüri üyelerince verilen karar mahkeme başkanlığının ve davacı yurttaşların alkışlı onayı ile mahkûm edildiler.
    Vicdan Mahkemesi Başkanlığını yürüten Fethiye Çetin’in sunuşu ile açılan duruşmaya çok yoğun bir katılım oldu. Bilgi Üniversitesi Dolapdere Yerleşkesi’nde yapılan duruşmaya müdahil olarak katılan yurttaşlar salonda izdiham yarattı. Salonda oturacak yer kalmaması üzerine, yurttaşlar duruşmayı merdiven ve koridorlarda ayakta izledi.

    Ergin Cinmen ve Ahmet İnsel tarafından hazırlanan ve Türkiye’nin adım adım darbe ortamına sürüklenmesi ve provokasyonların ardından gerçekleştirilen kanlı darbe ve işledikleri insanlık suçları belgeleriyle ortaya serildi.
    İddianamenin okunmasının ardından söz alan tanıklar 12 Eylül faşist askeri darbesi döneminde bizzat yaşadıkları işkence ve tutukluluk koşullarını mahkeme heyetine ve müdahil yurttaşlar topluluğuna anlattı.

    Leman Fırtına, Orhan Miroğlu, Ragıp Zarakolu, Hacay Yılmaz, Sabahattin Selim Erhan, Atilla Keskin, Salih Sezgin, Bülent Aydın, İhsan Eliaçık, Adalet Ağaoğlu, Fahri Aral’dan oluşan tanıkların yaşadıkları işkenceleri, zulmü ve insanlık onurunu ayaklar altına alan uygulamaları anlatırken zaman zaman olayları tekrar yaşadıkları, kimilerinin olayların glişimini anlatırken göz yaşlkarını tutamadıkları gözlendi.
    Özellikle, Diyarbakır Cezaevi’nde yaşanan akıl almaz işkence ve zulmün bizzat yaşayan tanıklarca anlatılması sırasında salonda darbelere ve 12 Eylül darbecisi cuntacı paşalara karşı yükselen tepki doruğa çıktı.

    Yunanistan’da Albaylar Cuntası’nın devrilmesiyle sonuçlanan Politeknik Üniversitesi ayaklanmasının efsanevi öğrenci lideri Dimitrious Papachristou’nun faşist darbecilere karşı verdikleri mücadeleyi ve darbecilerin tutuklanarak cezaevine konmaları sürecini aktaran konuşmasının ardından yargılamayı değerlendiren jüri üyeleri kararı açıklamak üzere sözcülerini kürsüye gönderdi.

    12 EYLÜL VİCDAN MAHKEMESİ’NİN KARARI

    Neslihan Türkan, Harun Tekin, Rojin Ülker, Yıldıray Oğur, Semiha Kaya, Memed Ali Alabora, Gökşen Şahin ve Jaklin Çelik’in oluşturduğu jüri tarafından verilen tarihi karar şöyle:

    “Tanıkları dinledik. Bilirkişi raporunu inceledik. Savcılık iddianamesini okuduk. Sanıklar Kenan Evren, Sedat Celasun, Nurettin Ersin, Tahsin Şahinkaya ve Nejat Tümer; mahkeme tarafından kendilerine gönderilen mahkeme celbine uymaytarak mahkeme heyetinin huzuruna gelmediler. Mahkeme heyeti gıyaplarında aşağıdaki kararı verdi.
    Kararı dinlemek üzere herkesi ayağa kalkmaya davet ediyoruz. (Topluca ayağa kalkıldı)

    Sanıklar Kenan Evren, Sedat Celasun, Nurettin Ersin, Tahsin Şahinkaya ve Nejat Tümer; 12 Eylül 1980 günü saat:03.59’da askeri müdahale yaparak Anayasayı ihlal etme suçunu işlemişlerdir. Dinlediğiniz tanıkların anlattıkları ve sunulan kabıtlarla sanık generallerin insanlığa karşı suç işledikleri açıktır. Ancak suçlular gelecek kuşaklara karşı da suç işlemişlerdir. Mahkeme heyeti, 12 Eylül 1980 darbesi sırasında veya sonrasında çocukluk veya ilk gençlik yıllarını geçirmiş bir kuşağın mensuplarıdır. Bu durum göz önünde bulundurulduğunda 12 Eylül 1980 darbesi ve beş sanığın işlediği suçlar yüsünden;

    » 28 yıldır kendi dilimizi konuşamadık,
    » 28 yıldır özgür Üniversitelerde eğitim göremedik,
    » 28 yıldır fikirlerimizi özgürce ifade edemedik,
    » 28 yıldır bu ülkede demokrasi yüzü göremedik,
    » 28 yıldır ergenekon benzeri yapılanmalar yüzünden acılar çekmeye devam ediyoruz,
    » 28 yıldır vidanlarımız sızlıyıor…

    28 yıl sonra bugün, vicdanlarımız önüne gelen bu darbeciler hakkında onlar kadar vicdansız kararlar veremiyoruz. Bugün onlara verilebilecek en büyük cezanın, demokratik bir Türkiye için çalışmak ve darbeciler tarafından yapılmış Anayasa’yı çöpe atıp yeni ve demokratik bir Anayasa yapmak olduğuna mahkeme heyeti karar vermiştir.

    Mahkeme heyeti; Türkiye toplumu adına 1980 darbesini yapanların tarih önünde; dünya ve Türkiye kamuoyu nezdinde sonsuza kadar itibarsızlaştırılmalarına karar vermiştir…”

    HABER: Yalçın Ergündoğan

  36. Yazan:fizikci Tarih: Eyl 15, 2008 | Reply

    uveys o “70 milyon adim” sembolik bir hedef. Hedefin yalanı mı olur? Sitede “Darbeye karsi attiginiz adimlari sayin ve bize gonderin” diyorlar hala sayıyorlar.

  37. Yazan:vuslat Tarih: Eyl 15, 2008 | Reply

    Volkan@ kardeşim sana gülüyorum ya hala cuntacılıgı savunan birisi nasıl olurda demokrasi,özgürlükten bahseder..
    Türkün türkten başka dostu yok sözüde degişti bundan da haberin yok!!! TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DÜŞMANI YOK!! maalesef ama böyle.PKK ya silah satan,ergenekon terör örgütünü kuranlar asker degil miydi ha sana soruyorum ama öyle yazmışsın kı askerin hepsi melek gibi bunun için sana gülüyorum:)
    Hangi akıl ve mantıkla bu yazıları yazabilirsiniz sizin Dünya’dan haberiniz yok:)

  38. Yazan:Aziz Yılmaz Tarih: Eyl 15, 2008 | Reply

    Sayın Fizikçi,

    Dikkat ederseniz,yaptığımız her tartışmada bir parça taraftarlık kokar mutlaka.Toplumca üzerimizde egemenlik kurmaya çalışan ideolojiler o denli başarılı olmuş ki,bu anlayış her yanımıza sinmiş,ruhumuzu,benliğimizi esir almış.Bu nedenle de fikirlerimizin temelini hep bu tarafdarlıklar,bağımlılıklar oluşturur.Ne yaparsak yapalım(en iyimserimiz ve bir nebze kendini bu psikolojiden kurtarmış olanlarımız da dahil)bu düşünce biçiminden tamamen arınamıyoruz.”Ama”larla başlayan ve “kötü”olanı bir başka kötüyle savunmaya varan bu tuhaf algı biçimi ne yazıkki birbirimizi anlamamızı,ortak bir paydada buluşmamızı engelliyor.Sanırım ilk elden,hepimize birazcık bulaşan bu mantığı terketmemiz gerekiyor.Fakat bunu ne kadar başarabiliriz onu bilemem;halıhazırda böyle bir zemin pek görünmüyor çünkü.

  39. Yazan:esin Tarih: Tem 30, 2012 | Reply

    Allah kenan evren ve onun gibi kan emici sülükleri kahretsin onların amacı devleti ve milleti korumak canları istediğinde her türlü kalitesizliği şerefsizliği yapmak değil şimdi bilsem beni hapise atmayacaklar yaptıgı işkencelerin aynını ben onlara yapardım kılım kıpırdamadan o kadar merhametli olmama ragmen zaten hapse atıp kısıtlıyorsunuz diger işkencelere ne gerek kendi aşagılık komplekslerini herhalde tatmin etmeye çalıştılar Allah topunu kahhar ismi ile kahratsin ( AMİN)

  1. 1 Trackback(s)

  2. Eyl 10, 2008: Ben 70 Milyonun İçinde Değilim!

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin