RSS Feed for This Post

Mart ayında en çok okunan kitaplar

Geride kalan mart ayında e-kütüphanemizden 15.283 e-kitap indirildi. İlk 3 kitap 1000’den fazla okunmuş. Kürtlerin ve Türkiye’nin tarihi, petro-dolar sistemi, jeopolitik ve küresel finansal sistem ile ilgili kitapların ilk 20’ye girmiş olması dikkat çekici. Ancak ilk sırada 44 farklı yazar ve kitapla tanışma imkânı veren “Kitap Tanıtan Kitap 1” var. Hemen her ay ilk 10’a giren “Roman Nedir? Nasıl Yazılır?” bu ay da 2cü sırada. Keza İslâm sanatı, mimarî, Rönesans ve medeniyet ile ilgili kitaplar da ilk 20’ye girmişler. Zaman kavramını sorgulayan “Zaman Nedir? – Derin Zaman” ve İnsan’ın zengi iç dünyasını örten Ben’lik perdesini bir parça aralamaya çalışan “Derin İnsan” da mart ayının en çok okunan kitapları arasında:

  1. Kitap Tanıtan Kitap 1 (1406)
  2. Kürtlerin Tarihi Üzerine (1251)
  3. Roman nedir? Nasıl Yazılır? (1221)
  4. Kemalist Eğitimin Zararları
  5. Petrol kandan ağırdır
  6. Savaş Meydanda Değil Masada Kazanılır
  7. Derin Lügat 7.0
  8. Derin İnsan
  9. Soyut Sanat Müslümanın Yitik Malıdır
  10. Zaman Nedir? (Derin Zaman)
  11. İslâm’da Mimar ve Şehir
  12. Kitap Tanıtan Kitap 2
  13. Sen insansın, homo-economicus değilsin!
  14. Rönesans’ın Kara Kitabı
  15. Banka Ordudan Tehlikelidir!
  16. Senin tanrın çok mu yüksekte?
  17. Derin Savaş
  18. Fikir Kırıntıları – 1
  19. Derin Medeniyet
  20. Tarih şaşırmaktır

 

… Yeni yazar ve kitaplarla tanışmak için …

Kitap tanıtan kitap 7kitap-tanitan-kitap-7 - kucuk Ücretsiz kitap indirin82 kitap indirin

Kitap tanıtan kitapların 7cisine damgasını vuran düşünür Susan Sontag oldu. 1977’de yayınladığı “Fotoğraf Üzerine” isimli cesur kitaptan bahseden 4 makale ile başlıyoruz. Mehmet Özbey’in kaleminden eskimeyen bir kitabı ziyaret edeceğiz sonra: Yüzyıllık Yalnızlık (Gabriel Garcia Marquez) Değerli yazarlarımızdan Mehmet Salih Demir ve Mustafacan Özdemir tek bir kitaba ve tek bir yazara odaklı kitap sohbetlerinden farklı makaleler hazırladılar. Bunlar kavram ve/veya olaylara odaklı, birden fazla kitaptan ve müelliften istifade eden çalışmalar: Terör, vicdan, modernleşme, bilim felsefesi (Kuhn, Heidegger, Derrida, Gadamer, Dilthey, Mach, Baudrillard, Toulmin) … Suzan Nur Başarslan’ın yazdığı Türk romanının tarihçesi ve Seksenli Yıllarda Türk Romanı Ve Post Modern Eğilimlerde bu kategoriye dahil edilebilir. Bunların  yanısıra yazar kadar hatta bazen daha fazla ünlenmiş kitaplara adanmış makaleleri de yine bu sayıda bulacaksınız: Zeytindağı (Falih Rıfkı Atay), Hayy Bin Yakzan (İbn-i Tufeyl), Körleşme (Elias Canetti), Taşrada Düğün Hazırlıkları (Franz Kafka). Kitap tanıtan Kitap 7’nin daha önceki sayılardan bir diğer farkı da Georg Simmel’e adanmış iki makale içermesi. Karl Marx ve Max Weber arasındaki kayıp halka olarak nitelenen Simmel’in “Büyük şehir ve zihinsel yaşam” (Die Großstädte und das Geistesleben, 1903) isimli özgün çalışmasından bahsettiğimiz makaleler kitabın sonunda. Buradan indirebilirsiniz.Önceki kitap sohbetleri:

Trackback URL

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin