RSS Feed for This Post

Eylül ayında en çok okunan kitaplar

Geride bıraktığımız eylül ayında e-kütüphanemizde 40.033 kitap okundu. Savaş, strateji ve jeopolitik kitapları özel bir ilgi gördü ama birincilik Ufuk Coşkun’un eğitim konulu eseri. Derin Lügat ve Derin İnsan bu şampiyon kitaplar listesinin eskimeyen üyelerinden. Ne mutlu bize ki sanat, felsefe, ekonomi ve psikoloji konulu kitaplar ilk 20’yi işgal etti, siyaset kitaplarına neredeyse hiç yer bırakmadı. 40.033 okumanın %75’ini teşkil eden 20 kitabın tam listesi şöyle:

  1. Kemalist Eğitimin Zararları
  2. Kürtlerin Tarihi Üzerine
  3. Derin Lügat 7.0
  4. Derin İnsan
  5. Petrol kandan ağırdır
  6. Savaş Meydanda Değil Masada Kazanılır
  7. Senin tanrın çok mu yüksekte?
  8. Bir pozitivizm eleştirisi
  9. Kitap Tanıtan Kitap 1
  10. Roman nedir? Nasıl Yazılır?
  11. Zaman Nedir?
  12. Derin Savaş
  13. Soyut Sanat Müslümanın Yitik Malıdır
  14. İslâm’da Mimar ve Şehir
  15. Banka Ordudan Tehlikelidir!
  16. Sen insansın, homo-economicus değilsin!
  17. Rönesans’ın Kara Kitabı
  18. Liberalizmin Kara Kitabı
  19. Fethullah Gülen’i iyi bilirdik
  20. Derin Göz

Trackback URL

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin