RSS Feed for This Post

Dikkat Kitap: Fikir Kırıntıları – 2

fikir-kirintilari-2Blog kültürü kişisel sayfalara ve kısa mesajlara evrildi. Ancak insanlar “derin” mevzular için yine de video ve makale hatta kitap paylaşmaya devam ediyor. Evet, bir yandan teknolojik yaşamla hızlanan bir düşünce ritmi içindeyiz ama diğer yandan bilgiye erişmek kolaylaştığı için onu aramaktan kaynaklanan vakit kayıpları da ortadan kalktı. Yani her hızlanma yüzeysellikten kaynaklanmıyor.

Sosyal medya ortamı demokrasiye de yeni bir boyut kattı: Normal koşullarda hiç karşılaşmayacak insanlar kısa mesajlarla da olsa etkileşim içine girdiler. Gazetelerin asla sağlayamayacağı bu imkânla son derecede dinamik sanal cemiyetlerin oluşmasına yol açtı. Manisalılar, Fenerbahçeliler yahut Akbank çalışanları gibi eski usül statik cemiyetler hâlâ var ama insanların bunlara ayıracak vakti azaldı. Diğer yandan Türkiye’nin doğusuyla batısında yaşayanlar komşu oldu. Geleneksel cemiyetler hatta akraba grupları ise sosyal medya ile melez gruplara dönüştü: Kimileri internet yüzünden ailesinden mahallesinden koparken bazıları da internet sayesinde uzak akrabalarla, çocukluk arkadaşlarıyla bağlarını güçlendirdi. Sonuçta her teknik yenilik gibi sosyal medya da sanki hep varmış gibi geliyor bize. Ne toplumu ne de siyaseti onsuz düşünmek imkânsız. Geri dönüş ise telefonsuz yahut elektriksiz bir hayat gibi, neredeyse mağara devri!

Fikir Kırıntıları-2 ile bir kez daha sosyal medyada paylaştığımız mesajları kitaplaştırdık. Yayına girdiği günden beri Fikir Kırıntıları-1 o kadar çok ilgi gördü ki biz de yeni e-kitabı ilginize sunmak için elimizden geleni yaptık… Ve her zamanki gibi konuları derinleştirmek isteyenler için ise makaleler ve kitaplar da tavsiye ettik. Fikir Kırıntıları-2’nin konuları şöyle:

Taktik ve Strateji, Enerji, Vatikanizm, Gündem Zehirlenmesi, İslâm Sanatı, Kanlı Fotoğraf Yayma, 1 Mayıs, Amigo-Tarihçi, Futbol, mafya, uyuşturucu, fuhuş ve terör, Namaz illâ namaz, Müslümanlarda içe kapanma ve dışa açılma, Neden okuyalım? Ne okuyalım? Nasıl okuyalım?, Ekonomistler neden ekonomiden anlamaz?, Münâfıkûn ve Siyaset-i Nebevî, Sosyal Medya, Gurbet, Çirkin Şehir, Devrim, Yeni PKK ve “Private Security”, Şifalı ottan zehir yapma, Kadına Karşı Şiddet, Liberalizm, Gerçeği görme, Çalışan kadın, Suriye, Tasavvuf, Hollywood-Pentagon, Beyin yıkama ve psikolojik harp. Buradan indirebilirsiniz.

Trackback URL

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin