RSS Feed for This Post

Eylül ayında en çok okunan kitaplar

eylul-ayinda-en-cok-okunan-kitaplarEylül ayında en çok okunan kitaplar listesi için bütün zamanların en iyisi denebilir. Çünkü 68.984 kitap ile daha önce 60.000’in biraz üzerinde olan rekor kırılmış oldu. Sinema, sanat tarihi, mimarî, psikoloji, edebiyat, felsefe ve tarih kitaplarının siyasetten daha fazla ilgi çekmesi bizler için ayrı bir sevinç kaynağı oldu.

İlk 6 kitap 2000’i geçerek 14.119 okuma ile toplamın %20’sini teşkil ettiler.

E-kütüphanemizde bulunan 70 kitaptan 29’unun her biri 1000’den fazla okundu. İlk 20’ye giren ve 38.977 okunma ile toplamın %56.5’ini oluşturan kitapların listesi şöyle:

 

  1. Kürtlerin Tarihi Üzerine (2919)
  2. Derin Lügat 3.0 (2626)
  3. Kaybedenler Klübü: Anti-demokratik bir muhalefetin kısa tarihi (2269)
  4. Senin tanrın çok mu yüksekte? (2179)
  5. Sen insansın, homo-economicus değilsin! (2063)
  6. Kitap Tanıtan Kitap 1 (2063)
  7. Fethullah Gülen’i iyi bilirdik
  8. Kitap Tanıtan Kitap 5
  9. İslâm’da Mimar ve Şehir
  10. Öteki Sinemanın Çocukları
  11. Kitap Tanıtan Kitap 6
  12. Gurbetçi Freud ve “Das Unheimliche”
  13. Kitap Tanıtan Kitap 2
  14. Kitap Tanıtan Kitap 3
  15. Gözle dinlenen müzik: Tezyin
  16. Derin MAЯҖ
  17. Edward Hopper’ı okumak
  18. Kitap Tanıtan Kitap 4
  19. Sosyalizm İslam’a uyar mı? (Tartışma)
  20. Jean-Paul Sartre ile Kaliteli bir Ateizme Doğru

 

… Kitapları daha yakından tanımak için …

kitap-tanitan-kitap-6 70 kitap indirin70 kitap indirinKitap Tanıtan Kitap 6

Bir varmış, bir yokmuş. Mehtaplı bir eylül gecesinde Ay’a bir merdiven dayamışlar. Alimler, yazarlar, şairler ve filozoflar bir bir yukarı çıkıp oturmuşlar. Hem Doğu’dan hem de Batı’dan büyük isimler gelmiş: Lev Nikolayeviç Tolstoy, René Guénon, Turgut Cansever, El Muhasibi, Şeyh-i Ekber, Cemil Meriç, Arthur Schopenauer, Ahmet Hamdi Tanpınar, Mahmud Sâmi Ramazanoğlu, Mahmut Erol Kılıç… Sadece bir kaç yer boş kalmış. Konuklar demişler ki “ başka yazar çağırmayalım, bu son sandalyeler bizim kitabımızı okuyacacak insanlara ayrılsın”. Evet… Kitap sohbetlerinden oluşan derlemelerimizin altıncısıyla karşınızdayız. Buradan indirebilirsiniz.

Önceki kitap sohbetleri:

 

Trackback URL

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin