RSS Feed for This Post

Ağustos ayında en çok okunan kitaplar

en-cok-okunan-kitaplarAğustos ayında e-kütüphanemize gelenler 45.280 kitap okudular. Özellikle 9 kitap 1000’in üzerinde okunarak büyük ilgi gördü. Kitap sohbetlerine ayrılan Kitap Tanıtan Kitap serisinin her zamankinden daha fazla indirilmiş olması ayrıca sevindirici. Bu vesileyle hatırlatalım, bu kitaplar toplam 200’den fazla kitabı ve yazarı tanıtan sohbetler içeriyor. Kitapların kollektif bir çalışmanın ürünü olması ayrıca dikkate değer zira gerek konu gerekse üslup bakımından çok renkli eserler. İş ya da okul hayatının daraltıcı meslekî okumasından kurtulmak isteyen, ufkunu genişletme arzusunda olan herkesin istifadesine açık: Edebiyat, tarih, eğitim, sanat, kadın, bilim, felsefe, din, … Hemen her konuda kitap sohbeti bulmak ve ilginizi çeken kitapları seçerek bir okuma planı yapmak mümkün. Evet… 1000 okumayı geçen 9 kitap ve toplam okumanın %60’ını teşkil eden ilk 25 kitap şöyle:

  1. Kürtlerin Tarihi Üzerine (2626)
  2. Derin insan (1903)
  3. Derin Lügat 2.0 (1853)
  4. Kitap Tanıtan Kitap 1 (1409)
  5. Kitap Tanıtan Kitap 2 (1262)
  6. Senin tanrın çok mu yüksekte? (1242)
  7. Derin MAЯҖ (1182)
  8. Kitap Tanıtan Kitap 3 (1052)
  9. Derin Göz (1022)
  10. Kitap Tanıtan Kitap 5
  11. Sen insansın, homo-economicus değilsin!
  12. Bir pozitivizm eleştirisi
  13. Kitap Tanıtan Kitap 6
  14. Jean-Paul Sartre ile Kaliteli bir Ateizme Doğru
  15. Kitap Tanıtan Kitap 4
  16. Kaybedenler Klübü: Muhalefetimiz
  17. Edward Hopper’ı okumak
  18. İslâm’da Mimar ve Şehir
  19. Gözle dinlenen müzik: Tezyin
  20. Sosyalizm İslam’a uyar mı? (Tartışma)
  21. Soyut Sanat Müslümanın Yitik Malıdır
  22. Gurbetçi Freud ve “Das Unheimliche”
  23. Türk solu iktidar olur mu?
  24. Alaturka Laiklik: “Beni bir bir sen anladın, sen de yanlış anladın!”
  25. Liberalizmin Kara Kitabı

 

Trackback URL

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin