RSS Feed for This Post

Haziran ayında en çok okunan kitaplar

haziran-2015Haziran ayında e-kütüphanemizde 13.481 kitap okundu. Geçen ayki listede olmayan 6 kitap ilk 20’ye girdi, isimlerini koyu harfle yazdık. Özellikle bir anda 9cu sıraya yükselen yeni kitabımız Derin Lügat‘a gösterilen yoğun ilgiye sevindik. Bir başka kayda değer gelişme kitap tanıtan kitaplar serisinden 2 kitabın birden ilk 20’de olması.  Bildiğiniz gibi bu 6 kitap 200’den fazla kitabı ve yazarı tanıtan sohbetler içeriyor. Toplam okumanın %62’ini teşkil eden ilk 20 kitap şöyle:

  1. Kürtlerin Tarihi Üzerine
  2. Derin insan
  3. Kitap Tanıtan Kitap 1
  4. Senin tanrın çok mu yüksekte?
  5. Soyut Sanat Müslümanın Yitik Malıdır
  6. Derin Zaman / Zaman Nedir?
  7. Türk Solu iktidar olur mu?
  8. Fethullah Gülen’i iyi bilirdik
  9. Derin Lügat 1.0
  10. Kaybedenler Klübü: Muhalefetimiz
  11. Jean-Paul Sartre ile Kaliteli bir Ateizme Doğru
  12. Tarih şaşırmaktır
  13. İslâm’da Mimar ve Şehir
  14. Gözle dinlenen müzik: Tezyin
  15. Liberalizmin Ak Kitabı
  16. Derin MAЯҖ
  17. Roman nedir? Nasıl yazılır?
  18. Sen insansın, homo-economicus değilsin
  19. Türkiye bölünür mü?
  20. Kitap Tanıtan Kitap 2

 

… E-kitap okumak için…

kitap-tanitan-kitap-6Kitap Tanıtan Kitap 6

Bir varmış, bir yokmuş. Mehtaplı bir eylül gecesinde Ay’a bir merdiven dayamışlar. Alimler, yazarlar, şairler ve filozoflar bir bir yukarı çıkıp oturmuşlar. Hem Doğu’dan hem de Batı’dan büyük isimler gelmiş: Lev Nikolayeviç Tolstoy, René Guénon, Turgut Cansever, El Muhasibi, Şeyh-i Ekber, Cemil Meriç, Arthur Schopenauer, Ahmet Hamdi Tanpınar, Mahmud Sâmi Ramazanoğlu, Mahmut Erol Kılıç… Sadece bir kaç yer boş kalmış. Konuklar demişler ki “ başka yazar çağırmayalım, bu son sandalyeler bizim kitabımızı okuyacacak insanlara ayrılsın”. Evet… Kitap sohbetlerinden oluşan derlemelerimizin altıncısıyla karşınızdayız. Buradan indirebilirsiniz.

Önceki kitap sohbetleri:

Trackback URL

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin