RSS Feed for This Post

Nisan ayında en çok okunan kitaplar

Nisan ayı gerçekten güzel geçti. E-kütüphanemizden 30.611 kitap indirildi yani günde 1000 kitaptan fazla. Fakat daha güzeli 30.000’i aşan okumaların çoğunlukla sanat, psikoloji ve fikir kitapları olmasıydı. Tahriklere, komplolara ve sürüp giden psikolojik savaşa rağmen okurlarımız temel metinlere ağırlık verdi. Güzellik, insanın iç dünyası, Hayat’ın yani Ölüm’ün mânâsını sorgulayan eserler siyasî kitaplardan daha fazla okundu. Toplam indirmenin %52’sini teşkil eden ilk 15 şöyle:

  1. Derin Zaman / Zaman Nedir? (1412)
  2. Jean-Paul Sartre ile Kaliteli bir Ateizme Doğru (1377)
  3. Gurbetçi Freud ve “Das Unheimliche” (1220)
  4. Derin İnsan (1196)
  5. Fethullah Gülen’i yi bilirdik (1135)
  6. Ölümden Bahseden Kitap (1110)
  7. Organik dinimi geri istiyorum (1103)
  8. Alaturka Laiklik: “Beni bir bir sen anladın, sen de yanlış anladın!” (1098)
  9. Sanat Yoluyla Hakikat Bulunur mu? (1076)
  10. Türkiye bölünür mü? (1065)
  11. Kürtlerin Tarihi Üzerine (1020)
  12. Söz yıkar şiir imar eder (901)
  13. Hükümeti devirmek isteyen birileri mi var? (865)
  14. Roman nedir? Nasıl Yazılır? (790)
  15. Para Yenir mi? (787)

Trackback URL

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin