RSS Feed for This Post

Şubat ayında en çok okunan kitaplar

Geride bıraktığımız şubat ayında e-kütüphanemizden 37.954 kitap indirildi. “Derin Zaman – Zaman Nedir?” adlı e-kitap 21.689 indirme ile şubat ayında yine birinci oldu. Tuhaf günler yaşıyoruz. Kur’an dinlerken kafayı çeken, CHP’ye oy veren, Müslümanlara küfür iftira, beddua yağdırıp İsrail’e kur yapan bir dinî(?) cemaat türedi. MİT ile, AK Parti ile savaşmaktan namaz kılmaya vakitleri yok. Parklardaki ördekleri bile takibe alan Fethullah Gülen ve saz arkadaşları yüzünden yaşanan sıkıntı kitaplara da yansıdı… Halkın iradesini hiçe sayan darbeciler ve finans mafyası ile ilgili kitaplar ilk 10 listesinden düşmüyor aylardır.

Yine de hareketli gündeme ve yaklaşan seçimlere rağmen sanat, felsefe ve tarih seven okurlarımız direnmekteler. Derin Zaman kitabının iki aydır birinciliği kimseye bırakmaması ve Gurbetçi Freud’un ilk ona girmesi bu açıdan ayrıca sevindirici. İlk 10’a giren, her biri en az 400 defa okunan ve toplam okumanın yaklaşık %65’ini teşkil eden kitapların listesi şöyle:

  1. Derin Zaman / Zaman Nedir?
  2. Fethullah Gülen’i yi bilirdik
  3. Hükümeti devirmek isteyen birileri mi var?
  4. Kürtlerin Tarihi Üzerine
  5. Soyut Sanat Müslümanın Yitik Malıdır
  6. İslâmcılık, Devrim ile Demokrasi Kavşağında
  7. Liberalizmin Kara Kitabı
  8. Tarih şaşırmaktır
  9. Banka Ordudan Tehlikelidir!
  10. Gurbetçi Freud ve “Das Unheimliche”

Trackback URL

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin