RSS Feed for This Post

Aralık ayında en çok okunan kitaplar

Geçtiğimiz aralık ayında sitemiz mevsim normallerinin üzerinde bir ziyaret kaydetti. Aylık tekil ziyaretçi sayısı 113.725 idi ve sanal kütüphanemizden 32.200 e-kitap indirildi. Aralık ayında gündem de hareketliydi. Özellikle 17 aralıkta başlayan tutuklamalar, kimi gazetecilerin yaydığı yalan haberler ve Fethullah Gülen’in kara büyü ayinlerine benzeyen bedduası, Gülen’e yakın isimlerin Gezi parkı olaylarını övmesi, söz konusu cemaatin İslâm düşmanı ülkelere ve siyasi partilere yakınlık göstermesi, cemaat mensuplarının suskunluğu ve tepkisizliği çok konuşuldu. Bütün bu olaylar indirilen kitapları da etkiledi. Özellikle Halkbank’ın Kuzey Irak’ta oynadığı rolden rahatsız olan Amerikan bankalarının muhtemel müdahalesi ve küresel sermayenin anti-demokratik eylemleri okurlarımızın dikkatini çekti. En çok indirilen 10 kitabın 4 tanesi doğrudan bu konularla ilgi. 12.541 erişim ile kütüphanemizden indirilen toplam e-kitap hacminin %40’ını teşkil eden kitapların sıralaması şöyle:

1) Soyut Sanat Müslümanın Yitik Malıdır 1976
2) Kürtlerin Tarihi Üzerine 1650
3) Hükümeti devirmek isteyen birileri mi var?  1516
4) İslâm’da Mimar ve Şehir 1306
5) Banka Ordudan Tehlikelidir! 1179
6) Çapulcular” ne istiyor? 1091
7) Türk milliyetçiliği birleştirir mi yoksa parçalar mı? 1030
8) Liberalizmin Kara Kitabı 970
9) Organik dinimi geri istiyorum 949
10) Kitap tanıtan kitap 5 874

Trackback URL

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin