RSS Feed for This Post

Fetullah Gülen’den sonra beddua örgütünü kim yönetecek?

Trackback URL

  1. 3 Yorum

  2. Yazan:trfkpls Tarih: Ara 23, 2013 | Reply

    Camia’ya müntesib olmasamda iyi bir Zaman Gazetesi okuyucu olmam nedeniyle, yaklaşık üç yıl önce gazete editöründen tutunda yazarların hepsine ‘Askeri vesayet bitiyor ama polisin üzerindeki siyasi vesayet devam ediyor’ başlıklı e-posta atarak Ak Partili yerel yöneticilerin polis üzerindeki baskısını anlatmıştım. O zaman sadece bir iki yazarın geçiştirici cevabı dışında herhangi bir netice alamamıştım. Yaklaşık bir ay öncesi ise; Camiayı savunduğu belirten objektif olduğuna inandığım kişilere ise “Günümüzde yaşananları tahmin etmiştim ama bu kadar olacağını bilmiyordum. Benimde üzerime düşen vazife şu durumda budur herhalde. Polis Meslek Yüksek Okulunda öğrenimime devam ederken, birkaç arkadaş ile birlik Risale-i Nur cemaatlerinden birinin sohbetlerine devam ediyordum. Biz ikinci sınıftaydık ve birinci sınıfa başlayan arkadaşlardan da sohbetlere davet ettiğimiz arkadaşlar vardı. Bir gün beraber sohbete gittiğimiz arkadaşlardan biri ağlamaklı bir vaziyette gelerek Hocaefendi cemaatinden olduğu bilinen bir sınıf komiserinin kendisini çağırarak ‘bundan sonra birinci sınıflardan arkadaşları sohbetlere davet etmemizi aksi durumda bizi okuldan attıracağını’ söylediğini bahsetti. (inanın bunun daha vahimi durumları, yaşandığı okullara devam eden arkadaşlardan dinlemiştim.) Okul bitip göreve başladığımızda komiserlik sınavından tutunda belirli şubelere atamalarda Hocaefendi cemaatine mensup arkadaşların önde olduğu diğer memurların kolay kolay bu birimlere geçemediği sizin gibi bir insanın zaten malumudur. Benim bugüne kadar Risale-i Nurları insanlara tanıtmak dışında herhangi bir amacım olmadı. Ama etrafımda ki arkadaşlar bu durumu nazara vererek Hocaefendi cemaati hakkında atıp tutuyorlardı. Hocaefendinin kitaplarını okuyup sohbetlerini dinleyen bir insan olarak bu olanları aklıma sığıştıramıyor, hep bu durumu ‘onların içinde ortalığı karıştıran kişiler var diyerek’ engel olmaya çalışıyordum. Ama inanın artık iş iyice çığırında çıkmış durumda. Son gelişmelerde cabası. Bu konuda hiç kimsenin öz eleştiri yapmaması veya sizin gibi insanların bu konuya hiç değinmemesi de beni şaşırtıyor. Bilmiyorum artık kime güveneceğiz bu olanlar doğru da biz mi yanlış anlıyoruz. Yada hizmet adına birileri ortalığı mı karıştırıyor. Ben dua ediyorum yapabileceğim en iyi işte o zaten.” şeklinde e-posta gönderdim yine cevap yok. Yorumu sizlere bırakıyorum.

  3. Yazan:Ekrem Senai Tarih: Ara 24, 2013 | Reply

    Cemaattekilerin kendini savunma şekli şu: Bu abilerim İsrail ve Amerika’da okullar açıp, lobi yapıp bu ülkelerde söz sahibi olabilmek adına bunlara sevimli görünmeye çalışıyormuş. Türkiye’deki çabaları da, İsrail ve ABD’deyi ürkütmeyen bir yönetim olsun, bizim bu halis niyetlerimize perde olmasınmış.
    Anlayacağımız o ki cemaat aptal aşık konumunda. Aman korkutmayalımla, aman ne istiyorlarsa yapalım arasındaki ince çizgiden yokuş aşağı kopmuş geliyorlar. Yokuş aşağı hızlandıkça hızlanıyorlar. Haydi hayırlısı bakalım.

  4. Yazan:mecit Tarih: Ara 24, 2013 | Reply

    rabbim yalancıların, fitnecilerin hakkından gelecektir.onların yalanlarını yüzlerine çarpacaktır.en önemlisi ise hesap günü gelip cattığında cemaatteki milyonlarca kardeşim iftiracı sahtekarlardan haklarını isteyeceklerdir.ben cemaate düşmanlık besleyenleri müslümünların arasına fitne salarak müslümanları kutuplaştıranları ALLAHA HAVALE EDEYİYORUM. CANI GÖNÜLDEN İNANIYORUM Kİ İÇİ FİTNE ATEŞİYLE YANIP KAVRULANLARI BU KAP KARANLIK RUHLARI BU HAZIMSIZ GÜRUHLARI EN KISA SÜREDE BERTERAF EDECEK MÜSLÜMANLARI BU FİTNECİLERDEN KURTARACAKTIR VESSELAM.

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin