RSS Feed for This Post

Halkbank’ın arkasında yeni bir darbe mi var?

“… Yolsuzluk yapan bedelini ödeyecektir. Ancak ortada bu kez başka türden bir vesayet girişimi var gibi görünüyor. Hedef yine seçilmişler…Ve postmodern atanmışların tek amacının yolsuzlukla mücadele olduğuna kimse inanmıyor. Sosyal medyaya bakın , olayın ilk saatleri dahil olmak üzere kimse bunun gerçek bir yolsuzluk operasyonu olduğunu düşünmedi. Ancak niyetin farklı olması gerçek eldivenler kullanılmadığı gerçeğini değiştirmez. Tekrar ediyorum ortada bir yolsuzluk varsa bedelinin ödenmesi gerekir, ancak yolsuzlukla mücadelenin meşruu bir amaç olması vesayet tartışmasını sona erdirmez. Zira askeri vesayetin de ‘meşru’ gerekçeleri vardı: Vatanın birliği bütünlüğü ya da laikliğin gerçekten önemli konular meşruu sebepler idi. Lakin bunların hiçbiri günün sonunda siyaseti çalışamaz hale getiren, milletin iradesini bloke eden vesayetçi askerlerin eylemlerini/darbelerini makul göstermeye yetmedi. Aynı şey başka kurumların vesayet girişimleri için de geçerli …” (Nihal Bengisu Karaca)

“… İsrail lobi kuruluşu AIPAC, geçtiğimiz günlerde Türkiye aleyhine bir kampanya başlatmıştı. ABD’de 47 milletvekili de, İran’la ticarete aracılık ettiği gerekçesiyle Halkbank’ı suçlamıştı. […] Türkiye’nin Halkbank üzerinden İran’la ticareti artırdığı iddiasıyla, Türkiye aleyhine bir imza kampanyası başlatılmıştı. Türkiye ve İsrail arasındaki “özür diplomasisi” sonrası başlayan yakınlaşmanın aksamasının da etkisiyle, Washington’ın en güçlü lobi örgütlerinden İsrail yanlısı AIPAC’in önayak olmasıyla yürütülen kampanyaya 47 milletvekili destek vermişti …” (Basın)

“… Yeni bir küresel denklem oluşuyor. Bu denklemde Türkiye ağırlık kazanmak istiyor. Ancak küresel aktörler, Türkiye’nin yeni rolünden ve taleplerinden rahatsız. Onun için Türkiye’ye ayar vermek istiyorlar […] Erdoğan’sız bir Türkiye hayal edenler, hem yerel seçimlerde hem de cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti’nin kaybetmesini hedefliyor. Bu amaçla bir süredir, iç içe girmiş birbiriyle ilintili oyunlar sahneleniyor …” (Şamil Tayyar) 

 … Bu konuda okumak için…

 

Hükümeti devirmek isteyen birileri mi var?

Hükümeti_devirmek_kapak4 Türk bankası çalışanlarını sömürmek, tüketiciyi kandırmak ve haksız rekabetten dolayı çok ağır cezalar yediler. Hemen ardından Türkiye tarihin en büyük anti-kapitalist ayaklanmasını yaşadık. Göstericiler “Sosyalist Türkiye” ve “yaşasın devrim” sloganları atarak orak-çekiçli pankartlar, Deniz Gezmiş posterleri taşıdılar. Tuhaf olan ise bazı bankaların ve holdinglerin bu ayaklanmaya destek olmasıydı. Anti-kapitalist göstericiler 20 gün boyunca İstanbul’un en lüks otellerinden birinde bedava kaldılar. Tuhaflıklar bununla da bitmedi. CNN, BBC, Reuters ve daha bir çok medya kuruluşu bir kaç sene önce, üstelik yabancı ülkelerde çekilmiş yaralı ve ölülerin  fotoğraflarını “Türkiye” diyerek servis etti. Tayyip Erdoğan’a destek için toplanan AKP’lilerin fotoğrafı CNN tarafından kazayla(?) “Ayaklanmış Protestocular” olarak yayınlandı.

Dünyada da tuhaf şeyler oldu:

  • Türkiye ile neredeyse aynı anda Brezilya’da bir halk(?) ayaklanması başladı.
  • Georges Soros’a ait ekonomi gazeteleri Çin ekonomisi hakkında aşırı kötümser haberler yaydılar.

“Kazalar” bu kadar çoğalınca insanlar ister istemez bazı şeyleri sorguluyor:

  • Türk bankaları neden sermaye düşmanı, anti-kapitalist bir ayaklanmaya destek oldu?
  • Acaba 2008 krizinden sonra kan kaybeden ABD ve Avrupa kaçan sermayeyi geri  çekmeye mi çalışıyor?
  • Brezilya, Çin ve Türkiye Avrupa ve ABD’deki yatırımları çekmenin cezasını mı ödüyor?

Elinizdeki kitap bu sorulara ve darbe iddialarına cevap arıyor. Buradan indirebilirsiniz.

Trackback URL

  1. 3 Yorum

  2. Yazan:Tayfun Tarih: Ara 18, 2013 | Reply

    Askeri vesayeti bitirenler kendi vesayetlerini başlattılar. Mesele bu. Dersanelerin kapanması çok önemli bir gelişmeydi. Gençliğimin en güzel yıllarında dersanelerde, yollarda kaybettiğim vakte hala yanarım. Hiçbir faydasını da görmedim. Oturup bir sene evimde sınava hazırlandım, daha başarılı oldum. Hem okul, hem dersane olmaz. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar fazla dersane, özel ders etüt merkezi vb. göremezsiniz.

    Ancak, dersanelere karşı olmakla birlikte, devletin ekonomiye karışmasına da karşıyım. Sonuçta, kimse zorla dersaneye gideceksiniz demiyordu. Ve insanlar bilinçlenip, dersanelere gitmeyi bıraksaydı, zaten dersaneler de iflas edip kapanırdı. Doğrusu buydu. Hükümet bir hata yaptı, cemaat de kinine, öfkesine yenik düşüp, bu hataya daha büyük bir hatayla karşılık verdi. Kazanan eski vesayetçiler olacaktır. Bu saçma sapan kavgadan bir an önce dönülmezse…

  3. Yazan:musab kılıç Tarih: Ara 18, 2013 | Reply

    Hakan fidan ifadeye çağrılır hakan fidan üzerinden başbakan hedeftedir.Mebde müsteşar düzenleme yapar
    müsteşar üzerinden başbakan hedeftedir.Adana da vali halkına kavas der yürüyen adam manasında vali üzerinden başbakana operasyon yapılır.
    Milletin bakanlarının rüşvet alırken görüntülendiği iddia edilir ne yaparsa yapsın yolsuzluk yapan bakanlar üzerinden başbakan hedeftedir.Adamlar ahlaksızlık yaparlar hem kendi namuslarını hem de kurban kadınların namuslarını kirletirler ama önemli değildir hedef tayyip erdogansız bir ak partidir asıl hedef erdogandır arkasında israil bilimum kaos lobisi vardır şimdi insanlar şunu sormazmı kardeşim anladık yahudi, israil, bilimum kötüler 7 düvel size düşman. Ama siz bu haltları niye yediniz.

  4. Yazan:Ekrem Senai Tarih: Ara 18, 2013 | Reply

    Allah gerçekleri ortaya çıkarsın. Tek duamız bu. Ortada bir yolsuzluğun olup olmadığı bir soru işareti. Ama konunun cemaat operasyonu olduğu oldukça net. İki yanlış bir doğru etmez, ortada yolsuzluk varsa ortaya çıksın, kimse suçlu cezasını çeksin. Fakat, bu insanlar suçluysa bile, bunu bekletip, seçime 3 ay kala siyasi sebeplerle yapılıyorsa, bu adilik de cezasız kalmasın. Kalmayacak da inşallah.

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin