RSS Feed for This Post

Destek: Andımız Kaldırılsın İmza Kampanyası

Toplumsal çatışmaların bir nedeni de, katı ideolojik tutumların ve toplumda, kendi ırkının, kendi sınıfının, ya da kendi inancının bir başkasına üstün olduğu bilincinin, özellikle eğitim aracılığıyla kazandırılmaya çalışılmasıdır. Ulus devletçi sistemler eğitim aracılığıyla toplumun tüm kesimlerine tek bir ideolojiyi dayatarak, bireylere “benim dünyamın dışındakiler işe yaramaz” duygusunu aşılamaya çalışmıştır. Diktatörlerin, hâkim ideolojilerini, çocuklara daha küçük yaşlardan itibaren aşılamaya başladıkları ve militarist eğitime ayrı bir önem verdikleri de bilinen bir gerçektir. Örneğin, dönemin Almanya’sında ilköğretim öğrencilerine aşılanması gereken en önemli konunun, Hitler’e bağlılığın ne kadar kutsal bir duygu olduğuydu. Okulda her gün, yaklaşık on dakika, Hitler’in resmi selamlanırdı. İdeolojik ve beden eğitimi içerikli gençlik kamplarında çocuklara,‘Führer’e adanmış kanımın her damlasıyla; ben tüm enerjimi ve gücümü Adolf Hitler’e ve ülkeme adayacağıma yemin ediyorum. Onun için, sahip olduklarımdan hatta hayatımdan bile vazgeçeceğime söz veriyorum ve bunun için Tanrıdan yardım diliyorum.’ diye yemin ettiriliyordu. Duçe lakaplı Mussolini İtalya’sında ise ilköğretimden itibaren faşist ideoloji ile yetiştirilen çocuklara ve gençlere şöyle yemin ettiriliyordu: ‘Tanrının adıyla ben liderimin bütün emirlerini yerine getireceğime, gerekirse bu uğurda kanımın son damlasına kadar mücadele edeceğime yemin ederim, yaşasın faşist devrim…’ imzalamak için  TAMAMI

Trackback URL

  1. 4 Yorum

  2. Yazan:Aylin Tarih: Eyl 16, 2013 | Reply

    Almanya’nın,İtalya’nın yeminleri ile Andımız’ın uzak yakından hiç bir ilgisi olmadığını gayet iyi biliyoruz. Buyrun tekrar okuyun ve tekrar benzetme yapın
    Türk’üm

    Doğruyum,

    Çalışkanım,

    İlkem; küçüklerimi korumak,

    Büyüklerimi saymak,

    Yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

    Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir.

    Ey büyük Atatürk!

    Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe,

    Durmadan yürüyeceğime and içerim.

    Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

  3. Yazan:Gerek Değil Tarih: Eyl 23, 2013 | Reply

    Ülkeniz için ölmeye and içemiyorsanız başka ülkeler size açık 🙂 Sizi tutan yok.

  4. Yazan:fatma gökhan Tarih: Eyl 24, 2013 | Reply

    Türk değilim ve varlığımı Türk varlığına armağan etmek istemiyorum artık!. Okul hayatım boyunca bu işkenceye katlandım, şimdi de bu yıl okula başlayan çocuğumun her sabah bu andı içmesine sabrediyorum. Size ilk okul çağında Kürdüm, varlığım Kürt varlığına armağan olsun diye and içtirselerdi eminim çoktan terk ederdiniz bu ülkeyi.

  5. Yazan:my Tarih: Eyl 24, 2013 | Reply

    hakikaten psikolojik bir iskence, 1900’lerin faşist avrupasinda icad edilmiş bir saçmalik.

    zaten böyle yemin etmekle bir yere varilsaydi her çocuk hiç olmazsa “dogru ve çaliskan” olurdu.

    Irk kibrinin, kan soy ve irk davalarinin nereye vardigini anlamis avrupa. ikinci dünya savasi gibi bir yikimdan sonra ancak. ama anlamiş. 1950’lerden itibaren aklibasinda ülkeler kaldirmislar.

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin