RSS Feed for This Post

Alevileri kim kullanıyor?

“… Alevi vatandaşlarımızın evini işaretleyen kişiler bu sefer de Halkevleri’nden çıkmış. Ve ne ilginçtir ki, o korkunç işaretlemeleri yapan zanlılar kendilerini, “Biz de Aleviyiz” diye savunmuş. Aleviler üzerine karanlık oyunlar oynayan bir silahlı örgütün defalarca suçüstü yakalandığını biliyoruz. Görünen o ki, bir taraftan Kürtler üzerine bir tezgâh kurmak isteyenler diğer taraftan da Alevileri bir bataklığın içine çekmek istiyor …” (Basın)

… Bu konuda okumak için…

Alevilik, Ortak Acılardan Bir Kimlik

Aleviler ızdıraplarda, geçmişin acılarında buluşuyorlar. Dersim, Madımak… Bu isimler anıldığında kırmızı bir düğmeye basılmış gibi bütün farklı Alevilik-LER birleşiyor ve bir tepki geliyor. Hızlı, öngörülebilir ve manipülasyona açık bir tepki bu. Ortada geç-ME-miş bir geçmiş var. Kıymetli yazarımız Cemile Bayraktar’ın dediği gibi “yüzleşilmediği müddetçe de geçmeyecek bu geçmiş” , çıkarılmayı bekleyen bir diken gibi acı vermeye devam edecek.

Diğer yandan çok sayıda Alevi kendi atalarına, dedelerine, manevî önderlerine en büyük acıları reva görmüş olanlara büyük bir sadakat ile bağlılar. Yani Kemalistlere ve CHP’ye. Yakın tarihi sorgulamak şöyle dursun ibadethanelerini Atatürk resimleriyle donatıyorlar. Ortak acıların ve siyasî tercihlerin dışında Alevileri birleştirecek bir inanç, bir kültür yok mu? Acaba Aleviler Stockholm sendromundan kurtulabilecekler mi? Elinizdeki kitap bunları sorguluyor. Buradan indirebilirsiniz.

Trackback URL

  1. 5 Yorum

  2. Yazan:Hasan Şişman Tarih: Tem 29, 2013 | Reply

    Herşeyde CHP.yi suçlamanın siyasi bir tavır olduğunu düşünüyorum. Alevilerin sorunları Cumhuriyet döneminde başlamadı; Osmanlı zamanından kalma önyargılar ve sonrasında onlara karşı şiddet hareketleri var. Kitabınızı okumadım ama bu konuda objektif olmasını isterim.

  3. Yazan:beklenen Tarih: Tem 29, 2013 | Reply

    Artık gına geldi bu alevilerin kullanılması, kürtlerin bilmem ne olması sürekli olarak mazlumları oynamaları yeterin artık ya…(niye bu kadar kullanılıyor , hiç mi akılları yok bunların) Türküm. 7 ceddim de türk. 7 ceddimde 7 neslimde 2 yakası bir araya gelmiş insanlar değil. Çevremde de 2 yakası bir araya gelmi adam yok yahu… mademki sürekli bizlerden bir şeyler istiyorsunuz hani nerde o aldıklarımız? Vatan için geberen biz isyan eden siz, mazlum ayağına yatan siz mazlum olan biz. Siz mazlumluk adına her türlü ahlaksızlığı yaparsınız, her türlü kanunsuzluğu yaparsınız ( son diyarbakırdaki hind keneri olayları) yeterin artık yahu. Biz ne durumdaysak sizlere fazlası yok. Varsa bir pasta hep beraber. Öyle illede ben ben yok.

  4. Yazan:Halim ayaz Tarih: Kas 29, 2023 | Reply

    Sitenizi yeni keşfettim ve fevkalade memnun kaldim. Ancak sizi biraz tanimak istiyorum. Tabiki kitaplarinizi ve makalelerinizi okumak en buyuk yol. Ancak ben belki icabet edersinizde kendi okuyusum uzerinden daha kisa bir sekilde olur diye bu mesaji atmak istedim.

  5. Yazan:my Tarih: Kas 30, 2023 | Reply

    Selamlar,
    eyvllh. haklisiniz, kitaplari okumak tek yol 🙂

    Muhabbet ve dua ile

  6. Yazan:Halim Tarih: Kas 29, 2023 | Reply

    İbni teymiyye hakkinda bir makale yazmanizi rica ediyorum. Nitekim islam ulemasindan bir cok kisi bu zatin bir mucessime mensubu oldugunu anlayamamis iken ona bazi medihler zikrediyor olmasi bazi ilim talebelerinin aldanmasina vesile oluyor. bu konuda bir makaleniz olursa merakla okuyacağım

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin