RSS Feed for This Post

Haziran ayında en çok okunan kitaplar

Geçen ay sitemizin e-kütüphanesinden 13.748 e-kitap indirildi. Hangi kitaplar ve neden? Gezi olayları ile Türkiye’nin gündemi bir anda değişti. Gezi parkında toplanan insanlardan önemli bir kısmı Marx, Lenin, Mao’nun resimlerini taşıdılar, DEV-SOL ve DHKP/C gibi örgütlerin pankartlarını astılar.

Devrim, devrimci şiddet, sosyalizm ve Marx ister istemez yeniden gündeme geldi. Derin MAЯҖ kitabı da en çok indirilen kitap oldu. Haksızlığa isyan etmek doğal bir haktır ama devrimden sonra daha adil bir düzen nasıl kurulur? Zulüme isyan eden de zulmetmeye başlarsa ne olur? Halka rağmen bir halk devrimi yapmak için insan hayatı tehlikeye atılabilir mi? Halkın iyiliği için(?) halkın arabası, otobüsü, dükkânı yakılabilir mi? Gezi Parkı isyanı en çok bu soruların tartışılmasına sebep oldu.

İkinci sırada “Banka Ordudan Tehlikelidir!” adlı kitap var. Zira başbakan Gezi olayları ile ilgili olarak faiz lobisini suçlayınca gözler finans sektörüne çevrildi. Bu iddiaya göre AKP’nin banka faaliyetlerini denetim altına alması ve uygulanan tüketici koruma yasaları bazı bankaları rahatsız etmiş olabilir:

“Akbank, Yapı Kredi, Garanti ve İş Bankası, tüketiciyi en fazla mağdur eden dört banka olarak “Birinci Grup Ceza Kesilen Bankalar”ı oluşturdu. Buna göre; Akbank T.A.Ş. 172.165.155,00 TL, Türkiye Garanti Bankası A.Ş. ve Garanti Ödeme Sistemleri A.Ş. ile Garanti Konut Finansmanı Danışmanlık A.Ş.’den oluşan ekonomik bütünlük 213.384.545,76 TL, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. 149.961.870,00 TL ve Türkiye İş Bankası A.Ş. 146.656.400,00 TL ceza aldı. Soruşturma safhasında söz konusu bankaların faiz oranlarını, kredi kart ücret ve komisyonları, kredi komisyonlarını ortak belirleme suçlarını işledikleri belirlendi.”

Üçüncü ve dördüncü olarak sırayla Liberalizmin Kara Kitabı ve Liberalizmin Ak Kitabı geldi. Okurlarımız her zaman olduğu gibi fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olmayı üstün tuttular ve zıt tezleri birlikte okumayı tercih ettiler. Haziran ayında en çok okunan 10 kitabın listesi şöyle:

  1. Derin MAЯҖ
  2. Banka Ordudan Tehlikelidir!
  3. Liberalizmin Kara Kitabı
  4. Liberalizmin Ak Kitabı
  5. Tarih şaşırmaktır
  6. İslâmcılık, Devrim ile Demokrasi Kavşağında
  7. Türk milliyetçiliği birleştirir mi yoksa parçalar mı?
  8. Sosyalizm İslam’a uyar mı? (Tartışma)
  9. Türkiye bölünür mü?
  10. Alaturka Laiklik: “Beni bir bir sen anladın, sen de yanlış anladın!”

 

 

Trackback URL

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin