RSS Feed for This Post

Danone Yalan Söylüyor

Anne sütünü rakip olarak gören Danone her şeyi yapabilir

Yeni doğum yapan annelere baştan faydalı öğütler geliyor SMS ile. Sonra çaktırmadan “Sütünüz yeterli mi? Ya çocuk aç kalırsa? Ya büyümezse?” tarzından endişe verici mesajlar. Amaç anneleri korkutup süt tozuna geçirmek. Oysa uluslararası sağlık kuruluşları, bağımsız doktorlar hiç bir şeyin anne sütünden daha iyi olamayacağını söylüyor.

Aldatıcı reklâm teknikleriyle toz süte geçen bebekler ne olacak? Uzun yıllardır yapılan istatistikler var bu konuda. Aşırı şişmanlık ve hastalıklara karşı direncin azalması yani bağışıklık sistemi zayıflığı.

Kısaca çok nadir durumlar dışında annelerin sütü yeterli ve çok besleyici. Danone’nin yalanlarına aldırmayın. Fransa’nın aykırı gazetesi MediaPart’ın haberi burada:

En Turquie, Danone a promu son lait en poudre contre les recommandations internationales

 

Lütfen yasal işlem yapılması için tüketici koruma derneklerine başvurun.  

Bu mesajı herkese acil olarak ulaştırın.

Trackback URL

  1. 2 Yorum

  2. Yazan:felah Tarih: Haz 30, 2013 | Reply

    ben de az önce bir gazeteden öğrendim aynı haberi bu kapitalist dünya gerçekten çok zalim kendilerine mecbur bırakıyorlar bir şekilde ve insan fıtratıyla oynuyorlar. uyanık olmak lazım.

  3. Yazan:ç-z Tarih: Haz 30, 2013 | Reply

    http://haber.gazetevatan.com/anneleri-aldatiyor-iddiasi/549781/30/arama

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin