RSS Feed for This Post

Gezi Parkı’nı spontane halk hareketi zanneden kaldı mı hâlâ?


 
2011’de Gezi Parkı’nda çekilmiş bir prova. Herşey hazır. Sahne, senaryo, kostüm, dekor… Ama figüran eksik. Bu tiyatro uğruna ölecek insanlar. “Bir kaç kişi ölse ne güzel olur” derken yakalanmıştı bir gazeteci. Bir banka sahibi de twitter’da gaz veriyordu : « Ölmek için bundan daha güzel bir gün olabilir mi ? ». Ne kaldı hatırlarda şimdi? Rus ordusundan yardım isteyen ünlü bir islâmcı(!) yazar, askeri üslere telefon edip “ne olur darbe yapın” diye yalvaran kemalistler… Namaz’a “ibadet değil” dedikten sonra CNN’in ve BBC’nin rızası için namaza başlayan ünlü bir münafık; yanmış yıkılmış binalar, araçlar ve Gezi parkı olaylarını çevreci hareket zanneden saf insanlar… Hani ölenler olmasa “iyi ki oldu” diyesim geliyor. Akla kara nasıl da belli oldu.

Trackback URL

  1. 9 Yorum

  2. Yazan:web sitesi tasarımı Tarih: Haz 27, 2013 | Reply

    paylaşımınızın devamını bekliyorum.paylaşım için teşekkürler.

  3. Yazan:erkany Tarih: Haz 29, 2013 | Reply

    Hayatı saf ve monoton düzen içerisinde geçen insanların biraz farklılık yaratma çabası mıdır bu? Yoksa kendilerince bir oyun mudur? Mesele vahim ve kararsızdır.. Acilen çevremizdeki dış dünyaya ve tarihe dönmeli kesinlikle bu mağlupluğun içerisinden çıkılmalıdır.

  4. Yazan:settar Tarih: Tem 3, 2013 | Reply

    Akla kara gerçekten de çok güzel belli oldu. Demokrasi, milli irade lafını ağzından düşürmeyenlerin işlerine gelmeyince milyonlarca insanı nasıl kolayca “figüran” olarak niteleyebileceklerini öğrenmiş olduk.

  5. Yazan:my Tarih: Tem 3, 2013 | Reply

    gezi parki baltacilari amaçlarina ulasamadi. Misir’da ise durum tam tersi.

    @Settar,

    “milyonlarca” insan var ise seçim sandiginda görelim, kaç oy çikacak. ortaligi yakip yikmanin ne alemi var degill mi?

  6. Yazan:Tayfun Tarih: Tem 4, 2013 | Reply

    “Milyonlarca insan”mış. Ne milyonu? Milyon insan olsa hayat durur Türkiye’de. Bir de bir hükümeti beğenmediğini belirtmenin yolu sokakları işgal etmek mi? İnsanların işini gücünü engellemek mi? Ana yolları kapatarak, hastasını hastaneye yetiştirmek isteyenleri engellemek mi? Medya yarı yarıya hala bunların elinde. Barolar, savcılıklar çıkan kararlara bakılırsa hala ellerinde. Geçeceksin “yandaş medya, taraflı yargı” ayaklarını. O işler sizden sorulur. Biliyoruz sizin evveliyatınızı. Gerçek şu ki, sokaktaki birkaç yüzbin kişinin demokrasinin tecelli ettiği yer olan sandıktaki etkisi inadına AKP’ye oy veren +%5-%10 civarı bir seçmen olacaktır. Cesaretleri varsa bir kamuoyu araştırması yapsınlar. Şu anda AKP en azından %55 çıkar. Her kalkışmalarında Tayyip Erdoğan’ı daha da güçlendirdiklerinin farkında değiller.

  7. Yazan:Settar Tarih: Tem 7, 2013 | Reply

    İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre 2,5 milyon insan gösterilere katıldı. Açıklama İçişleri Bakanlığı’ndan, haber de Yeni Şafak’tan: http://yenisafak.com.tr/gundem-haber/geziye-destek-vermeyen-2-il-24.06.2013-535088?ref=manset-5

    Eğer 2,5 milyon insanın iradesini “figüranlık” olarak niteleyip görmezden gelebiliyorsanız, söz tükenmiştir zaten.

  8. Yazan:figuran Tarih: Tem 7, 2013 | Reply

    agaclari kesmeyin demek baskadir, rejimi yikip sosyalist devrim yapacagiz demek baskadir, basbakana O.cocugu demek baskadir, yere dusmus polisin silahini alip kacmak baskadir. 2.5 milyon ama hepsi bir degil 🙂

    2.5 milyon insan bagira bagira gosteri yapabiliyorsa bu turkiyenin demokratik bir ulke oldugunu ispat eder.ama bu 2.5 milyonun icinde araba yakan teroristler varsa ve o milyonlarin icinde pasif kalarak bu kisiler korunuyorsa baska. o zaman enayi yerine konan bu pasifler teroristlerin kulasidir, figuranidir. neticede settar bey/hanim sapla samani karistirmissiniz birbirine.

  9. Yazan:Settar Tarih: Tem 7, 2013 | Reply

    elbette, darbe mirası seçim yasalarınıza göre değil 2.5 milyon, 5 milyonluk bir kitle bile figüran sayılıyor, %10 barajını geçemediği için.

    eğer 5 milyonu geçemiyorsan, mecliste temsil edilmeye bile hakkı olmayan bir figüransın.

    eğer kazara 5 milyonu geçer de meclise temsilci gönderirsen, o zaman meclise gönderdiğin temsilciler figüranlığı üstleniyor, çünkü onların teklif ettiği herşey, başbakan emriyle en çok oyu olan parti tarafından reddediliyor, başbakanın emrettiği herşey ise kabul ediliyor.

    al sana “demokrasi”. yersen. nasil olsa adam seni figüranlığa mahkum etmiş, sen buna karşı sesini yükselttiğinde de elbette şımarıkça seni figüran olarak niteleyip bütün taleplerini hiçe sayacak. çünkü demokrasi, en çok oyu alamayanın görünmez olduğu, kuyruğunu kıstrıp oturması gereken bir rejimdir.

  10. Yazan:Settar Tarih: Tem 9, 2013 | Reply

    31 Mayıs’a kadar parkın kanunsuz bir şekilde yıkılmasını önlemek için eylem yapanlar marjinal teröristti.

    31 Mayıs günü milyonlar o terörist olarak yaftalananlara sahip çıkınca iş değişti.

    Park eylemcileri iyi niyetli çevreci çocuklar oldu, onlara sahip çıkanlar , terörist oldu.

    Sapla saman birbirine böyle karıştırılır işte.

ÖNEMLİ

--------------------------------------------------------------------

Tüm yazı, yorum ve içerikten imza sahipleri sorumludur. Yayımlanmış olmaları, bu görüşlere katıldığımız anlamına gelmez.

Hakaret içerse dahi bütün yorumlar birer fikir eseridir. Ama bu siteye ilk kez yorum yazıyorsanız, yorum kurallarına gözatın yine de.

Not: Sitenin ismini dert etmeyin, “derinlik” üzerine bayağı bir geyik yaptık, henüz söylenmemiş bir şey bulmanız oldukça zor :)

Editörle takışmayın, o da bir anne-babanın evlâdıdır, sabrının sınırı vardır. Siz haklı bile olsanız alttan alın, efendilik sizde kalsın.

Sitenin iç işleriyle ilgili yorum yapmayın, aklınıza takılan soruları iletişim kutusundan sorun, kol kırılsın, yen içinde kalsın.

Kendi nezaketinizi bize endekslemeyin, bizden daha nazik olarak bizi utandırın. Yanlış ve eksik şeylerden şikayet etmek yerine bilgi ve yeni bakış açısı sunarak tamamlayın, düzeltin, tevazu ile öğretin bize bildiklerinizi.

Bu kurallara başkasının uyup uymamasına aldırmayın, siz uyun. Bütün yorumları hızla onaylanan EN KIDEMLİ YORUMCULAR arasındaki nizamî yerinizi alın.

--------------------------------------------------------------------
  • Siz de fikrinizi belirtin